Liberec – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Třinec – Olomouc 5:2 (kon.) | Martin – Košice 1:2 (0:1 po s.n.)
Litvínov – Plzeň 3:2 (3:2 po s.n.) | Slavia – K. Vary 5:2 (kon.) | B. Bystrica – Cracovia 6:3 (kon.)
Poruba 2011 – Jastrzebie 4:0 (kon.) | Havířov – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Kadaň – Most 2:3 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Prostějov – GKS Tychy 1:2 (kon.) | Kometa Brno – HC Slovan 5:3 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
HC Olomouc
cz Štvrtok 04.08.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. U online přenosů z třineckého hokeje se příště těším, na počtenou! (19:31:15)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Teď už je to z Třince opravdu všechno. Domácí mužstvo poděkovalo svým fanouškům, také hokejisté Olomouce zatleskali skupince příznivců, která neváhala vážit cestu na přípravné utkání. Třinečtí budou příští týden na domácím ledě pořádat Steel Cup za účasti Slovanu Bratislava, Linköpingu a Vítkovic. Olomouc se v úterý 9. srpna doma utká se Zlínem.
     
    Oceláři ovládli dodatečné samostatné nájezdy po gólech Coryho Kanea a Erika Hrni. Jediným úspěšným nájezdníkem Olomouce byl Jan Knotek.
     
    Erik Hrňa vymetl horní růžek branky, zatímco Vilém Burian už gólově odpovědět nedokázal. V dodatečných nájezdech vítězí Oceláři.
     
    Ján Sýkora se neprosadil, sedmou sérii ukončil neúspěšnou střelou do Hrubcova betonu Jan Eberle.
     
    Tomáš Mikúš neproměňuje. Přibrzdil před Hrubcem a nedal.
     
    Pořadí týmu se nyní po pěti sériích proměnilo. Vladimír Roth v závěru hodně zpomalil a Konrád mu vykryl střelecký úhel.
     
    Rozuzlení nepřinesl ani nájezd Daniela Rákose, jenž se neúspěšně pokusil o Forsbergovu kličku do bekhendu.
     
    Adam Zeman vůbec netrefil Hrubcovu branku.
     
    Anatolij Protasenja nechal vyniknout Hrubce, Štefanu Ružičkovi blafák nevyšel. Jdeme do páté série.
     
    Američan Cory Kane mířil po vzoru Knotka k levé tyči. A trefil se přesně, vyrovnáno.
     
    Olomouc posílá v dodatkových nájezdech do vedení Jan Knotek. Prudká střela po ledě došla přesně k levé tyči.
     
    Aron Chmielewski zamával holí nad pukem a poté zakončil jen do Konráda.
     
    Prvním úspěšným nájezdníkem se nestal ani Marek Laš, jehož střela skončila na betonu Hrubce.
     
    Třinecký Michal Kovařčík si zkusil Konráda rozhýbat a zakončit mezi betony. Tam bylo ale zavřeno.
     
    Nájezdy odstartoval Miroslav Holec z Olomouce, Hrubec jeho střelu zneškodnil lapačkou.
     
    Mužstva si zkusila nový formát prodloužení, na který si musí před začátkem extraligové sezony 2016/17 zvyknout.
     
    Hrňa střílel po přihrávce od Janka jen do Konráda. Podruhé už přihrál na druhé křídlo Krepsovi, jehož ránu slovenský brankář Olomouce lapačkou vytěsnil mimo.
     
    Konrád měl spoustu práce také s dorážkou Petružálka, ale ani po ní neskončil kotouč v olomoucké brance. Do konce prodloužení zbývá něco málo přes půl minuty.
     
    Rothova střela od modré čáry orazítkovala pravou tyčku, z brankové čáry potom odpálil volný kotouč Jaroměřský.
     
    Jiří Ondrušek (OLO) fauloval při zakončení M. Douderu a je vyloučen na dvě minuty za sekání. Třinec si zahraje přesilovku čtyři na tři.
     
    M. Kovařčík ztratil puk v souboji s Vyrůbalíkem a dvě minuty před koncem prodloužení mohla dopředu Olomouc. Došla však jen na útočnou modrou.
     
    Po přihrávce od Kanea střílel Hrňa jen do betonu připraveného Konráda. Slovenský gólman si poradil i s pokusem Marosze.
     
    Kane vypálil z levého křídla přes Ondruška jen těsně nad horní tyčku Konrádovy branky. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    Hrubec dokázal zasáhnout proti střele Mikuše, nepřekvapil ho ani tečovaný pokus Ondruška od modré čáry. Olomouc se drží v útočném pásmu.
     
    Není to ještě úplný konec, týmy si chtějí vyzkoušet hru tří proti třem, a to v pětiminutovém prodloužení. Poté přijdou na řadu ještě samostatné nájezdy. Proto od online přenosu ještě neodcházejte.
     
    První utkání Ocelářů v letošní sezoně je u konce, Třinečtí porazili Olomouc 5:2. Na začátku třetí třetiny využili Slezané přesilovou hru, Chmielewského střelu doklepl do sítě M. Kovařčík a ke dvěma asistencím přidal také branku. Třinec poté relativně v klidu držel dvoubrankový náskok, na 5:2 zvýšil osm sekund před koncem Chmielewski, jenž trefil prázdnou branku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Oceláři si ještě vzali oddechový čas.
     
    59:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gólový účet dnešního přípravného duelu uzavírá ARON CHMIELEWSKI, který poslal puk do prázdné branky po žabičce z hole Sýkory – 5:2! Asistence: Ján Sýkora.
     
    59:13
    Fořt nemohl dosáhnout na přihrávku od Holce, Hrubec tak musel zasahovat až o něco později po pokusu Škůrka od modré čáry. A vykopl tuto střelu betonem.
     
    58:49
    Třinec už je v pěti a dostal se ke kotouči. Rákos vyvezl puk do středního pásma, ale potom nedokázal zamířit do odkryté klece.
     
    57:54
    Třinecké vyhození od Hrubcovy branky minulo opuštěnou olomouckou branku. Oceláři ale hrají oslabení, a tak se nepíská zakázané uvolnění.
     
    57:31
    Konrád na střídačce, Olomouc v šesti proti čtyřem. Škůrek zlomil při pokusu o střelu od modré čáry hůl a musí vystřídat.
     
    56:52
    Po zakázaném uvolnění Olomouce už nemůže být o odvolání Konráda řeč. Na vhazování po jeho pravici změří síly Adamský a Knotek.
     
    56:35
    A skutečně. Konrád opustil svou branku, avšak hned se do ní zase vrací. Po souboji Martina Růžičky s Vyrůbalíkem se puk odrazil mezi diváky a vhazuje se ve střední třetině.
     
    56:27
    Olomouc si vybírá oddechový čas. Možná dojde k odvolání brankáře Konráda.
     
    56:27
    S důrazem to v souboji u mantinelu přehnal Lukáš Galvas (TRI) a odsedí si dvě minuty za nedovolené bránění. Hrubec musel v olomoucké výhodě krýt nebezpečný pokus Mikúše z kruhu.
     
    55:53
    Matyáš nahodil puk po mantinelu a měl čas na střídání. Utkání v závěrečné třetině trochu ztratilo na tempu.
     
    55:08
    Roth si nabruslil do střelecké pozice, ale místo střely ránu pouze naznačil a posléze se otočil zpět. Dostal se až za modrou čáru, a tak se píská ofsajd.
     
    54:27
    Adamského rána od modré čáry pozlobila Konráda, který na chvilku ztratil přehled o puku. Ze souboje Knotka s Hrňou se naštěstí pro hosty odrazil do rohu.
     
    54:04
    Lépe si počínal domácí centr se zkušenostmi z NHL, ale Třinec se vepředu dlouho neudržel. Útočnou akci červených zase zabrzdil ofsajd.
     
    53:40
    Martin Růžička tečoval Hrubcovo vyhození po mantinelu ještě před červenou čárou, a proto se píská zakázané uvolnění. Na buly před třineckou brankou jdou Kreps a Herman.
     
    53:06
    Na druhé straně se neprosadili M. Kovařčík ani Chmielewski, Hrubec dokázal pokrýt olomouckou ránu z levého křídla.
     
    51:58
    Herman s Fořtem ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, druhý jmenovaný měl puk ale příliš blízko před sebou a nedokázal jej pořádně zvednout. Hrubec úspěšně zasáhl.
     
    51:16
    Eberle si svým průnikem vylámal zuby na Kozákovi, který mu nedovolil vystřelit. Domácí už jsou v plném počtu, Kane zpět na ledě.
     
    50:41
    Olomoucký ofsajd byl posouzen jako úmyslný a hra se přesunula před Konráda. Odtamtud rozehrává Mora jednu z posledních útočných akcí v probíhající přesilovce.
     
    50:25
    Zeman pronikl okolo mantinelu, objel celou útočnou třetinu, ale nedokázal se procpat před branku. Třineckým se hra v oslabení daří.
     
    49:46
    Na startu dvojnásobné přesilovky měla Olomouc starosti, aby třinecké nepustila do brejku. Oceláři potom přečkali závar před Hrubcem a nyní už jsou ve čtyřech.
     
    49:15
    Cory Kane (TRI) je vyloučen na dvě minuty za podražení. Kohouti si proto na dvaadvacet sekund vyzkoušejí dvojnásobnou přesilovku.
     
    49:00
    Jaroměřského nahození od modré čáry vytěsnil Hrubec mimo branku a úspěšně čelil také dalšímu pokusu Olomouce.
     
    48:33
    Ondruškovi se střela z mezikruží vůbec nepovedla, i tak ale Olomouc zůstává v útočné třetině na kotouči.
     
    47:37
    Laš objel branku, ale potom nastřelil pouze Rotha. O něco později ovšem Lukáš Doudera (TRI) fauloval Protasenju a odsedí si dvě minuty za držení protihráče.
     
    47:10
    Vyrůbalíkovo nahození Hrubec se štěstím vytěsnil mimo svou branku a nadále drží v zápase čisté konto. Dvakrát inkasoval jeho předchůdce Hamerlík.
     
    46:20
    Holec se octl po přihrávce od modré čáry sám před Hrubcem, ale příprava střelecké pozice mu trvala příliš dlouho, a tak dal třineckému brankáři šanci, aby puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    46:04
    Třinečtí zatlačili na olomouckou defenzivu a kroužili s pukem okolo Konráda. V nepřehledné situaci nakonec došlo k posunutí branky.
     
    45:44
    Tečovaný pokus od Janka minul Konrádovu svatyni, dravý průnik M. Kovařčíka zastavil těsně za modrou čarou Klvaňa.
     
    45:20
    Kane sice přišel o puk v souboji s Protasenjou, jenže ten rozehrál pouze na zakázané uvolnění. Hra se vrací zpět před Konráda.
     
    44:42
    Útočnou akci Třince dvakrát zastavilo postavení mimo hru. Útočná formace s Kanem, Adamským a Hrňou ale ještě zůstává na ledě.
     
    44:23
    Fořt posunul puk z obranné třetiny a Adámek si nepočínal při bránění zrovna nejjistěji. Situace skončila střelou Jergla z levého kruhu, puk ukořistil Hrubec do lapačky.
     
    43:44
    Kreps vyhrál buly na modrou čáru, odkud pálil mladý obránce Adámek mimo branku. Za bránou se ke kotouči dostává Martin Růžička.
     
    43:12
    Kreps ujel po pravé straně, vyměnil si puk s Petružálkem, avšak poté už nedokázal z ostrého úhlu zakončit. Hraje se za bránou Konráda.
     
    42:37
    Michal Kovařčík, který v loňské sezoně zářil v juniorské extralize a byl jedním z hlavních pilířů třineckého týmu v cestě za titulem, prožívá skvělé utkání také dnes. Ke dvěma asistencím přidal gól.
     
    41:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Poprvé v zápase využívají Oceláři přesilovku a na začátku třetí části navyšují vedení! Jank zachytil nedůrazné vyhození Olomouci a přihrál Chmielewskému. Jeho střela vypadla Konrádovi před brankovou čáru a nejpohotověji se dokázal zorientovat MICHAL KOVAŘČÍK – 4:2! Asistence: Aron Chmielewski, Bohumil Jank.
     
    41:36
    Oceláři pak objeli ještě jedno kombinační kolečko v útočné třetině, na konci stála Adamského rána od modré čáry. Konrád kotouč udržel.
     
    41:23
    Třinečtí jsou usazeni v útočném pásmu a kombinují. Roth chytil na modré čáře puk do rukavice a následně přiklepl Adamskému.
     
    40:50
    Hrňa v dobré příležitosti nejdříve vůbec nevystřelil, Konrád později vyrazil nahození L. Doudery. Olomouc se však dopustila faulu a Jiří Ondrušek (OLO) si odpyká dvě minuty za podražení.
     
    40:25
    Dnešní utkání sleduje na třineckém stadionu 1 439 diváků. Ti viděli na začátku třetí třetiny olomoucké nahození do ochranné sítě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zajímavá druhá perioda nabídla hned čtyři branky a dva obraty. Lepší nástup měla Olomouc, která po chybách Ocelářů vzadu otočila z 0:1 na 2:1. Hamerlíka prostřelili Skladaný a posléze také Laš. Slezanům se povedlo relativně rychle vyrovnat, po přihrávce od M. Kovařčíka zapadla pod horní tyč tvrdá rána Draveckého. V polovině druhé části vystřídal Třinec gólmany a také několik hráčů do pole. Šest minut před sirénou se pak domácí dočkali vedení. Ružička, jehož návrat do Třince na zkoušku byl pod Javorovým vnímán všelijak, propálil Konráda výstavní ranou do horního růžku. Před třetím dějstvím jsou na tom lépe Oceláři.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:33.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Formace s Adamským se ještě usadila v útočné třetině, ale zatím pouze honí puk po mantinelu. Na nějakou šanci už to nevypadá.
     
    39:12
    Burian si mezi kruhy rovnal kotouč k nebezpečné střele, jenže napálil pouze clonícího Galvase. Dopředu může ve druhé části ještě Třinec.
     
    38:58
    Burian se protáhl po levém křídle a přihrával před bránu na Zemana. Třinečtí obránci hosta z Jihlavy do zakončení nepustili.
     
    38:24
    Galvas si při rozehrávce pohlídal napadajícího Jergla a předal kotouč Kozákovi. Ten posunul po prknech do středního pásma.
     
    37:38
    Sýkora připravil na modré čáře střeleckou pozici pro Galvase, jehož nahození však po ledě prošlo až za branku. Tam pokračují další boje o puk.
     
    37:08
    Olomouc je v plném počtu a nastěhovala se před Hrubce. Na vhazování po levici třineckého gólmana se rovnají Rákos s Hermanem.
     
    36:30
    M. Kovařčík nabil v závěru přesilovky Matyášovi, jenž při střele zlomil hůl, ale i tak to byl pokus nebezpečný. Především díky dorážce Chmielewského, kterou ovšem dokázal Konrád zlikvidovat.
     
    35:54
    Beutl znovu uspěl v obranné činnosti, když zastavil Kaneovu přihrávku před bránu a napálil kotouč co nejdál od Konráda.
     
    35:24
    Kane neuspěl na buly před Konrádem a Beutl poté ometl puk o mantinel pryč z obranného pásma Olomouci. Třinečtí rozehrávají.
     
    34:50
    Nepřesná přihrávka od Rotha dala šanci na protiútok Burianovi. Posila z Komety si ale brejk rozmyslela a raději podržela puk v útočné třetině.
     
    34:33
    David Škůrek (OLO) je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění a Olomouc má další problém. Poté, co ztratila vedení, se bude bránit třinecké přesilovce.
     
    33:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Návrat jako hrom prožívá ŠTEFAN RUŽIČKA! Slovenský útočník se dostal k puku na pravém křídle po přihrávce od Matyáše a podařenou dělovkou poslal kotouč přímo do horního růžku Konrádovy klece. Nádherný gól – 3:2! Asistence: Jakub Matyáš, Michal Kovařčík.
     
    33:43
    Třinecká obrana propadla na útočné modré čáře a pustila si za záda Protasenju. Toho však stihl zakřižovat Roth a nedovolil mu vypálit. Následně hra přerušena kvůli postavení Protasenji v brankovišti.
     
    33:16
    Po stažení Irgla s Draveckým se na led dostává třeba Hrňa, který se teď ukázal průnikem po pravé straně. Zakončení mu tolik nevyšlo, Konrád puk pokryl.
     
    32:55
    Konrád vytěsnil Krepsovu střelu z mezikruží a Olomouc unikala do brejku. Fořt už ale nemohl pokračovat ve hře z důvodu ofsajdu.
     
    32:18
    Galvasova další střela od modré čáry už prošla až na brankáře, ovšem Konrád si s ní moc dobře věděl rady. Buly po jeho levici.
     
    31:53
    Třinec už je nějakou tu chvíli v plném počtu a tlačí se do útočné třetiny. Galvasovu ránu schytal bránící Jaroměřský.
     
    30:45
    Pokračuje přesilovka Mory, která se však zatím do větší šance dostat nemůže. Hrubce přivítal v brance střelou Škůrek, třinecký gólman vyrazil.
     
    29:52
    Třinečtí střídají brankáře, Petera Hamerlíka nahrazuje Šimon Hrubec. Do kabiny odešli také někteří hráči, například Linhart, Irgl a Dravecký.
     
    29:52
    Olomouc se usadila před brankou a nahazovala puky na Hamerlíka. Jerglův pokus srazil do ochranné sítě Kreps.
     
    29:23
    Hra má ve druhé třetině solidní spád, který teď ovšem přibrzdilo vyloučení Jána Sýkory (TRI) na dvě minuty za sekání.
     
    28:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vyrovnávají stav zápasu! M. Kovařčík se dostal k puku u levé tyčky Konrádovy branky a bekhendem přihrál mezi kruhy. Tam už čekal připravený VLADIMÍR DRAVECKÝ a nekompromisně zametl kotouč pod horní tyčku – 2:2! Asistence: Michal Kovařčík, Štefan Ružička.
     
    28:13
    Ten tlak postupně zesiloval, jenže Irglova rána neprošla skrumáží těl. Na opačné straně vyrazil Hamerlík střelu Skladaného.
     
    27:33
    Kaneova střela zprava byla sražena mimo branku. Irglovo nahození prošlo mezikružím bez teče. Olomouc je pod menším tlakem.
     
    26:55
    Hrabal ztratil kotouč na modré čáře a Olomouc ujela do přečíslení. Protasenju připravil po Knotkově přihrávce o kotouč vracející se Martin Růžička.
     
    26:11
    Zeman nedokázal přihrát před branku přes bránícího Galvase. Třinecký obránce byl následně tvrdě dohrán, ovšem čistým způsobem podle rozhodčích.
     
    25:33
    Sýkora se octl v nadějné pozici na kruhu, ale trefil pouze bránícího Beutla. Do protiútoku mohou postupovat hosté.
     
    25:05
    Olomoucký pobyt před brankou Hamerlíka tentokrát nic nebezpečného nepřinesl, na opačné straně vykopl Noskovu střelu betonem do ochranné sítě Konrád.
     
    24:51
    Po vhazování se do útočného pásma dostala zase Olomouce. Holec udržel puk proti dvěma protihráčům a přihrál zpět na modrou Škůrkovi.
     
    24:28
    Kaneova přihrávka zamířila jen na Holce, Adamský potom aktivním napadáním donutil Olomouc k nepřesné rozehrávce na zakázané uvolnění.
     
    23:45
    Rothovo nahození od modré čáry neprošlo až na branku a o kotouč se bojovalo ve středním pásmu. Rozehrávky se nyní chopí Linhart.
     
    23:24
    Olomouc je jako politá živou vodou a znovu se nastěhovala do útočného pásma. Slezané prožívají pořádný útlum.
     
    22:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Třinečtí dělají spoustu chyb v rozehrávce, a těžce na to doplácí. Další šanci Buriana ještě Oceláři přežili, po přihrávce Protasenji před branku ale nedokázali pokýrt MARKA LAŠE, a ten sklepnutím kotouče mezi Hamerlíkovy betony dokonal obrat – 1:2! Asistence: Anatolij Protasenja.
     
    22:02
    Moravanům se nejdříve povedlo odpálit jen mezi střídačky, později už velmi dobře rozehráli. Burian se uvolnil na pravé straně a střílel do boční sítě.
     
    21:30
    Kohouti se ihned po vhazování znovu tlačili před Hamerlíka, který tentokrát dokázal zasáhnout. Puk padající z velké výšky míří do souboje M. Kovařčíka se Škůrkem.
     
    21:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Oceláři chybovali v rozehrávce a nabídli Moravanům možnost vyrovnání! Roth přišel o puk v souboji s FRANTIŠKEM SKLADANÝM, který se protlačil před Hamerlíka a bekhendem ho dokázal prostřelit – 1:1! Bez asistence.
     
    20:37
    To se jim ale nepovedlo a Olomouc už je v plném počtu. Hamerlík sebevědomě rozehrál odrazem o mantinel, další rozehrávka už Třinci nevyšla.
     
    20:10
    Na počátku druhé třetiny ještě Oceláři dohrávají osmnáct sekund přesilové hry. Na buly uspěli a zkoušejí se dostat do útočného pásma po pravém křídle.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní část přátelského zápasu mezi Třincem a Olomoucí skončila. Oceláři sice nevyužili ani jednu ze tří přesilových her, přesto se už v osmé minutě ujali vedení. Kane přihrál pronikajícímu Adamskému, jenž s trochou štěstí dopravil kotouč za Konráda. Další dobré šance měli domácí M. Kovařčík a Marosz, ale ty už zůstaly nevyužity. Hamerlík si na druhé straně připsal několik zákroků, ovšem gólové příležitosti Mory čelit nemusel. Nechme se překvapit, co přinese druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Galvasova střela se odrazila od zadního mantinelu k Maroszovi, který si puk stáhl a trefil boční konstrukci branky! Konrád při pokusu o zásah znovu posunul branku.
     
    18:47
    Olomouc dokázala vyhodit, Třinec se teď vrací do útočného pásma. Rákos podržel puk a počkal na své spoluhráče. Galvas hraje na modré čáře.
     
    18:18
    Vyrůbalík zavřel Sýkoru na mantinelu čistým způsobem, o pár chvil později už Olomouc faulovala. Tomáš Mikúš (OLO) potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    17:42
    Váhajícího Klvaňu překvapil napadající Dravecký, před nímž se najednou otevřelo na křídle spoustu prostoru. Přihrávku na spoluhráče před bránou ale stihl zablokovat Škůrek.
     
    17:13
    Jank natlačil Protasenju na mantinel za Hamerlíkem a dlouho tam s rodákem z Běloruska o puk bojoval. Olomouc je však nyní vykázána do středního pásma z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    16:45
    Linhart rybičkou vypíchl puk ujíždějícímu Zemanovi, Američan Kane posléze schytal tvrdou ránu Buriana. O něco později pískáno zakázané uvolnění Třince.
     
    16:16
    Irgl získal kotouč na levém křídle a přihrál pod sebe Linhartovi. Ten nic zbytečně nevymýšlel a vypálil, jenže pouze do lapačky Konráda.
     
    15:43
    Hrabalova přihrávka byla na rozjetého Krepse příliš dlouhá, třinecký bijec ale o puk zabojoval a donutil Olomoucké k zaváhání. Petružálek udržel modrou čáru.
     
    15:13
    Třineckou akci zastavilo postavení mimo hru a vhazuje se ve středním pásmu. Ochozy se během první třetiny solidně zaplnily.
     
    14:56
    Galvasovu ránu od modré zablokoval jeden z obránců, mezitím už se Vyrůbalík vrací na ledovou plochu. Olomouc přečkala i druhé oslabení.
     
    14:24
    Sýkora zavezl puk za branku a udržel jej v souboji proti dvěma bránícím Moravanům. Oceláři vytahují puk na modrou čáru.
     
    13:56
    Marosz se šikovně protáhl mezi olomouckými obránci, účinné zakončení ale nepřidal. Kohouti se znovu osvobodili.
     
    13:25
    Noskovi sjel ve střední třetině puk z čepele a zadarmo jej tak odevzdal Knotkovi. Ten bekhendem vyhodil po mantinelu.
     
    12:51
    Další přesilová hra pro domácí. Dvouminutový trest za podražení si bude muset odpykat olomoucký kapitán Martin Vyrůbalík (OLO).
     
    12:36
    Kane pronikl po levé straně a vypálil ránu ze zápěstí. Škůrek mu do střely vložil hůl a srazil kotouč nad bránu do ochranné sítě.
     
    12:10
    Adamský zabojoval o puk napadáním rozehrávky Olomouce a skutečně jej získal. U mantinelu pak navíc přidal ránu od cesty Mikúšovi.
     
    11:55
    Třinec je v plném počtu a hned se prosadil do útočného pásma. Roth přihrál přes celé pásmo Martinu Růžičkovi, jehož ostrou ránu z první Konrád vyrazil.
     
    11:21
    Knotek nahodil kotouč po mantinelu, nejblíže to k puku měl M. Doudera. Po jeho zásahu se podařilo vyhodit Petružálkovi.
     
    10:43
    Za pomoci levého betonu vytěsnil Hamerlík také Zemanovo nahození a Třinec se následně osvobodil vyhozením ke Konrádově brance.
     
    10:09
    Slovenský gólman v třinecké brance už musel zasahovat proti pokusu Holce z pravého kruhu. Složitý kotouč se mu podařilo udržet.
     
    09:54
    Olomouc se štěstím prošla do útočného pásma, Herman si poradil se skákavým pukem. Nahození od Ondruška letí mimo branku.
     
    09:30
    Mora zatlačila Oceláře před Hamerlíkem a vykoledovala si faul. Na trestnou lavici na dvě minuty za hákování musí Lukáš Kozák (TRI).
     
    08:56
    Obě mužstva vystřídala a Třinec se za vlastní branou chystá založit útočnou akci. Galvas přihrává zkoušenému Slovákovi Kozákovi.
     
    08:34
    Sýkora se hnal do rohu útočného pásma za volným kotoučem, ale narazil na bránícího Škůrka. Olomouci se pak rozehrávka nezdařila.
     
    07:45
    Zeman se vrhl do průniku po pravém křídle, objel Hamerlíkovu branku a dokázal také zakončit. Třinecký brankář vykopl puk betonem.
     
    07:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se poprvé v letní přípravě gólově prosazují a jdou proti Olomouci do vedení! Oceláři rozehráli rychlou útočnou akci, Kane přistrčil kotouč ve středním pásmu MARTINU ADAMSKÉMU, jenž ujížděl sám na Konráda a se štěstím mu propasíroval puk mezi betony – 1:0! Asistence: Cory Kane, Tomáš Linhart.
     
    06:45
    Průnik Mikúše skončil již ve středním pásmu, Olomouc ale dostala šanci na reparát. Rozehrávku zkusí vylepšit Skladaný.
     
    06:14
    Hamerlík si připsal další povedený zákrok a po vhazování vyrazili Třinečtí do útoku. V rohu kluziště bojují o puk Martin Růžička se Škůrkem.
     
    05:48
    Marosz si najel do útočné třetiny po levém křídle a přihrával před branku. Nohama dokázal skákavý puk zkrotit Protasenja a rozehrává.
     
    05:33
    Galvasovo nahození se od zadního mantinelu odrazilo k dorážejícímu Sýkorovi, který Konrádovu branku minul. Olomoucký brankář při přesunu posunul klec a hra je přerušena.
     
    04:43
    Jergl už naskakoval zpět na ledovou plochu, když si do zajímavé pozice vybruslil Ružička. Konrád vyrazil kotouč nad sebe, Ružička si jej potom rukavicí zpracoval za branku.
     
    04:15
    Holec znovu vyhazuje přes všechny čáry, Třinci nevychází přesilová hra dobře. Musíme však brát zřetel na to, že je to jejich první přípravné utkání.
     
    03:45
    Oceláři se vrátili zpět do útočné třetiny, avšak dlouho se tam neudrželi. Kane si nezpracoval kotouč a umožnil vyhození Skladanému.
     
    03:07
    Hrabal prověřil Konráda na úvod přesilovky dvěma střelami od modré čáry, ale olomoucký brankář si počínal jistě. Na opačné straně musel podržet kotouč po střele Jaroměřského Hamerlík.
     
    02:35
    Prvním potrestaným hráčem je Aleš Jergl (OLO), který byl vyloučen na dvě minuty za sekání. Oceláři si vyzkoušejí přesilovou hru.
     
    02:25
    Kohouti se nedostali z obranného pásma, Rákose přitlačil na mantinel Vyrůbalík a nedovolil mu vystřelit. Ozývají se také fanoušci z Olomouce.
     
    01:35
    Třinečtí měli první gólovou šanci! Dravecký sebral volný puk a v přečíslení dvou proti jednomu přihrál přes Klvaňu na M. Kovařčíka. Mladý útočník zkusil blafák na levou stranu, ale Konráda nepřekonal.
     
    01:03
    Skladaný se protáhl po pravém křídle a vypálil. Hamerlíkovi nepříjemná střela vypadla, naštěstí pro Oceláře se Eberlemu dorážka nepovedla.
     
    00:37
    Vyrůbalíkovo nahození od mantinelu proskákalo až před Hamerlíka, jenž puk nadvakrát pokryl. Po vhazování byla Olomouc vytlačena z útočného pásma, mužstva střídají.
     
    00:08
    Kreps na úvodním buly přehrál Knotka a poslal puk na Hrabala. Jeho rozehrávka však skončila zakázaným uvolněním, oba centři si buly zopakují před Hamerlíkem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté jsou na ledě, Oceláři budou hrát v bílých dresech a Olomouc v červeném. Skupinka třineckých kotelníků vítá na ledě domácí mužstvo. Jdeme na to.
    Rozbruslení už skončilo, na tribuny zatím dorazilo několik stovek diváků. Utkání začne za pár minut.

     
    Trenér Venera poskládal svou sestavu podobně jako před dvěma dny v Jihlavě. Obranná šestice je stejná, první útočná formace rovněž. Kohouti dnes ovšem nenasadí útočníky Davida Ostřížka, Romana Ráce a Petra Strapáče. Místo nich vytvoří nový druhý útok Jan Eberle, Tomáš Mikúš a František Skladaný. Do akce jde také brněnská posila Vilém Burian. V Třinci nenastoupí mnoho olomouckých opor jako Houdek, Staněk, Rašner nebo Skrbek.
     
    Sestavy jsou známy, domácí Oceláři napsali na soupisku hned 26 hokejistů. Své první utkání za Třinec odehrají zkoušení Lukáš Kozák a Cory Kane, totéž platí pro Jakuba Petružálka. Jako kapitán povede Slezany obránce Milan Doudera, kvůli drobným zdravotním problémům si nezahrají Rastislav Špirko, Jiří Polanský a Lukáš Jašek. Zpět z hostování se vrátil Erik Hrňa a diváci jsou zvědaví zejména na Štefana Ružičku, který si dal od hokeje roční pauzu a nyní zkouší štěstí v místě svého posledního působiště. Šanci by měli dostat také mladí Oceláři, v obraně Lukáš Doudera s Marianem Adámkem, vpředu potom Michal Kovařčík. Opomenout nemůžeme ani Martina Růžičku, jehož návrat do Třince z Ruska je velkým tématem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – M. Doudera (C), Hrabal, Linhart, Roth, Jank, Nosek, Kozák, Galvas, L. Doudera, Adámek, Matyáš – Petružálek, Kreps, Martin Růžička – Adamský (A), Kane, Irgl – Dravecký, M. Kovařčík, Ružička – Rákos (A), Marosz, Sýkora – Hrňa, Chmielewski. Trenér: Vladimír Kýhos.

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Beutl, Ondrušek, Jaroměřský, Klvaňa, Škůrek – Laš, Knotek, Protasenja – Eberle, Mikúš, Skladaný – Holec, Herman, Fořt – Burian, Zeman, Jergl – Matai.
    Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: René Trombík, Zbyněk Kubičík – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan.
    Třinecká šatna je připravena.

     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Olomoucí, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtag #TRIvOLO.
     
    ŘEKLI PŘED ZÁPASEM

    Vladimír Kýhos (trenér Třince): „Pravděpodobně se s Olomoucí domluvíme, jak k tomu přistoupíme, jestli dáme ve čtvrtek šanci všem našim hráčům nebo jen některým. Ještě si tedy musíme se Zdeňkem Venerou promluvit, v jakých sestavách by obě mužstva mohla hrát."

    David Ostřížek (útočník Olomouce): „Je to náročné. Hrajeme dvakrát do týdne, do toho máme dvoufázové tréninky. Odpočineme si jen o víkendu a v pondělí začíná všechno znovu. V Třinci nabrali spoustu hráčů, chtějí si je vyzkoušet. Navíc je tam hodně mladých kluků, kteří zřejmě budou vypomáhat na farmě ve Frýdku-Místku. Třinec se vždycky vyznačoval útočným hokejem, především na domácím ledě. Myslím si, že nejinak tomu bude v letošní sezóně."

    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Vzájemná střetnutí z minulé sezony hovoří výrazně pozitivně pro Olomouc. Kohouti nejdříve Třinec na domácím ledě rozstříleli 6:0, ze Slezska si na konci první poloviny základní části odvezli výhru 4:1. Ve třetí čtvrtině sice Ocelářům doma podlehli 1:2 po prodloužení, ale v 52. kole zakončili základní část vítězstvím 2:0 v Třinci. Stejným výsledkem dopadlo také letní přátelské utkání před rokem, kdy Mora vyhrála na kluzišti soupeře 2:0.
     
    HC OLOMOUC

    Olomouc se stala jedním z největších překvapení loňského ročníku a s mužstvem bez velkých hvězd došla ze základní části přímo do čtvrtfinále. Tam nakonec Mora skončila v sérii s Plzní, které podlehla 1:4. Konečným výsledkem bylo tedy 5. příčka, kterou Moravané vzhledem k ambicím nehrát o záchranu brali všemi deseti. U týmu zůstal spolu s Janem Tomajkem hlavní trenér Zdeněk Venera.

    Ani v Olomouci ale po úspěšné sezoně nezůstal na kameni kámen. odešli brankář Vošvrda, obránce Valenta, útočníci Kucharczyk, Buc, Pekr, Húževka a Vodný. Kádr naproti tomu posílili brankář Martin Falter z Brna a hned několik útočníků. Jsou jimi David Ostřížek s Vilémem Burianem z Brna, Petr Strapáč z Vítkovic, Anatolij Protasenja z týmu Junosť Minsk a na hostování ještě Adam Zeman (Jihlava), Tomáš Fořt (Zlín) a Jan Eberle (Kladno).

    Kohouti už první přípravné utkání odehráli, a to v úterý 2. srpna na ledě Jihlavy. Tamní Dukle nadělili tenisového kanára. Dvě branky vstřelil Knotek, po jednom zásahu si připsali Strapáč, Laš, Ondrušek a Zeman. Jihlava – Olomouc 0:6.
    Třinečtí hokejisté si v úterý zahráli fotbal proti svým fanouškům. A v Bystřici nad Olší prohráli 2:3 po penaltách.

     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Třinečtí nemají v zádech povedenou sezonu. Poté, co v roce 2015 prohráli ve finále s Litvínovem, skončili v uplynulém ročníku až na 10. místě, které jim patřilo po základní části. V předkole play-off vypadli Slezané se Zlínem, na který se jim mimořádně nedaří. V Třinci došlo k výměně trenéra a odvolaného Jiřího Dopitu nahradil Vladimír Kýhos z Hradce Králové.

    Zemětřesení v hráčském kádru odnesli odchodem z Třince obránci Slovák, Stehlík a Klesla a také útočníci Tybor, Plíhal a Kopecký. Na hostování byli posláni Matuš, Žejdl a Svačina. Novými posilami se naopak stali útočníci Rostislav Marosz z Karlových Varů, Rastislav Špirko z Brna a dvojice hráčů z KHL, Martin Růžička a Jakub Petružálek. Z hostování se vrátil Erik Hrňa, na zkoušce u Ocelářů jsou Lukáš Kozák, Štefan Ružička a Cory Kane.

    Třinec odehraje proti Olomouci první přípravný zápas, příští týden pak bude ve WERK ARENĚ hostit mezinárodní Steel Cup.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne, vítejte při sledování textového online přenosu z přípravného hokejového utkání mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Olomouc. Obě mužstva se v letní přípravě potkávají každoročně, v obou kádrech došlo po skončení sezony k mnoha změnám, zejména o situaci v třinecké šatně toho bylo hodně napsáno.

    Novým koučem Ocelářů se stal Vladimír Kýhos, jehož čeká v zápase s Olomoucí zápasová premiéra. Utkání začíná ve WERK ARENĚ v Třinci v 17:00. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 8. Adamský (Kane, Linhart), 29. Dravecký (M. Kovařčík, Ružička), 34. Ružička (Matyáš, M. Kovařčík), 42. M. Kovařčík (Chmielewski, Jank), 60. Chmielewski (Sýkora) – 22. Skladaný, 23. Laš (Protasenja)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (od 30. Hrubec) – M. Doudera (C), Hrabal, Linhart, Roth, Jank, Nosek, Kozák, Galvas, L. Doudera, Adámek, Matyáš – Petružálek, Kreps, Martin Růžička – Adamský (A), Kane, Irgl – Dravecký, M. Kovařčík, Ružička – Rákos (A), Marosz, Sýkora – Hrňa, Chmielewski. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Beutl, Ondrušek, Jaroměřský, Klvaňa, Škůrek – Laš, Knotek, Protasenja – Eberle, Mikúš, Skladaný – Holec, Herman, Fořt – Burian, Zeman, Jergl – Matai.
    Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodca: René Trombík, Zbyněk Kubičík – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 1 439 (28 % celkové kapacity)