Dánsko – Lotyšsko 4:1 (kon.) | USA – Fínsko 2:4 (kon.)
koniec
USA
2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Fínsko
cz Sobota 23.04.2016, 22:00Majstrovstvá sveta U18 • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Američané to zkusili ještě v šesti, to se jim ale nevyplatilo, do prázdné branky totiž mířil JESSE PULJUJARVI, který tak přidal čtvrtou branku Finska. Asistence: Aapeli Rasanen.
     
    59:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové bleskově využívají přesilovou hru a znovu vedou. Puk se odrazil znovu doleva připravenému AAPELIMU RASANENOVI, který jej dorazil do odkryté branky. Asistence: Kristian Vesalainen, Jesse Puljujarvi.
     
    58:58
    Clayton Keller (USA) ještě míří na trestnou lavici. Domácí útočník si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    56:33
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané po tlaku na branku v přesilovce přece jen srovnávají krok. KAILER YAMAMOTO dostal dobrou přihrávku mezi kruhy od levého mantinelu, puk si kousek potáhl a mířil přesně mezi betony finského brankáře. Asistence: Luke Martin, Ryan Lindgren.
     
    55:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové otáčí vývoj utkání ve vlastním oslabení! Po několika dorážkách se puk odrazil na pravou stranu k AAPELIMU RASANENOVI, který neměl problém trefit odkrytou bránu. Asistence: Henri Jokiharju.
     
    55:01
    Joona Koppanen (FIN) je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    46:00
    Američané teď Finům přidělávají pořádné starosti. Drží se před Luukkonenem a zkouší to ze všech, stran, finský brankář má ale pořádné štěstí a kvůli nepřesnosti amerických hráčů nemusí zasahovat.
     
    42:09
    Anderson se protáhl kolem hranice brankoviště finského gólmana a mohl dorážet z levé strany do odkryté branky. Puk ale nestihl včas zpracovat.
     
    33:55
    Markus Niemelainen (FIN) míří podruhé na trestnou lavici. Provinil se sekáním a odsedí si tak dvě minuty.
     
    33:55
    Po závaru před brankou se puk odrazil doprava k volnému Foxovi, který se nadvakrát pokoušel doklepnout puk do branky kolem pravé tyčky. Luukkonen se ale stihl rychle přesunout a proti střele skočit.
     
    28:45
    První přesilovka také pro Finsko. Graham McPhee (USA) si odsedí menší trest za podražení.
     
    24:29
    Američané si zahrají další přesilovku! Kristian Vesalainen (FIN) si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    15:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finům vyšla hra ve čtyřech lépe a srovnávají krok! URHO VAAKANAINEN dostal dobrou přihrávku od pravého mantinelu, nad vrcholy kruhů napřáhl a mířil pod lapačku amerického brankáře. Asistence: Henri Jokiharju, Markus Nurmi.
     
    14:00
    Bude se hrát ve čtyřech. Jesse Puljujarvi (FIN) a Trent Frederic (USA) jsou současně vyloučeni na dvě minuty za krosček.
     
    11:42
    USA právě vstřelilo branku!
    Adam Fox ujel po pravé straně finské obraně až na kruh, odkud nahodil puk na branku. Před Luukkonenem se pak protáhl KIEFFER BELLOWS, který puk doklepl za jeho záda: Adam Fox, Clayton Keller.
     
    08:42
    Po nahození od modré čáry se puk odrazil a prošel těsně před Luukkonenem brankovištěm. Finskému gólmanovi ještě raději pomáhal jeden z obránců.
     
    07:04
    Američané si zahrají první přesilovku! Markus Miemelainen (FIN) je vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    06:15
    Greenway s Andersonem se dostali ve dvou před Luukkonenovu branku, nejprve to zkoušel z levé strany Anderson, trefil ale jen tyčku, o chvíli později ho napodobil zprava Greenway.

    Zuzana Spurná

    Góly a asistencie: 12. Bellows (Fox, Keller), 57. Yamamoto (Martin, Lindgren) – 16. Vaakanainen (Jokiharju, Nurmi), 56. Rasanen (Jokiharju), 60. Rasanen (Vesalainen, Puljujarvi), 60. Puljujarvi (Rasanen)


    USA: Woll (Oettinger) – Fox, Greenway, Martin, Lindgren (C), Krys, Hellickson, Luce – Anderson, Keller, Bellows – Frederic, Lockwood, Sanchez – Mittelstadt, Yamamoto, Brown – Pastujov, Howdeshellk, Walker – McPhee.
    Fínsko: Luukkonen (Halonen) – Salo (C), Niemelainen, Heiskanen, Kotkansalo, Vaakanainen, Jokiharju – Puljujarvi, Kuokkanen, Somppi – Vesalainen, Tolvanen, Rasanen – Tuulola, Makinen, Nurmi – Jaaska, Moilanen, Koppanen.

    Rozhodca: Hribik (CZE), Linde (SWE) – Kack (SWE), Vanoosten (CAN)