Wolfsburg – Augsburg 0:2 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 0:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Darmstadt 4:1 (kon.)
Hertha – Bayern 0:2 (kon.) | Ingolstadt – Hannover 2:2 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:3 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
4:1 (2:1)
SV Darmstadt 98
Sobota 23.04.2016, 15:30 • RheinEnergieStadion (Kolín) • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 31. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom stretnutí na seba narazia 1. FC Köln a SV Darmstadt 98.

    1. FC Köln

    Kolínu momentálne v tabuľke patrí 10. miesto, v doterajších tridsiatich kolách hráči nazbierali dokopy 37 bodov. Ingolstadt a Wolfsburg majú o dva body viac, no hráči Kolínu si tento rok môžu o pohárovej Európe zrejme iba nechať snívať. Na šiesty Mainz totiž strácajú už 8 bodov. V zvyšných kolách sa síce bojuje ešte o 12 bodov, hráčom Kolínu však zrejme pôjde o čo najlepšie umiestnenie. V posledných kolách sa tímu darilo striedavo, z piatich zápasov dva vyhrali, dva prehrali a jedenkrát sa zápas skončil remízou. Hráči naplno bodovali v zápasoch proti Hannoveru a Mainzu, keď tieto tímy porazili na ich ihriskách. Naopak, oba domáce zápasy hráči nezvládli a podľahli Mníchovu i Leverkusenu. Vo zvyšnom zápase uhrali hráči na pôde Hoffenheimu remízu 1:1.

    SV Darmstadt 98

    Dnešný tím hostí sa nachádza iba o jednu priečku za svojim súperom z Kolínu. Hráčom sa doteraz podarilo nazbierať 35 bodov a iba s jednobodovým mankom Darmstadtu na chrbát dýchajú Hamburger SV a Hoffenheim. O dva body menej majú Augsburg a Stuttgart. Darmstadt ťahá v závere sezóny šnúru 6tich zápasov bez prehry, z posledných piatich zápasov hráči zaznamenali 2 víťazstvá a 3 remízy. Hráči sa tešili z triumfov nad Ingolstadtom a Hamburgom, po bode si pripísali po zápasoch proti Stuttgartu, Wolfsbugu a Augsburgu. Darmstadt by sa mal vyhnúť záchranárskym prácam, no hráči majú motiváciu vylepšiť si postavenie v tabuľke na konci sezóny.
     
    História vzájomných zápasov:

    Darmstadt 0-0 Kolín
    Darmstadt 2-4 Kolín
    Kolín 1-1 Darmstadt
    Darmstadt 1-0 Kolín
    Kolín 2-1 Darmstadt
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Köln: Horn – Mladenović, Mavraj, Maroh, Sørensen – Hector, Lehmann – Gerhardt, Osako, Risse – Modeste
    Náhradníci: Kessler – Heintz, Vogt, Jojić, Zoller, Olkowski, Švento

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Holland, Caldirola, Sulu, Díaz – Gondorf, Jungwirth – Rausch, Vrančić, Heller – Wagner
    Náhradníci: Zaluska – Gorka, Sailer, Kempe, Garics, Sirigu, Platte

    Rozhodca: Dingert – Christ, Aarnink.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Darmstadtu, tí okamžite vyštartovali dopredu a zásluhou Caldirolu získavajú prvý rohový kop v zápase.
     
    2
    Ten ale domáci tím bez problémov odvrátil, no hostia aj naďalej zotrvávajú na polovici Kolínu.
     
    3
    Akcia hostí skončila až po tom ako Gondorf za dres potiahol Osaka. Prekvapivo obišiel bez žltej karty, no rozhodca ho dôrazne napomenul.
     
    4
    Do prvého útoku v zápase tak mohli vyštartovať domáci hráči, no na dostrel brány sa zatiaľ nedostávajú, Darmstadt pozorne bráni.
     
    4
    1. FC Köln dáva gól! Sulu rozbehol ďalšiu akciu svojho tímu, následne Osako krásne vysunul ANTHONYHO MODESTEHO za obranu súpera, ktorý už zoči-voči brankárovi nezaváhal.
    4. Anthony Modeste (KLN) - 1:0
     
    6
    Domácich hráčov strelený gól očividne nakopol, hráči sa aj naďalej tlačia dopredu a obrana súpera má veru čo robiť aby domácemu nátlaku odolala.
     
    7
    Veľká šanca pre Osaka! Modeste tentokrát z pravej strany centroval pred bránu, kde si nabehol už spomínaný Osako, ktorému v sklze chýbali iba centimetre na to aby dorazil loptu do siete.
     
    8
    A opäť Modeste! Ten si nabehol za obranu súpera podobne ako pred chvíľou, keď sa mu podarilo skórovať. Tentoraz mu však bol v pätách stopér, ktorý stihol loptu, ktorá sa dostala za Matheniu včas odkopnúť.
     
    9
    Až teraz sa podarilo hráčom Darmstadtu dostať loptu ďalej od svojej brány, za stredovú čiaru sa ale príliš nedostávajú.
     
    10
    Hra uviazla v strednej časti ihriska, tam domáci "Capkovia" napádajú súperovu rozohrávku a nedovoľujú mu dostať sa na ich polovicu.
     
    12
    Tím Darmstadt práve strelil gól! Obranca Kolínu Mladenović sa musí poriadne červenať! Po zrazenom centri do šestnástky sa k nemu dostala lopta, no tá sa mu akosi zamotala pomedzi nohy, čo využil JEROME GONDORF, ktorý bez problémov prestrelil Horna!
    12. Jerôme Gondorf (DAM) - 1:1
     
    13
    Tak toto je veľmi nešťastný gól pre domáci celok, najmä keď mali hráči zápas tak dobre rozohraný od úvodu. Uvidíme, ako sa s týmto inkasovaným gólom dokážu popasovať.
     
    14
    Hector je po vzdušnom súboji v strede ihriska, pri ktorom fauloval dôrazne napomínaný rozhodcom. Podobným zákrokom sa bude musieť vyhnúť.
     
    15
    Jungwirth to teraz skúsil z voleja, navyše z veľkej vzdialenosti od brány, lopta tak letí vysoko nad.
     
    16
    Domáci hráči si vymieňajú loptu na svojej vlastnej polovici ihriska, tentokrát sa nikam neponáhľajú. Inkasovaný gól ich očividne rozhodil.
     
    17
    Rausch postupoval po ľavom krídle, no fauloval pri tom Sørensena. Verdikt rozhodcu sa mu nepáči, pretože práve on sa cítil byť faulovaný.
     
    18
    A opäť súboj Sørensen – Rausch a opäť fauloval druhý menovaný. Stret sa tentokrát odohral v okolí stredového kruhu.
     
    19
    Kolín sa dlhú dobu zdržiaval na polovici súpera, napokon však prišiel útočný faul Osaka, ktorý znamená, že rozohrávať bude Mathenia.
     
    20
    Tempo hry nám výrazne pokleslo, je to škoda, pretože v úvodných desiatich minútach bolo veru na čo pozerať.
     
    21
    O loptu sa bojuje najmä v strede ihriska, tam momentálne vyslovene navrch nemá ani jeden z tímov.
     
    22
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, hrá sa opatrne, ani jeden tím nechce zbytočne riskovať.
     
    23
    Pokus o rýchlejšiu kombináciu, ktorú začal Sørensen hostia rýchlo prerušili, naopak, ani im sa nepodaril rýchly prechod do útoku.
     
    24
    Konečne sme po dlhej dobe videli loptu pri jednej z brán. Risse ju tam posielal z pravej strany, pred bránu si nabiehali Osako aj Modeste, no prihrávka bola privysoká a skončila mimo ihriska.
     
    25
    Na opačnej strane to individuálne skúsil Heller, ten bol niekoľkokrát zrazený na zem a napokon o loptu prišiel. Súboj sa pohyboval na hranici pravidiel, rozhodca ho ohodnotil ako čistý.
     
    26
    Pekná akcia Kolínu, po rýchlom prechode po ľavom krídle prišla prudká prihrávka pred bránu, kde hlavou zakončoval Hector. Bolo to však iba do náruče brankára.
     
    27
    Kolín stupňuje tlak na súpera, ten sa musel stiahnuť pred vlastnú šestnástku s takmer všetkými hráčmi.
     
    28
    Teraz sa ale domáci tím musel brániť, po strate lopty v strede ihriska dopredu nebezpečne vyštartoval Gondorf, no bránu napokon neohrozil.
     
    29
    Hra je prerušená, po vzdušnom súboji sa na zemi zvíja Gerhardt, ten zrejme zle dopadol a drží sa za bok.
     
    30
    Gerhardt napokon opustil ihriska po svojich, no v sprievode lekára, hra zatiaľ pokračuje aj bez neho, domáci hráč by mal byť v poriadku.
     
    31
    Je to tak, po krátkej chvíli sa Gerhardt opäť zapája do hry v snahe pomôcť svojmu tímu.
     
    32
    Hrá sa v nebezpečnej vzdialenosti od domácej brány, popred ňu preletelo niekoľko centrov, no ani jeden z nich sa hráčom nepodarilo usmerniť do siete.
     
    33
    Výborná práca Osaka, na pravom krídle si aj napriek protestom hostí vypýtal faul a Kolín tak bude mať dobrú pozíciu pre kopanie priameho kopu.
     
    34
    Osako to posielal na hlavy spoluhráčov, no lopta sa odrazila od Vrančića presne na kopačky Modesteho, ktorý ale tesne minul bránu.
     
    35
    1. FC Köln dáva gól! Tentoraz to ale domácemu útočníkovi vyšlo! Dlhočiznú nakopávanú loptu si ANTHONY MODESTE výborne spracoval, ušiel obrancom a z pravej strany s prehľadom prekonal Matheniu.
    35. Anthony Modeste (KLN) - 2:1
     
    36
    Jednoznačne treba pochváliť aj obrancu Sørensena, ktorého prihrávka bola vynikajúca a výrazne uľahčila Modestemu strelenie gólu.
     
    37
    So streleným gólom ožili aj domáce tribúny, Darmstadt sa okamžite snaží o opätovné vyrovnanie.
     
    38
    Veľmi chaotická, no aj tak nebezpečná akcia Darmstadtu! Lopta sa po centri dostala do šestnástky Kolínu, tam sa niekoľkokrát poodrážala až pokiaľ sa k zakončeniu nedostal Díaz. Ten ale pálil iba do stredu brány.
     
    39
    Čo teraz zahodil Modeste! Risse sa krásne preštrikoval až do pokutového územia súpera, tam ani na dvakrát neprekonal brankára, naopak lopta sa odrazila k voľnému Modestemu, ktorý z päťky bránu nepochopiteľne prekopol.
     
    40
    Domáci útočník si tak na spečatenie hetriku bude musieť počkať a nájsť inú gólovú príležitosť.
    40. Anthony Modeste (KLN)
     
    41
    Domáci tím sa následne stiahol pred svoju šestnástku v snahe ubrániť tesné vedenie v zostávajúcich minútach prvého polčasu.
     
    42
    Kolín sa netlačí smerom dopredu, aj snahy Darmstadtu akosi opadli, do konca prvého polčasu nám zostáva už iba pár minút.
     
    43
    Modeste to ešte skúsil, pramení z toho aspoň rohový kop pre Kolín, ktorý bude zahrávať Mladenović.
     
    44
    Z rohu napokon nič nebolo, Mavraj pred bránou fauloval obrancu Darmstadtu, čo neušlo pozornosti hlavného arbitra.
     
    45
    Tak ešte jedna možnosť pre Darmstadt, na svojej polovici ihriska fauloval Maroh, hostia tak budú mať k dispozícii priamy kop.
     
    45+1
    Ten bol veľmi biedny, Rausch poslal plachtiacu loptu presne do náručia Horna.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    To je z prvého polčasu všetko, domáci tím po ňom vedie vďaka gólom Modesteho 2:1. Kolín mal v prvom polčase mierne navrch a vypracoval si viac príležitostí na skórovanie. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jednu zmenu v zostave, konkrétne na domácej strane, Mladenović, ktorý zapríčinil inkasovaný gól už do hry nezasiahne, naopak na druhý polčas nastúpi Heintz.
     
    47
    Prvý náznak šance druhého polčasu prerušil postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajdovú pozíciu Modesteho.
     
    48
    Darmstadt mal naopak príležitosť priameho kopu, no bolo to ďaleko od brány, Horn zasahovať nemusel.
     
    49
    Wagner sa skúšal sám predrať cez dvojicu obrancov, nepodarilo sa mu to, ani on neohrozil domácu bránu.
     
    50
    Hrá sa na polovici Darmtadtu, no veľmi ďaleko od brány, zatiaľ je to v druhom polčase veľmi opatrné na jednej, aj druhej strane.
     
    51
    Pekná kombinácia domáceho celku, no na malom priestore a ďaleko od brány. Následná snaha o vysunutie Modesteho už tak úspešná nebola.
     
    52
    1. FC Köln dáva gól! MARCEL RISSE sa na pravom krídle krásne uvoľnil, pred bránu poslal parádny, zatočený center, na ktorý si síce naskakoval Modeste, no ten sa lopty ani nedotkol a center napokon skončil v sieti!
    52. Marcel Risse (KLN) - 3:1
     
    53
    Hostia ešte následne protestujú, podľa nich Modeste fauloval Matheniu, no nebolo to tak, zo spomalených záberov je vidieť, že sa hráči do kontaktu nedostali.
     
    54
    Domáci tím tak navyšuje svoje vedenie, ak bude chcieť Darmstadt dnes zabodovať, hráči budú musieť poriadne zabrať.
     
    55
    Rozhodca teraz domácemu tímu poriadne uškodil, Osako bol v útoku očividne faulovaný Jungwirthom, bolo to možno aj na žltú kartu, no faul pískaný nebol.
     
    56
    Až tak to zatiaľ domácich hráčov mrzieť nemusí, vedú o dva góly, domáce tribúny teraz Jungwirtha poriadne vypískali.
     
    57
    Díaz prepadol cez Sørensena, tentoraz to však bol čistý zákrok sklzom, hostia tak získavajú aspoň vhadzovanie blízko brány.
     
    58
    Kolín sa úspešne ubránil, Sørensen sa navyše pokúšal vysunúť Modesteho, no ten bol v postavení mimo hry.
     
    59
    Prvú žltú kartu v zápase vidí Gerhardt, ktorý fauloval protihráča a Darmstadt navyše získava priamy kop z nebezpečnej pozície.
     
    60
    Priamy kop zahrával Vrančić, ktorý z takmer nulového uhla napálil tyč z vonkajšej strany. Odtiaľ sa lopta odrazila k obrancovi Kolínu a od neho za čiaru. Nasledovať bude roh.
     
    61
    A opäť nastrelená tyč! Tentoraz to už bolo oveľa nebezpečnejšie, na letiacu loptu z rohu ihriska zareagoval Díaz, no svoj druhý gól nepridal.
    61. Júnior Díaz (DAM)
     
    62
    Modeste v snahe dostať loptu zo svojej polovice ihriska opäť fauloval, Darmstadt tak aj naďalej zotrvá v útoku, tlak na domácu defenzívu rastie.
     
    63
    Tentoraz to nijak nebezpečné nebolo, Kolín sa bez problémov ubránil a hráči poslali loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    64
    Napokon to z veľkej vzdialenosti skúšal Wager, jeho pokus bol ale tečovaný, takže uvidíme ďalší rohový kop pre hostí.
     
    65
    Ani ten neslávil úspech, pred bránou okamžite po zahraní štandardnej situácie došlo k faulu zo strany hostí, hra je prerušená.
     
    66
    Po následnom brejku domáceho tímu sa hlavami vo vzduchu zrazili Osako a Rausch, druhý menovaný zostal na zemi otrasený, na ihrisko vybieha už aj lekár.
     
    67
    Z následného priameho kopu vznikla nebezpečná situácia pre bránu hostí a opäť v tom mal prsty Modeste! Ten si spracoval prudkú prihrávku a z dobrej pozície pálil tesne vedľa.
     
    68
    Nakopávaná lopta na Wagnera úspech neslávila, skončila iba pri Hornovi, ktorý ju skryl vo svojich rukaviciach.
     
    69
    Prichádza druhé striedanie na strane Kolínu, zápas končí pre Gerhardta, ktorý videl aj žltú kartu, jeho miesto zaujme Jojić.
     
    70
    Dodatočne strieda aj Darmstadt, zápas končí pre Díaza, na cca 20 minút do hry zasiahne Kempe.
     
    71
    Krátka akcia Darmstadtu sa končí strelou vysoko nad, Horn mohol zostať pokojný.
     
    72
    Hra sa opäť presunula do strednej časti ihriska, tam to domácemu Kolínu pomerne vyhovuje, čas sa rýchlo míňa a Kolín vedie o dva góly.
     
    72
    Lehmann vidí za faul žltú kartu. Nepomôžu mu ani protesty u hlavného arbitra.
     
    73
    Po súboji v rohu ihriska bude nasledovať iba odkop od Hornovej brány, aj napriek protestom Hellera. Na hráčoch Darmstadtu je vidieť stupňujúca sa frustrácia.
     
    74
    Nervy očividne pracujú aj u trénera hostí Schustera, ktorý si po faule na Wagnera zúrivo pýta žltú kartu pre domáceho hráča, no nestane sa tak.
     
    75
    1. FC Köln dáva gól! MARCEL RISSE je druhým dvojgólovým strelcom tohto zápasu, po krásnej krížnej prihrávke si v šestnástke spracoval loptu, obrana naňho akosi pozabudla a z pravej strane krížnou strelou prekonal Matheniu.
    75. Marcel Risse (KLN) - 4:1
     
    76
    Aj napriek tomu, že je rozhodnuté, Modeste sa nechce zmieriť s tým, že dnes neskompletizuje hetrik a po nevydarenej akcii sa chytá za hlavu akoby nepremenil rozhodujúci gól. Treba však pochváliť Matheniu, tentokrát zasiahol perfektne.
     
    78
    Kolín sa snaží svoj výsledok ešte zveľadiť, teraz môžu hráči aj trošku zariskovať, vedú už o tri góly, takže v prípade, že by inkasovali, nebolo by to tak nebezpečné.
     
    79
    Dušan Švento dnes do hry nezasiahne, posledným hráčom z lavičky, ktorý do hry zasiahne je Olkowski, ten vystrieda Sørensena.
     
    80
    K striedaniu následne pristúpili aj hostia, Vrančića vystrieda Garics.
     
    81
    Domáce tribúny už predčasne oslavujú zisk troch bodov, môžeme očakávať, že dnešný zápas sa bude prakticky len dohrávať.
     
    82
    Hráči v tvrdých súbojoch nepoľavujú, Gondorf teraz úplne zbytočne zozadu podkopol protihráča, absolútne nešiel po lopte, ale po nohách, právom vidí žltú kartu.
     
    83
    Hostia sa ešte snažia spraviť niečo s dnešným výsledkom, nedarí sa im to, v šestnástke Wagner nepochodil, následne sa ocitol v ofsajde.
     
    84
    Na opačnej strane sa na útočný výlet vydal striedajúci Jojić, vybojoval však iba rohový kop.
     
    85
    Na letiacu loptu z rohu ihriska si naskakoval ďalší striedajúci hráč, tentokrát Heintz, no zakončoval tesne ponad brvno.
     
    86
    Posledné striedanie v zápase znamená, že za piskotu domácich tribún ihrisko opúšťa Wagner, na pár minút si dnes zahrá Platte.
     
    87
    Striedajúci Garics vidí za útočný faul žltú kartu.
     
    88
    Úsmevný moment, v obrane si teraz nerozumeli Osako a Mavraj, Mavraj Osakovi zavadzal pri rozohrávke, ten ho z metra poriadne nakopol, napokon museli hráči situáciu zachraňovať faulom.
     
    89
    Nasledoval tak priamy kop pre Darmstadt, no ani táto štandardtka nepriniesla ovocie, Horn zasahovať nemusel.
     
    90
    Hostia v útoku prepadli, Kolín sa vydal do brejku, Hector to však v útoku nezvládol a nepodarilo sa mu prihrať pred bránu.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Rozhodca zbytočne zápas nepredlžoval, nenadstavil ani minútu navyše a tak sa zápas končí za stavu 4:1. O domácom víťazstve rozhodli dva góly Modesteho a Risseho. Kolín bol takmer počas celého zápasu aktívnejším a lepším tímom a tak si tri body hráči zaslúžia.

    Po dnešnom zápase Kolín v tabuľke poskočí na 8. priečku, naopak, to o koľko priečok v tabuľke klesne Darmstadt sa rozhodne až po ostatných zápasoch tohto kola.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.
     
    Držanie lopty: 62 % : 38 %.
    Strely na bránu: 9:2. Strely mimo: 6:13. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:17. (17:21:51)

    Andrej Marienka

    Góly: 4. Modeste, 35. Modeste, 52. Risse, 75. Risse – 12. Gondorf

    Karty:   59. Gerhardt (KLN), 72. Lehmann (KLN) – 82. Gondorf (DAM), 87. Garics (DAM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:13. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:17.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – F. Sørensen (79. Olkowski), Mavraj, Maroh, Mladenović (46. Heintz) – Hector, Lehmann (C) – Risse, Osako, Gerhardt (69. Jojić) – Modeste.
    Náhradníci: Kessler – Heintz, Jojić, Olkowski, Švento, Vogt, Zoller.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Jungwirth, Sulu, Caldirola, J. Díaz (70. Kempe) – Gondorf, Holland – Heller, M. Vrančić (80. Garics), Rausch – Wagner (86. Platte).
    Náhradníci: Załuska – Sirigu, Sailer, Kempe, Platte, Gorka, Garics.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Aarnink