Valencia – Sociedad 0:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
0:1 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Piatok 13.05.2016, 20:30 • Estadio de Mestalla • Španielska LaLiga • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Po infarktovom závere sa z najtesnejšej výhry 0:1 môžu tešiť hráči Realu Sociedad. O tri body pre hostí sa postaral gólom v nadstavenom čase druhého polčasu Oyarzabal. S konštatovaním, že Valencia doma podľahla Realu Sociedad 0:1, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok piatkového večera. (22:31:48)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Mikel Oyarzabal (RSC) - 0:1
     
    90+4
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Potom, čo domáci gólman Doménech vyrazil Brumovu strelu pred seba sa najlepšie vo vápne domácej Valencie zorientoval MIKEL OYARZABAL, ktorý prízemnou strelou do odkrytej brány v absolútnom závere rozhodol o výhre hosťujúceho tímu.
     
    90+3
    Valencia kombinovala na útočnej polovici, ale Santi Mina sa na hranici šestnástky dopustil útočného faulu a k lopte sa dostanú hostia.
     
    90+1
    Alcácer si nabehol do hosťujúceho pokutového územia na ďalekonosný center a hoci domáci kapitán pekne spracoval loptu, do zakončenia sa dostať nedokázal.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času mali obrovskú šancu na gól obe mužstvá, ale ani hosťujúci Jonathas a ani domáci Alcácer nedokázali prekonať súperovho gólmana. Nadstavujú sa štyri minúty.
    88. Bruma (RSC)
     
    88
    Danilo Barbosa sa dopustil faulu pred vlastnou šestnástkou a hostia zahrávali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, po ktorom výborne vyboxoval prudkú strelu smerujúcu do brány na rohový kop Doménech.
     
    86
    Potom, čo nedokázala Valencia vyťažiť zo svojho ofenzívneho tlaku strelecký pokus, mohli domáci naopak inkasovať, pretože do brejku sa dostal Oyarzabal, ale jeho strela z ľavej strany pokutového územia bola zblokovaná na rohový kop. Po ňom hráči Realu Sociedad o loptu prišli.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Rubén Pardo, prichádza Igor Zubeldía.
     
    84
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Álvaro Negredo.
     
    83
    Krásnu strelu spoza šestnástky vyslal na hosťujúcu bránu Parejo, ale ani tento pokus si nenašiel cestu do siete.
     
    82
    Dnešné stretnutie sleduje 27 732 divákov.
     
    80
    Hostia nebezpečne zakombinovali pred šestnástkou súpera a veľmi pekne myslel strelu spoza šestnástky Bruma, ale trafil len jedného z hosťujúcich zadákov, od ktorého sa lopta odrazila do náručia gólmana Valencie. Začala sa posledná desaťminútovka dnešného merania síl.
     
    79
    Alcácer pekne vysúval Minu do brejku na hranici vápna hostí, ale Santi Mina bol v tesnom postavení mimo hry a Rulli tak bude opäť vykopávať od svojej svätyne.
     
    78
    Mina sa vracia späť do zápasu, zatiaľ čo Rulli posiela loptu do oblasti stredového kruhu po odkope od vlastnej brány.
     
    77
    Nepresnosti na oboch stranách, ťažiskom hry je stred pola.
     
    76
    Zápas vstúpil do svojej poslednej štvrťhodinky, mimo ihriska je teraz domáci Santi Mina, ktorý má taktiež zdravotné problémy.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Xabi Prieto, prichádza Jonathas.
    73. Santiago Mina (VAL)
     
    73
    Vezo dobrým obranným zákrokom zastavil Pardov center a založil akciu Valencie, ktorá sa skončila strelou v páde v podaní Mina, ktorý netrafil hosťujúcu bránu.
     
    72
    Oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.
     
    70
    Zurutuza faulovaný v strede pola Gomesom, ktorý dostal žltú kartu a hostia potom zahrávali voľný kop. Krátko po ňom však o loptu prišli a získali ju hráči Valencie, zatiaľ čo vstupujeme do poslednej dvadsaťminútovky dnešného duelu.
     
    69
    Bruma sa už druhýkrát v krátkom časovom slede dostal k strele z pravej strany pokutového územia, predtým nemieril presne, tentokrát nasmeroval svoj pokus len do Doménechovej náruče.
     
    68
    Už sa opäť hrá futbal, pri lopte boli hráči Valencie, ale v strede pola bol faulovaný Zurutuza a loptu tak získali hostia.
     
    66
    Krátko potom, čo Oyarzabal opustil ihrisko a hra sa opäť rozbehla, pri postrannej čiare ostal na trávniku ležať ďalší hosťujúci hráč. Tentokrát sa musel do opatery lekárov zveriť Elustondo, ktorý sa zranil pri súboji so Santi Minom.
     
    64
    Oyarzabal stále v opatere lekárov po súboji s Vezom a nevyzerá to, že by mohol pokračovať v dnešnom zápase.
     
    63
    Po súboji na útočnej polovici hostí ostal otrasene ležať na trávniku hosťujúci záložník Oyarzabal, ktorý sa musel zveriť do opatery lekárov.
     
    61
    Hostia si vybojovali rohový kop a po centri od ľavej rohovej zástavky hlavičkoval Xabi Prieto na domácu bránu, nemieril však presne.
     
    60
    Po Pradovom centri z pravej strany sa dostal do zakončenia z prvej na pravej strane domáceho vápna Bruma, ale svoj pokus nasmeroval vysoko vysoko nad brvno domácej brány. Hodinka hry je už za nami.
     
    58
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Jon Bautista, prichádza Bruma.
     
    58
    Hostia zahrávali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti po faule na Bautistu, ale krátko po ňom získali loptu domáci hráči.
     
    56
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Antonio Barragán, prichádza João Cancelo.
     
    55
    Na hranici domáceho pokutového územia sa odhodlal k strele Zurutuza, ale svoj pokus nasmeroval vysoko nad brvno Doménechovej brány. Krátko potom hostia opäť nebezpečne pohrozili domácim pred ich vápnom, ale ich ofenzívna akcia skončila po útočnom faule Bautistu na Pareja, po ktorom dostal hosťujúci hráč žltú kartu.
     
    54
    Pascual si nabiehal na pravú stranu vápna na ďalekonosný center zo stredu pola, ale Rulli pohotovo vybehol z brány a získal loptu do svojej moci, čím zmaril nádejnú šancu Valencie.
     
    53
    Na druhej strane ihriska hľadal Bautista vo vápne Zurutuza, ale jeho center bol nepresný a výkop od brány teraz predvedie pre zmenu domáci gólman Doménech.
     
    52
    Rulli bude vykopávať od brány po nepresnom centri Gomesa.
     
    51
    Illarramendi vysunul na pravom krídle Zurutuza, ale ten nedokázal cez domáceho zadáka Veza odcentrovať do vápna a loptu získala Valencia.
     
    50
    V strede pola fauloval Santos jedného z hostí, ktorí sa po voľnom kope dostali do útoku, ale center na pravé krídlo bol nepresný a loptu späť do hry vrátil odkopom od brány Doménech.
     
    48
    Druhý polčas sa začal vo vysokom tempe, už po druhýkrát musel Rulli zasahovať, tentokrát po prudkom centri z ľavého krídla. Na druhej strane ihriska sa krátko potom predieral do zakončenia Bautista, ale napokon ho domáca defenzíva dokázala odzbrojiť.
     
    47
    Hostia zahrávali štandardku zo strednej vzdialenosti, po ktorej sa dostal do zakončenia Reyes, ale nemieril presne.
     
    46
    V úvode druhého dejstva si zahral aj gólman hostí Rulli, ktorý sa dostal k lopte po nepresnom pase. Krátko potom získali hostia štandardku po domácom faule na polovicii Valencie.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli relatívne vyrovnaný futbal, najmä čo sa týka držania lopty. Viacej šancí mali domáci hráči, ale ani oni a ani hostia však nedokázali dopraviť loptu do siete súpera a do druhého polčasu tak pôjdu oba celky za bezgólového stavu 0:0.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Aderlan Santos (VAL)
     
    45+1
    Valencia získala v absolútnom závere rohový kop. Po centri od ľavej rohovej zástavky mohol vsietiť gól do šatne Alcácer, ale jeho strela hlavou len tesne minula tyč hosťujúcej brány.
     
    45
    K prvému polčasu sa nadstavuje jedna minútka, pri lopte hráči Valencie na polovici súpera.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Asier Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian).
     
    43
    Valencia pri svojej ofenzívnej snahe vybojovala roh, ale po centri od rohovej zástavky získali loptu do svojej moci hostia.
     
    42
    Hostia kombinovali dlho na súperovej polovici, ale na dostrel pokutového územia sa nedostali, naopak stratili loptu a teraz sú to domáci, kto drží loptu vo svojej moci.
     
    40
    Prvý polčas vstupuje do svojej poslednej päťminútovky, pri lopte na polovici Valencie hostia.
     
    39
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Pablo Piatti, prichádza Andrés Pascual.
     
    38
    Piatti zatiaľ v opatere lekárov za postrannou čiarou, hra pokračuje ďalej. Po nepresnom centri do jedného z hosťujúcich hráčov bude loptu od brány vykopávať Doménech.
     
    37
    Piatti v opatere lekárov opúšťa trávnik a zrejme už do zápasu nezasiahne.
     
    36
    Po štandardnej situácii zostali hostia na útočnej polovoci, ale po následnom nepresnom centri sa dostávali do prečíslenia domáci, ale ich akcia sa skončila, pretože na ľavom krídle nemohol bežať Piatti, ktorý má zdravotné problémy a bude musieť striedať.
     
    34
    Po nepresnom pase Piattiho na ľavej strane pokutového územia sa dostali k lopte hostia, ktorí sa opäť snažili o rýchlu kontru, tá však skončila potom, čo bol Bautista faulovaný Vezom. Real Sociedad bude zahrávať priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Vezo dostal za tento faul na Bautistu žlté napomenutie.
     
    33
    Oba celky sa teraz striedajú v držaní lopty v strede pola.
     
    31
    Valencia veľmi nebezpečne zakombinovala na hranici šestnástky pred bránou Sociedadu, ale po nepresnom pase získali loptu hostia, ktorí založili rýchlu útočnú kontru, na konci ktorej bol strelecký pokus Bautistu. Po jeho strele však lopta skončila iba v náručí pripraveného Doménecha.
     
    30
    Akcia hostí zastavená ofsajdom, v ktorom bol Bautista a k lopte sa tak po dlhšom čase dostane domáca Valencia. Za nami úvodná polhodinka hry.
     
    29
    Loptu držia vo svojej moci hráči Realu Sociedad, ale po Zurutuzovom centri z pravej strany pred bránu ju jeden z domácich bekov odvrátil za postrannú čiaru. Po vhadzovaní si však hostia loptu udržali na svojich kopačkách a kombinujú na vlastnej polovici.
     
    27
    Po nepresnom Barragánovom centri bude loptu od vlastnej brány vykopávať hosťujúci brankár Rulli.
     
    26
    Domáci kapitán Alcácer si nabiehal na pravé krídlo na ďalekonosný center, ale pri postrannej čiare fauloval jedného z hostí a tí tak získali loptu.
     
    25
    Náznak šance na oboch stranách ihriska, ale v oboch prípadoch zasiahla obrana včas ešte pred hranicou šestnátsky a získala loptu.
     
    24
    Po rohovom kopu Valencie sa nestalo nič, pretože pri postrannej čiare sa útočného faulu dopustil Santos a loptu získali hostia. Tí však majú veľký problém s rozohrávkou, pretože domáci ich veľmi vysoko napádajú.
     
    22
    Hostia si prihrávali na vlastenj polovici a zvolili aj "malú domov" na Rulliho, čo sa im takmer mohlo vypomstiť, pretože k lopte v pokutovom území sa rútil Alcácer, ale Rulli bol rýchlejší a odkopol ju do bezpečia. Krátko na to získali domáci opäť roh z ľavej strany.
     
    21
    Z ľavej strany pokutového územia hostí vypálil prudkú prízemnú strelu na Rulliho domáci kapitán Alcácer, ale jeho pokus bol zblokovaný na roh. Po rohovom kope Valencie z ľavej strany získala loptu obrana Realu Sociedad.
     
    19
    Valencia stále v ofenzívnom tlaku, ale ani jeden z centrov neprešiel do vápna hostí.
     
    18
    Valencia má stále loptu vo svojej moci na polovici súpera, ale v bezpečnej vzdialenosti od Rulliho brány.
     
    17
    Rohový kop Realu Sociedad úspešný nebol, loptu získali domáci, ktorí teraz kombinujú na polovici súpera.
     
    16
    Hostia si vybojovali rohový kop z ľavej strany potom, čo Vezo odvrátil Zurutuzov center z ľavého krídla.
     
    15
    Štvrťhodinka hry za nami, pri lopte hráči Valencie na súperovej polovici.
     
    14
    Parejo sa snažil vysunúť Alcácera do brejku pred hosťujúcou bránou, ale loptu po správnom vybehnutí získal do svojej moci gólman Realu Sociedad Rulli. Krátko potom v strede pola fauloval v hlavičkovom súboji Barragán.
     
    13
    Hostia nebezpečne obliehajú domáce pokutové územie, ale centre smerujúce do vápna zatiaľ obrana Valencie dokázala odvrátiť.
     
    12
    Rohový kop hostí z pravej strany priniesol len nepresné zakončenie z priestoru pred bránou a loptu späť do hry vráti výkopom Doménech.
     
    10
    Xabi Prieto sa pekne predieral na ľavom krídle, ale jeho prienik faulom zastavil Barragán a bol z toho priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Hostia si po ňom dokázali vybojovať ešte rohový kop po Doménechovom vyboxovaní lopty.
     
    8
    Po nepresnom centri od jedného z hosťujúcich hráčov sa výkopu od brány ujal domáci gólman Doménech. Akcia Valencie vyzerala sľubne a zdalo sa, že Piatti pôjde do brejku sám na gólmana po pase do behu z pravej strany, ale žiaľ pre domácich, bolo to príliš dlhé na Piattiho a lopty sa zmocnil Rulli.
     
    7
    O prvú strelu na bránu v dnešnom stretnutí sa postaral domáci Paco Alcácer, ktorý preloboval beka a vypálil na bránu, ale mieril vysoko nad brvno Rulliho svätyne.
     
    6
    Akcia hostí z pravého krídla sa skončila len postavením mimo hru, v ktorom bol Xabi Prieto.
     
    4
    Ťažiskom hry je stred pola, kde sa oba celky striedajú v držaní lopty. V oblasti stredového kruhu sa aj zrodil faul Parda na domáceho Danila.
     
    2
    Zurutuza sa dopustil útočného faulu a Valencia tak zahrávala voľný kop na vlastnej obrannej polovici.
     
    1
    Hneď v prvej minúte zápasu sa hostia dopustili nepresnosti na vlastnej polovici a loptu získala Valencia, ale Minov pas do behu na Piattiho bol zastavený bekom hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Doménech – Barragán, Vezo, Santos, Siqueira – Parejo, Danilo, A. Gomes – Mina, Alcácer, Piatti.
    Náhradníci: Ryan – Cancelo, Negredo, Tropi, Soler, Latorre, A. Pascual.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, Mikel González, D. Reyes, de la Bella – Prieto, Illarramendi, Pardo – Oyarzabal, Bautista, Zurutuza.
    Náhradníci: Olazábal – Bergara, Bruma, Yuri, Jonathas, Odriozola Arzallus, Zubeldía.

    Rozhodca: Carlos Velasco – Roberto Alonso, Marcos Álvarez.
     
    Vzájomné zápasy
    Z posledných piatich vzájomných duelov vyhrala Valencia len raz, jedenkrát sa zrodil nerozhodný výsledok a trikrát boli úspešnejší hráči Realu Sociedad. Tí zdolali Valenciu aj v poslednom meraní síl, ktoré sa hralo na ich pôde v januári 2016. Vtedy v rámci 19.kola zdolal Real Sociedad Valenciu pomerom 2:0.
     
    Real Sociedad San Sebastian
    Hostia majú na svojom konte 45 bodov, čo ich radí na deviate miesto tabuľky. Za ôsmou Málagou zaostávajú len o skóre, ale na chrbát im dýcha dvojica Las Palmas a Valencia, pretože táto dvojcia má len o bodík menej. Hráči Realu Sociedad získali z posledných troch duelov štyri body, naposledy zvíťazili doma 2:1 nad tímom Rayo Vallecano.
     
    Valencia CF
    Domácim patrí za 44 bodov jedenásta priečka, pričom desiate Las Palmas má rovnaký počet bodov a naopak pred dvanástym Eibarom má Valencia náskok jedného bodu. Hráči Valencie získali z posledných troch zápasov jeden bod, naposledy podľahli Realu Madrid na jeho pôde pomerom 3:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose z predohrávky posledného 38.kola španielskej La Ligy, v ktorom domáca Valencia CF privíta celok Real Sociedad San Sebastian. Stretnutie na Estadio de Mestalla sa začne o 20:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 90+4. Oyarzabal

    Karty:   34. Vezo (VAL), 70. A. Gomes (VAL) – 44. Illarramendi (RSC), 55. Bautista (RSC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 8:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:12.
    Valencia CF: Doménech – Barragán (56. Cancelo), Vezo, Santos, Siqueira – Parejo, Danilo, A. Gomes (84. Negredo) – Mina, Alcácer (C), Piatti (39. A. Pascual).
    Náhradníci: Ryan – Cancelo, Negredo, Tropi, Soler, Latorre, A. Pascual.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, Mikel González, D. Reyes, de la Bella – Prieto (C) (74. Jonathas), Illarramendi, Pardo (84. Zubeldía) – Oyarzabal, Bautista (58. Bruma), Zurutuza.
    Náhradníci: Olazábal – Bergara, Bruma, Yuri, Jonathas, Odriozola Arzallus, Zubeldía.

    Rozhodca: Carlos Velasco – Roberto Alonso, Marcos Álvarez