Sunderland – Leicester 0:2 (kon.) | Liverpool – Stoke City 4:1 (kon.) | Tottenham – Manchester United 3:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:0 (0:0)
Manchester United
Nedeľa 10.04.2016, 17:30 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vitajte na londýnskom White Hart Lane, kde nás čaká šláger 33. kola anglickej Premier League. Na trávu Tottenhamu pricestoval Manchester United.

    Tabuľkové postavenie:

    2. Tottenham: 17 – 11 – 4; skóre 57:25; body 62
    5. Man. Utd: 15 – 8 – 8; skóre 39:27; body 53

    Forma:

    Tottenham: R – P – V – P – V – R
    Man. Utd: P – P – R – R – V – V

    Londýnsky Tottenham naďalej sníva svoj veľký sen o treťom ligovom titule v klubovej histórii, prvom po 55 rokoch. Spurs majú k nemu bližšie, než kedykoľvek predtým. Pýšia sa najlepšou obranou, útokom i najlepším strelcom Harrym Kanom. Napriek tomu tu je ešte jedno mužstvo, ktoré sníva ešte romantickejší sen a síce líder z Leicestru. Účastník boja o záchranu v minulej sezóne i naďalej vedie Premier League so sedembodovým náskokom.
    Zverenci Mauricia Pochettina v ostatných týždňoch bojujú predovšetkým sami so sebou. Mužstvo nezvláda úplne mediálnu pozornosť, ktorá je spätá s definitívnou deklaráciou majstrovských ambícií.
    Mladé pušky možno i z toho dôvodu vyhrali len dva z ostatných siedmich súťažných a piatich ligových duelov. Harry Kane ale práve na jar strelil polovicu zo svojich 22 gólov. Dele Alli je pre zmenu najlepší nahrávač aktuálneho kalendárneho roka.

    Manchester United narozdiel od Tottenhamu sníva skromnejší sen o prostej účasti v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Červení diabli momentálne strácajú na mestského rivala z Etihad Stadium (City) jediný bod. Zverenci Louisa van Gaala sa navyše momentálne nachádzajú v lepšej forme, než bledomodrý konkurent. Red Devils vyhrali v posledných piatich kolách Premier League štyri stretnutia. Trikrát v rade najtesnejším rozdielom 1:0, rovnakým výsledkom skončil i nezvládnutý duel na pôde West Bromwichu.
    Neprekvapí preto bilancia, že dvadsaťnásobný majster Anglicka udržal v aktuálnej sezóne najviac čistých kont a v tabuľke inkasovaných gólov mu patrí druhá priečka hneď za Tottenhamom. Ten by sa klubu z Old Trafford v prípade dnešného víťazstva mohlo podariť ešte ponaháňať, keďže červení majú k dobru jednu dohrávku. Tri body sa im dnes budú odvážať ťažko, keďže v tabuľke zápasov na ihriskách súperov im patrí až desiate miesto s bilanciou 6-4-6.

    Vzájomné zápasy:

    08.08.2015; Man. Utd – Tottenham 1:0
    (Walker /VG/)

    15.03.2015; Man. Utd – Tottenham 3:0
    (Fellaini, Carrick, Rooney)

    28.12.2014; Tottenham – Man. Utd 0:0

    01.01.2014; Man. Utd – Tottenham 1:2
    (Welbeck – Adebayor, Eriksen)

    01.12.2013; Tottenham – Man. Utd 2:2
    (Walker, Sandro – 2x Rooney)

    20.01.2013; Tottenham – Man. Utd 1:1
    (Dempsey – van Persie)

    Tottenham v troch stretnutiach pod vedením Pochettina proti United neskóroval, manažér pri šiestich pokusoch ešte nezdolal červených.
    Red Devils neprehrali na White Hart Lane pri štrnástich ligových návštevách po sebe. Naposledy ešte v máji 2001!

    Absencie:

    Domácim je dnes znovu k dispozícii vyliečený Clinton N´Jie, otázniky visia nad dvojicou Lamela a Vertonghen.
    Chýbať s určitosťou bude iba alžírsky stredopoliar Nabil Bentaleb, ktorý by mal chýbať minimálne do konca aktuálneho mesiaca.

    Louis van Gaal bude musieť riešiť dilemu v strede obrany, kde je k dispozícii ľahko zranený Blind a navrátilec Phil Jones.
    Návrat anglického zadáka je jednou z mála pozitívnych správ z maródky United. Zostávajú na nej Januzaj, Rooney, Shaw, Schweinsteiger a Will Keane.

    Môj tip: 1:1
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Dembélé, Lamela, Eriksen – Alli, Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wimmer, Chadli, Carroll, R. Mason, Son Heung-min.

    Manchester United: de Gea – Fosu-Mensah, Smalling, Blind, Rojo – Carrick (C), Schneiderlin – Mata, Lingard, Martial – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Darmian, A. Valencia, Young, A. Herrera, Fellaini, Depay.

    Rozhodca: Mike Dean – S. Burt, E. Smart – J. Moss.
     
    -30
    Vážení športoví priatelia, na úvodný výkop šlágra 33. kola anglickej Premier League si budeme musieť počať ešte minimálne polhodinu. Autobus s hráčmi hostí totiž uviazol v dopravnej zápche a preto sa organizátori stretnutia rozhodli posunúť štart zápasu o tridsať minút. Snáď už v priebehu polhodiny uvedieme na White Hart Lane loptu po prvýkrát do pohybu. Prvý hvizd hlavného arbitra Mika Deana by mal padnúť o 17:30.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia v červenom konečne obstarali úvodný výkop sledovaného duelu. Tottenham v bielo-modrej sade v prvej časti sprava-doľava.
     
    2
    Juan Mata na polovici ihriska zachytil veľmi zlú rozohrávku v podaní Alderweirelda, no kým sa Španiel zorientoval, stačil ho odzbrojiť Moussa Dembélé.
     
    3
    Dele Alli sa po prepadnutej lopte za defenzívny val Red Devils pohýnal do úvodnej šance stretnutia, no anglického mladíka zastavila zdvihnutá zástavka postranného arbitra. Ofsajd.
     
    4
    Juan Mata sa dlhým nákopom snažil uvoľniť na pravej strane rozbehnutého Lingarda, no brániaci Danny Rose mal k dobru niekoľko metrov.
     
    5
    Marcos Rojo rovnako nepochodil s obdobnou snahou, no po ľavej strane. Pridlhý pas nedobehol krídelník Anthony Martial.
     
    6
    Anthony Martial sa tentokrát predribloval až na hranicu šestnástky, kde ho zastavil Dier. Lingard napálil odrazenú loptu len do ležiaceho Francúzsa, rozohrávať od brány bude Lloris.
     
    7
    Na tribúnach White Hart Lane, kde okrem iných sedí i reprezentačný tréner Roy Hodgson, panuje v úvode duelu fantastická atmosféra. Londýnčania ženú svoje mužstvo v pokračovaní honby za tretím titulom v klubovej histórii.
     
    8
    Hostia kontrujú pokrikom „twenty times, twenty times, Man United," ktorý odkazuje na dvadsať ligových titulov pyšného klubu.
     
    9
    Ten zaútočil po štandardnej situácii Juana Matu, ktorého center vo vzduchu nedokázal zúžitkovať Daley Blind. Dobre zahral Alderweireld.
     
    10
    Blind uspel aspoň v defenzívnej práci, keď najskôr odstavil a následne i nastrelil Dele Alliho. Pokračovať tak budeme odkopom od bránky Davida de Geu.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka toho smerom dopredu veľa neponúkla. Obe mužstvá akoby sa v doterajšom priebehu iba dostávali do prevádzkovej teploty.
     
    12
    Dostatočne zahriaty je aspoň Timothy Fosu-Mensah, ktorý na pravej strane prešiel cez Rosa, aby následne zrazeným pokusom z hranice veľkého vápna mieril tesne mimo.
     
    13
    Samozrejme nasledoval rohový kop Man United. Center pristál na kopačke Smallinga, ktorého zrazený pokus dopadol na hornú sieť. Ďalší roh Red Devils už toľko nebezpečia pre Spurs nepredstavoval.
     
    14
    Manchester United v úvodnej štvrťhodine hry kombinuje takmer pri sedemdesiatich percentách hry s loptou na kopačkách.
     
    15
    Marcus Rashford po prvýkrát vážnejšie pri lopte, no na hranici veľkého vápna ho odzbrojil doposiaľ vynikajúco hrajúci Alderweireld.
     
    16
    Tottenhamu, ktorý je zvyknutý na svoj vysoký pressing, sa zatiaľ nepáči, že hostia na nich vyrukovali ich vlastnou zbraňou. Kohúti sa s tým vyrovnávajú zatiaľ len veľmi ťažko.
     
    17
    Lamelov ostrý center do šestnástky ešte pre Kanom v sklze odvrátil na roh Chris Smalling. Spurs sa už zhromaždujú pred de Geom.
    18.
     
    18
    David de Gea po prvýkrát siahol do svojho tulca exkluzívnych zákrokov, no v tomto prípade tak urobiť nemusel. Po fantastickom defenzívnom zákroku Smallinga sme sledovali rohový kop Tottenhamu. Kohúti ho rozohrali nakrátko a po výmene Rosa s Lamelom prišiel prudký center druhého menovaného. Argentínčan našiel na päťke osamoteného Harryho Kana, no najlepší strelec súťaže zblízka nepremenil obrovskú tutovku Spurs. Anglický reprezentant sa navyše nachádzal v jasnom postavení mimo hru, no napriek tomu treba zatlieskať španielskemu čarodejovi v bráne Red Devils.
     
    19
    Danny Rose so strieľaným centrom hľadal pred bránkou Harryho Kana, no nepresný pokus ľavého beka letel do priestoru nikoho.
     
    20
    Po dvadsiatich minútach hry tak i naďalej márne čakáme na úvodnú gólovú príležitosť. Na White Hart Lane hrajú prím defenzívy oboch celkov.
     
    21
    Anthony Martial si hodil loptu medzi brániacu trojicu Kohútov, ktorí mu loptu dokázali odobrať. Najviac sa znovu činil Moussa Dembélé.
     
    22
    Červení diabli s dlhou pasážou hry, kedy majú loptu plne pod kontrolou. Žiaľ pre United, deje sa tak len v okolí poliacej čiary White Hart Lane.
     
    23
    Po Mensahovej aktivite sa už kopal rohový kop, ktorý do šestnástky expedoval Juan Mata, no jeho pretiahnutý center situáciu Diablom iba skomplikoval.
     
    24
    Po Schneiderlinovej pätičke ešte vrátil loptu do vápna Lingard. Smalling ju sklepol pre Martiala, ktorý sa už proti bloku Spurs nepresadil.
     
    25
    Danny Rose v protiútoku na druhej strane centroval cez Matu do vápna, no ľavý full-back znovu našiel iba rukavice Davida de Geu.
     
    26
    Keď to domácim nejde kombinačne, skúsili defenzívny val United prekonať strelou zo strednej vzdialenosti a nebola to úplne iracionálna idea. Loptu si z ľavej strany potiahol na stred ihriska Christian Eriksen, ktorý sa z vyše dvadsiatich metrov snažil trafiť k ľavej žrdi Davida de Geu. Španiel nemal na jeho strelu čistý výhľad, lopta sa vynorila zo zmesi tiel. Naštastie pre United, smeroval Dánov obstrel mimo. Nápor Spurs ale pokračoval. Harry Kane po nešťastnom vybehnutí de Geu neprestrelil fantastického Mensaha, ktorý sklzom zachránil červených. Peklo na White Hart Lane pokračovalo Eriksenovým centrom na hranicu malého vápna, kde nepochopiteľne zlyhal Lamela. Argentínčan z piatich metrov nedokázal dopraviť loptu do siete. Hlavou zahodil čistý gól na 1:0 pre momentálne lepší Tottenham!
     
    28
    Kohúti pokračujú v obrovskom tlaku, tráva na White Hart Lane v plameňoch! Fantastického Walkera v poslednej chvíli riskantným sklzom zastavil Smalling.
    26.
     
    30
    United sa až teraz podarilo dostať pod kontrolu loptu i opaty nad zápasom. Ostatná päťminútovka Spurs ale bola skutočne pekelná, domáci mali ísť do vedenia.
     
    31
    Nestalo sa, hostia i naďalej držia v Londýne cenné body. Po Rojovom útočnom faule sa ale vracajú na vlastnú polovicu ihriska.
     
    33
    Lamela sa na ľavej strane nepresadil cez zatiaľ vynikajúceho Mensaha, ktorý pre Manchester United dokonca vybojoval odkop od bránky.
     
    34
    Defenzíva Tottenhamu zatiaľ nemusela riešiť na svojej polovici ani jeden zásadný problém, o činnosti Huga Llorisa ani nehovoriac.
     
    35
    David de Gea podstatne zamestnanejším mužom, no zaskvieť sa zatiaľ musel predovšetkým pri ofsajdovej koncovke Harryho Kana.
     
    36
    Tempo stretnutia po nápore Spurs mierne opadlo, červeným sa podarilo stabilizovať situáciu na hracej ploche White Hart Lane.
     
    37
    Smalling s veľkým prehľadom posúval loptu hlavou brankárovi de Geovi. Za lídrom defenzívy Red Devils pritom číhal Dele Alli.
     
    38
    De Geov nákop na Rashforda kryl Alderweireld, ktorý posunul loptu dozadu Llorisovi. Mladý útočník Manchestru zatiaľ vypojený z hry.
     
    39
    Harry Kane v šestnástke hostí prepadol v súboji cez Blinda, no za toto sa penalta určite kopať nebude. Mike Dean situácii nevenoval pozornosť.
     
    40
    Červení vytiahli svoj pressing až ku gólmanovi Llorisovi, ktorý síce pochybil, no od Schneiderlina sa lopta odrazila k Martialovi do ofsajdu.
     
    41
    Marcos Rojo vo vlastnom rohu efektne pätou nastrelil Alderweirelda, rozohrávať sa bude od bránky Davida de Geu.
     
    42
    Tottenham sa v závere prvého polčasu znovu snaží usadiť na polovici piateho celku ligovej tabuľky, no ten je vzadu veľmi dobre zoskupený.
     
    43
    Eriksen vyhnal Rosa až za bránkovú čiaru, David de Gea sa s rozohrávkou nikam neponáhľa. Akoby obom tímom v polčase stačila bezgólová remízka.
     
    44
    Chris Smalling zozadu fauloval Harryho Kana a Tottenham tak v závere prvej časti dostáva k dispozícii štandardku, ktorá sa bude rozohrávať až od postrannej čiary.
     
    45
    Eriksenov center preletel celou šestnástkou so zásahom Martiala, ktorý rozhodcovská štvorica nepostrehla a preto sa bude kopať od de Geovej svätyne.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na White Hart Lane veľa futbalovej lahody neponúklo, no keď sa už niečo dialo, tak takmer výhradne pred bránkou Davida de Geu. Španiel tŕpol najskôr pri ofsajdovej koncovke Harryho Kana, ktorého stačil ekvilibristicky vychytať, gól najlepšieho strelca Premier League by navyše neplatil. Highlightom úvodnej časti preto zostala tutovka Lamelu, ktorý z piatich metrov nepochopiteľne netrafil ani priestor troch žrdí. Na White Hart Lane tak po úvodnej 45-minútovke pokračujeme bez gólov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Louis van Gaal učinil v polčasovej prestávke jednu zmenu. Z ihriska stiahol Marcusa Rashforda, ktorý sa v prvej časti absolútne nepresadil, výborne si ho preberala stopérska dvojica Spurs. Na trávnik už vybehol Ashley Young, čo znamená, že Martial sa pravdepodobne presunie na hrot útoku Červených diablov.
     
    47
    Alderweireld sa hneď skraja druhej časti snažil osloviť na pravej strane Walkera, no anglický bek jeho nepresný pas nedostihol na hracej ploche.
     
    48
    Zaujímavý záber anglickej réžie deklaroval postavenie Ashleyho Younga na hrote útoku. Nezabúdajme, že v aktuálnej sezóne sme ho videli už aj na pozícii ľavého obrancu.
     
    49
    V úvode druhého polčasu pokračujeme tam, kde sme prestali v tom prvom, a síce veľkou bitkou o stred poľa na White Hart Lane.
     
    50
    Po Eriksenovej individuálenj akcii po ľavej strane mohlo byť všetko inak, no Dánov center pred Kanom odkopol Marcos Rojo.
     
    51
    Druhý center Christiana Eriksena letel dokonca priamo na de Geu, ktorý musel ísť na zem. Loptu ale vyrazil do bezpečia.
     
    52
    Do tretice vzruch pred bránkou United. Zo strednej vzdialenosti vypálil Eric Dier. Angličanovu strelu k pravej tyči kryl David de Gea napevno.
     
    53
    Rose z ľavej strany centroval znovu do náruče Davida de Geu. Do šestnástky United to momentálne lieta zo všetkých možných pozícií.
     
    54
    Harry Kane a znovu v permanencii David de Gea. Hurikánova strela našťastie pre Španiela letela priamo do stredu brány.
     
    55
    Po Martialovej snahe na ľavej strane ihriska rozohrali hostia svoj štvrtý rohový kop v stretnutí. Schneiderlinov center znovu odvrátil neprekonateľný Alderweireld.
     
    56
    Jan Vertonghen pekne od podlahy naremploval Younga, no ešte predtým sa pískal ofsajd anglického krídelníka.
     
    57
    Ashley Young tak vyviazol zo súboja bez štandardnej situácie a navyše so šrámom. Vitajte v anglickej Premier League, kde sa súboje za žiadnej situácie nevypúšťajú.
     
    58
    Tentokrát sa už ale pískať asi mohlo. Lamela spadol v súboji so Schneiderlinom, ktorý si zrejme pomáhal i rukami, no Mike Dean púšťa hru ďalej.
     
    59
    United sa šikovne dostali v šestnástke k zakončeniu. Schneiderlin po oute Roja posunul loptu Lingardovi, ten z dobre pozície podstatne minul.
     
    60
    Rojov prudký center do šestnástky odvrátil doterajší hráč stretnutia – Toby Alderweireld. Po následnom rohu trojice Mata, Blind a Lingard sa lopta do šestnástky nedostala.
     
    61
    My sme sa už ale dostali do záverečnej polhodiny duelu, ktorý stále ponúkol len jednu regulérnu šancu v podaní hlavičkujúceho Lamelu.
     
    62
    Anthony Martial po prvýkrát v stretnutí prezentoval svoj nezameniteľný ťah na bránku, vďaka ktorému sa môže zapísať do análov anglickej Premier League, a United sa mohli na White Hart Lane ujať vedenia. Francúz sa driblingom z ľavej strany pretiahol cez trojicu Kohútov – Walkera, Diera i Alderweirelda. Po obídení posledného v šestnástke Spurs zakončil z asi siedmich metrov do stredu bránky, kde Hugo Lloris stačil zasiahnuť. Hosťujúca deviatka zrejme nemala dostatok síl na lepšie umiestnenie svojej strely, inak by kapitán Spurs pri tejto vzdialenosti nemal nárok.
    62.
     
    64
    Medzitým na trávniku sledujeme ošetrovanie Fosu-Mensaha, ktorý už kríva za postrannú čiaru. Zdá sa ale, že bude v stretnutí pokračovať ďalej.
     
    65
    Eriksen si na ľavej strane až príliš naivne hodil loptu okolo vracajúceho sa Mensaha. Holanďan zastavil Dánov postup na bránku.
     
    66
    Juan Mata na okraji vlastnej šestnástky tečoval prudký prízemný center od Dannyho Rosa a pre Manchester United mohlo byť zle. Tottenham znovu raz pridal pod kotol v krídelnom priestore, odkiaľ prišiel center vyššie menovaného ľavého obrancu. Prudká lopta prešla cez priehlavok španielskeho playmakera United, od ktorého sa odrazila presne na bližšiu tyč Davida de Geu. Španiel si na celú situáciu trpezlivo počkal, nevyštartoval na center a tak stačil blokovaný center vykopnúť pravou nohou.
     
    68
    Timothy Fosu-Mensah zo zdravotných dôvodov opúšťa hraciu plochu. Nahradí ho skúsenejšia alternatíva na tento post – Matteo Darmian.
    Dele Alli (TOT) - 1:0
     
    70
    Tottenham dal gól!
    Kohúti sa konečne dostali a úplne po zásluhe idú do vedenia! Párty na White Hart Lane začína, majstrovský hon Spurs pokračuje! Lamela odviedol na zemi penzum práce, keď vydoloval loptu spod nôh Smallinga a Schneiderlina. Harry Kane ju následne rozohral doľava na Christiana Eriksena, ktorý geniálnym vonkajšom našiel nestráženého DELE ALLIHO, ktorý zblízka nedal šancu vybiehajúcemu de Geovi. Španielsky gólman vyštartoval z čiary včas, no z bezprostrednej vzdialenosti nedokázal zastaviť koncovku talentovaného Angličana. Tottenham sa dvadsať minút pred koncom ujíma rezolútneho vedenia.
     
    72
    Danny Rose na ľavej strane podrazil nohy Mattea Darmiana a stáva sa tak prvým potrestaným hráčom dnešného stretnutia.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Matteo Darmian (Manchester United).
    Toby Alderweireld (TOT) - 2:0
     
    74
    Tottenham dal gól!
    Nasledoval ho nedávno striedajúci Matteo Darmian, ktorý na pravej strane za cenu žltého trestu fauloval Harryho Kana. Spurs rozohrali štandardnú situáciu z ľavej strany prostredníctvom dnes výborného Lamelu, ktorý dokonale našiel hlavu najlepšieho hráča stretnutia, TOBYHO ALDERWEIRELDA. Belgický stopér vo vzduchu prehlavičkoval Roja a umiestneným pokusom k ľavej tyči zdvojnásobil vedenie Kohútov.
    Érik Lamela (TOT) - 3:0
     
    76
    Tottenham dal gól!
    Manchester United sa na White Hart Lane zosypal ako domino, Mauricio Pochettino určite zaknihuje svoje prvé víťazstvo proti hrdému klubu, ktorý pod vedením Louisa van Gaala dosahuje nové dno. Alliho pas z hĺbky poľa predĺžil hlavou Christian Eriksen. Lopty sa na ľavej strane zmocnil Danny Rose, ktorý dobre postrehol prácu Harryho Kana. Anglický forward odtiahol z centra šestnástky Smallinga, čím uvoľnil priestor pre ÉRIKA LAMELU. Argentínčan ťažil z dezientovaného bránenia Blindom a z pätnástich metrov usmernil loptu priamo k pravej žrdi bezmocného de Geu. 3:0!
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Memphis Depay.
     
    78
    Tottenham pokračuje v honbe za ešte väčšou potupou dvadsaťnásobného anglického šampióna. Lamelov center z ľavej strany našiel hlavu Harryho Kana, ktorý znovu nebránený hlavičkoval zo siedmich metrov presne pod brvno bránky hostí, kde našťastie pre nich úradovala rukavica pohotového Davida de Geu. Španielska inštancia musela zasahovať i pri ďalekonosnej bombe od Dannyho Rosa, Tottenham si stretnutie užíva plnými dúškami. Manchester United beznádejne stráda, Liga majstrov pre ročník 2016/17 sa vzďaľuje.
     
    80
    Danny Rose si drží nos po tom, čo inkasoval úder od inak neviditeľného Michaela Carricka. Mike Dean nechal svoju kapsu na pokoji.
     
    82
    Érik Lamela pokračuje vo veľkom predstavení, z pravej strany ponúkol pekný obstrel, ktorým len tesne minul pravú žrď Davida de Geu.
     
    83
    Prostomyselný Memphis Depay v rohu ihriska vyštartoval po Walkerovi, ktorý si od neskúseného Holanďana nenechal skákať po hlave a po vzájomnom konflikte obaja obišli so žltým napomínaním.
     
    84
    Frustrovaný Ashley Young pri pravej postrannej čiare zostrelil kľúčkujúceho Rosa a taktiež si od Deana vyslúžil kartový trest.
     
    85
    Zaujímavosťou je skutočnosť, že Mauricio Pochettino zatiaľ v dnešnom stretnutí ešte ani raz nestriedal. Na lavičke má pritom esá Chadliho či Sonovho formátu.
     
    87
    Mauricio Pochettino až tri minúty pred koncom stretnutia strieda po prvýkrát. Trávnik opúšťa jedna z hlavných hviezd dnešného podvečera – Érik Lamela. Nahradí ho Chadli.
     
    88
    Martiala na ľavej strane šestnástky výborne odzbrojil sklzom Walker. Hostia rozohrali ďalší roh nakrátko, Depay na konci všetkého našiel len Diera.
     
    89
    Standing ovation číslo dva, trávnik opúšťa Harry Kane. Jeho miesto zaujme juhokórejský ofenzívny hráč Heung-min Son.
     
    90
    Fanúšikovia Spurs už oslavujú dôležité tri body, ktoré budú znamenať, že strata na vedúci Leicester zostane i päť kôl pred koncom ligy päťbodová.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Mikom Deanom pridáva k rozhodnutému stretnutiu ešte zbytočné štyri minútky.
     
    90+2
    Tottenham ešte naposledy krásne zakombinoval a takmer dokonal potupu Červených diablov, ktorých zachránil pohotový David de Gea. Moussa Dembélé sa rozbehol stredom ihriska, aby si pred šestnástkou narazil loptu s ďalším náhradníkom Heung-min Sonom. Kórejčan krásne prehodil loptu späť na rozbehnutého Belgičana, ktorý však v nájazde na de Geu nevyzrel. Vybiehajúci gólman znovu dokázal deklarovať svoju fantastickú prácu nohami a pohotovo vykopol loptu do bezpečia. Po Dembélém útočil ešte Alli, ktorý si teatrálnym pádom vo vápne pýtal pokutový kop. Mike Dean jeho prosbu nevyslyšal, udelil mi žltú kartu za filmovanie.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Ryan Mason.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Tottenham dnes pred vlastnými fanúšikmi dokonale demonštroval majstrovské ambície a konkurenčný Manchester United predčil vo všetkých smeroch. O výsledku stretnutia rozhodla silná šesťminútovka domáceho celku, ktorý rozhodol o svojom triumfe medzi 70. a 76. minútou, kedy sa trikrát presadili Alli, Alderweireld a Lamela. Spurs si tak udržali sedembodový kontakt na vedúcu Leicester City, no dokonca ročníka je zase o jeden zápas menej. Konkrétne ich je päť, toľko má i Manchester United na to, aby stiahol štvorbodové manko na konkurenčný Manchester City.

    Týmto konštatovaním sa lúčim zo stretnutia dvoch naháňajúcich celkov a pravej vám ešte príjemný zvyšok víkendu. (19:28:59)

    Erik Farkaš

    Góly: 70. Alli, 74. Alderweireld, 76. Lamela

    Karty:   72. Rose (TOT), 83. Walker (TOT), 90+2. Alli (TOT) – 74. Darmian (MAN), 83. Depay (MAN), 84. Young (MAN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Dembélé, Lamela (87. Chadli), Eriksen – Alli (90+2. R. Mason), Kane (89. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wimmer, Chadli, Carroll, R. Mason, Son Heung-min.

    Manchester United: de Gea – Fosu-Mensah (68. Darmian), Smalling, Blind, Rojo – Carrick (C), Schneiderlin – Mata (76. Depay), Lingard, Martial – Rashford (46. Young).
    Náhradníci: Romero – Darmian, A. Valencia, Young, A. Herrera, Fellaini, Depay.

    Rozhodca: Mike Dean – S. Burt, E. Smart – J. Moss