Sunderland – Middlesbrough 1:2 (kon.) | West Ham – Bournemouth 1:0 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
1:2 (0:2)
Middlesbrough FC
Nedeľa 21.08.2016, 14:30 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Sunderland AFC

    David Moyes sa usadil na lavičku a priviedol svoj tím na prvý súťažný duel proti Manchestru City. Po zaujímavom priebehu hry sa nakoniec z víťazstva tešili domáci "Citizens", aj keď Defoe po úvodnom góle vyrovnával na 1:1. V druhom dejstve si ale nešťastne zrazil loptu do vlastne brány novic McNair a tak sa "čierne mačky" z víťazstva netešili.

    Do tímu na prestup prišli stopér Papy Djilobodji, skúsený záložník Steven Pienaar a dvojica mladých obrancov z Manchestru United – Paddy McNair i Donald Love. Z toho istého tímu bude hosťovať Adnan Januzaj.

    Opačným smerom sa napokon vybrali Steven Fletcher, Liam Bridcuťť, Younes Kaboul, Jordi Goméz, Valentin Roberge, Steven Fletcher a Danny Graham.
     
    Middlesbrough FC

    Nováčik súťaže poskladal veľmi zaujímavý tím a môže byť prekvapením súťaže. V prvom kole však získal len bod za remízu 1:1 doma proti Stoke City. O jediný gól "Boro" sa postaral Španiel Alváro Negredo.

    Okrem tohto útočníka z Valencie prišli ďalšie známe mená ako Viktor Fischer (Ajax), Victor Valdés (Man. Utd), Brad Guzan (Aston Villa), Bernado Espinosa (Gijón), Jordan McGhee (Heart), Marten de Roon (Atalanta), Antonio Barragán (Valencia), Gastón Ramiréz (Southampton) a Fábio (Cardiff). Miesta im uvoľnili menej známy hráči, ale aj Jonathan Woodgate či Dámia.
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Mannone – Love, Djilobodji, McNair, van Aanholt – Rodwell, O'Shea (C) – Watmore, Gooch, Januzaj – Defoe.
    Náhradníci: Pickford – Robson, Pienaar, Khazri, Asoro, Lens, Robson.

    Middlesbrough FC: Guzan – Friend, B. Gibson, Barragán, Nsue – Forshaw, Clayton – Downing, Stuani, G. Ramírez – Negredo.
    Náhradníci: Konstantopoulos – Ayala, Baptiste, De Sart, Adomah, Nugent, Fischer..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Sunderland začal snahou a hrnie sa dopredu, ale jeho aktivitu hráči hostí dokážu pokrývať.
     
    2
    Djilobodji sa stretol v súboji s Negredom a španielsky útočník po kontakte hlavami musí byť ošetrovaný, no zdá sa, že bude v poriadku.
     
    3
    Janzuaj sa dosral okolo Nsueho k centru z hranici šestnástky, poslal ho len do rukavíc brankára Guzana.
     
    5
    Stuani síce stratil loptu, ale ani hráči Sunderlandu ju dlho na svojich kopačkách nemali. Mladý Gooch ju poslal len ku Guzanovi.
     
    6
    Prihrávka Frienda na Ramíreza nebola presná, pretože záložník hostí loptu nedokázal spracovať. Tá prešla až k brankárovi Mannonemu.
     
    8
    Januzaj nedokázal loptu spracovať po tom, ako mu ju hodil jeho spoluhráč. V súboji s dvomi protihráčmi sa od neho odráža za čiaru.
     
    9
    Zaujímavý center do malého vápna hľadal krídelníka Januzaja, ten sa k lopte nedostal a tak ani nezakončil.
     
    10
    Ďalší nepresný center do šestnástky Middlesbrough. Defoe dostával loptu na päty. Následne sa k nej dostal, ale nedokázal si spraviť pozíciu. Friend odkopol na roh.
     
    12
    Dlhý pas hľadajúci Goocha na krídle sa neujal, mladý ofenzívny záložník mal k lopte veľmi ďaleko.
     
    13
    Tím Middlesbrough práve strelil gól!

    Hostia sa ešte poriadne ani nedostali k šestnástke Sunderlandu, ale teraz Uruguajčan CHRISTIAN STUANI napriahol spoza šestnástky a parádne trafil do rohu brány.
    13. Christian Stuani (MDD) - 0:1
     
    15
    Gastón Ramírez sa hnal za loptou, ktorá smerovala pred Mannoneho, ale taliansky brankár bol včas von z brány a na hranici šestnástky ju chytil.
     
    16
    Negredo sa nedostal cez Rodwella k lopte, ktorého navyše v snahe uspieť fauloval, takže domáci budú rozohrávať.
     
    17
    Friend zablokoval center Lovea sprava, domáci budú vhadzovať z povedľa šestnástky súpera. Následne sa však dobre vrátil Negredo a získal loptu pre svoje farby,
     
    19
    Priamy kop Januzaja nebol dobre kopnutý, pretože jeho nízky center skončil na hranci šestnástky, odkiaľ hosťujúci obrancovia loptu dostali preč.
     
    20
    Ramírez sa pred šestnástkou otočil a ľavačkou vypálil cez dvoch hráčov. Tečovaná strela končí v rukaviciach brankára Mannoneho.
     
    22
    Nsue síce vyhral s Goochom bežecký súboj, ale loptu dokázal nasmerovať len na rohový kop. Dlhý center však domáci zakončiť nedokázali.
     
    23
    Van Aanholt síce dostal presný center na nohu, ktorý si na krídle spracoval, no okamžite ho dobehol Downing a odobral mu ju.
     
    24
    Januzaj opäť prekvapil defenzívu hostí zľava, pretože dokázal prejsť cez Frienda a aj odcentrovať, avšak nakoniec nepresne.
     
    25
    Center Lovea sprava zrazil jeden z obrancov Middlesbrough k Defoovi, lenže jeho zakončenie v páde bolo veľmi nepresné a slabé.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Adam Clayton (Middlesbrough FC).
     
    27
    Jack Rodwell dostal čas pred šestnástkou súpera, ale jeho prudké zakončenie nad bránu na radosť domácich neskončilo.
     
    28
    Po Nsueho centri sprava odvrátili loptu domáci zadáci a dopredu mohol ísť Defoe, lenže zastavil ho Barragán.
     
    29
    Jermaine Defoe sa ocitol s loptou za obranou súpera a pred Guzanom. Na dvakrát dostal loptu do siete, no z ofsajdu.
     
    31
    Defoe márne naháňa dlhý pas dopredu, pretože ten už stopér Gibson prihral svojmu brankárovi Guzanovi, ktorý rozohráva dopredu.
     
    33
    Watmore skvele poslal Defoeho do šestnástky súpera, ten si v nej počkal a snažil sa do šance spoluhráčovi loptu vrátiť. Prihral iba Guzanovi.
     
    35
    Rohový kop hostí nedopadol najlepšie, pretože loptu domáci obrancovia odhlavičkovali.
     
    36
    Na zemi však ostáva kapitán John O´Shea. Potrebuje ošetrenie a tak sa zdá, že čas sa trochu natiahne.
     
    37
    Gooch sa síce dostal k centru zľava, ale dobre sa mu do cesty postavil Nsue, čiže uvidíme rohový kop pred domácich hráčov.
     
    38
    Stopér Djilobodji sa dostal do zakončenia na hranici malého vápna, avšak jeho hlavička cez obrancu mieri vedľa troch žrdí.
     
    40
    Watmore chcel rýchlo vhadzovať po tom, ako prenesenie hry na neho odvrátil jeden z obrancov súpera, ale radšej počkal a Sunderland založí postupnú akciu.
     
    42
    Dlhý center smeroval na Negreda, ale nemal to na zakončenie zo vzduchu, maximálne mohol skúsiť nožničky. Nakoniec si loptu spracoval a poslal pätou na kopačky súpera.
     
    43
    Middlesbrough kombnuje na vlastnej polovici a nikam sa neponáhľa. Záver si chce postrážiť a nedať Sunderlandu možnosť dostať sa do šance.
     
    45
    Friend sa dostal cez Loveho do šestnástky, kde mal veľmi veľa priestoru. Prihral do druhej vlny na Negreda, ale jeho zrazená strela ide na roh.
     
    45
    Tím Middlesbrough práve strelil gól!

    Roh sa síce nepodaril, no skvelá kolmica Forshawa našla v šestnástke Negreda, ktorý si zasekol protihráča a už mohol strieľať, no ešte prihral a CHRISTIAN STUANI zakončil do prakticky prázdnej brány.
    45. Christian Stuani (MDD) - 0:2
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Možno prekvapivý výsledok, ale nedá sa povedať, že by bol nezaslúžený. Nevideli sme veľa šancí, no hostia dvakrát strelil gól. V oboch prípadoch bol na konci akcií Stuani. Ten najskôr fantastickou strelou poslal kandidátku medzi najkrajšie góly sezóny a následne dorazil do prázdnej brány prihrávku Negreda.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Paddy McNair, prichádza Jeremain Lens.
     
    48
    Center Januzaja do šestnástky dokázal hlavou zakončiť Djilobodji do priestoru troch žrdí, ale priamo na Mannoneho.
     
    50
    Defoe spadol v šestnástke súpera po kontakte s Barragánom, ale žiadny faul sa nepíska. Lopta sa dostáva na kopačky hráčov "Boro".
     
    51
    Akcia Sunderlandu skončila pred šestnástkou súpera kvôli nepresnej narážačke. Nsue loptu vyviezol, následne bol faulovaný Forshaw.
     
    53
    Januzaj si hodil loptu cez Frienda, lenže ten sa Belgičanovi postavil do cesty a nepustil ho k centru.
     
    55
    Gooch dostal loptu až k šestnástke súpera, kde si zasekol protihráča a tvrdo vypálil. Trafil však iba jedného z obrancov a od neho sa odráža lopta do bezpečia.
     
    56
    Vystreliť vyskúšal aj striedajúci Lens, ani on nenamieril presne. Trafil vedľa troch žrdí.
     
    57
    Center na Negreda sa neujal, vo vzduchu včas bol americký brankár Brad Guzan a loptu zobral.
     
    59
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Gastón Ramírez, prichádza Albert Adomah.
     
    60
    Veľká šanca domácich! Po akcii zľava Van Aanholt tvrdo pálil krížom k žrdi, no Guzan dokázal vytesniť na rohový kop.
     
    61
    Roh sa neujal, hostia odvrátili. Následne chcel ešte Lens v šestnástke rýchlou otočkou niečo vymyslieť, ale dvojica stopérov ho bez problémov zastavila.
     
    62
    Lens dostal prihrávku do šestnástky a dokázal v páde z prvej a mierneho uhlu vypáliť. Zrazená strela končí ďalším rohom.
     
    63
    Ani tento rohový kop hráči Sunderlandu zakončiť nedokázali, ale ostávajú v ofenzíve. Domáci sa tlačia do ofenzívy a sú lepším tímom.
     
    64
    Najskôr center krížom popred malé vápno a následne technické zakončenie Januzaja tesne nad. Sunderland búši do dverí s názvom Guzan, ale ako keby mu nebolo súdené presne zakončiť.
     
    65
    Defoe dostal center presne na hranicu päťky Middlesbrough, avšak vystrelil len do obrancu pred ním. Zahodil obrovskú šancu a tak mu lopta ešte dala aj facku.
     
    67
    Sunderland ďalej kombinuje na polovici súpera, lenže obrancovia hostí dobre postavení vytláčajú snahu preč.
     
    68
    Prudký center cez šestnástku Middlesbrogh nedokázal zachytiť nik a preto lopta bez dotyku vyletela von, tak rýchlo, ako prišla.
     
    69
    Negredo si nabehol do voľného priestoru do šestnástky súpera, kde dostal loptu, ale pred Mannonem si hu hodil ďaleko od nohy a tak taliansky brankár dokázal zakročiť.
     
    71
    Sunderland AFC dal gól!

    Brad Guzan nedokázal udržať prudkú strelu Goocha po zemi a vyrazil ju len pred seba, kde si nabehol PATRICK VAN AANHOLT a dorazil. Sunderland sa vracia do zápasu, uvidíme ešte napínavý záver.
    71. Patrick van Aanholt (SUN) - 1:2
     
    73
    Sunderland ďalej útočí a snaží si vytvárať šance. Obranca Middlesbrough bude evidentne mať ešte veľa práce.
     
    74
    Januzaj si naviezol loptu sprava a dokázal prudko vypáliť na prednú tyč. Guzanovi zas lopta vypadla, no dorážka išla vedľa brány.
     
    76
    Middlesbrough získal loptu a bude sa snažiť upokojiť hru, aby otupil snahu súpera. Ten sa dostával do hry a vytáral si šance.
     
    78
    Obrázok hry z posledných minút pokračuje. Sunderland sa snaží, Middlesbrough robí všetko preto, aby jeho snahu čo najviac minimalizoval.
     
    80
    Hostia potiahli loptu dopredu, kde chceli čo najviac natiahnuť čas, lenže to sa nepodarilo, nakoľko Downing zle preniesol hru.
     
    81
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Lynden Gooch, prichádza Joel Asoro.
     
    83
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Emilio Nsue, prichádza Daniel Ayala.
     
    84
    Clayton vyskúšal strelu spoza šestnástky, no nezvládol ju a poslal veľmi veľmi vysoko nad bránu.
     
    85
    Očakávaný tlak Sunderlandu v týchto chvíľach neexistuje. Hosťom sa podarilo snahu Sunderlandu otupiť.
     
    86
    Januzaj bol vytlačený k rohovej zástavke, kde mu Ayala loptu odkopol do autu. Vhadzovať bude van Aanholt.
     
    87
    Gibson sa dobre postavil a odkopol nepríjemný center sprava hľadajúci Defoea, bude to roh.
     
    89
    Sunderland sa snaží dostať sa do šancí alebo tlaku, no nedarí sa mu to. Middlesbrough to teraz zvláda fantasticky a vytláča súpera.
     
    90
    Adomah sa snaží dostať loptu k rohovej zástavke, kde by udržal loptu, avšak v súboji s dvomi obrancami o ňu prišiel.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Middlesbrough FC: z ihriska odchádza Álvaro Negredo, prichádza David Nugent.
     
    90+3
    Middlesbrough sa ešte snažil podržať loptu na polovici súpera, ale nepresná prihrávka Ayalu ide za čiaru.
     
    90+4
    Sunderlandu to dnes nevýjde. Jeho ofenzívna snaha je znegovaná nepresnou prihrávkou do šestnástky.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Nováčik súťaže Middlesbrough si pripisuje prvé víťazstvo v novej sezóne. Postaral sa oň už v prvo polčase dvomi gólmi Christian Stuani. V druhom polčase sa Sunderland snažil niečo so zápasom spraviť, no van Aanholt len znížil. (16:27:32)

    Matej Kubove

    Góly: 71. van Aanholt – 13. Stuani, 45. Stuani

    Karty:   26. Clayton (MDD)


    Sunderland AFC: Mannone – Love, Djilobodji, McNair (46. Lens), van Aanholt – Rodwell, O'Shea (C) – Watmore, Gooch (81. Asoro), Januzaj – Defoe.
    Náhradníci: Pickford – Robson, Pienaar, Khazri, Asoro, Lens, Robson.

    Middlesbrough FC: Guzan – Friend (C), B. Gibson, Barragán, Nsue (83. Ayala) – Forshaw, Clayton – Downing, Stuani, G. Ramírez (59. Adomah) – Negredo (90+1. Nugent).
    Náhradníci: Konstantopoulos – Ayala, Baptiste, De Sart, Adomah, Nugent, Fischer.