Washington – Philadelphia 0:2 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Dallas – Minnesota 4:5 (po pr.)
LA Kings – San Jose 3:6 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 6:3 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
3:6 (0:2, 3:1, 0:3) Stav série: 1:4
San Jose Sharks
cz Sobota 23.04.2016, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • Play-off NHL • Štvrťfinále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:38 Melker KARLSSON - 3:6
     
    59:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MELKER KARLSSON uklízí puk ze středního pásma do prázdné brány a pečetí postup San Jose Sharks do semifinále západní konference, velký obrat v sérii se letos konat nebude!! Patrick Marleau vybojoval v obranném pásmu puk a poté ho chtěl poslat žabičkou do prázdné brány, jenže trefil před modrou čárou Melkera Karlssona, ten ovšem vzápětí dílo zkázy dokonal. Asistence: Patrick Marleau.
     
    56:00
    Jonathan Quick čtyři minuty před koncem utkání opouští klec a naskakuje na střídačku! Proč ne! Kings už nemají na co čekat.
    Bez vtipných a zároveň pravdivých animací by to nebyla NHL. Hokejisté LA Kings se po skvělém comebacku z 0:3 na 3:3 vznášeli v oblacích, poté se ale jejich hra totálně rozsypala.

     
    52:47
    Jake Muzzin mohl rychle vrátit Kings zpět do hry a zdramatizovat závěrečné minuty utkání, když v blízkosti levé tyče dobře mířil pod horní tyč, jenže Martin Jones vytáhl skvělý zákrok a hrudí jeho pokus vyrazil mimo!
    52:24 Joe PAVELSKI - 3:5
     
    52:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOE PAVELSKI propálil brankáře Jonathana Quicka a posílá Los Angeles Kings necelých osm minut před koncem do kolen!! Brent Burns krásnou kolmou přihrávkou našel rozjetého Joea Pavelskiho, který v pravém kruhu pro vhazování naznačil střelu a poté Jonathana Quicka propálil mezi betony. Asistence: Brent Burns, Paul Martin.
    43:58 Joonas DONSKOI - 3:4
     
    43:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOONAS DONSKOI dostává Sharks zpět na koně a svým druhým gólem v utkání vrací svému týmu zpět ztracené vedení!! Logan Couture z levého křídla a ostrého úhlu přihrál před bránu Brentovi Burnsovi, který se v blízkosti levé tyče neukvapil se zakončením a po krásné otočce bekhedovou přihrávkou našel na vzdálenější pravé tyči volného Joonase Donskoie, který z blízkosti zamířil do prázdné brány. Asistence: Brent Burns, Logan Couture.
     
    41:50
    Tanner Pearson jako vosa bodal v blízkosti pravé tyče do brankáře Martina Jonese, ten ale puk ukryl po obrovském závaru mezi betony! Kings si musí na dovršení obratu ještě počkat.
     
    38:54
    Vincent Lecavalier mohl udeřit v oslabení, když na pravém křídle nabral rychlost a z kruhu pro vhazování mířil mezi betony Martina Jonese, ten je ale včas sklapl k sobě a jeho pokus vyrazil!
     
    37:24
    Trevor Lewis (LAK) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
    36:36 Kris VERSTEEG - 3:3
     
    36:36
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Staples Center praská ve švech od spodních řad až po strop poté, co KRIS VERSTEEG vyrovnal z dorážky na 3:3!! Jake Muzzin na levém křídle nádhernou zadovkou předložil puk Kyleovi Cliffordovi, který z vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné diagonální střele, která orazítkovala vzdálenější pravou tyč. Puk se od ní vzápětí odrazil k osamocenému Krisovi Versteegovi, který v blízkosti levé tyče poslal puk o hůl Martina Jonese do brány. Asistence: Kyle Clifford, Jake Muzzin.
     
    34:13
    Marc-Edouard Vlasic od modré čáry tentokrát mířil po krátké reklamní přestávce přesně ke vzdálenější pravé tyči a po skvělém zákroku Jonathana Quicka lapačkou se dostal k dorážce Joe Pavelski, z blízkosti ale výtečně chytajícího brankáře Kings překonat nedokázal!
    31:26 Jeff CARTER - 2:3
     
    31:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    JEFF CARTER střílí gól a Los Angeles Kings najednou k obrovské radosti svých fanoušků prohrává pouze o gól!! Chystá se v Staples Center velký comeback? Jake Muzzin se dostal na levém křídle k puku a z ostrého úhlu našel před bránou Jeffa Cartera, který měl dostatek času a prostoru na to, aby si puk po krásné otočce zpracoval a poté zamířil nad levým ramenem Martina Jonese přesně pod víko. Asistence: Jake Muzzin, Tyler Toffoli.
    27:44 Anze KOPITAR - 1:3
     
    27:44
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    ANZE KOPITAR se prosazuje a střílí úvodní gól Kings v dnešním zápase, kterým snižuje skóre utkání na rozdíl dvou branek!! Drew Doughty na pravém křídle po vyhraném vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem a od brusle Dwighta Kinga se odrazila u pravé tyče k volnému Anzemu Kopitarovi, který z blízkosti uklidil puk do prázdné brány. Asistence: Dwight King, Drew Doughty.
    25:31 Lehkovážné zakončení trestného střílení Marleaua.
     
    25:31
    Patrick Marleau naložil s trestným střílením hodně lehkovážně a moc dobře si toho byl vědom! Útočník Sharks v blízkosti pravé tyče pouze špičkou holí píchl do puku a s tímhle neměl šanci proti Jonathanovi Quickovi uspět.
    25:31 Patrick Marleau šlápl do pedálů a poté byl faulován.
     
    25:31
    Patrick Marleau nabral ve středním pásmu obrovskou rychlost a mezi dvěma hráči Kings se dostal do samostatného úniku, během něhož byl zahákován. Následovat bude trestné střílení!
     
    24:53
    Vincent Lecavalier se dostal do samostatného úniku, jenže zakončení uspěchal a jeho následná střela zamířila vedle levé tyče. Útočník Kings vzápětí vzteky praštil holí o led.
    24:05 Matt NIETO - 0:3
     
    24:05
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MATT NIETO skóruje z blízkosti a Sharks vedou v Staples Center již o tři branky!! Joel Ward se dostal u pravé tyče k puku a z otočky poté před bránou našel bekhendovou přihrávkou Matta Nieta, který z blízkosti zamířil po ledě mezi betony bezmocného Jonathana Quicka. Asistence: Joel Ward, Logan Couture.
     
    22:56
    Anze Kopitar byl vzápětí s největší pravděpodobností tím hráčem, který ocitl tváří v tvář brankářovi Martinovi Jonesovi, mezi betony ho ale z blízkosti propálit nedokázal!
     
    22:47
    Vincent Lecavalier se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve velké šanci, když se dostal k odraženému puku a dobře mířil do pravého horního rohu brány, jenže trefil pouze levé rameno Martina Jonese, který jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil!
     
    16:27
    Joel Ward (SJS) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
    11:21 Chris TIERNEY - 0:2
     
    11:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    CHRIS TIERNEY to udělal báječně a krásnou táhlou střelou posílá San Jose Sharks do dvoubrankového vedení!! Brent Burns na pravém křídle našel krásnou kolmou přihrávkou rozjetého Chrise Tierneyho, který před pravým kruhem pro vhazování zamíchal s pukem a poté z jeho levé strany blíže ke středu útočného pásma zamířil přesně ke vzdálenější levé tyči, od níž se puk odrazil do sítě. Asistence: Brent Burns.
    08:27 Skvělý zákrok Jonathana Quicka proti Vlasicově střele.
     
    08:27
    Marc-Edouard Vlasic vypálil z vrcholu kruhů pro vhazování po zpětné diagonální přihrávce Joea Thorntona a jeho střela mířila přesně do pravého horního rohu brány, jenže Jonathan Quick vytáhl fantastický zákrok a lapačkou puk zastavil, přestože ho v ní nedokázal udržet!
     
    04:40
    Joe Thornton nádhernou přihrávkou z pravého křídla našel před bránou volného Logana Couturea, který se mohl zeptat Jonathana Quicka kam to chce, jeho následná střela letící zhruba třicet čísel nad ledem ovšem zamířila vedle levé tyče!
     
    03:09
    Kapitán Kings Dustin Brown usedl na trestnou lavici a San Jose Sharks bude moci navýšit své jednobrankové vedení během přesilové hry 5 na 3, která potrvá přesně minutu a 44 sekund!
     
    03:09
    Dustin Brown (LAK) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    02:45
    Luke Schenn (LAK) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    01:19
    Vincent Lecavalier mohl vzápětí bleskově vyrovnat poté, co dostal příliš prostoru před bránou, jenže z blízkosti fantastického Martina Jonese překonat nedokázal! Brankář San Jose si skvěle pokryl prostor u své levé tyče a puk vyrazil do rohu kluziště.
    01:08 Joonas DONSKOI - 0:1
     
    01:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOONAS DONSKOI po minutě a osmi sekundách posílá San Jose Sharks nádhernou trefou do vedení a zaznamenává svůj vůbec první gól proti Los Angeles Kings! Joonas Donskoi předvedl v pravém kruhu pro vhazování po přihrávce Logana Couturea nádhernou stahovačku a poté ještě krásnější střelou vymetl přesně bližší pravý horní roh brány. Asistence: Logan Couture.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 28. Kopitar (King, Doughty), 32. Carter (Muzzin, Toffoli), 37. Versteeg (Clifford, Muzzin) – 2. Donskoi (Couture), 12. Tierney (Burns), 25. Nieto (Ward, Couture), 44. Donskoi (Burns, Couture), 53. Pavelski (Burns, Martin), 60. Karlsson (Marleau)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Muzzin, Schenn, Scuderi, Doughty, McBain, McNabb – King, Kopitar (A), Gáborík – Lucic, Carter (A), Toffoli – Pearson, Lecavalier, Brown (C) – Clifford, Lewis, Versteeg. Hlavní trenér: Darryl Sutter.
    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton (A), Pavelski (C) – Donskoi, Couture (A), Ward – Nieto, Marleau, Karlsson – Spaling, Tierney, Wingels. Hlavní trenér: Peter Deboer.

    Rozhodca: Chris Rooney, Francois StLaurent – Jonny Murray, Steve Barton

    Diváci: 18543
    LA Kings 1 4 San Jose
    #1 Piatok 15.04.2016 • 04:45
    LA Kings - San Jose 3:4
    #2 Nedeľa 17.04.2016 • 04:45
    LA Kings - San Jose 1:2
    #3 Utorok 19.04.2016 • 04:30
    San Jose - LA Kings 1:2 koniec po predl.
    #4 Štvrtok 21.04.2016 • 04:30
    San Jose - LA Kings 3:2
    #5 Sobota 23.04.2016 • 04:30
    LA Kings - San Jose 3:6