Fínsko – Česko 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 0:4 (kon.)
koniec
Švédsko
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Rusko
cz Sobota 23.04.2016, 15:30Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    Vyloučení v týmu Rusko (Tichonov – osobní trest do konce utkání, hrubost).
    58:55 Velká bitka
     
    58:55
    Pri modrej čiare sa začala strkanica hráčov. Vo väčšej pästnej výmene boli Tichonov s Backlundom . Následne gólman Markström vyzval na súboj aj brankára Bobrovského, ale ruský brankár nechcel do bitky ísť. Celú bitku však najprv vyvolal súboj Omarka s Tichonovom pri mantineli.
    57:01 Velká Šance Švédska
     
    57:01
    Švédi zovreli protihráčov v pásme. Od modrej vypálil Nygren, ktorý namieril do hornej žŕdky. Ruský gólman nemal puk pod kontrolou, ale nik z domácich hokejistov sa do poriadnej dorážky nedostal!
     
    56:21
    Švédsko bude hrať presilovku a môže skorigovať stav stretnutia. Nail Jakupov dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    54:52
    Prvý ruský útok predviedol po vhadzovaní peknú kombináciu. Kalinin vyhral buly, posunul pred bránku na Plotnikova, ktorý dával Burmistrovi na pravý kruh. Markström však nakoniec odolal.
    51:48 APALKOV - 0:4
     
    51:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Hosťujúci hokejisti pridávajú aj štvrtý gól a tým Švédsko už úplne rozkladajú! Jakupov sa pretlačil s pukom po pravom mantineli. Z rohu klziska našiel pred bránkou DANILA APALKOVA, ktorý strelou z prvej trafil priestor nad Markströmovou vyrážačkou!
    Asistencie: Nail Jakupov, Viktor Tichonov.
     
    44:27
    Oddychový čas pre Švédsko!
    41:59 ŠIPAČOV - 0:3
     
    41:59
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruskí hokejisti pridávajú tretí gól! Dadonov našiel šikovnou prihrávkou z ľavého kruhu pred bránou VADIMA ŠIPAČOVA, ktorý strieľal nad Markströmovu lapačku!
    Asistencia: Jevgenij Dadonov.
    39:30 Ve velké šanci byl Patrick Cehlin
     
    39:30
    Vo veľkej šanci bol Patrick Cehlin, ktorý zachytil skvelú vzdušnú krátku prihrávku od Omarka, ktorá letela poza hráča. Následne sa ocitol sám pred Bobrovským, no trafil iba do lapačky!
    34:05 Dobrá šance Švédska
     
    34:05
    Prvú šancu však mal švédsky tím. Sandberg si šikovne počkal na ruskú rozohrávku. Puk zachytil v medzikruží a pálil z prvej. Bobrovský zachránil svoj tím!
     
    33:21
    Rusku je ponúknutá prvá presilovka v stretnutí. Dve minúty si odsedí Sjögren za držanie.
    27:17 ŠIPAČOV - 0:2
     
    27:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruskí hokejisti zvyšujú svoj náskok! Ihneď po skončení trestu na plochu naskočil VADIM ŠIPAČOV, ktorý vykorčuľoval za vyhodeným pukom od protihráčov do stredného pásma. Pokračoval sám na brankára Markströma, v zakončení sa mu snažil zabrániť ešte Forsling, ktorý ho podrazil, no Šipačov aj v páde prekonal Markströma! Rusi teda vedú 0:2.
    Asistencia: Viktor Tichonov.
     
    25:06
    Švédsko bude hrať tretiu presilovú hru v zápase. Za držanie si dve minúty odsedí Vadim Šipačov.
     
    18:42
    Sergej Bobrovský mal puk na hokejke pri ľavom kruhu a už k nemu korčuľoval Wennberg. Musel ho urýchlene vyhodiť a poslal ho mimo klziska. Dostal dve minúty za vyhodenie puku.
    16:03
     
    16:03
    Šipačov vrátil puk pred bránku Tichonovovi, ktorý si to pred Martinssonom musel hodiť ako pravák na bekhend, a tak sa pokúsiť prekvapiť Markströma. Brankár domácich však pohotovo zakročil a stál tak, ako mal.
     
    11:32
    Omark vykorčuľoval za nahodeným pukom od Cehlina. V útočnom pásme ho po dobrom forčekingu získal a prihral ho pred bránku úplne voľnému Mikaelovi Backlundovi, ktorý bol sám proti Bobrovskému. Nakoniec trafil jeho pravý betón!
     
    09:05
    Burmistrov získal puk v rohu klziska a perfektnou prihrávkou našiel pred bránou Kalinina, ktorý zakončoval z prvej, no Markström si na neho už dal pozor a puk zachytil niekde pri betónoch!
    08:00 SANNIKOV - 0:1
     
    08:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusi idú vo vlastnom oslabení do vedenia v stretnutí! Po vyhodenom puku vykorčuľoval do útočného pásma STEPAN SANNIKOV a využil zaváhanie brankára Markströma, ktorý puk zabudol za bránou a nerozohral ho. Šikovný Sannikov mu ho vzal, otočil sa okolo brány a zakončil!
    Bez asistencie.
     
    07:29
    Hultström posunul v útočnom pásme na Klasena, ktorý sa z ľavého kruhu priblížil k bráne a vystrelil. Bobrovský chytil puk sebavedome do lapačky.
     
    06:07
    Švédsky tím bude hrať presilovú hru. Za nedovolené bránenie si dve minúty odsedí Maxim Šalunov.
    01:31 Obrovská šance pro Švédsko
     
    01:31
    Obrovská šanca pre Švédsko! Gynge si nakorčuľoval do medzikružia a spracoval si prihrávku od Sorensena. Následne zakončoval sám proti Bobrovskému, ale trafil mu iba presne do lapačky!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 8. Sannikov, 28. Šipačov (Tichonov), 42. Šipačov (Dadonov), 52. Apalkov (Jakupov, Tichonov)


    Švédsko: Markström (Lassinantti) – Hulström, Gustafsson, Nygren, Fransson, Larsson, Forsling, Martinsson, Johansson – Omark, Backlund, Cehlin – Klasen, Wennberg, Tedenby – Gynge, Rosen, Sorensen – Ljungh, Wallmark, Sjögren
    Rusko: Bobrovský (Varlamov) – Dyblenko, Čudinov, Jakovlev, Vojnov, Jarullin, Pajgin, Ljubuškin – Plotnikov, Kalinin, Burmistrov – Dadonov, Šipačov, Tichonov – Averin, Apalkov, Jakupov – Šalunov, Galuzin, Sannikov