Zlaté Moravce – Senica 2:0 (kon.) | Podbrezová – Trnava 3:0 (kon.) | Michalovce – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
Trenčín – Žilina 5:2 (kon.) | Skalica – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Myjava – Ružomberok 1:0 (kon.)
koniec
AS Trenčín
5:2 (3:1)
MŠK Žilina
Piatok 13.05.2016, 20:30 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    82
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Matúš Bero, prichádza Denis Jančo.
     
    82
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Chigozie Mbah.
     
    80
    Chovan urobil hrubku v rozohrávke, rovno na Haskiča ktorýá mieril sám na obrancu Lawrencea, za ktorým zívala prázdna brána, ale útočník Žiliny nepremenil ani túto tutovku a napálil loptu rovno do stojaceho Angličana.
     
    78
    Haskič trielil za dlhou loptou po pravom krídle, Chovan stihol vybehnúť a loptu zahrať na aut, následne ešte hostia udržali pozície, loptu vo vnútri šestnástky dostal na kopačku Škvarka a jeho strela len tesne minula bránu.
     
    76
    Mazáň odcentroval od ľavej čiary, Haskič si dobre naskočil na loptu, ale hlavou ju poslal do brány nedôrazne, takže Chovan stihol zakročiť.
     
    75
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Dávid Guba, prichádza Aliko Bala.
     
    72
    Žilinčania útočia neustále s väčším počtom hráčov, po Hlhovského priťuknutí strieľal z hranice šestnástky Škvarka, lopta preletela tesne vedľa ľavej žrde.
     
    70
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Kingsley Madu, prichádza Ryan Koolwijk.
     
    70
    Van Kessel mal na dosah piaty gól, spracoval si prihrávku Koolwijka, z hranice pokutového územia prudko vypálil a trafil ľavú žrď Volešákovej brány.
     
    66
    Špalek mohol byť druhým hráčom dnes s hattrickom. Po obliehaní šestnástky dostal loptu na päťku do tutovky, ale Chovan jeho strelu reflexívne vyrazil na roh.
     
    62
    Žilina dala gól!
    Žilinčania si tiež hrajú stále to isté, aj po inkasovaných góloch okamžite útočia. K odrazenej lopte sa v pokutovom území dostal NICOLAS ŠPALEK a popod brankára strelil svoj druhý gól.
     
    61
    Trenčín dal gól!
    Dlhú loptu síce ako prvý mal obranca Žiliny Mazáň, zahral ju však veľmi zle, rovno do behu GINOVI VAN KESSELOVI, ktorý následne preloboval vybiehajúceho Volešáka. Van Kessel je tak momentálne po štvrtom dnešnom góle najlepší strelec ligy so 16 zásahmi.
     
    57
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Denis Vavro, prichádza Michal Škvarka.
     
    56
    Ďaľšia úspešná kombinácia hostí, po ktorej sa do výbornej pozícii v šestnástke dostal Špalek. Zakončoval sám proti Chovanovi, ale domáci brankár si pripísal ďaľší výborný zákrok.
     
    54
    Guba dal do uličky rozbehnutému Šulekovi, Volešák výborne prečítal hru a šancu domáceho obrancu zlikvidoval pohotovým vybehnutím.
     
    50
    Trenčín dal gól!
    Guba udržal loptu v súboji na hranici šestnástky, posunul voľnému GINOVI VAN KESSELOVI, ktorý jemným tečom medzi nohy brankára Volešáka dovŕšil hattrick. Zároveň vyrovnal na čele tabuľky kanonierov spoluhráča Bera. Asistencie Dávid Guba.
     
    46
    Hneď v úvode tutovka pre hostí. Rýchly útok po ľavom krídle potiahol nový muž Káčer, posunul na stred voľnému Haskičovi, ten sa rútil sám na Chovana, ale neprestrelil ho.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jakub Michlík, prichádza Miroslav Káčer.
     
    44
    Šošoni zvýšili aktivitu vpredu a vybojovali roh. Z neho Hlohovský našiel za päťkou Králika, jeho hlavička opečiatkovala brvno!
     
    38
    Žilina dala gól!
    Po rohu ešte lopta išla mimo šestnástky, následný center do vápna však našiel voľného NICOLASA ŠPALEKA, ktorý umným tečom nedal šancu brankárovi.
     
    32
    A opäť to v šestnástke hostí horelo, Volešák najprv zastavil Kessela, ktorý sa rútil na neho sám, potom ešte Kessel prihral nabiehajúcemu Rabiovi, ale ten neprestrelil brániacich hráčov, ktorí sa stihli vrátiť.
     
    31
    Trenčín dal gól!
    Trenčania opäť rýchlejší ako súper, Bero prešprintoval zadáka Žiliny, sám mohol zoči-voči brankárovi zakončiť, ale gól venoval na zlatom podnose voľnému GINOVI VAN KESSELOVI.
    Asistencie Matúš Bero.
     
    24
    Trenčín dal gól!
    V žilinskej obrane je veľa dier, teraz si za zadákov hostí zabehol Bero, ťažkú loptu síce nespracoval ideálne, ale udržal ju pre GINA VAN KESSELA, ktorý z jeho nahrávky vyťažil gól do odkrytej brány.
    Asistencie Matúš Bero.
     
    16
    Van Kessel sa vyhol ofsajdu a sám trielil za dlhou loptou, s ktorou sa dostal až pred Volešáka, ale brankár Žiliny dobre zasiahol proti jeho zakončeniu. Už mohlo byť 3:0, ale Trenčania šance zahadzujú.
     
    15
    Tutovka AS, v šestnástke dvaja Trenčania, Kessel efektne pätičkou na voľného Bera, ten ale z ideálnej parkety prestrelil bránu.
     
    12
    Trenčín dal gól!
    Rabiu opäť zahral roh nakrátko, Žilinčania dali veľa priestoru MARTINOVI ŠULEKOVI za šestnástkou a ten sa oprel do lopty, ktorá zaplachtila do pravého horného rohu brány.
    Asistencia: Ibrahim Rabiu
     
    11
    Trenčania zahrali nakrátko, loptu si vzal Kessel, uvoľnil sa v šestnástke a výborne vystrelil, vynikajúci zákrok Volešáka priniesol ďaľší roh.
     
    5
    Kessel sa zbavil obrancu na pravej strane a poslal strieľaný center popred päťku, dobiehajúcemu Gubovi chýbali centimetre aby loptu zasunul do brány.

    Marián Vychovalý

    Góly: 12. Šulek (Rabiu), 24. van Kessel (Bero), 31. van Kessel (Bero), 50. van Kessel (Guba), 61. van Kessel – 38. Špalek, 62. Špalek


    AS Trenčín: Chovan – Skovajsa, Kleščík, Madu (70. Koolwijk), Šulek – Rabiu, Bero (82. Jančo), Lawrence – Guba (75. Bala), van Kessel, Kalu.
    Náhradníci: Vozár – Holúbek, Bala, Udeh, Jančo, Maierhofer, Koolwijk.

    MŠK Žilina: Volešák – Mazáň, Michlík (46. Káčer), Vavro (57. Škvarka), Králik – Diaz, Špalek, Hlohovský (82. Mbah) – Pečovský, Mabouka, Haskič.
    Náhradníci: Mandous – Švejdík, Káčer, Mbah, Vallo, Škvarka, Letić.

    Rozhodca: Pavlík – Hancko, Kováč

    Diváci: 2762