Pittsburgh – NY Rangers 6:3 (kon.) | Anaheim – Nashville 5:2 (kon.) | Chicago – St. Louis 6:3 (kon.)
Philadelphia – Washington 0:1 (kon.) | Minnesota – Dallas 4:5 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
0:1 (0:0, 0:1, 0:0) Stav série: 2:4
Washington Capitals
cz Nedeľa 24.04.2016, 18:20 • Wells Fargo Center, Philadelphia • Play-off NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Nečekaně šestým střetnutím pokračuje série mezi Caps a Flyers. Vítěz prezidentského poháru vedl v sérii již 3:0, ale poté Letci vytasili svůj klenot v podobě Michala Neuvirtha, který trápí střelce Washingtonu. Šesté utkání začíná několik minut po šesté hodině odpolední, komentářem vás provede Michal Luxa.
     
    Průběh série (stav 2:3)

    ČF1: Washington 2:0 Philadelphia
    37. Carlson (Johansson, Backström), 57. Beagle (Johansson)

    ČF2: Washington 4:1 Philadelphia
    15. Carlson (Bäckström, Johansson), 23. Chimera (Alzner, Niskanen), 38. Ovečkin (Bäckström, Johansson), 58. Bäckström (Oshie, Carlson) – 30. Voráček (Schenn, Gostisbehere)

    ČF3: Philadelphia 1:6 Washington
    1. Raffl (Manning, Gagner) – 5. Johansson (Carlson, Bäckström), 29. Ovečkin (Bäckström, Oshie), 42. Kuzněcov (Williams, Holtby), 48. Carlson (Ovečkin, Williams), 55. Ovečkin (Carlson, Oshie), 59. Beagle (Schmidt, Orlov)

    ČF4: Philadelphia 2:1 Washington
    6. Gostisbehere (Giroux, Simmonds), 24. MacDonald (Simmonds, Schenn) – 43. Oshie (Niskanen, Alzner)

    ČF5: Washington 0:2 Philadelphia
    28. White (Gagner, Streit), 60. VandeVelde (Bellemare)
     
    Faktor Neuvirth
    Český brankář a rodák z Ústí nad Labem byl poslán do branky až ve čtvrtém zápase, kdy jeho celku hrozil konec sezóny. Osmadvacetiletý brankář již dvakrát odvrtátil konec sezóny, dostal jedinou branku a pokryl plných 75 střel! Povede se odchovanci sparťanského hokeje opět podržet svůj celek a poslat sérii do rozhodujícího zápasu?
     
    Československá stopa v sérii
    Michal Neuvirth (PHI) – 2 zápasy, 1 obdržená branka, 98,68% úspěšnost zákroků
    Radko Gudas (PHI) – 5 zápasů, 0+0, -1
    Jakub Voráček (PHI) – 5 zápasů, 1+0, -1
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Neuvirth (Mason) – Streit (A), Schultz, Gostisbehere, MacDonald, Gudas, Manning – Simmonds (A), Giroux (C), Schenn – Gagner, Raffl, Voráček – Read, Cousins, McDonald – White, Bellemare, VandeVelde.

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Carlson, Schmidt, Chorney, Orlov – Oshie (A), Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Johansson, Richards, Chimera – Wilson, Beagle, Winnik.

    Rozhodčí: Dan O’Halloran, Ian Walsh – Pierre Racicot, David Brisebois.
     
    Jak už je v zámoří zvykem, tak i dnešní utkání začne o pár minut později. Všichni si již těšíme na další zápas play-off a uvidíme, který z týmů odejde dnes spokojenější.
     
    Režie dnešního utkání nás přepnula do arény, kde je ještě prázdná ledová plocha. Ovšem diváci už čekají na příchod hráčů.
     
    Po ledové ploše už se prohánějí rozhodčí a za malou chvilku už je budou následovat i hráči obou celků. Utkání za několik málo minut již začne.
     
    Úvodní formace se srovnali na modrých čarách a nyní se arénou nesou tóny americké hymny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhrál hostující švédský centr, a tak právo prvního útoku má Washington . Ten už se nastěhoval za branku soupeře, kde o puk přišel.
     
    00:27
    Ovšem Philadelphia se nedostala přes střední pásmo a musí začít opět za vlastní brankou. Na ledovou plochu již přicházejí druhé formace.
     
    01:05
    Sledujeme první zakázané uvolnění, kterého se dopustil Philadelphia . Hra se přesune zpátky před českého brankáře, který musí být pozorný.
     
    01:29
    První zákrok dnešního podvečera si připisuje Braden Holtby, jenž chytil zakončení z levé strany hrací plochy.
     
    02:05
    Domácí tým dobře pokryl střední pásmo, kde zastavil soupeřovu kombinaci a vyhnal ho znovu až před vlastního brankáře. Další útok Capitals končí ofsajdem, hra se vrátí do středního pásma.
     
    02:31
    Úvod utkání je hodně opatrný, oběma celkům jde o hodně a hlavně Philadelphia si nemůže zaváhání dovolit.
     
    03:02
    V levém kruhu pro vhazování byl osamocený Alexandr Ovečkin, jehož vychytal pěkným zákrokem český brankář. Michal Neuvirth se výborně přesunul a zlikvidoval první velkou šanci zápasu.
     
    03:57
    Washington je u kotouče a obránci čekají až obráncům vystřídají spoluhráči. K dalšímu pokusu se dostal Andre Burakovsky, ale domácí gólman je opět pozorný a střelu z pravé strany schoval do lapačky.
     
    04:21
    Od modré čáry jsme viděli zakončení Radka Gudase, který kotouč spíše nabízel na teč. Ovšem černá guma se dostala až k brankáři soupeře.
     
    05:05
    Zatím sledujeme vyrovnanou partii a branka by zápasu pomohla. Ovšem nyní je odpískán další ofsajd hostujícího celku, a tak se hra opět přesunula do středního pásma.
     
    05:34
    Na ledovou plochu opět přicházejí první formace a u kotouče je ve středním pásmu Washington.
     
    06:10
    Po reklamní přestávce se opět hraje a vyhození domácího celku zamířilo k hostujícímu brankáři. Washington získal kotouč za vlastní brankou, ale přechod přes střední pásmo opět nevyšlo.
     
    07:00
    Do útočné třetiny vlétl Nicklas Bäckström, jehož pokus zamířil jen vedle branky. Český brankář se za zakončením pouze ohlédl.
     
    07:31
    Na druhé straně výbornou práci tělem předvedl Wayne Simmonds, který si odclonil soupeře a nabízel přihrávku před branku, kde ale nebyl žádný jeho spoluhráč.
     
    08:27
    Duel dostává pořádný náboj a sledujeme jeden souboj za druhým.
     
    08:31
    Tribuny bouří a mají proč. Philadelphia začala dohrávat souboje a navíc se usadila před brankou soupeře, kde k zákroku donutila Bradena Holtbyho.
     
    09:27
    Tlak domácího celku byl obrovský, a tak Washington vyhazuje pouze na zakázané uvolnění. Na hrací plochu proto přichází první formace Flyers.
     
    09:50
    Domácí kapitán dostal velmi těžkou přihrávku přes celou šířku kluziště, a tak tlak Flyers je u konce. Ovšem hostům se stále nepodařilo vystřídat.
     
    10:52
    Tvrdá rána domácího obránce zamířila jen těsně vedle branky a arénou to pouze zahučelo. Ovšem tlak Philadelphie je obrovský a první branka je na spadnutí.
     
    11:42
    Až v tomto okamžiku se Washingtonu podařilo vyhodit a hostující hráči mohou jít vystřídat.
     
    12:25
    V posledních minutách se hraje pouze na branku Capitals. Domácí tým výborně brání střední pásmo a nepouští soupeře před Michala Neuvirtha.
     
    12:40
    Nahození ze středního pásma schoval do lapačky Braden Holtby, který tlak soupeře raději přerušil a následuje komerční přestávka, po které se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    Střely na branku: 3:5.
     
    12:44
    Hostující centr vyhrál vhazování na svého brankáře, který před dotírajícím Waynem Simmondsem kotouč přikryl pod lapačku.
     
    13:18
    Tlak domácího týmu je definitivně u konce, jelikož faulu se dopustil Claude Giroux. Domácí kapitán ve středním pásmu zahákoval Oshiea a dostává menší trest.
     
    13:38
    O kotouč se dlouho bojovalo v rohu kluziště, ale nyní se Washington dostává do kombinace.
     
    14:05
    Z vrcholu levého kruhu vypálil tvrdou ránu Alexandr Ovečkin, který zřejmě trefuje jen brankovou konstrukci. Ovšem byla to taková dělovka, že si budeme muset počkat na opakovaný záběr.
     
    15:10
    Hostující tým opět kombinuje a Alexandr Ovečkin čeká na svém místě až mu někdo ze spoluhráčů přihraje. Jenže přihrávku na ruského snipera zachytil soupeře, který se dostal do přečíslení. To skončilo po nepřesně přihrávce.
     
    16:17
    Domácí už jsou v plném počtu, ale zakončení hostujícího hráče musel vyrazit do bezpečí Michal Neuvirth.
     
    16:50
    Díky přesilové hře se obraz hry zcela změnil a Philadelphia musela vyhodit na zakázané uvolnění. V přerušené hře si hůl musel nechat vyměnit Michal Neuvirth.
     
    17:38
    Nicklas Bäckström kombinoval se svým kapitánem, který nedal přesnou přihrávku švédskému centrovi, a tak se ke kotouči vracejí domácí.
     
    18:05
    V přerušené hře si něco vyřizují Wilson a Winnik. Jenže jeden z čárových sudí byl tak rychlý, že oba kohoutky k pěstnímu souboji nepustil.
     
    Střely na branku: 5:9.
     
    18:11
    Další přesilovou hru si zahrají hostující hráči. Za sekání dostává menší trest Wayne Simmonds. Ten bude doufat, že na trestné lavici vydrží celé dvě minuty.
     
    18:42
    Philadelphia vyhazuje černou gumu do středního pásma a dva hráči stihli i vystřídat. Ovšem Washington už spěchá před branku českého brankáře.
     
    19:00
    Kotouč na vrchol levého kruhu dostal Alexandr Ovečkin, ale Michal Neuvirth se opět skvěle přesunul a ránu ruské hvězdy zlikvidoval hrudí.
     
    19:03
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Andrew MacDonald – 2 min.).
     
    19:20
    Přihrávku mezi kruhy dostal Justin Williams, jehož rychlé zakončení švihem skončilo na betonu českého gólmana. Ovšem tlak hostů stále pokračuje.
     
    19:48
    Obrovská šance Washingtonu! Nejprve rána Alexandra Ovečkina zamířila vedle branky a následné zakončení Nicklase Bäckströma minulo horní tyč o pár centimetrů. Nutno říct, že švédský útočník měl před sebou odkrytou branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda byla velmi zajímavé a obraz hry se často měnil. Nejprve byla lepší Philadelphia, který hostující brankáře ale nedokázala vážněji ohrozit. Následně vinou přesilových her o tlak přišla a začal úřadovat Washington. Jenže v brance domácího celku je "zeď" jménem Michal Neuvirth. Český brankář třikrát vychytal hostujícího kapitána z jeho klasické pozice a na konci úvodní části měl ještě velkou dávku štěstí při zakončení Nicklase Bäckströma. Uvidíme, co nám hráči předvedou ve druhé dvacetiminutovce.
     
    Střely na branku: 5:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Začala druhá perioda, v níž bude domácí tým ještě jedenáct vteřin ve třech. Washington se po vyhraném vhazování hned dostává před branku českého gólmana.
     
    20:11
    Prvním zakončením ve druhé třetině se předvedl Alexandr Ovečkin, jehož pokus opět neměl přesné parametry a zaduněl o zadní mantinel. Ve stejném čase je Philadelphia ve čtyřech.
     
    20:53
    Z dalšího útoku Washingtonu nic nebude, protože černá guma doklouzala na zakázané uvolnění, a tak se hra přesune až před Bradena Holtbyho.
     
    21:18
    Domácí tým už je v plném počtu a dokázal tak ubránit dvojnásobné oslabení. Jenže hostujícím hráčům snad narostla křídla a jsou všude dříve.
     
    22:03
    Philadelphia vybojovala kotouč ve vlastní třetině a rychle ho posunula do středního pásma, kde už na něj čekali obránci soupeře.
     
    22:37
    Pěknou střelou do horní části branky se blýskl John Carlson, ale jeho pokus ještě lepším zákrokem ramenem vyrazil nad svou svatyni Michal Neuvirth.
     
    23:37
    Kotouč za brankou dostal na hůl Jakub Voráček, který rychle přihrával mezi kruhy na volného spoluhráče. Jenže toho stihl dostoupit soupeř a ránu zablokoval.
     
    24:25
    Přesilovou hru si zahrají také domácí hráči, jelikož za hru vysokou holí dostává dvě plus dvě minuty Nicklas Bäckström. Budeme tedy sledovat dlouhou početní výhodu Flyers.
     
    24:30
    Také domácí tým si zahraje dvojnásobnou přesilovku, na trestnou lavici za hákování putuje Matt Niskanen
     
    24:40
    Washington vyhrál vhazování a okamžitě se mu podařilo vyhodit. Ovšem Philadelphia se velmi rychle vrátil do útočného pásma.
     
    25:04
    Na vrchol pravého kruhu dostal přihrávku Shayne Gostisbehere, jenž mířil mezi betony brankáře. Ovšem Braden Holtby mezírku velmi dobře utěsnil a drží vyrovnaný stav.
     
    25:27
    A další závar před brankou hostů! Zakončení domácího kapitána vyrazil kanadský brankář před sebe, kde byl připravený Wayne Simmonds, jehož dorážka zamířila opět do betonu hostujícího gólmana.
    25:27 Domácí pěkně zatopili před Holtbyho brankou, dostat puk za záda hostujícího gólmana se jim ale nepodařilo!
     
    26:40
    Philadelphia si vytvořila několik dalších velkých šancí, ale kotouč do branky nedostala. Jenže její přesilová hra stále pokračuje.
     
    26:55
    Síly na ledové ploše se srovnaní potom, kdy Ryan White úplně zbytečně přidržel hůl soupeři a ukončuje tak přesilovou hru svého týmu. Hostující hráč sice není spokojený s výrokem sudího, ale držení hry bylo opravdu viditelné.
     
    27:45
    Hraje se sice ve stejném počtu hráčů, ale vypadá to, jakoby přesilovou hru hrál hostující tým. Jenže ten vyprodukoval jedinou střelu, na kterou český brankář nemusel reagovat.
     
    28:00
    Flyers vybojovali černou gumu a velmi rychle jí vyhodili na zakázané uvolnění. Hra se přesune zpátky před Michala Neuvirtha, jenž chytá další skvělé utkání.
     
    28:26
    Všichni čekali přihrávku na Alexandra Ovečkina, ale zakončení se ujmul Marcus Johansson, jehož pokus pěkným švihem lapačky zachytil domácí brankář. Michal Neuvirth tento zákrok dokázal prodat.
    28:26 Efektní zákrok Michala Neuvirtha lapačkou proti Johanssonově střele!
     
    28:59
    Washington právě vstřelil branku!
    Tlak hostujícího týmu byl v posledních minutách obrovský a český brankář už další střelu zlikvidovat nedokázal. Mezi kruhy se ocitl Marcus Johansson, jenž přihrál do kruhu pro vhazování na NICKLASE BÄCKSTRÖMA, jehož rychlá střela končí v brance. Michal Neuvirth se snažil zachytit pokus lapačkou, ale prostě a jednoduše na toto zakončení už nemohl mít. Asistence: Marcus Johansson a Alexandr Ovečkin.
    28:59 Nicklas BÄCKSTRÖM - 0:1
     
    29:16
    Kotouč na modrou čáru dostal jeden z hostujících obránců, který útočnou třetinu neudržel, a tak je pískán další ofsajd Capitals. Hra se opět vrátí do středního pásma.
     
    29:45
    Po delší době se kotouče dotkl také Braden Holtby, jenž byl připravený na výjezd zpoza branky, který předvedl Wayne Simmonds. Domácí útočník sice hledal mezeru mezi tyčkou a betonem gólmana, jenže trefil právě beton.
     
    30:09
    Lehké nahození Ryana Whita končí opět pod lapačkou hostujícího brankáře, vhazovat se tak bude po jeho levici.
     
    30:15
    Washington sice vhazování vyhrál, ale puk jen vyhazuje na zakázané uvolnění. Hra se tedy opět vrátí před branku kanadského gólmana.
     
    30:25
    Další nahození ze středního pásma raději skryl pod vyrážečku Michal Neuvirth. Po jeho zákroku následuje další reklamní přestávka, po které se bude vhazovat po pravé ruce českého brankáře.
     
    Střely na branku: 11:19.
     
    30:56
    obrovská chyba v rozehrávce domácího týmu! Jeden z obránců našel na vrcholu kruhů Matta Niskanena, jehož pokus vyrazil před sebe český brankář. Následná dorážka Washingtonu zamířila místo do odkryté branky jen vedle ní.
    30:56 Hosté nedokázali potrestat chybu domácích, Niskanen trefil jen Neuvirtha a následná dorážka už letí mimo branku Phily!
     
    31:59
    Hra se nám velmi rychle přesunula před druhou z branek, kde Jakub Voráček hledal před brankou spoluhráče. Ovšem do jeho přihrávky vložil hůl bránící hráč, od něhož se kotouč dostal do moci hostujícího brankáře.
     
    32:14
    Sledujeme velmi zajímavé utkání, které se hraje ze strany na stranu. Oba celky mají hodně šancí, i když je stav pouze 0:1. Nebezpečnější je sice hostující tým, ale Michal Neuvirth chytá fantasticky.
     
    33:12
    Nahození domácího celku míří jen do rohu hrací plochy, kam si pro puk jede obránce. Washington nyní velmi dobře brání střední pásmo, což soupeři dělá problémy.
     
    33:48
    Do samostatného úniku mohl jít Jevgenij Kuzněcov, ale bránící hráč nabral větší rychlost, a tak hostujícího útočníka nenechal zakončit a ještě ho připravil o kotouč.
     
    34:43
    Nepříjemná zpráva pro fanoušky hostujícího týmu nebo pro nestranné diváky. Do kabiny zamířil s lékařem T.J. Oshie a není jasné, zda se do utkání tento hráč ještě vrátí.
     
    Střely na branku: 12:20.
     
    34:47
    Dle opakovaného záběru jsme viděli atak Braydena Schenna na hlavu hostujícího hráče. V tomto případě měl přijít faul, ale rozhodčí celou situaci pustili.
     
    35:49
    Philadelphia zlepšuje pohyb a zapojují se také fanoušci. Domácí tým už nemá na co čekat a potřebuje, co nejdříve alespoň vyrovnat.
     
    36:45
    Další fantastický zákrok českého gólmana! Hosté jeli dva na jediného obránce a přihrávku před Michala Neuvirtha dostal Jay Beagle, jehož zakončení vyrazil domácí gólman nad branku.
    36:45 Znovu Michal Neuvirth a opět jeho úspěšný zákrok, když skvělým způsobem vychytal zakončení Beaglea!
     
    37:48
    Philadelphia velmi dlouho kombinovala v útočné třetině až se ke střele od modré čáry dostal MacDonald, jehož pokus chytá kanadský brankář. Ovšem pro Bradena Holtbyho byl tento zákrok obtížný, protože mu clonilo hned několik hráčů.
    37:48 Těžký zákrok předvedl i hostující Braden Holtby proti ráně MacDonalda!
     
    38:25
    Jakub Voráček bojoval o černou gumu za brankou soupeře, ale i když svůj souboj zvládl, tak se ke kotouči dostal Washington.
     
    39:11
    Hostující tým by chtěl před druhou sirénou vsítit ještě jednu uklidňující branku, jenže Philadelphia velmi dobře brání předbrankový prostor.
     
    39:49
    Ještě jeden zákrok v této třetině si musel připsal domácí gólmana, jenž pokryl zakončení z pravého kruhu pro vhazování, odkud vypálil Justin Williams.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme se dočkali jedné branky, kterou vsítil Nicklas Bäckström, jenž poslal Washington do vedení. V tomto okamžiku by hostující tým postoupil do další fáze play-off. Jenže ještě se bude hrát třetí dvacetiminutovka, v níž budeme moci sledovat tlak Philadelphie. Domácí hráči se zatím moc nedostávají do předbrankového prostoru, odkud padá nejvíce branek. Uvidíme, co nám oba celky předvedou ve třetí periodě. Ta bude určitě velmi zajímavá a jsem zvědav, jak dopadne.
     
    Střely na branku: 15:23.
    T. J. Oshie musel odstoupit z utkání v jeho průběhu, ale zdá se, že do třetí třetiny by měl znovu naskočit do zápasu.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Nicklas Bäckström vyhrál také úvodní vhazování třetí třetiny, ale přechod hostujícího celku přes modrou čáru je pro ofsajd zastavený.
     
    40:55
    Do přečíslení se dostal T.J. Oshie s hostujícím kapitánem, ale přihrávka prvně jmenovaného trefila skvěle už položeného obránce.
     
    41:23
    Další rána pro domácí tým, který se bude muset opět bránit, za podražení dostává další menší trest Sam Gagner.
     
    42:00
    Až nyní se Washingtonu podařilo usadit v útočném pásmu, kde kombinuje. Ovšem zakončení hostujícího celku zatím létají jen kolem branky.
     
    42:51
    Od modré čáry se napřáhl a následně zakončil Matt Niskanen, jehož pokus končí na betonu domácího gólmana. Philadelphia je stále ve hře o velmi důležitý bod v této sérii.
     
    43:18
    Další přechod přes útočnou modrou čáru hostujícího celku zastavuje hvizd sudího, který dobře viděl ofsajd, hra se přesune zpátky do střední třetiny.
     
    43:56
    Flyers jsou v plném počtu a nyní už budou myslet na ohrožení branky, kterou hájí Braden Holtby. Ten na první zákrok ve třetí třetině čeká.
     
    44:34
    A už se ho dočkal. Brayden Schenn zakončoval z pravého kruhu pro vhazování a ještě si dojel před hostujícího gólmana, jenž domácímu hráči nedal šanci k dorážce.
     
    44:56
    Za obranou domácího celku čekal Andre Burakovsky, jehož pokus od pravého mantinelu přeletěl branky českého brankáře. Washington už nikam nespěchá a čeká na chyby soupeře.
     
    45:47
    Čárový sudí viděl přihrávku rukou domácího celku, a tak hru přerušuje. Další útok Philadelphie tedy končí dřív než pořádně začal.
     
    46:01
    Hra se stále více přerušuje, nyní kotouč opustil hrací plochu a nachází se v prostoru mezi střídačkami. Na řadě je tedy další vhazovaní, ale až po komerční přestávce.
     
    Střely na branku: 17:24
     
    46:20
    Daniel Winnik nestál souboj se soupeře a skončil v brance domácího týmu. Ta se pochopitelně vychýlila ze svého postavení a do akce musejí být povolání ledaři.
    Nicklas Bäckström se dnešní brankou, celkově 20. v utkáních play-off, posunul na páté místo historického pořadí střelců Washingtonu.

     
    46:39
    Další útok domácího celku zastavuje soupeř ve středním pásmu a naopak místo bránění se vydává do útoku. K zakončení z mezikruží se dostal T.J. Oshie, jehož pokus nepřekvapil Michala Neuvirtha.
     
    47:03
    Washington si málem dal vlastní branku! Nahození od mantinelu mířilo před branku, kde ho na tyč srazil Karl Alzner! Braden Holtby nebyl na "zakončení" vlastního obránce připravený, a tak nestihl zareagovat.
    47:03 Nahození domácích si málem do vlastní branky srazil obránce Karl Alzner!
     
    48:02
    Washington si nekomlpikuje situaci ve vlastní obranné třetině a raději vyhazuje na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce kanadského gólmana.
     
    49:31
    Hostující tým potřebuje vystřídat a jen nahazuje kotouč k zadnímu mantinelu, kde už je připravený český brankář ve službách domácího celku.
     
    50:16
    Jakub Voráček se posunul do první formace a je vidět, že domácí už nemají na co čekat. Hra se přelévá ze strany na stranu a další zakončení nám předvedl T.J. Oshie. Ovšem pro Michala Neuvirtha to byl jednoduchý zákrok.
     
    Střely na branku: 19:27.
     
    50:50
    Philadelphia sice nahodila černou gumu k zadnímu mantinelu a šla za ní, ale je pískán další ofsajd, hra se pochopitelně opět vrací do střední třetiny.
     
    51:09
    Další souboj Alexandra Ovečkina a Michala Neuvirtha končí lépe pro českého brankáře, jenž i tentokrát ruskou hvězdu vychytal.
     
    52:12
    Tlak domácího týmu roste a s ním přicházejí i šance! Od levého mantinelu před branku přihrával Shayne Gostisbehere, ale jeho přihrávka se odrazila do prostoru, kde byl jen soupeř. Jenže kdyby prošla, tak by jeden z domácích zakončoval do prázdné klece.
     
    52:53
    Z předbrankového prostoru zakončoval Chris VandeVelde, který se nejlépe zorientoval, ale jeho pokus reflexivně vyrazil Braden Holtby. I kanadský brankář ukazuje, že má výbornou formu a drží své spoluhráče ve vedení!
    52:53 VandeVelde se dostal k zakončení před brankou, Holtby ale jeho pokus parádně vyrazil mimo!
     
    54:08
    Hraje se velmi rychle a téměř se nepřerušuje. Strhující utkání play-off, jaké si fanoušek musí přát. V tomto duelu už není na co čekat a Philadelphia hraje o všechno.
     
    55:03
    Philadelphia je v posledních okamžicích lepší, ale další pokusy létají jen kousek vedle branky, a když už by kotouč mířil na ní, tak do zakončení skočil T.J. Oshie.
     
    55:49
    Po delší době se v útočném pásmu objevuje také Washington, který ani nezakončil, jelikož kombinoval jenom podél mantinelu.
     
    56:26
    Asi nejlepším domácím hráčem v poli je Wayne Simmonds. Útočník tmavé pleti se zbavil soupeře, ale střelou z pravého kruhu našel jen lapačku hostujícího gólmana.
     
    Střely na branku: 23:29.
     
    56:36
    Probouzejí se také diváci, kteří cítí, že už není na co čekat a jejich tým podporu z hlediště potřebuje. Philadelphia je jasně lepší, ale je to také tím, že hostům výsledek stačí.
     
    57:45
    Washington se nikam nežene, nejprve hostující obránce vyhodil kotouč obloučkem do středního pásma a následně ho odevzdal soupeři.
     
    58:29
    Michal Neuvirth opouští branku a pouští do hry dalšího útočníka! Philadelphia to zkusí se šesti bruslaři a publikum bouří!
     
    58:43
    Vyhození hostujícího týmu končí jen vedle branky, a tak se píská další zakázané uvolnění, hra se vrátí před kanadského gólmana.
     
    58:55
    V obrovské šanci se ocitl Jakub Voráček, k němuž se odrazila střela od modré čáry, ale zakončení českého útočníka zamířilo do betonu Bradena Holtbyho.
     
    59:30
    Washington vybojoval kotouč u červené čáry, ale oblouček místo do branky mířil jen těsně vedle levé tyče domácí svatyně.
     
    Konec zápasu.
     
    Do další části postupuje tým Washington Capitals, kde se utká s Pittsburghem Penguins. Půjde o velmi vypjatou sérii a určitě bude sledován minisouboj Alexandra Ovečkina a Sidneye Crosbyho.
     
    Dnešní utkání mělo výbornou kulisu a bylo zážitkem ho sledovat. Z výhry se raduje šťastnější Washington, který díky brance Nicklase Bäckströma vítězí. Smutným hrdinou tohoto duelu je Michal Neuvirth, který předvedl několik výborných zákroků, ale také Braden Holtby byl vynikající. Dnes to byl zápas brankářů, kteří se předháněli, kdo udělá lepší zákrok, ale více těžkých jich musel vytáhnout český gólmana.
     
    Střely na branku: 26:29.
     
    Hráči opouští arénu za za potlesku, který si Philadelphia po předvedeném výkonu jistě zasloužila. Domácí hráči předvedli výborný výkon, ale prostě na Caps to v této sérii nestačilo.
     
    Československá stopa v sérii

    Michal Neuvirth (PHI) 28 zákroků, 96,6% úspěšnost zákroků
    Radko Gudas (PHI) (0+0), 0 střel, 20:18 čas na ledě
    Jakub Voráček (PHI) (0+0), 3 střely, 17:50 čas na ledě
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 925 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Nicklas Bäckström (WSH) 1+0
    2. Michal Neuvirth (PHI) 28 zák., 1 gól, 96,6%
    3. Braden Holtby (WSH) 26 zák., 0 gólů, 100%
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a zvu vás k utkání Minnesota – Dallas, kterým vás provede kolega David Panuška. (21:07:23)

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 29. Bäckström (Johansson, Ovečkin)


    Philadelphia Flyers: Neuvirth (Mason) – Streit (A), Schultz, Gostisbehere, MacDonald, Gudas, Manning – Simmonds (A), Giroux (C), Schenn – Gagner, Raffl, Voráček – Read, Cousins, McDonald – White, Bellemare, VandeVelde.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Carlson, Schmidt, Chorney, Orlov – Oshie (A), Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Johansson, Richards, Chimera – Wilson, Beagle, Winnik.

    Rozhodca: Dan O’Halloran, Ian Walsh – Pierre Racicot, David Brisebois

    Diváci: 19 925
    Philadelphia 2 4 Washington
    #1 Piatok 15.04.2016 • 01:10
    Washington - Philadelphia 2:0
    #2 Nedeľa 17.04.2016 • 01:15
    Washington - Philadelphia 4:1
    #3 Utorok 19.04.2016 • 01:00
    Philadelphia - Washington 1:6
    #4 Štvrtok 21.04.2016 • 01:10
    Philadelphia - Washington 2:1
    #5 Sobota 23.04.2016 • 01:00
    Washington - Philadelphia 0:2
    #6 Nedeľa 24.04.2016 • 18:20
    Philadelphia - Washington 0:1