Fínsko – Česko 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:4 (kon.)
koniec
Fínsko
4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Česko
cz Sobota 23.04.2016, 14:00 • Kouvolan jäähalli, Kouvola (FIN) • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Po dvojzápase s Finskem (2:3 a 4:1) čeká český národní tým příští týden souboj se Švédskem, se kterým změří síly 27. a poté 29. dubna, a již 3. května naši v generálce před nadcházejícím mistrovstvím světa změří síly s Kanadou. Pro dnešek je to vše. S konstatováním, že Česko v odvětě Euro Hockey Tour prohrálo na ledě Finska 4:1 a jediný gól našeho týmu vstřelil Jiří Sekáč, se s Vámi loučí Tomáš Reiner. (16:28:01)
    Finský výběr si po čtvrteční porážce spravil chuť a český výběr porazil 4:1

     
    Nejlepší hráči utkání:

    Michal Kempný (CZE) 0+0
    Markus Granlund (FIN) 1+2

     
    Finové si pohlídali dvoubrankový náskok z velice atraktivní prostřední části utkání a navíc ho ještě navýšili poté, co se krátce po druhé přestávce prosadil Tommi Kivistö. Finsko tedy oplácí Česku čtvrteční porážku 2:3. Konečný výsledek. Finsko 4 Česko 1.
    Zápas rozhodla druhá třetina.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Fanoušci Finska už vstali, aby potleskem poděkovali svým hráčům za předvedený výkon.
     
    59:21
    Rantanen se pokusil vstřelit pověstného "bůra" střelou z levého křídla, Pavel Francouz ale jeho pokus od mantinelu vyrazil.
     
    58:00
    Do konce dnešního utkání zbývají odehrát dvě minuty a Finové dnes oplatí českému týmu čtvrteční porážku 2:3 i s úroky.
     
    57:27
    Kousal dobře vypálil z levého kruhu pro vhazování, jenže na přední tyči našel pouze výstroj připraveného Mikka Koskinena.
     
    57:10
    Pavel Francouz vyvolal vzrušení v hledišti poté, co nebezpečný skákavý puk po nahození Finů vyrážečkou na poslední chvíli vyrazil mimo.
     
    56:24
    Červenka krásnou přihrávkou z pravého křídla a ostrého úhlu našel před bránou Kubalíka, který se tváří v tvář Koskinenovi snažil zamířit mezi jeho betony, ve své snaze ale neuspěl, stejně jako dorážející Jarůšek!
     
    55:06
    Petr Zámorský na pravém křídle vypálil od modré čáry na bližší tyč, Mikko Koskinen byl ale připraven a jeho pokus vyrážečkou vytěsnil do rohu ledové plochy.
     
    54:14
    Utkání pomalu ale jistě spěje ke svému konci a s českým týmem to nevypadá vůbec dobře. Naši sice měli několik slibných šancí, jenže na rozdíl od Finů nejsou v koncovce tak produktivní.
     
    53:22
    Tomi Sallinen nabral na levém křídle, Tomáš Voráček ho ale dokázal stíhat a v rozhodujícím okamžiku ho vytlačil do rohu.
     
    53:06
    Češi tvrdě vypálili na pravé straně útočného pásma od modré čáry a Mikko Koskinen si připsal úspěšný zákrok poté, co jeho střelu vyrážečkou vyrazil mimo.
     
    52:54
    Jarno Koskiranta zpracovával přihrávku svého spoluhráče z pravého křídla mezi kruhy pro vhazování, puk se mu ale zamotal pod bruslemi a do zakončení se nedostal.
     
    52:20
    Kundrátek před zhruba třiceti sekundami nebezpečně vypálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč, jeho pokus letící těsně nad ledem byl ale zablokován, stejně jako následná dorážka Kousala z opačné strany útočného pásma.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 21. Hietanen (Granlund), 32. Granlund (Rantanen), 38. Jaakola (Granlund), 45. Kivistö (Rantanen, Komarov) – 35. Sekáč (Zámorský, Holík)


    Fínsko: Koskinen (Metsola) – Jaakola (A), Hietanen, Salmela, Kivistö, Ahonen, Virtanen, Melart, Lehtonen – Komarov (A), Granlund, Rantanen – Erkinjuntti, Koskiranta, Jormakka – J. Sallinen, T. Sallinen (C), Hartikainen – Filppula, Malinen, Wärn – Saarela. Hlavní trenér: Kari Jalonen.
    Česko: Francouz (Machovský) – Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný (A), Zámorský, Kolář, Doudera, Voráček – Jarůšek, Červenka (C), Kubalík – Kašpar, Koukal (A), Zaťovič – Sekáč, Urban, Holík – Gulaš, Kousal, T. Zohorna. – Vincour. Hlavní trenér: Vladimír Vůjtek.

    Rozhodca: Mikael Sjögvist, Andreas Harnebring (oba SWE) – Iikka Kiilunen, Pasi Nieminen (oba FIN)

    Diváci: 5123