Brémy – Stuttgart 6:2 (kon.)
koniec
Werder Brémy
6:2 (3:1)
VfB Stuttgart
Pondelok 02.05.2016, 20:15 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose z posledného zápasu 32.kola nemeckej Bundesligy, v ktorom domáci Werder Brémy privíta tím VfB Stuttgart. Zápas na Weserstadion v Brémach sa začne o 20:15.
     
    Werder Brémy
    Dnešný súboj bude dôležitým súbojom o udržanie sa v najvyššej nemeckej futbalovej súťaži. Domáci Werder je momentálne na predposlednom sedemnástom mieste s počtom 31 bodov, čo je o dva menej ako majú pätnásty Stuttgart a šestnásty Eintracht Frankfurt. Pred posledným Hannoverom majú Brémy náskok 9 bodov, ale to domácich určite neteší a záleží im hlavne na udržaní sa v Bundeslige. Z posledných piatich duelov získal Werder štyri body, naposledy však podľahol tímu HSV pomerom 2:1.
     
    VfB Stuttgart
    Hostia majú na svojom konte len o dva body viac ako ich dnešný súper a to 33 bodov, čo ich radí na pätnástu priečku Bundesligy. Na štrnásty Darmstadt strácajú dva body, naopak šestnásty Frankfurt za nimi zaostáva len o skóre. Z posledných piatich zápasov Stuttgart získal len jediný bodík, naposledy doma prehral s Borussiou Dortmund 0:3.
     
    Vzájomné zápasy
    Posledných päť vzájomných duelov prinieslo tri nerozhodné výsledky a po jednej výhre pre každý z týchto dvoch celkov. Nerozhodne sa skončilo aj posledné meranie síl, ktoré sa konalo v decembri 2015, kedy sa tieto dve mužstvá stretli v rámci 15.kola Bundesligy a obe si pripísali jeden bod po remíze 1:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, Santiago García – Fritz, Grillitsch – S. Yatabaré, Junuzović, Bartels – C. Pizarro.
    Náhradníci: Tremmel – Sternberg, Gálvez, Fröde, Öztunali, Ujah, Yıldırım.

    VfB Stuttgart: Tytoń – Zimmermann, Niedermeier, Barba, Emiliano Insúa – Schwaab – Maxim, Rupp, Didavi, Kostić – Harnik.
    Náhradníci: Langerak – Klein, T. Šunjić, Ristl, Kravec, Werner, Tašči.

    Rozhodca: F. Brych – M. Borsch, S. Lupp.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný útok stretnutia sa postarali domáci, ktorí to skúšali po pravom krídle a napokon sa im podarilo vybojovať rohový kop z pravej strany.
     
    3
    Po rohovom kope sa domáci Werder dostal k strele na bránu, ale Pizarrova hlavička bola nepresná a loptu späť do hry vráti odkopom od brány hosťujúci gólman Tytoń.
     
    5
    Oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.
     
    7
    Domáci skúsili prihrávkou do behu vysunúť Pizarra do brejku, čo sa však nepodarilo, pretože loptu získali hostia a tí rýchlo zaútočili. Po ľavom krídle sa krásne okolo beka prehnal Kostić, ktorý následne dokázal odcentrovať pred bránu, kde čakal na loptu voľný Harnik, ale jeden zo zadákov Werderu bol pri lopte skôr a odvrátil ju na rohový kop z ľavej strany. Po ňom hráči Stuttgartu o loptu prišli.
     
    8
    Werder si loptu v strede pola dlho neužil a opäť zaútočili hostia, opäť prešprintoval ľavé krídlo Kostič a vybojoval roh pre svoj tím. Po ňom domáci gólman pekne vyboxoval center smerujúci pred bránu.
     
    9
    Za faul na Grillitscha na vlastnej polovici dostáva prvú žltú kartu zápasu hosťujúci Insúa.
     
    10
    Werder Brémy dali gól!
    Po vyhranom hlavičkovom súboji v strede pola sa k lopte na útočnej polovici dostal domáci Pizarro, ktorý následne poslal mäkkučký center do vápna hostí, kde si ho spracoval FIN BARTELS a prekonal gólmana, čím otvoril skóre dnešného stretnutia.
    10. Fin Bartels (BRM) - 1:0
     
    13
    Vsietený gól zápasu pomohol, hrá sa vo vysokom tempe, ale prevažne len v strede pola.
     
    14
    Hostia kombinujú na vlastnej polovici, hra sa trošku kúskuje kvôli drobným faulom v oblasti stredového kruhu.
     
    15
    Kostić posielal z ľavej strany prudký center do pokutovéhpo územia domácich, ale nikto z jeho spoluhráčov a ani súperov na loptu nedočiahol a tá skončila za autovou čiarou na druhej strane ihriska. Odtiaľ ju späť do hry vhadzovaním spoza postrannej čiary vrátili hráči Werderu Brémy.
     
    17
    Dnes najaktívnejší hráč hostí zo Stuttgartu, Kostič, posielal prudkú strelu z ľavého krídla a lopta po jeho pokuse len tesne minula brvno domácej svätyne!
     
    19
    Werder kombinoval na vlastnej polovici, po "malej domov" si zahral aj Wiedwald, ktorý krátko potom ale musel čeliť nepríjemnej situácii, keď sa na neho rútil osamotený Harnik po Didaviho pase, ale domáci gólman skvelým vybehnutím zabránil nebezpečnej situácii.
     
    20
    Hostia veľmi lacno stratili loptu v strede pola a zdalo sa, že Werder pôjde do prečíslenia. Domáci napokon trošku spomalili svoju akciu, ale z pravej strany pekne centroval Gebre Selassie, ale jeden z hosťujúcich zadákov odvrátil prudký center do bezpečia.
     
    21
    Po tvrdom súboji ostal otrasene ležať na trávniku hosťujúci zadák Zimmermann, ale napokon sa nemusel zveriť do opatery lekárov a pokračuje v zápase.
     
    22
    Séria nepresností na oboch stranách, na vlastnej polovici majú teraz loptu vo svojej moci hráči Stuttgartu.
     
    23
    Yatabaré si krásne vymenil loptu pred šestnástkou s Pizarrom a už už sa chystal k strele z hranice pokutového územia, ale v tom momente stratil rovnováhu a z nebezpečnej akcie nebolo nič.
     
    24
    O center do vápna z pravej strany sa po rýchlom šprinte pokúsil Yatabaré, ale netrafil loptu dobre a tá skončila mimo hracej plochy.
     
    25
    Na druhej strane ihriska oveľa lepšie ako Yatabaré teraz centroval hosťujúci Kostič, ale Wiedwald pekne vyboxoval loptu.
     
    26
    Stuttgart dal gól!
    Hostia nebezpečne zakombinovali na pravej strane pokutového územia a po prihrávke na hranicu šestnástky sa k lopte dostal DANIEL DIDAVI, ktorý strelou do odkrytej brány vyrovnal svojím dvanástym gólom v sezóne.
    26. Daniel Didavi (STU) - 1:1
     
    28
    Werder sa po rýchlej akcii dostával do sľubnej šance, ale na hranici pokutového územia bol jeden z domácich hráčov faulovaný Niedermeierom a domáci zahrávali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, ktorého exekúcie sa ujal Junuzović, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný na roh, po ktorom domáci o loptu prišli.
     
    30
    Werder zahrával v krátkom časovom slede ďalší priamy kop, tentokrát zo strednej vzdialenosti, po ktorom sa dostal k hlavičke z bezprostrednej blízkosti Gebre Selassie, ale mieril len do gólmana. Krátko na to sa na druhej strane ihriska hostia dopustili ofsajdu.
     
    33
    Werder Brémy dali gól!
    Po Yatabarého centri si v pokutovom území hlavou zrazil loptu do vlastnej siete FEDERICO BARBA a Brémy vyhrávajú 2:1.
    33. Federico Barba (BRM) - 2:1
     
    35
    Domáci Yatabaré má zdravotné problémy a pri postrannej čiare sa zveril do opatery lekárov.
     
    36
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Sambou Yatabaré, prichádza Levin Öztunali.
     
    37
    Hostia mali jedinečnú príležitosť na vyrovnanie, keď po Kostičovom centri z ľavej strany hlavičkoval Harnik, ale svojím pokusom trafil len vzdialenejšiu žrdku domácej svätyne!
     
    38
    Werder sa rútil do obrovskej šance, Pizarro bol v brejku, ale aj v ofsajde.
     
    39
    García fauloval na hranici vlastnej šestnástky Ruppa a hráči Stuttgartu zahrávali priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti, ale Didavi poslal loptu vysoko nad brvno domácej brány.
     
    40
    Krásnu biliardovú akciu na jeden dotyk predviedli hostia a takmer vysunuli Harnika do obrovskej šance na hranici domáceho vápna, ale v poslednej chvíli zasiahol Djilobodji a odvrátil loptu za postrannú čiaru.
     
    41
    Djilobodji fauloval ma vlastnej polovici a hostia zahrávali štandardku zo strednej vzdialenosti, ale center z priameho kopu smerujúci do vápna odvrátil domáci obranca Vestergaard do stredu pola.
     
    42
    Werder Brémy dali gól!
    Po Junuzovičovej skvelej práci na pravom krídle sa Werder dostal do pokutového územia hostí, kde Junuzovič prihrávkou z pravej strany našiel LEVINA ÖZTUNALIHO a ten prízemnou strelou prekonal hosťujúceho gólmana.
    42. Levin Öztunali (BRM) - 3:1
     
    44
    Po ďalekonosnom centri sa dostal sám pred gólmana domácich Harnik, ale jeho strelecký pokus dokázal Wiedwald zastaviť nohou a navyše si loptu postrážil a tak hostia z tejto šance nevyťažili ani roh.
     
    44
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Daniel Didavi, prichádza Timo Werner.
     
    45
    K riadnej hracej dobe prvého polčasu sa nadstavujú dve minúty.
     
    45+2
    V strede pola veľmi tvrdo fauloval v hlavičkovom súboji hosťujúci Harnik domáceho Garcíu, ale následný voľný kop domáci pokazili a k lopte sa v závere polčasu dostali hráči Stuttgartu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase zviedli oba celky tuhý boj, hral sa veľmi rýchly a dynamický futbal, ktorý priniesol až štyri góly. Ale trikrát lopta skončila v hosťujúcej sieti a tak Werder vyhráva po prvom polčase nad Stuttgartom 3:1.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Oba celky sa v úvode druhého dejstva vystriedali v pokuse o ďalekonosný center smerujúci do pokutového územia súpera, ale oba neúspešne. Krátko potom v strede pola nepríjemne dopadol na trávnik domáci Grillitsch po hlavičkovom súboji s Harnikom.
     
    48
    Stuttgart bude zahrávať roh z ľavej strany potom, čo Gebre Selassie odvrátil Kostičov pokus o center.
     
    49
    Po rohu hostí sa dostal k zakončeniu hlavou Schwaab, ale netrafil domácu bránu.
     
    50
    Bartels pekne pálil z hranice šestnástky a jeho prízemnú strelu ešte tečoval pätičkou v pokutovom území Pizarro, ale hosťujúci Tytoň si poradil a vytlačil loptu končekmi prstov.
     
    52
    Po sérii nepresností na oboch stranách je ťažiskom hry najmä stred pola.
     
    53
    Stuttgart dal gól!
    Po rohovom kope hostí poslal vysoký center do domáceho vápna z ľavej strany Maxim a loptu dokázal jemne pätičkou tečovať FEDERICO BARBA a znižuje tak stav stretnutia na 2:3 z pohľadu hostí.
    53. Federico Barba (STU) - 3:2
     
    55
    Nepresnosti na oboch stranách, uvidíme akým spôsobom sa bude vyvíjať dnešný duel po druhom góle Stuttgartu.
     
    56
    Stále sa oba celky striedajú v držaní lopty v oblasti stredového kruhu.
     
    57
    Stuttgart sa rútil do prečíslenia potom, čo Rupp pekne vybojoval loptu pre svoj tím, ale následne pokazil prihrávku do behu na Harnika a k lopte sa dostali hráči Werderu, ktorí okamžite zaútočili a Tytoň musel čeliť nepríjemnej strele Öztunaliho z pravej strany vápna.
     
    58
    Akcia domácich Brém končí pre postavenie mimo hru, v ktorom bol Junuzovič.
     
    59
    Pizarro fauloval na vlastnej polovici hosťujúceho Maxima a hostia, konkrétne Harnik, budú zahrávať štandardnú situáciu zo strednej vzdialenosti.
     
    60
    Štandardku hostí napokon rozohral Maxim, ale jeho vysoký center si postrážil Wiedwald a lopta skončila v jeho náručí. Pred nami posledná polhodinka dnešného merania síl.
     
    61
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Federico Barba, prichádza Mart Ristl.
     
    61
    Spoza šestnástky vyslal prudkú strelu na hosťujúcu bránu domáci kapitán Fritz, ale jeho pokus letel vysoko vysoko nad brvno Tytoňovej svätyne.
     
    62
    V posledných minútach sa hrá najmä v strede pola, vidíme veľmi veľa pokazených prihrávok a zblokovaných centrov na oboch stranách, ale o niečo lepším tímom je stále predsa len domáci Werder.
     
    63
    Domáci nebezpečne kombinujú na útočnej polovici, ale hosťom sa zatiaľ darí držať ich v bezpečnej vzdialensoti od Tytoňovej brány.
     
    64
    Werder Brémy dali gól!
    Junuzovič spoza šestnástky poslal pas do behu do hosťujúceho pokutového územia, kde bol pohotový CLAUDIO PIZARRO, ktorý svojou strelou z prvej prekonáva gólmana a svojím dvanástym gólom v sezóne zvyšuje na 4:2.
    64. Claudio Pizarro (BRM) - 4:2
     
    66
    ´Tažiskom hry stred pola, pri lopte domáci tím.
     
    68
    Domáci Pizarro mal obrovskú šancu na vsietenie druhého gólu v dnešnom zápase, keď po akcii ako cez kopirák dostal prihrávku do behu vo vápne a z prvej páli na gólmana Tytoňa, ktorý nohou len tak-tak dokázal zabrániť lopte v ceste do brány.
     
    70
    Dnešné stretnutie sleduje 41000 divákov.
     
    72
    Tímy si vymieňajú loptu v strede pola, hra sa kúskuje kvôli faulom, ale ani jedno z mužstiev sa v posledných minútach nedokzalo dostať na dostrel súperovej brány.
     
    73
    Maxim sa hnal za centrom na pravé krídlo, ale zbytočne, ešte predtým bol totiž hosťujúci záložník v ofsajde.
     
    74
    Po Kostičovom pokuse o center z ľavého krídla odvrátil loptu na roh domáci kapitán Fritz. Po rohu nebezpečne hlavičkoval Niedermeier, ale minul domácu bránu. Loptu späť do hry vráti odkopom do brány gólman Wiedwald.
     
    75
    Domáci zahrávali priamy kop zo strednej vzdialenosti po faule Schwaaba, ale ich center smerujúci do pokutové územia hostia odvrátili.
     
    77
    Druhý polčas sa nehrá v tak vysokom tempe ako ten prvý, stále veľa nepresbostí na jednej či druhej strane.
     
    78
    Hostia pekne zakombinovali na ľavej strane útočnej polovice, ale následne si nerozumel Kostič s Insúom a lopta po nepresnom pase do behu skončila mimo hracej plochy, odkiaľ ju späť do hry vrátia hráči Werderu.
     
    80
    Werder Brémy dali gól!
    Po páde v osobnom súboji dokázal Pizarro nahrať Öztunalimu, ktorý sa pekne predral po ľavej strane vápna až k bráne, kde zvolil prihrávku do stredu pokutového územia na FINA BARTELSA, ktorý strelou do odkrytej brány vsietil svoj druhý gól v zápase a zrejme definitívne rozhodol dnešný duel.
    80. Fin Bartels (BRM) - 5:2
     
    81
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Lukas Rupp, prichádza Artem Kravec.
     
    83
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Claudio Pizarro, prichádza Anthony Ujah.
     
    83
    Na ľavej strane útočnej polovice sa snažil predrať do zakončenia hosťujúci Maxim, ale domáca obrana si s jeho snahou poradila a odvrátila loptu do bezpečného stredu pola.
     
    85
    Dnešný duel vstupuje do svojej poslednej päťminútovky a viac-menej sa stretnutie už len dohráva.
     
    86
    Po nenápadne vyzerajúcej akcii hostí sa k strele zo strednej vzdialenosti odhodlal Alexander Maxim, ale jeho prudký pokus minul domácu bránu.
     
    86
    Werder Brémy dali gól!
    Po nedôraznom bránení jedného z hosťujúvicch hráčov pri pravej postrannej čiare sa lopta dostala na kopačky ANTHONYHO UJAHA, ktorý sa nikým neatakovaný dostal až pred hosťujúcu bránu a bez problémov prekonal gólmana Stuttgartu.
    86. Anthony Ujah (BRM) - 6:2
     
    88
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Zlatko Junuzović, prichádza Alejandro Gálvez.
     
    90
    Žltú kartu dostáva po faule na Insúu domáci obranca Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy).
     
    90+1
    V absolútnom závere stretnutia sa dostali domáci do výbornej šance, ale po strele z pravej strany pokutového územia trafil Ujah len konštrukciu hosťujúcej svätyne. K riadnemu hraciemu času druhého polčasu sa nadstavujú dve minúty.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Prvý polčas skončil výsledkom 3:1 v prospech domácich a rovnakým pomerom skončilo aj druhé dejstvo dnešného duelu. S konštatovaním, že tím Werder Brémy zdolal na domácej pôde VfB Stuttgart vysoko 6:2, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. (22:08:52)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 10. Bartels, 33. Barba (vla.), 42. Öztunali, 64. C. Pizarro, 80. Bartels, 86. Ujah – 26. Didavi, 53. Barba

    Karty:   90. Gebre Selassie (BRM) – 9. Emiliano Insúa (STU)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 12:14.
    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, Santiago García – Fritz, Grillitsch – S. Yatabaré (36. Öztunali), Junuzović (88. Gálvez), Bartels – C. Pizarro (83. Ujah).
    Náhradníci: Tremmel – Sternberg, Gálvez, Fröde, Öztunali, Ujah, Yıldırım.

    VfB Stuttgart: Tytoń – Zimmermann, Niedermeier, Barba (61. Ristl), Emiliano Insúa – Schwaab – Maxim, Rupp (81. Kravec), Didavi (44. Werner), Kostić – Harnik.
    Náhradníci: Langerak – Klein, T. Šunjić, Ristl, Kravec, Werner, Tašči.

    Rozhodca: F. Brych – M. Borsch, S. Lupp

    Diváci: 41000