Washington – Philadelphia 0:2 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Dallas – Minnesota 4:5 (po pr.)
LA Kings – San Jose 3:6 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 6:3 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
3:6 (0:2, 3:1, 0:3) Stav série: 1:4
San Jose Sharks
cz Sobota 23.04.2016, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • Play-off NHL • Štvrťfinále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:38 Melker KARLSSON - 3:6
     
    59:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MELKER KARLSSON uklízí puk ze středního pásma do prázdné brány a pečetí postup San Jose Sharks do semifinále západní konference, velký obrat v sérii se letos konat nebude!! Patrick Marleau vybojoval v obranném pásmu puk a poté ho chtěl poslat žabičkou do prázdné brány, jenže trefil před modrou čárou Melkera Karlssona, ten ovšem vzápětí dílo zkázy dokonal. Asistence: Patrick Marleau.
    52:24 Joe PAVELSKI - 3:5
     
    52:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOE PAVELSKI propálil brankáře Jonathana Quicka a posílá Los Angeles Kings necelých osm minut před koncem do kolen!! Brent Burns krásnou kolmou přihrávkou našel rozjetého Joea Pavelskiho, který v pravém kruhu pro vhazování naznačil střelu a poté Jonathana Quicka propálil mezi betony. Asistence: Brent Burns, Paul Martin.
    43:58 Joonas DONSKOI - 3:4
     
    43:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOONAS DONSKOI dostává Sharks zpět na koně a svým druhým gólem v utkání vrací svému týmu zpět ztracené vedení!! Logan Couture z levého křídla a ostrého úhlu přihrál před bránu Brentovi Burnsovi, který se v blízkosti levé tyče neukvapil se zakončením a po krásné otočce bekhedovou přihrávkou našel na vzdálenější pravé tyči volného Joonase Donskoie, který z blízkosti zamířil do prázdné brány. Asistence: Brent Burns, Logan Couture.
    36:36 Kris VERSTEEG - 3:3
     
    36:36
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Staples Center praská ve švech od spodních řad až po strop poté, co KRIS VERSTEEG vyrovnal z dorážky na 3:3!! Jake Muzzin na levém křídle nádhernou zadovkou předložil puk Kyleovi Cliffordovi, který z vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné diagonální střele, která orazítkovala vzdálenější pravou tyč. Puk se od ní vzápětí odrazil k osamocenému Krisovi Versteegovi, který v blízkosti levé tyče poslal puk o hůl Martina Jonese do brány. Asistence: Kyle Clifford, Jake Muzzin.
    31:26 Jeff CARTER - 2:3
     
    31:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    JEFF CARTER střílí gól a Los Angeles Kings najednou k obrovské radosti svých fanoušků prohrává pouze o gól!! Chystá se v Staples Center velký comeback? Jake Muzzin se dostal na levém křídle k puku a z ostrého úhlu našel před bránou Jeffa Cartera, který měl dostatek času a prostoru na to, aby si puk po krásné otočce zpracoval a poté zamířil nad levým ramenem Martina Jonese přesně pod víko. Asistence: Jake Muzzin, Tyler Toffoli.
    27:44 Anze KOPITAR - 1:3
     
    27:44
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    ANZE KOPITAR se prosazuje a střílí úvodní gól Kings v dnešním zápase, kterým snižuje skóre utkání na rozdíl dvou branek!! Drew Doughty na pravém křídle po vyhraném vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem a od brusle Dwighta Kinga se odrazila u pravé tyče k volnému Anzemu Kopitarovi, který z blízkosti uklidil puk do prázdné brány. Asistence: Dwight King, Drew Doughty.
    24:05 Matt NIETO - 0:3
     
    24:05
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MATT NIETO skóruje z blízkosti a Sharks vedou v Staples Center již o tři branky!! Joel Ward se dostal u pravé tyče k puku a z otočky poté před bránou našel bekhendovou přihrávkou Matta Nieta, který z blízkosti zamířil po ledě mezi betony bezmocného Jonathana Quicka. Asistence: Joel Ward, Logan Couture.
    11:21 Chris TIERNEY - 0:2
     
    11:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    CHRIS TIERNEY to udělal báječně a krásnou táhlou střelou posílá San Jose Sharks do dvoubrankového vedení!! Brent Burns na pravém křídle našel krásnou kolmou přihrávkou rozjetého Chrise Tierneyho, který před pravým kruhem pro vhazování zamíchal s pukem a poté z jeho levé strany blíže ke středu útočného pásma zamířil přesně ke vzdálenější levé tyči, od níž se puk odrazil do sítě. Asistence: Brent Burns.
    01:08 Joonas DONSKOI - 0:1
     
    01:08
    San Jose právě vstřelilo branku!
    JOONAS DONSKOI po minutě a osmi sekundách posílá San Jose Sharks nádhernou trefou do vedení a zaznamenává svůj vůbec první gól proti Los Angeles Kings! Joonas Donskoi předvedl v pravém kruhu pro vhazování po přihrávce Logana Couturea nádhernou stahovačku a poté ještě krásnější střelou vymetl přesně bližší pravý horní roh brány. Asistence: Logan Couture.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 28. Kopitar (King, Doughty), 32. Carter (Muzzin, Toffoli), 37. Versteeg (Clifford, Muzzin) – 2. Donskoi (Couture), 12. Tierney (Burns), 25. Nieto (Ward, Couture), 44. Donskoi (Burns, Couture), 53. Pavelski (Burns, Martin), 60. Karlsson (Marleau)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Muzzin, Schenn, Scuderi, Doughty, McBain, McNabb – King, Kopitar (A), Gáborík – Lucic, Carter (A), Toffoli – Pearson, Lecavalier, Brown (C) – Clifford, Lewis, Versteeg. Hlavní trenér: Darryl Sutter.
    San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Polák – Hertl, Thornton (A), Pavelski (C) – Donskoi, Couture (A), Ward – Nieto, Marleau, Karlsson – Spaling, Tierney, Wingels. Hlavní trenér: Peter Deboer.

    Rozhodca: Chris Rooney, Francois StLaurent – Jonny Murray, Steve Barton

    Diváci: 18543
    LA Kings 1 4 San Jose
    #1 Piatok 15.04.2016 • 04:45
    LA Kings - San Jose 3:4
    #2 Nedeľa 17.04.2016 • 04:45
    LA Kings - San Jose 1:2
    #3 Utorok 19.04.2016 • 04:30
    San Jose - LA Kings 1:2 koniec po predl.
    #4 Štvrtok 21.04.2016 • 04:30
    San Jose - LA Kings 3:2
    #5 Sobota 23.04.2016 • 04:30
    LA Kings - San Jose 3:6