Sturm Graz – Rheindorf Altach 4:1 (kon.) | Wolfsberger – Rapid Viedeň 2:2 (kon.) | Ried – Mattersburg 1:0 (kon.)
Austria – Grodig 0:2 (kon.)
koniec
SV Ried
1:0 (0:0)
SV BauWelt Koch Mattersburg
cz Sobota 09.04.2016, 18:30 • Keine Sorgen Arena, Ried Im Innkreis (kapacita: 7.680 diváků) • Rakúska Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše. Užijte si zbytek sobotního večera a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (20:31:17)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:15.
     
    Máme za sebou utkání mezi SV Josko Ried a hostujícím SV Mattersburg. Domácí si připsali 3 body do tabulky za nejtěsnější možnou výhru 1:0. Nutno však dodat, že to byla výhra zasloužená, neboť hostující celek se za celých 90 minut nezmohl na žádnou pořádnou šanci a branku domácích prakticky neohrozil. Hrdinou dnešního zápasu je domácí Thomas Fröschl, který svou hlavičkou z 58. minuty rozhodl o tom, že 3 body zůstanou na trávníku domácího celku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na pravém křídle se ještě o jednu z posledních akcí pokoušel domácí Bermann, jeho přenesení doleva však bylo příliš dlouhé a končí v autu.
     
    90+2
    V rohu hřiště zůstal po jednom ze soubojů ležet domácí Kreuzer, rozhodčí však na tento fakt nebere ohled a hru nechává pokračovat dál.
     
    90+1
    Opět po pravém křídle to zkoušel hostující Farkas, jeho průnik byl však celkem záhy zastaven důrazným obráncem Hartem.
     
    90
    Na pravém křídle se o centr pokoušel Farkas, jeho pokus byl však obranou domácích zablokován alespoň na autové vhazování.
     
    89
    Hostující Erhardt se za vápnem sice dostal ke střele, jeho pokus však mířil doprostřed branky a nebyl vůbec razantní, takže brankář Gebauer s jeho zkrocením neměl mnoho práce.
     
    88
    Hosté se snaží dostat do vápna Riedu, jejich snaha končí však zhruba 40 metrů od branky. Obrana Riedu je důsledně napadá a hráči hostí kupí chybu na chybu v kombinaci.
     
    87
    Za dlouhým nákopem se hnal jeden z domácích hráčů, obrana Mattersburgu si s ním však výtečně poradila a dokázala zažehnat nebezpečí druhé obdržené branky.
     
    86
    Za dlouhou přihrávkou do vápna se dral hostující Bürger, brankář Gebauer byl však u míče dřív a skryl jej před útočníkem Mattersburgu do své náruče.
     
    85
    Hosté si ani v závěru zápasu nedokáží vytvořit potřebný tlak ke vstřelení vyrovnávací branky. Naopak jsou to domácí, kteří teď po pravém křídle zaútočili, ovšem bez výsledku.
     
    84
    Alberto Prada z Riedu dostává za zákeřný faul na stojnou nohu žlutou kartu.
     
    83
    Z dlouhého autu na pravé lajně dokázal míč prodloužit Bergmann, Elsneg se však nedokázal k míči dostat dřív než Novak.
     
    82
    Ze hry je stažen střelec jediné branky Thomas Fröschl, nahradil jej Ziegl.
     
    81
    Nový hráč na hřišti Michael Perlak se ujal exekuce rohového kopu z levé strany. Jeho pokus však ve vápně Riedu však odhlavičkoval jeden z domácích obránců.
     
    80
    Bürger pronikal středem hřiště k brance Riedu, na pravé straně byl však faulován a hosté budou kopat přímý volný kop.
     
    79
    Poslední střídání využili hosté, ze hry jde Jano a nahradil jej Perlak.
     
    78
    Ve středu hřiště se s míčem dokázal prokličkovat Prietl, který poslal míč napravo Templovi. Ten jej však na hrací ploše nedokázal udržet.
     
    77
    Prietl se kousek za vápnem dostal ke střele, jeho pokus však mířil celkem vysoko nad Gebauerovu branku a domácí brankář tak bude rozehrávat.
     
    76
    Střídá také Ried, ze hry je stažen aktivní Honsak, nahradil jej Sikorski.
     
    76
    Röcher se na levé straně dokázal obtočit kolem svého obránce a nacentroval do vápna. Jeho míč byl však sražený a brankář Riedu jej schoval do náruče.
     
    75
    Na pravé straně se s míčem dokázal do vápna prosmýknout Templ. Odražený na hranici velkého vápna dokázal zpracovat Jano, který i vystřelil. Střela však mířila doprostřed a brankář Riedu neměl větší starosti.
     
    73
    Bergmannův centr z pravé strany byl hodně nepovedený a nenašel ve vápně Mattersburgu nikoho z jeho spoluhráčů. Hosté tak bez problémů hrozící nebezpečí odvrátili.
     
    72
    Do ofsajdu se dostal hostující Bürger, takže brankář Riedu Gebauer bude rozehrávat zhruba 10 metrů před vlastním vápnem.
     
    71
    Na pravé straně se do vápna pokoušel dostat Templ, Filipović jej však bez větších problémů od míče dokázal odstavit.
     
    70
    Na pravém křídle posílal dlouhý centr obránce Erhardt, souboj Templa s jedním z domácích však rozhodčí vyhodnotil jako útoční faul Templa, tudíž domácí budou rozehrávat volný kop z vlastní poloviny.
     
    69
    Ze hry byl stažen i hostující Markus Pink, na hrací ploše jej nahradil Florian Templ.
     
    68
    Hosté sice zhruba 20 minut do konce střetnutí prohrávají o gól, do útoku se však moc neženou. Obránci Mattersburgu opět kombinují před vlastním vápnem.
     
    66
    Hostujícímu celku se málokdy podaří dostat do souvislejší kombinace. Jednu takovou teď předvedli na pravém křídle a hned z toho byl Farkasův centr do vápna. Míč si však našel brankář Gebauer, který nedal hostujícím hráčům žádnou šanci.
     
    65
    Domácí Polverino je za souboj s Markusem Pinkem potrestán žlutou kartou.
     
    65
    Centr do vápna Mattersburgu z pravé strany vyslal jeden z domácích, jeho pokus však obrana hostí dokázala ubránit.
     
    64
    Hostující Jano zahrával rohový kop, ten však na přední tyči odvrátil jeden z obránců Riedu až na polovinu hřiště, hráči Mattersburgu jsou však stále u míče.
     
    63
    Obrana Mattersburgu se opět uchýlila ke kombinaci na vlastní obranné polovině, hráči Riedu je ani příliš aktivně nenapadají.
     
    62
    Na pravém křídle založili akci hostující fotbalisté, kteří se s míčem dokázali dostat až na hranici vápna. Tam však míč od nohou Röchera dokázal ve skluzu odebrat bránící Filipović.
     
    61
    Máme tu další střídání dnešního utkání. Ze hry je stažen nevýrazný Ibser, nahradil jej Bürger.
     
    60
    Ze středu hřiště se snažil nalevo přenést hru Farkas, jeho centr byl však příliš dlouhý a tak se míč z autového vhazování vrací opět na kopačky hráčů Riedu.
     
    59
    Ze hry je stažen Trauner, nahradil jej Janeczek.
    58. Thomas FRÖSCHL - 1:0
     
    58
    Ried právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku utkání! THOMAS FRÖSCHL si našel míč nacentrovaný z pravé strany vápna Kreuzerem a bezchybně jej uklidil do branky za záda brankáře Kustera. 1:0 pro domácí!
     
    58
    Na levé straně hřiště se k centru dostal jeden z domácích, jeho pokus však končí pouze zákrokem obránce Mattersburgu.
     
    57
    Röcher dokázal i v pádu poslat centr po levé lajně. Jeho míč však nestihl Prietl, kterého od míče dokázal odstavit domácí Filipović.
     
    56
    Opět to byl hostující Jano, který zahrával přímý kop na polovině Riedu. Místo centru do vápna však volil přihrávku až mezi beky, kteří zazmatkovali a míč ztratili. Z protiútoku Riedu byl však v ofsajdu nachytán Honsak.
     
    55
    Dlouhý míč teď proletěl vápnem Mattersburgu, nikdo z domácích borců se však k němu nedokázal dostat a tak jej Farkas uklidil na pravé straně do autu.
     
    54
    Domácí fotbalisté se zkoušeli prodrat podél levé lajny, dlouhý míč však stihl před dotírajícím Kreuzerem odkopnout hostující bek Malic.
     
    53
    Domácí Trauner teď na poslední chvilku zastavil pronikajícího Ibsera. Hosté tak budou mít možnost poslat centr z levé strany přímo do vápna.
     
    52
    Na Bergmannův centr si naskočil Kreuzer, který však hlavičkoval pouze mimo branku hostujícího brankáře, který tak bude moci rozehrávat.
     
    51
    Domácí Honsak podstoupil na pravém křídle souboj s Mahrerem, rozhodčí tento střet vyhodnotil jako nedovolený a Bergmann tak z pravé strany pošle míč do vápna.
    50. Kreuzer (RIE)
     
    50
    Jakob Kreuzer se dostal k první střele na branku, jeho pokus z hranice vápna však Markus Kuster bez větších potíží likviduje. Střela mířila doprostřed branky a tak brankáři Mattersburgu nenadělala moc starostí.
     
    49
    I hosté se pokusili o útok, na pravém křídle se probíjel Farkas, jeho průnik však dobře zastavil Hart, kterého Farkas ještě fauloval. Filipović tak bude zahrávat volný kop ze své poloviny.
     
    48
    Hráči Riedu začali stejně aktivně, jako skončili první poločas. Další akci po levém křídle táhl Kreuzer, jeho centr však nebyl přesný a končí za Kusterovou brankou.
     
    47
    Domácí se na pravém křídle pokoušeli o centr, pokus jednoho z hráčů Riedu byl však zablokován a Bergmann tak bude moci rozehrát další roh.
     
    46
    Hostující hráči rozehráli a ihned vyrobili chybu, když jim do kombinace dobře vpadl Fröschl. Ten byl faulován Farkasem a domácí se tak dostávají k míči.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas 30. kola rakouské nejvyšší soutěže, mezi Riedem a hostujícím Mattersburgem. Domácí fotbalisté byli celý první poločas výrazně aktivnějším celkem, žádnou opravdovou šanci si však nedokázali vypracovat. Mattersburg se dostal k vápnu Riedu jen sporadicky, i jeho pokusy však pro domácí neznamenaly žádné nebezpečí. Na ukazateli skóre tak v poločase svítí 0:0 a uvidíme, zda-li se to v dalších pětačtyřiceti minutách změní. Druhá půle začne přibližně v 19:31.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Hostující fotbalisté se snaží dohrát zbytek poločas v poklidu a kombinují na své vlastní polovině, nikým nenapadáni.
     
    44
    Domácí fotbalisté se snaží i s koncem poločasu vstřelit vedoucí branku, snahu Honsaka však přečetl Kuster a před dotírajícím útočníkem Riedu centrovaný míč sebral.
     
    42
    Bergmannův roh opět končí na hlavách obránců Mattersburgu, kteří tak již poněkolikáté v tomto zápase roh domácích v klidu odvrací.
     
    41
    Z pravé strany do vápna dobře nacentroval jeden z domácích, před Honsakem však stihl míč odehrát na roh hostující kapitán Farkas.
     
    39
    Petar Filipović dostal za svůj zákrok na jednoho z hostujících hráčů první žlutou kartu v tomto zápase.
     
    38
    Ve středu hřiště si dobře narazil Farkas s Prietlem, jejich kombinace však díky chybě Prietla měla pouze jepičí život.
     
    37
    Hostující celek se nemůže dostat ze sevření Riedu, další průnik po levé lajně předvedl Krauzer, ani tento jeho pokus však neměl dlouhého trvání, jelikož se domácí záložník dostal s míčem za lajnu.
     
    36
    Bergmannův centr do vápna si našel Polverino, jeho střela se však mezi tři tyče nevešla a tak bude od branky odkopávat brankář Kuster.
     
    35
    Z levého křídla nacentroval domácí Kreuzer, jeho centr však nad branku poslal hostující Malic. Domácí tak budou zahrávat další roh.
     
    34
    Petar Filipović se dostal na hranici vápna ke střele, jeho pokus však postrádal jak přesnost, tak i razanci a mezi tři tyče si cestu nenašel.
     
    33
    Souboj Fröschla s Mahrerem u pravé lajny končí faulem hostujícího beka, po němž bude Bergmann rozehrávat další přímý kop.
     
    32
    Hostující útočník Pink se na levé straně dostal do vápna, jeho pokus byl však zablokován jedním z obránců domácího celku.
     
    31
    Domácí se z několikátého rohu dostali do zakončení, Kreuzerova střela však byla dobře zablokována jedním z hostujících obránců.
     
    30
    Z pravé strany poslal centr do vápna domácí Elsneg, jeho míč sice Filipović zasáhl, svojí hlavičkou však trefil pouze Farkase, od kterého míří míč na další roh.
     
    28
    Z pravé strany se ujal rohového kopu domácí Elsneg, I jeho pokus však končí podobně, na přední tyči odhlavičkoval dobře postavený Prietl.
     
    27
    Hostující Prietl poslal míč z levého křídla do vápna Riedu, dřív než Pink byl však u míče dobře vyběhnutý brankář Gebauer, který dotírajícímu útočníkovi míč sebral.
     
    26
    Opět do byl domácí Bergmann, který zahrával roh Riedu. I další jeho pokus však končí pouze na hlavách hostujících obránců, kteří míč odklidili mimo vápno a tudíž mimo nebezpečí.
     
    25
    Obránce Novak hodil dlouhý aut po levé lajně, nikdo z jeho spoluhráčů se však k míči nedostal a tak domácí brankář míč ukryl do náruče.
     
    24
    Domácí Polverino se snažil proniknout s míčem podél pravé lajny, jeho pokus však zastavila hostující obrana.
     
    23
    Bergmannův roh dokázala domácí obrana odhlavičkovat z vápna, následný centr a hlavičku jednoho z domácích pak lapil brankář Kuster bez větších potíží.
     
    22
    Do vápna Mattersburgu se z levé strany dral aktivní Honsak, na poslední chvíli jej však zastavil Jano, který odvrátil alespoň na roh.
     
    21
    Na pravé straně se snažil projít Honsak, jeho průnik zastavil dobře se vracející Ibser, který rovnou vyrazil do protiútoku. Jeho akce ale končí nepovedenou kličkou Traunerovi.
     
    20
    Brankář Kuster poslal dlouhý nákop až k Markusi Pinkovi, ten však vzdušný souboj s Filipovićem opět prohrál a domácí stoper tak odklízí míč do bezpečí.
     
    19
    Dlouhý míč si na hrotu dokázal zpracovat Ibser, do vápna se s ním však probít nedokázal, když ho dobře zdvojili Hart s Pradou.
     
    17
    Mattersburg směrem dopředu moc aktivní není, i teď si jeho obránci pouze přihrávají míč na vlastní polovině a snaží se najít vhodný okamžik k založení akce.
     
    16
    Ve středu hřiště si míč na střelu připravil hostující Röcher, jeho pokus byl však zablokován jedním z obránců Riedu.
     
    15
    Markus Pink se snažil na hrotu obejít svého obránce, Hart ho však kolem sebe nepustil a míč Pinkovi odpálil až na tribunu.
     
    14
    Na pravé straně se snažil s míčem projít Prada, byl však nedovoleně zastaven. Z následného centru z pravé strany však Elsneg nikoho ve vápně nenašel, míč si tak ze vzduchu stáhl Kuster.
     
    13
    Janův centr dopadl pouze na kopačku Filipoviće, který míč bez většího rozmýšlení uklidil do bezpečí. Hosté budou vhazovat aut, tudíž budou mít stále míč na kopačkách.
     
    12
    Hosté se na pravé lajně dostali ke kombinaci, když si Prietl přiťukl míč s Röcherem. Ten byl však faulován a Jano bude zahrávat přímý volný kop z pravé strany.
     
    11
    Domácí celek má na začátku zápasu hru pod kontrolou, další útočný výpad měl na svědomí Honsak, který se zkoušel prodrat podél pravé lajny. Jeho snahu však překazilo špatné vedení míče, se kterým se dostal do zámezí.
     
    10
    Z pravé strany poslal míč do vápna domácí Elsneg, jeho centr však pouze proletěl pokutovým územím Mattersburgu. Brankář Kuster bude rozehrávat od branky.
     
    9
    Prietl se šikovně prosmýkl středem hřiště kolem jednoho z bránících hráčů Riedu, míč si však moc předkopl a na hrací ploše jej už nestihl. Domácí budou mít k dispozici autové vhazování.
     
    8
    Hosté se snažili dostat k brance Riedu dlouhým nákopem po levé lajně, míč však celkem bez problémů sbírá obránce Trauner a zakládá další akci domácích.
     
    7
    Aktivní domácí celek se dostal k první střele, brankář Kuster byl však u pravé tyče včas a zasahuje.
     
    6
    Po rohovém kopu se k míči dral jeden z domácích, souboj s brankářem Mattersburgu Kusterem však rozhodčí vyhodnotil jako útočný faul. Domácí brankář tak bude odkopávat od své branky.
     
    5
    Domácí Honsak se snažil z levého křídla odcentroval míč do vápna, dobře jej však dostoupil Farkas a jeho centr zablokoval na rohový kop.
     
    4
    Domácí hráči se snažili rychle rozehrávat míč po faulu na pravé straně, přenesení doleva od Prady však nebylo přesné a míč putuje do autu.
     
    3
    Domácí Honsak rozjel akci na pravém křídle, jeho průnik k vápnu soupeře však končí prohraným soubojem s hostujícím bekem Novakem.
     
    2
    Hostující hráči mají míč ve své moci a kombinují na vlastní polovině. Hráči Riedu je sice aktivně napadají, nedokáží však hosty přinutit k chybě v rozehrávce.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního utkání obstarali hráči domácího celku, kteří okamžitě posílají dlouhý pas po levém křídle. Míč vyslaný jedním ze záložníků Riedu však končí v autu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Josko Ried: Gebauer – Trauner, Filipović, Hart – Bergmann, Polverino, Honsak, Prada – Elsneg, Kreuzer – Fröschl.
    Náhradníci: Durakovic – Janeczek, Ziegl, Möschl, Sikorski, Manu Gavilán.

    SV Mattersburg: Kuster – Erhardt, Malic, Mahrer, Novak – Jano – Farkas, Prietl – Röcher – Pink, Ibser.
    Náhradníci: Böcskör – Templ, Sprangler, Perlak, Höller, Rath, Bürger.

    Rozhodčí: Robert Schörgenhofer – Kolbitsch, Gutschi. (vš. Rakousko).
     
    SV Mattersburg

    Hostující celek je v klidném středu tabulky, momentálně se nachází na 6. místě. Na předkolo evropských pohárů ztrácí Mattersburg 10 bodů, na záchranu má naopak komfortní náskok 12 bodů, tudíž hosté nemusí být pod tlakem. V posledním utkání podlehli na vlastním hřiště 0:3 Mödlingu, což byla jejich druhá porážka v řadě. Dnes si jistě budou chtít napravit reputaci a níže postaveného soupeře v tabulce budou chtít oloupit o všechny 3 body.
     
    SV Josko Ried

    Pro domácí není tato sezóna bůhví jak povedená. V tabulce se krčí až u dna, konkrétní na předposledním 9. místě. Mají sice náskok 6 bodů na poslední Grödig, pro jistotu záchrany by však měli zabrat. V posledním utkání podlehli 1:0 na hřišti Wolfsbergeru a mají tak co napravovat.
     
    Krásný sobotní podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Dnes máme na programu 30. kolo rakouské nejvyšší soutěže mezi domácím SV Josko Ried a hostujícím SV Mattersburg. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Jakub Hataš

    Góly: 58. Fröschl

    Karty:   39. Filipović (RIE), 65. Polverino (RIE), 84. Prada (RIE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:15.
    SV Ried: Gebauer – Trauner (59. Janeczek), Filipović, Hart – Bergmann, Polverino, Honsak (76. Sikorski), Prada – Elsneg, Kreuzer – Fröschl (82. Ziegl).
    Náhradníci: Durakovic – Janeczek, Ziegl, Möschl, Sikorski, Manu Gavilán.

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Erhardt, Malic, Mahrer, Novak – Jano (79. Perlak) – Farkas, Prietl – Röcher – Pink (69. Templ), Ibser (61. Bürger).
    Náhradníci: Böcskör – Templ, Sprangler, Perlak, Höller, Rath, Bürger.

    Rozhodca: Robert Schörgenhofer – Kolbitsch, Gutschi. (vš. Rakousko)