Slovensko – Švédsko 3:6 (kon.) | Rusko – Kanada 2:1 (kon.) | Švajčiarsko – USA 3:4 (kon.)
Česko – Fínsko 5:3 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
3:4 (2:2, 1:1, 0:1)
USA
cz Utorok 09.08.2016, 15:30 • Ice Bors aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    52:34 CHMELEVSKI - 3:4
     
    52:34
    USA právě vstřelilo branku!
    Amerika využívá početní výhodu a jde poprvé v zápase do vedení! Na Messerliho se spustila smršť střel, kterou neměl šanci pokrýt. Puk se od něj několikrát odrazil, až si ho nešťastně srazil jeden ze švýcarských obránců do sítě. Kotouče se jako poslední dotkl SASCHA CHMELEVSKI a připisuje si tak dnes již druhý gól. Bez asistence.
    37:49 MESSNER - 3:3
     
    37:49
    USA právě vstřelilo branku!
    Nerozhodný stav je zpět, Amerika opět vyrovnává! MICK MESSNER se v útočné třetině zmocnil kotouče a Messerli na jeho následnou ránu nedokázal zareagovat. Bez asistence.
    31:20 LEUENBERGER - 3:2
     
    31:20
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko se vrací zpátky do vedení! SVEN LEUENBERGER ujel obraně a přesnou střelou z pravé strany překonává Primeua! Asistence: Andreas Döpfner.
    18:23 CHMELEVSKI - 2:2
     
    18:23
    USA právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Perfektní individuální akce zakončená přesným střelou! SASHA CHMELEVSKI si nabruslil do útočné třetiny a zakončením přes obránce střílí důležitý gól do kabiny. Asistence: Austin Pratt, Michael Pastujov.
    08:52 PASTUJOV - 2:1
     
    08:52
    USA právě vstřelilo branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat! Podobná situace jako u předchozího gólu, s tím rozdílem, že to byl tentokrát MICHAEL PASTUJOV, kdo v závaru před bránou dokázal dostat kotouč za Messerliho záda. Asistence: Sasha Chmelevski.
    08:08 EGGENBERGER - 2:0
     
    08:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři navyšují svůj náskok! Před Primeauem se utvořil závar, ve kterém se nejlépe zorientoval NANDO EGGENBERGER a doklepl kotouč bekhendem do sítě. Asistence: Sven Leuenbergen.
    07:22 TANNER - 1:0
     
    07:22
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko jde do vedení! Müller našel zpoza brány volného RAMONA TANNERA, který z první propálil brankáře. Asistence: Nicolas Müller.

    Tomáš Teplý

    Góly a asistencie: 8. Tanner (Müller), 9. Eggenberger (Leuenberger), 32. Leuenberger (Döpfner) – 9. Pastujov (Chmelevski), 19. Chmelevski (Pratt, Pastujov), 38. Messner, 53. Chmelevski


    Švajčiarsko: Messerli (24. – 29. Zaetta) – Brunner, Greisser, Gross, Matewa, Zeiter, Widmer, Le Coultre, Reymondin – Simic, Hischier, Kurashev – Müller, Sigrist, Tanner – Zbinden, Lehmann, Nyffeler – Döpfner, Leuenberger, Eggenberger.
    USA: Primeau (Petruzzelli) – Inamoto, Miller, Anderson, Walsh, Phillips, Brickey, Mirageas, Keane – Lodnia, Chmelevski, Pastujov – McManus, Poehling, Miller – Kastelic, Dovorany, Pratt – Seitz, Messner, Dougherty.

    Rozhodca: Hribik, Šír – Ondráček, Svoboda