Švajčiarsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Slovensko – Bielorusko 2:4 (kon.) | Švédsko – Kazachstan 7:3 (kon.)
Fínsko – Maďarsko 3:0 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
5:4 (0:0, 3:3, 2:1)
Lotyšsko
Streda 11.05.2016, 15:15 • Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    36:31
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko – Patrick Geering – 2 min, držanie hokejky. Podarí sa Lotyšsku dostať na gólový rozdiel?
     
    31:31
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko – Christian Marti – 2 min, narazenie na mantinel. Lotyši budú mať šancu dostať sa aspoň trochu do tempa.
     
    26:10
    Ale hneď po vhadzovaní v strednom pásme tu máme faul a po dlhšom čase je to na švajčiarskej strane. Vylúčenie v tíme Švajčiarsko – Reto Schäppi – 2 min, podrazenie.
     
    25:00
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko – Aleksejs Širokovs – 2 min, faul lakťom.
     
    22:30
    Ralfs Freibergs namiesto toho aby zodvihol Masalskisovu hokejku a podal mu ju, ju posúval hokejkou k jeho bráne. Hlavný rozhodca ho za to odmenil dvojminútovým trestom, Švajčiari si zahrajú presilovku.
     
    16:54
    Hneď po úniku si v súboji s Niederreiterom pomohol Girgensons faulom. Vylúčenie v tíme Lotyšsko – Zemgus Girgensons – 2 min, narazenie na mantinel.
     
    12:40
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko – Edgars Siksna – 2 min, hákovanie.
     
    07:46
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko – Raphael Diaz – 2 min, hákovanie. Diaz sa hnevá a dokonca sa do Bukartsa pustil aj ručne, podľa neho to totiž prifilmoval. No Lotyši budú mať presilovku o dvoch hráčov.
     
    06:39
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko – Samuel Walser – 2 min, držanie. Lotyši si svojim tlakom vypracovali presilovku.
     
    00:53
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko – Andris Džerinš – 2 min za napadnutie zozadu. Automaticky teda aj desaťminútovka; dvojminútový trest pomôže odsedieť Edgars Kulda.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 24. Niederreiter (Andrighetto, Diaz), 27. Niederreiter (du Bois, Diaz), 29. Hofmann (Andrighetto, Schäppi), 46. Andrighetto (Geering), 59. Blum – 34. Redlihs (Sotnieks, Cibulskis), 38. Redlihs (Sotnieks, Cibulskis), 39. Keninš, 47. A. Širokovs (Galvinš, Daugavinš)


    Švajčiarsko: Berra (Mayer) – Geering, Du Bois, Diaz, Blum, Weber, Marti, Schneeberger, Grossmann – Ambühl, Walser, Hollenstein – Moser, Trachsler, Niederreiter – Andrighetto, Hofmann, Schäppi – M. Wieser, Walker, D. Wieser.
    Lotyšsko: Masalskis (Merzlikins) – M. Širokovs, Galvinš, Siksna, Sotnieks, Jerofejevs, Cibulskis, Freibergs – Daugavinš, Girgensons, Keninš – Indrašis, Džerinš, Bukarts – M. Redlihs, Pavlovs, Meija -Bičevskis, A. Širokovs, Kulda – Abols.

    Rozhodca: Mayer (USA), Sidorenko (BLR) – Lederer (CZE), Nieminen (FIN)