Pittsburgh – NY Rangers 6:3 (kon.) | Anaheim – Nashville 5:2 (kon.) | Chicago – St. Louis 6:3 (kon.)
Philadelphia – Washington 0:1 (kon.) | Minnesota – Dallas 4:5 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
0:1 (0:0, 0:1, 0:0) Stav série: 2:4
Washington Capitals
cz Nedeľa 24.04.2016, 18:20 • Wells Fargo Center, Philadelphia • Play-off NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Do další části postupuje tým Washington Capitals, kde se utká s Pittsburghem Penguins. Půjde o velmi vypjatou sérii a určitě bude sledován minisouboj Alexandra Ovečkina a Sidneye Crosbyho.
     
    59:30
    Washington vybojoval kotouč u červené čáry, ale oblouček místo do branky mířil jen těsně vedle levé tyče domácí svatyně.
     
    58:55
    V obrovské šanci se ocitl Jakub Voráček, k němuž se odrazila střela od modré čáry, ale zakončení českého útočníka zamířilo do betonu Bradena Holtbyho.
     
    58:29
    Michal Neuvirth opouští branku a pouští do hry dalšího útočníka! Philadelphia to zkusí se šesti bruslaři a publikum bouří!
    52:53 VandeVelde se dostal k zakončení před brankou, Holtby ale jeho pokus parádně vyrazil mimo!
     
    52:53
    Z předbrankového prostoru zakončoval Chris VandeVelde, který se nejlépe zorientoval, ale jeho pokus reflexivně vyrazil Braden Holtby. I kanadský brankář ukazuje, že má výbornou formu a drží své spoluhráče ve vedení!
    47:03 Nahození domácích si málem do vlastní branky srazil obránce Karl Alzner!
     
    47:03
    Washington si málem dal vlastní branku! Nahození od mantinelu mířilo před branku, kde ho na tyč srazil Karl Alzner! Braden Holtby nebyl na "zakončení" vlastního obránce připravený, a tak nestihl zareagovat.
     
    41:23
    Další rána pro domácí tým, který se bude muset opět bránit, za podražení dostává další menší trest Sam Gagner.
     
    40:55
    Do přečíslení se dostal T.J. Oshie s hostujícím kapitánem, ale přihrávka prvně jmenovaného trefila skvěle už položeného obránce.
    37:48 Těžký zákrok předvedl i hostující Braden Holtby proti ráně MacDonalda!
     
    37:48
    Philadelphia velmi dlouho kombinovala v útočné třetině až se ke střele od modré čáry dostal MacDonald, jehož pokus chytá kanadský brankář. Ovšem pro Bradena Holtbyho byl tento zákrok obtížný, protože mu clonilo hned několik hráčů.
    36:45 Znovu Michal Neuvirth a opět jeho úspěšný zákrok, když skvělým způsobem vychytal zakončení Beaglea!
     
    36:45
    Další fantastický zákrok českého gólmana! Hosté jeli dva na jediného obránce a přihrávku před Michala Neuvirtha dostal Jay Beagle, jehož zakončení vyrazil domácí gólman nad branku.
    30:56 Hosté nedokázali potrestat chybu domácích, Niskanen trefil jen Neuvirtha a následná dorážka už letí mimo branku Phily!
     
    30:56
    obrovská chyba v rozehrávce domácího týmu! Jeden z obránců našel na vrcholu kruhů Matta Niskanena, jehož pokus vyrazil před sebe český brankář. Následná dorážka Washingtonu zamířila místo do odkryté branky jen vedle ní.
    28:59 Nicklas BÄCKSTRÖM - 0:1
     
    28:59
    Washington právě vstřelil branku!
    Tlak hostujícího týmu byl v posledních minutách obrovský a český brankář už další střelu zlikvidovat nedokázal. Mezi kruhy se ocitl Marcus Johansson, jenž přihrál do kruhu pro vhazování na NICKLASE BÄCKSTRÖMA, jehož rychlá střela končí v brance. Michal Neuvirth se snažil zachytit pokus lapačkou, ale prostě a jednoduše na toto zakončení už nemohl mít. Asistence: Marcus Johansson a Alexandr Ovečkin.
     
    26:55
    Síly na ledové ploše se srovnaní potom, kdy Ryan White úplně zbytečně přidržel hůl soupeři a ukončuje tak přesilovou hru svého týmu. Hostující hráč sice není spokojený s výrokem sudího, ale držení hry bylo opravdu viditelné.
    25:27 Domácí pěkně zatopili před Holtbyho brankou, dostat puk za záda hostujícího gólmana se jim ale nepodařilo!
     
    25:27
    A další závar před brankou hostů! Zakončení domácího kapitána vyrazil kanadský brankář před sebe, kde byl připravený Wayne Simmonds, jehož dorážka zamířila opět do betonu hostujícího gólmana.
     
    24:30
    Také domácí tým si zahraje dvojnásobnou přesilovku, na trestnou lavici za hákování putuje Matt Niskanen
     
    24:25
    Přesilovou hru si zahrají také domácí hráči, jelikož za hru vysokou holí dostává dvě plus dvě minuty Nicklas Bäckström. Budeme tedy sledovat dlouhou početní výhodu Flyers.
     
    22:37
    Pěknou střelou do horní části branky se blýskl John Carlson, ale jeho pokus ještě lepším zákrokem ramenem vyrazil nad svou svatyni Michal Neuvirth.
     
    19:48
    Obrovská šance Washingtonu! Nejprve rána Alexandra Ovečkina zamířila vedle branky a následné zakončení Nicklase Bäckströma minulo horní tyč o pár centimetrů. Nutno říct, že švédský útočník měl před sebou odkrytou branku.
     
    19:03
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Andrew MacDonald – 2 min.).
     
    18:11
    Další přesilovou hru si zahrají hostující hráči. Za sekání dostává menší trest Wayne Simmonds. Ten bude doufat, že na trestné lavici vydrží celé dvě minuty.
     
    14:05
    Z vrcholu levého kruhu vypálil tvrdou ránu Alexandr Ovečkin, který zřejmě trefuje jen brankovou konstrukci. Ovšem byla to taková dělovka, že si budeme muset počkat na opakovaný záběr.
     
    13:18
    Tlak domácího týmu je definitivně u konce, jelikož faulu se dopustil Claude Giroux. Domácí kapitán ve středním pásmu zahákoval Oshiea a dostává menší trest.
     
    03:02
    V levém kruhu pro vhazování byl osamocený Alexandr Ovečkin, jehož vychytal pěkným zákrokem český brankář. Michal Neuvirth se výborně přesunul a zlikvidoval první velkou šanci zápasu.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 29. Bäckström (Johansson, Ovečkin)


    Philadelphia Flyers: Neuvirth (Mason) – Streit (A), Schultz, Gostisbehere, MacDonald, Gudas, Manning – Simmonds (A), Giroux (C), Schenn – Gagner, Raffl, Voráček – Read, Cousins, McDonald – White, Bellemare, VandeVelde.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Carlson, Schmidt, Chorney, Orlov – Oshie (A), Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Johansson, Richards, Chimera – Wilson, Beagle, Winnik.

    Rozhodca: Dan O’Halloran, Ian Walsh – Pierre Racicot, David Brisebois

    Diváci: 19 925
    Philadelphia 2 4 Washington
    #1 Piatok 15.04.2016 • 01:10
    Washington - Philadelphia 2:0
    #2 Nedeľa 17.04.2016 • 01:15
    Washington - Philadelphia 4:1
    #3 Utorok 19.04.2016 • 01:00
    Philadelphia - Washington 1:6
    #4 Štvrtok 21.04.2016 • 01:10
    Philadelphia - Washington 2:1
    #5 Sobota 23.04.2016 • 01:00
    Washington - Philadelphia 0:2
    #6 Nedeľa 24.04.2016 • 18:20
    Philadelphia - Washington 0:1