Sunderland – Leicester 0:2 (kon.) | Liverpool – Stoke City 4:1 (kon.) | Tottenham – Manchester United 3:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:0 (0:0)
Manchester United
Nedeľa 10.04.2016, 17:30 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tottenham dnes pred vlastnými fanúšikmi dokonale demonštroval majstrovské ambície a konkurenčný Manchester United predčil vo všetkých smeroch. O výsledku stretnutia rozhodla silná šesťminútovka domáceho celku, ktorý rozhodol o svojom triumfe medzi 70. a 76. minútou, kedy sa trikrát presadili Alli, Alderweireld a Lamela. Spurs si tak udržali sedembodový kontakt na vedúcu Leicester City, no dokonca ročníka je zase o jeden zápas menej. Konkrétne ich je päť, toľko má i Manchester United na to, aby stiahol štvorbodové manko na konkurenčný Manchester City.

    Týmto konštatovaním sa lúčim zo stretnutia dvoch naháňajúcich celkov a pravej vám ešte príjemný zvyšok víkendu. (19:28:59)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Ryan Mason.
     
    90+2
    Tottenham ešte naposledy krásne zakombinoval a takmer dokonal potupu Červených diablov, ktorých zachránil pohotový David de Gea. Moussa Dembélé sa rozbehol stredom ihriska, aby si pred šestnástkou narazil loptu s ďalším náhradníkom Heung-min Sonom. Kórejčan krásne prehodil loptu späť na rozbehnutého Belgičana, ktorý však v nájazde na de Geu nevyzrel. Vybiehajúci gólman znovu dokázal deklarovať svoju fantastickú prácu nohami a pohotovo vykopol loptu do bezpečia. Po Dembélém útočil ešte Alli, ktorý si teatrálnym pádom vo vápne pýtal pokutový kop. Mike Dean jeho prosbu nevyslyšal, udelil mi žltú kartu za filmovanie.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Mikom Deanom pridáva k rozhodnutému stretnutiu ešte zbytočné štyri minútky.
     
    90
    Fanúšikovia Spurs už oslavujú dôležité tri body, ktoré budú znamenať, že strata na vedúci Leicester zostane i päť kôl pred koncom ligy päťbodová.
     
    89
    Standing ovation číslo dva, trávnik opúšťa Harry Kane. Jeho miesto zaujme juhokórejský ofenzívny hráč Heung-min Son.
     
    88
    Martiala na ľavej strane šestnástky výborne odzbrojil sklzom Walker. Hostia rozohrali ďalší roh nakrátko, Depay na konci všetkého našiel len Diera.
     
    87
    Mauricio Pochettino až tri minúty pred koncom stretnutia strieda po prvýkrát. Trávnik opúšťa jedna z hlavných hviezd dnešného podvečera – Érik Lamela. Nahradí ho Chadli.
     
    85
    Zaujímavosťou je skutočnosť, že Mauricio Pochettino zatiaľ v dnešnom stretnutí ešte ani raz nestriedal. Na lavičke má pritom esá Chadliho či Sonovho formátu.
     
    84
    Frustrovaný Ashley Young pri pravej postrannej čiare zostrelil kľúčkujúceho Rosa a taktiež si od Deana vyslúžil kartový trest.
     
    83
    Prostomyselný Memphis Depay v rohu ihriska vyštartoval po Walkerovi, ktorý si od neskúseného Holanďana nenechal skákať po hlave a po vzájomnom konflikte obaja obišli so žltým napomínaním.
     
    82
    Érik Lamela pokračuje vo veľkom predstavení, z pravej strany ponúkol pekný obstrel, ktorým len tesne minul pravú žrď Davida de Geu.
     
    80
    Danny Rose si drží nos po tom, čo inkasoval úder od inak neviditeľného Michaela Carricka. Mike Dean nechal svoju kapsu na pokoji.
     
    78
    Tottenham pokračuje v honbe za ešte väčšou potupou dvadsaťnásobného anglického šampióna. Lamelov center z ľavej strany našiel hlavu Harryho Kana, ktorý znovu nebránený hlavičkoval zo siedmich metrov presne pod brvno bránky hostí, kde našťastie pre nich úradovala rukavica pohotového Davida de Geu. Španielska inštancia musela zasahovať i pri ďalekonosnej bombe od Dannyho Rosa, Tottenham si stretnutie užíva plnými dúškami. Manchester United beznádejne stráda, Liga majstrov pre ročník 2016/17 sa vzďaľuje.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Memphis Depay.
     
    76
    Tottenham dal gól!
    Manchester United sa na White Hart Lane zosypal ako domino, Mauricio Pochettino určite zaknihuje svoje prvé víťazstvo proti hrdému klubu, ktorý pod vedením Louisa van Gaala dosahuje nové dno. Alliho pas z hĺbky poľa predĺžil hlavou Christian Eriksen. Lopty sa na ľavej strane zmocnil Danny Rose, ktorý dobre postrehol prácu Harryho Kana. Anglický forward odtiahol z centra šestnástky Smallinga, čím uvoľnil priestor pre ÉRIKA LAMELU. Argentínčan ťažil z dezientovaného bránenia Blindom a z pätnástich metrov usmernil loptu priamo k pravej žrdi bezmocného de Geu. 3:0!
    Érik Lamela (TOT) - 3:0
     
    74
    Tottenham dal gól!
    Nasledoval ho nedávno striedajúci Matteo Darmian, ktorý na pravej strane za cenu žltého trestu fauloval Harryho Kana. Spurs rozohrali štandardnú situáciu z ľavej strany prostredníctvom dnes výborného Lamelu, ktorý dokonale našiel hlavu najlepšieho hráča stretnutia, TOBYHO ALDERWEIRELDA. Belgický stopér vo vzduchu prehlavičkoval Roja a umiestneným pokusom k ľavej tyči zdvojnásobil vedenie Kohútov.

    Erik Farkaš

    Góly: 70. Alli, 74. Alderweireld, 76. Lamela

    Karty:   72. Rose (TOT), 83. Walker (TOT), 90+2. Alli (TOT) – 74. Darmian (MAN), 83. Depay (MAN), 84. Young (MAN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Dembélé, Lamela (87. Chadli), Eriksen – Alli (90+2. R. Mason), Kane (89. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wimmer, Chadli, Carroll, R. Mason, Son Heung-min.

    Manchester United: de Gea – Fosu-Mensah (68. Darmian), Smalling, Blind, Rojo – Carrick (C), Schneiderlin – Mata (76. Depay), Lingard, Martial – Rashford (46. Young).
    Náhradníci: Romero – Darmian, A. Valencia, Young, A. Herrera, Fellaini, Depay.

    Rozhodca: Mike Dean – S. Burt, E. Smart – J. Moss