Trenčín – Trnava 1:3 (kon.) | Žilina – Slovan Bratislava 0:0 (kon.)
koniec
AS Trenčín
1:3 (0:2)
FC Spartak Trnava
Pondelok 02.05.2016, 19:00 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    30.kolo Fortuna ligy má za sebou už štyri zápasy, pondelkové dohrávky ale prinesú súboje, ktoré budú ostro sledované, lebo prehovoria do boja o majstrovský titul. K tomu má najbližšie obhajca trofeje z Trenčína, ktorý bude chcieť doma zdolať Trnavu, ale šancu živí aj bratislavský Slovan, ktorý zavíta do Žiliny. My budeme na Sihoti sledovať snahu Trenčanov o štvrté domáce víťazstvo v sérii nad Trnavou na domácej pôde. Tímu AS sa totiž od návratu do najvyššej súťaže doma proti Spartaku darí. Zo šiestich zápasov Trenčania päť vyhrali, jeden duel sa skončil remízou, skóre výrazne lepšie pre domácich – 20:7.

    Trenčania majú za sebou triumf v Slovnaft cupe, v piatkovom finále práve na trnavskom štadióne pokorili Slovan po výsledku 3:1, keď otáčali nepriaznivý vývoj a vďaka dvom gólom Van Kessela a jednému zásahu Maierhofera obhájili víťazstvo v pohári z minulej sezóny. Radi by obhájili aj majstrovský titul, majú šesťbodový náskok a tak veľmi dobrú pozíciu, ale potrebujú ešte získať šesť bodov, aby mali istotu. Posledné tri ligové zápasy AS na svojom štadióne zvládol trojbodovo. Od piatkového finále uplynú len necelé tri dni, uvidíme, aké stopy náročný zápas na trenčianskom tíme zanechal.

    Hostia pred týždňom zmenili trénera, kouč Hucko odstúpil po nevydarenom derby na Tehelnom poli, kde Trnava inkasovala štyri góly. Spartaku sa na ihriskách súperov nedarí dlhodobo, prehral aj predtým v Ružomberku, na Myjave, posledný trojbodový zápis u súpera je z 27.februára, keď sa mu podarilo vyhrať v Michalovciach. Hucka nahradil pri kormidle dočasne Miroslav Karhan a pri svojom trénerskom debute bol úspešný. Trnavčania vyhrali doma so Žilinou 3:0, góly strieľali Depetris, Schranz a Halilovič. Doma to „bílým andelom“ ide, teraz budú chcieť prelomiť neúspešnú sériu u súperov, lebo v tabuľke potrebujú udržať jednobodový náskok pred Žilinou, ktorý im zabezpečuje účasť v pohárovej Európe.

    Vzájomné súboje v sezóne priniesli viac bodov pre Trenčín, v septembri po divokej prestrelke vyhral AS doma 5:3 (Góly: Bero, Van Kessel, Rabiu, Schet, Wesley – Harba, Depetris 2), v trnavskej odvete sa zrodila remíza 1:1 (Góly: Harba – Wesley).

    Rozhodovať budú: Marhefka – Slyško a Bobko.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Šemrinec – Madu, Kleščík, Skovajsa, Šulek – Bero, Rabiu, Koolwijk – van Kessel, Schet – Maierhofer.
    Náhradníci: Chovan – Holúbek, Bala, Kalu, Lawrence, Guba, Opatovský.

    FC Spartak Trnava: Jakubech – Kadlec, Greššák, Godál, Čonka – Bello, Jež, Baéz, Mikovič – Schranz, Depetris.
    Náhradníci: Kamenár – Nikolič, Horník, Mihálik, Halilovič, Majtán, També.

    Rozhodca: Marhefka – Slyško, Bobko.
     
    Trnavčania oproti minulému duelu s jedinou zmenou, Baez v základe namiesto Horníka, ktorého aj v 46.minúte zápasu so Žilinou striedal.
     
    Trenčín postavil rovnakú obranu, aj stredovú formáciu, ako vo finále pohára, zmeny nastali len v útoku, namiesto Gubu v základe Maierhofer a Kalu prenechal miesto na krídle Schetovi. Práve duo Schet-Maierhofer prinieslo v zápase so Slovanom zvrat na ihrisku.
     
    Hráčov privítal mohutný potlesk, po ceste išli okolo vystaveného pohára za víťazstvo v Slovnaft Cupe. Trenčania bieli, hostia červeno-čierni, výkop budú mať futbalisti Trenčína.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Nákop domácich zachytil Godál a loptu poslal do bezpečia.
     
    2
    Depetris prehral súboj v strede s Kleščíkom, následne ho fauloval.
     
    3
    Madu poslal dlhú loptu za obranu, Bero bol pri nej prvý, skúsil strelu z voleja, ale netrafil priestor brány.
     
    4
    Schet preniesol hru zľava na pravé krídlo, Kessel zasekol obrancu, ale následne ju stratil.
     
    6
    Kleščík nespracoval nákop hostí ideálne, rezultovala z toho strata lopty, Schranz priťukol Deptrisovi, ten v dobrej streleckej parkete na hranici šestnátky, ale prízemný pokus reflexívne zablokoval Šemrinec nohou.
     
    7
    Bero vybojoval aut, ktorý aj sám rýchlo rozohral, ale Maierhofer nepresne prihrával.
     
    8
    Po centri Madua z ľavej strany prvý roh pre domáci tím.
     
    9
    Roh hostia odvrátili ku Skovajsovi, ten skúšal prekvapiť prihrávkou na Koolwijka, ale ten sa ešte nachádzal po zahratí rohu v ofsajde.
     
    10
    Kessel si narazil s Maduom, rezultoval z toho únik trenčianskeho rýchlika, ale loptu si hodil príliš ďaleko, takže následný center už nebol presný.
     
    11
    Kesselov pokus spoza šestnástky, Jakubech sa natiahol a loptu vytesnil na roh.
     
    12
    Šulek podporil útok a nabehol si na loptu za obranu, na svojej netradičnej ľavej strane, z rohu šestnástky potom poslal do vápna dobre postavenému Kesselovi, ktorý pálil z prvej len vysoko nad.
     
    13
    Madu z ľavého krídla zakrútil loptu rovno na nabehnutého Bera, ten si ju posunul smerom k brankárovi, potom v súboji s obrancom spadol, ale toto rozhodne na penaltu nebolo.
     
    14
    Trnavský náznak protiútoku, ale Schranz s Depetrisom sú na útočné akcie príliš osamotení.
     
    15
    Teraz im konečne pomohol na pravej strane Kadlec, vybojoval roh, hoci mohol sa pískať aj priamy kop, keďže v súboji Schet hosťujúceho hráča fauloval.
     
    16
    Po rohu hlavičkoval na zadnej žrdi nepresne Godál.
     
    16
    Trenčiansky rýchly protiútok priniesol roh aj pre AS, Koolwijkov center trochu Jakubech podcenil, prepadnutú loptu ale na jeho šťastie nik z Trenčanov nemal v blízkosti.
     
    18
    Rabiu vysúval loptou do uličky Kessela, ten šprintoval za loptou, ale Jakubech bol pri nej prvý. Navyše bol trenčiansky hráč aj tak v ofsajde.
     
    20
    Godál posielal loptu za obranu, Mikovič sa snažil behom zmiasť rozhodcu, že nebol v ofsajde, ale rozhodca Slyško následne správne odmával.
     
    21
    Baez klasicky, verný svojmu naturelu, dohral zozadu Koolwijka, obišlo sa to bez karty.
     
    22
    Ďaľší trenčiansky pokus o dlhú nakopávanú loptu za obranu, ale Schet bol v momente prihrávky mimo hry, pochváliť musíme aj druhého asistenta Bobka.
     
    23
    Čonka vysunul Mikoviča, ten zabehol po ľavom krídle až k šestnástke, center do vápna odvrátili Trenčania na roh.
     
    24
    Trnava dala gól!
    Po rohu Greššák najprv zahnal spoluhráča, ale ten mu loptu vrátil, z čoho vznikla nádejná šanca pre hostí, Greššákovu strieľanú loptu tečoval pred bránou nechytateľne BORIS GODÁL.
    Asistencia Lukáš Greššák.
     
    25
    Po vzájomnej potýčke v strede karty pre Baeza a Maierhofera.
     
    27
    Trnavčania dobre zakombinovali v strede, potom prenikajúci Depetris neprešiel cez Šuleka.
     
    28
    Kessel zamotal hlavu obrancovi, strelu mu potom Baez zblokoval na roh. Koolwijk posadil loptu po rohu presne na hlavu Maierhofera, lopta po jeho hlavičke tesne míňala pravú žrď.
     
    30
    Hostia zabojovali a získali loptu v strede, prienik Čonku však nebol úspešný.
     
    31
    Trnavčania hrajú sympaticky, pomerne ofenzívne a otvorene, ale vzadu majú dosť voľných miest, Trenčania ale ani z ďaľšieho brejku neuspeli, keď rozbehnutú akciu opokazil prihrávkou Kessel.
     
    32
    Bello si dal pozor, vrátil sa do obrany s Rabiom a pripravil ho o loptu.
     
    34
    Rýchla akcia Trnavy priniesla šancu, z ľavej strany centroval Mikovič, Depetris mal dobrú možnosť, ale hlavou poslal loptu nad bránu.
     
    35
    Zahrmieť mohlo z protiútoku aj na druhej strane, Schetov presný center z pravého krídla zakončoval nabehnutý Kessel hlavou, ale tesne minul ľavú žrď.
     
    36
    Mikovič je veľmi agilný a svojou bojovnosťou a rýchlosťou robí problémy domácej obrane, teraz vzal loptu Šulekovi a prihrávke na Schranza chýbali centimetre.
     
    39
    Oba tímy hrajú naplno, teraz sa akcie striedali, ale ani jedno mužstvo sa nevyhlo nepresnostiam, takže akcie končili ďaleko od nebezpečných zón.
     
    40
    Trnava dala gól!
    Opäť dostal loptu na krídlo rýchly a aktívny Mikovič, ušiel svojmu obrancovi, potom presne poslal loptu na stred voľnému DAVIDOVI DEPETRISOVI, ktorý si skúsene počkal a potom poslal loptu pomedzi nohy brankára.
    Asistencia: Martin Mikovič
     
    42
    Schet si hodil loptu pomedzi dvoch hráčov, po faule priamy kop pre AS, domáci ale po rýchlom rozohratí nevyužili.
     
    43
    Zvýšená trenčianska snaha vpredu, chýba však presnejšia finálna prihrávka.
     
    44
    Na trávniku pribudlo nervozity, rozhodca teraz odpískal útočný faul Berovi, ten sa hnevá, ale nepomôže si.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Držanie lopty: 59% – 41%
    Strely celkom: 5-5
    Strely na bránu: 1-3
    Priame kopy: 8-6
    Rohové kopy: 5-2
    Ofsajdy: 3-1
     
    Hostia vedú po prvom polčase u majstra 2:0. Prepracovali sa k tomu vďaka nebojácnej hre, neprišli do Trenčína len brániť, hrajú aktívne smerom dopredu, vynikajúci je na ľavom krídle Mikovič. Šance mali v prvej polovici aj Trenčania, ale neboli v koncovke presní. V druhom polčase môžeme očakávať vzrušujúce divadlo, lebo domáci určite zabojujú a hostia budúp hroziť brejkami.
     
    Maierhofer nenadviazal na úspešný záver finálového zápasu pohára, nahradí ho Kalu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Stefan Maierhofer, prichádza Samuel Kalu.
     
    46
    Trnavčania aktívni aj na začiatku druhej polovice, nechcú sa zatiahnuť.
     
    47
    Po obliehaní šestnástky nepresná trenčianska prihrávka a opäť môžu akciu rozvíjať hostia.
     
    48
    Trnavčania bránia aktívne už v strede, narúšajú tak kombináciu Trenčanov.
     
    50
    Čonka ostal po súboji ležať, Trnavčania neodkopli loptu, následne mohol do rozhodenej obrany ujsť Rabiu, ale rozhodol sa prerušiť športovo hru.
     
    51
    Čonka nebude môcť pokračovať, problém má s nohou.
     
    52
    Šulek zabokoval v strede Depetrisa, ale rozhodca neposúdil atak ako faul.
     
    53
    Trenčín dal gól!
    Trenčania prečíslili obranu hostí, zľava poslal loptu do vápna Kalu, tečoval IBRAHIM RABIU tak, že brankár nemal šancu zasiahnuť.
    Asistencie Samuel Kalu.
     
    53
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Matúš Čonka, prichádza Emir Halilovič.
     
    54
    Trnava zahrozila, Mikovič ťažil zo správne neodpískaného postavenia mimo hry Depetrisa, ale následne nenašiel spoluhráča.
     
    55
    Trenčania zvýšili aktivitu v útoku, teraz to horelo v šestnástke hostí, ale Kalu z otočky neprestrelil hustý obranný val.
     
    57
    Bero tvrdo dohral súpera v strede, správne videl kartu.
     
    58
    Trmavčania naďalej skúšajú aj ohroziť bránu, Depetris sa dobre uvoľnil na hrote, ale následnú prihrávku mu zablokoval Skovajsa.
     
    60
    Van Kessel na polovici dostal loptu, hodil si ju do behu a išiel sám na brankára. V dlhom šprinte ho dostihol obranca a už ho pri strele tienil, takže strela domáceho hráča nebola ideálna. Lopta bola zblpokovaná dohora a padla zvrchu na brvno.
     
    61
    A opäť zahrozili aj Trnavčania, po centri do šestnástky loptu sklepol Depetris, následne bol pri nej rýchlejšie trenčiansky hráč.
     
    63
    Šikovná akcia domácich po zemi, loptu dostal na hranici vápna Kessel, prevzal si ju smerom k bráne, ale trmavský obranca vkĺzačkou nebezpečnú šancu zahasil.
     
    64
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Mitchell Schet, prichádza Dávid Guba.
     
    65
    Trnava dala gól!
    Trnavčania opäť v dvojgólovom trháku, prečíslili obranu AS, na prienikovú prihrávku na Schranza vybehol dosť netakticky Šemrinec až za pokutové územie, IVAN SCHRANZ si loptu hodil do strany a nemal už problém ju trafiť do opustenej brány.
     
    66
    Guba sa ešte nestihol poriadne dotknúť lopty, ale už ma za rečnenie kartu.
     
    67
    Trenčania ešte nehádžu flintu do žita, ale už to budú mať ťažké.
     
    68
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Peter Kleščík, prichádza Jakub Holúbek.
     
    69
    Halilovič sa šikovne zbavil Šuleka aj Holúbeka, ale následný center mieril len do rúk pripraveného Šemrinca.
     
    71
    Šulek skúsil dlhý nákop na Bera, ten šprintoval za loptou, ale prvý bol pri nej brankár.
     
    73
    Holúbek sa oprel do lopty z väčšej vzdialenosti, ale netrafil priestor brány.
     
    74
    Už sa Spartak neženie dopredu za každú cenu, dvojgólový náskok je komfortný.
     
    76
    Dlhý nákop stmlil na hrudi Kessel, Kalu sa potom pokúsil ohroziť brankára z diaľky, ale lopta mierila presne do miest, kde stál Jakubech.
     
    78
    Šulek si narazil so spoluhráčom, následne mal dosť času za šestnástkou, vypálil však nepresne.
     
    79
    Spartak sa už stiahol pred šestnástku, Trenčania tak útočia do plných, skúšajú to najmú centrami, ale hostia si ich strážia.
     
    81
    Rabiu sa pokúsil oblúčikom vysunúť Bera, ten ťažkú loptu nespracoval.
     
    82
    Halilovič sa rozbehol s loptou, ale proti presile neuspel.
     
    82
    Lopta sa v šestnástke odrazila pred voľného Kalua, ten neskúšal prudkú strelu, ale oblúčil, takže vysokú loptu stihol pred bránkovou čiarou odkopnúť Mikovič.
     
    83
    Treba podotknúť že po zranení Čonku sa agilný Mikovič stiahol z krídla do obrany a aj tam dnes dominuje.
     
    84
    Trenčania centrujú raz z ľavej strany, raz z pravej, teraz by im tam Maierhofer pomohol, ale keďže dostal priestor na začiatku, momentálne to musia skúšať na nižších hráčov.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza David Depetris, prichádza Robert Ndip També.
     
    86
    Halilovič vybojoval roh, po ňom úspešne stiahol loptu Šemrinec.
     
    87
    Rabiu zápasnícky zložil súpera v strede, keby tak neurobil, ten mohol striedajúceho Tambeho vysunuť do tutovky. Karta musela prísť.
     
    88
    Ešte zúfalý trenčiansky nápor, Bero vybojoval roh.
     
    89
    Kesselov center do šestnástky vo vzduchu zachytil Jakubech.
     
    89
    Baez zachytil rozohrávku a skúsil preniknúť medzi dvoch hráčov – neúspešne.
     
    90
    Kaluov nákop do vápna dočahoval Guba, ale bolo ti priďaleko.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Aldo Baéz, prichádza Lukáš Mihálik.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Aj Baez, rovnako ako pred chvíľpu Depetris, si od bývalého domáceho publika v Trenčíne vypočuli aplauz.
     
    90+1
    Šulekova aktivita ešte priniesla roh, po ňom Koolwijk nepresne centroval.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Trnavčania vyhrali v Trenčíne možno prekvapujúco, ale zaslúžene, Karhanova taktika dnes bola úspešnejšia ako Ševelova. Spartak využil svoje tutovky, pri treťom góle pomohol Schranzovi chybným vybehnutím domáci brankár. Hostia si polepšili v boji o Európu, AS naopak skomplikoval situáciu v boji o titul. (20:50:51)

    Marián Vychovalý

    Góly: 53. Rabiu (Kalu) – 24. Godál (Greššák), 40. Depetris (Mikovič), 65. Schranz

    Karty:   25. Maierhofer (TRE), 57. Bero (TRE), 66. Guba (TRE), 87. Rabiu (TRE) – 25. Baéz (TRN)


    AS Trenčín: Šemrinec – Madu, Kleščík (68. Holúbek), Skovajsa, Šulek – Bero, Rabiu, Koolwijk – van Kessel, Schet (64. Guba) – Maierhofer (46. Kalu).
    Náhradníci: Chovan – Holúbek, Bala, Kalu, Lawrence, Guba, Opatovský.

    FC Spartak Trnava: Jakubech – Kadlec, Greššák, Godál, Čonka (53. Halilovič) – Bello, Jež, Baéz (90. Mihálik), Mikovič – Schranz, Depetris (85. També).
    Náhradníci: Kamenár – Nikolič, Horník, Mihálik, Halilovič, Majtán, També.

    Rozhodca: Marhefka – Slyško, Bobko