Dánsko – Lotyšsko 4:1 (kon.) | USA – Fínsko 2:4 (kon.)
koniec
USA
2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Fínsko
cz Sobota 23.04.2016, 22:00Majstrovstvá sveta U18 • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Američané to zkusili ještě v šesti, to se jim ale nevyplatilo, do prázdné branky totiž mířil JESSE PULJUJARVI, který tak přidal čtvrtou branku Finska. Asistence: Aapeli Rasanen.
     
    59:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové bleskově využívají přesilovou hru a znovu vedou. Puk se odrazil znovu doleva připravenému AAPELIMU RASANENOVI, který jej dorazil do odkryté branky. Asistence: Kristian Vesalainen, Jesse Puljujarvi.
     
    56:33
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané po tlaku na branku v přesilovce přece jen srovnávají krok. KAILER YAMAMOTO dostal dobrou přihrávku mezi kruhy od levého mantinelu, puk si kousek potáhl a mířil přesně mezi betony finského brankáře. Asistence: Luke Martin, Ryan Lindgren.
     
    55:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové otáčí vývoj utkání ve vlastním oslabení! Po několika dorážkách se puk odrazil na pravou stranu k AAPELIMU RASANENOVI, který neměl problém trefit odkrytou bránu. Asistence: Henri Jokiharju.
     
    15:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finům vyšla hra ve čtyřech lépe a srovnávají krok! URHO VAAKANAINEN dostal dobrou přihrávku od pravého mantinelu, nad vrcholy kruhů napřáhl a mířil pod lapačku amerického brankáře. Asistence: Henri Jokiharju, Markus Nurmi.
     
    11:42
    USA právě vstřelilo branku!
    Adam Fox ujel po pravé straně finské obraně až na kruh, odkud nahodil puk na branku. Před Luukkonenem se pak protáhl KIEFFER BELLOWS, který puk doklepl za jeho záda: Adam Fox, Clayton Keller.

    Zuzana Spurná

    Góly a asistencie: 12. Bellows (Fox, Keller), 57. Yamamoto (Martin, Lindgren) – 16. Vaakanainen (Jokiharju, Nurmi), 56. Rasanen (Jokiharju), 60. Rasanen (Vesalainen, Puljujarvi), 60. Puljujarvi (Rasanen)


    USA: Woll (Oettinger) – Fox, Greenway, Martin, Lindgren (C), Krys, Hellickson, Luce – Anderson, Keller, Bellows – Frederic, Lockwood, Sanchez – Mittelstadt, Yamamoto, Brown – Pastujov, Howdeshellk, Walker – McPhee.
    Fínsko: Luukkonen (Halonen) – Salo (C), Niemelainen, Heiskanen, Kotkansalo, Vaakanainen, Jokiharju – Puljujarvi, Kuokkanen, Somppi – Vesalainen, Tolvanen, Rasanen – Tuulola, Makinen, Nurmi – Jaaska, Moilanen, Koppanen.

    Rozhodca: Hribik (CZE), Linde (SWE) – Kack (SWE), Vanoosten (CAN)