Fínsko – Česko 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:4 (kon.)
koniec
Fínsko
4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Česko
cz Sobota 23.04.2016, 14:00 • Kouvolan jäähalli, Kouvola (FIN) • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
    44:25 Tommi KIVISTÖ - 4:1
     
    44:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    TOMMI KIVISTÖ překonává Pavela Francouze počtvrté tvrdou střelou od modré čáry a Finsko vede nad Českem již 4:1!! Tommi Kivistö napřáhl na modré čáře k pořádně pumelici a jeho následná střela s příklepem vymetla přesně levý horní roh brány, div, že neprotrhla síť. Asistence: Mikko Rantanen, Leo Komarov.
    37:23 Topi JAAKOLA - 3:1
     
    37:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    TOPI JAAKOLA se prosazuje v oslabení a posílá Finsko poprvé v utkání do dvoubrankového vedení!! Topi Jaakola po vyhraném vhazování Finů na pravém křídle vypálil z vrcholu mezikruží pod horní tyč a jeho střelu nepříjemně tečoval Jiří Sekáč, od něhož se puk odrazil do opačného levého horního rohu brány nad lapačkou bezmocného Pavla Francouze, který pouze bezmocně pokrčil rameny. Asistence: Markus Granlund.
    31:06 Mikael GRANLUND - 2:1
     
    31:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    MARKUS GRANLUND střílí gól a vrací Finům ztracené vedení!! Mikko Rantanen se nádherně uvolnil v levém rohu útočného pásma a poté našel zpětnou přihrávkou Markuse Granlunda, který pod vyrážečkou Pavla Francouze z levého kruhu pro vhazování zamířil ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Mikko Rantanen.
    25:49 Jiří SEKÁČ - 1:1
     
    34:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    JIŘÍ SEKÁČ zakončil nádhernou kombinaci českého týmu a vyrovnává na 1:1!! Jiří Sekáč si mezi kruhy pro vhazování najel na krásnou kolmou přihrávku Petra Zámorského a parádní střelou nad pravým betonem Mikka Koskinena zamířil přesně k levé tyči. Asistence: Petr Zámorský, Petr Holík.
    20:57 Juuso HIETANEN - 1:0
     
    20:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    JUUSO HIETANEN střílí nádherný gól a v přesilové hře 5 na 3 posílá domácí Finy do vedení 1:0!! Leo Komarov rozdal puk doleva na Juusa Hietanena, který krásnou střelou z kruhu pro vhazování vymetl bližší levý horní roh Francouzovy brány. Asistence: Markus Granlund.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 21. Hietanen (Granlund), 32. Granlund (Rantanen), 38. Jaakola (Granlund), 45. Kivistö (Rantanen, Komarov) – 35. Sekáč (Zámorský, Holík)


    Fínsko: Koskinen (Metsola) – Jaakola (A), Hietanen, Salmela, Kivistö, Ahonen, Virtanen, Melart, Lehtonen – Komarov (A), Granlund, Rantanen – Erkinjuntti, Koskiranta, Jormakka – J. Sallinen, T. Sallinen (C), Hartikainen – Filppula, Malinen, Wärn – Saarela. Hlavní trenér: Kari Jalonen.
    Česko: Francouz (Machovský) – Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný (A), Zámorský, Kolář, Doudera, Voráček – Jarůšek, Červenka (C), Kubalík – Kašpar, Koukal (A), Zaťovič – Sekáč, Urban, Holík – Gulaš, Kousal, T. Zohorna. – Vincour. Hlavní trenér: Vladimír Vůjtek.

    Rozhodca: Mikael Sjögvist, Andreas Harnebring (oba SWE) – Iikka Kiilunen, Pasi Nieminen (oba FIN)

    Diváci: 5123