Wolfsburg – Augsburg 0:2 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 0:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Darmstadt 4:1 (kon.)
Hertha – Bayern 0:2 (kon.) | Ingolstadt – Hannover 2:2 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:3 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
4:1 (2:1)
SV Darmstadt 98
Sobota 23.04.2016, 15:30 • RheinEnergieStadion (Kolín) • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Striedajúci Garics vidí za útočný faul žltú kartu.
     
    86
    Posledné striedanie v zápase znamená, že za piskotu domácich tribún ihrisko opúšťa Wagner, na pár minút si dnes zahrá Platte.
     
    82
    Hráči v tvrdých súbojoch nepoľavujú, Gondorf teraz úplne zbytočne zozadu podkopol protihráča, absolútne nešiel po lopte, ale po nohách, právom vidí žltú kartu.
     
    80
    K striedaniu následne pristúpili aj hostia, Vrančića vystrieda Garics.
     
    79
    Dušan Švento dnes do hry nezasiahne, posledným hráčom z lavičky, ktorý do hry zasiahne je Olkowski, ten vystrieda Sørensena.
    75. Marcel Risse (KLN) - 4:1
     
    75
    1. FC Köln dáva gól! MARCEL RISSE je druhým dvojgólovým strelcom tohto zápasu, po krásnej krížnej prihrávke si v šestnástke spracoval loptu, obrana naňho akosi pozabudla a z pravej strane krížnou strelou prekonal Matheniu.
     
    72
    Lehmann vidí za faul žltú kartu. Nepomôžu mu ani protesty u hlavného arbitra.
     
    70
    Dodatočne strieda aj Darmstadt, zápas končí pre Díaza, na cca 20 minút do hry zasiahne Kempe.
     
    69
    Prichádza druhé striedanie na strane Kolínu, zápas končí pre Gerhardta, ktorý videl aj žltú kartu, jeho miesto zaujme Jojić.
     
    67
    Z následného priameho kopu vznikla nebezpečná situácia pre bránu hostí a opäť v tom mal prsty Modeste! Ten si spracoval prudkú prihrávku a z dobrej pozície pálil tesne vedľa.
    61. Júnior Díaz (DAM)
     
    61
    A opäť nastrelená tyč! Tentoraz to už bolo oveľa nebezpečnejšie, na letiacu loptu z rohu ihriska zareagoval Díaz, no svoj druhý gól nepridal.
     
    59
    Prvú žltú kartu v zápase vidí Gerhardt, ktorý fauloval protihráča a Darmstadt navyše získava priamy kop z nebezpečnej pozície.
    52. Marcel Risse (KLN) - 3:1
     
    52
    1. FC Köln dáva gól! MARCEL RISSE sa na pravom krídle krásne uvoľnil, pred bránu poslal parádny, zatočený center, na ktorý si síce naskakoval Modeste, no ten sa lopty ani nedotkol a center napokon skončil v sieti!
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jednu zmenu v zostave, konkrétne na domácej strane, Mladenović, ktorý zapríčinil inkasovaný gól už do hry nezasiahne, naopak na druhý polčas nastúpi Heintz.
     
    39
    Čo teraz zahodil Modeste! Risse sa krásne preštrikoval až do pokutového územia súpera, tam ani na dvakrát neprekonal brankára, naopak lopta sa odrazila k voľnému Modestemu, ktorý z päťky bránu nepochopiteľne prekopol.
    35. Anthony Modeste (KLN) - 2:1
     
    35
    1. FC Köln dáva gól! Tentoraz to ale domácemu útočníkovi vyšlo! Dlhočiznú nakopávanú loptu si ANTHONY MODESTE výborne spracoval, ušiel obrancom a z pravej strany s prehľadom prekonal Matheniu.
     
    34
    Osako to posielal na hlavy spoluhráčov, no lopta sa odrazila od Vrančića presne na kopačky Modesteho, ktorý ale tesne minul bránu.
    12. Jerôme Gondorf (DAM) - 1:1
     
    12
    Tím Darmstadt práve strelil gól! Obranca Kolínu Mladenović sa musí poriadne červenať! Po zrazenom centri do šestnástky sa k nemu dostala lopta, no tá sa mu akosi zamotala pomedzi nohy, čo využil JEROME GONDORF, ktorý bez problémov prestrelil Horna!
     
    8
    A opäť Modeste! Ten si nabehol za obranu súpera podobne ako pred chvíľou, keď sa mu podarilo skórovať. Tentoraz mu však bol v pätách stopér, ktorý stihol loptu, ktorá sa dostala za Matheniu včas odkopnúť.
     
    7
    Veľká šanca pre Osaka! Modeste tentokrát z pravej strany centroval pred bránu, kde si nabehol už spomínaný Osako, ktorému v sklze chýbali iba centimetre na to aby dorazil loptu do siete.
    4. Anthony Modeste (KLN) - 1:0
     
    4
    1. FC Köln dáva gól! Sulu rozbehol ďalšiu akciu svojho tímu, následne Osako krásne vysunul ANTHONYHO MODESTEHO za obranu súpera, ktorý už zoči-voči brankárovi nezaváhal.

    Andrej Marienka

    Góly: 4. Modeste, 35. Modeste, 52. Risse, 75. Risse – 12. Gondorf

    Karty:   59. Gerhardt (KLN), 72. Lehmann (KLN) – 82. Gondorf (DAM), 87. Garics (DAM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:13. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:17.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – F. Sørensen (79. Olkowski), Mavraj, Maroh, Mladenović (46. Heintz) – Hector, Lehmann (C) – Risse, Osako, Gerhardt (69. Jojić) – Modeste.
    Náhradníci: Kessler – Heintz, Jojić, Olkowski, Švento, Vogt, Zoller.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Jungwirth, Sulu, Caldirola, J. Díaz (70. Kempe) – Gondorf, Holland – Heller, M. Vrančić (80. Garics), Rausch – Wagner (86. Platte).
    Náhradníci: Załuska – Sirigu, Sailer, Kempe, Platte, Gorka, Garics.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Aarnink