Leicester – Southampton 1:0 (kon.) | Manchester United – Everton 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
1:0 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 03.04.2016, 17:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United v podpriemernom dueli anglickej Premier League udržal na svojej tráve všetky tri body. Sir Bobby Charlton si v deň svojej pocty predstavoval iné divadlo, no aspoň výsledok stretnutia ho tešiť môže. O troch červených bodoch rozhodol najlepší hráč duelu Anthony Martial, ktorý v 54. minúte zúročil fantastickú prihrávku striedajúceho Fosu-Mensaha. Everton v dvoch veľkých príležitostiach Phila Jagielku nevyrovnal, raz sa triasla horná konštrukcia domácej svätyne. Platí teda, že v 32. kole z hornej pätice nebodoval naplno len Tottenham, Red Devils tak na LM stále strácajú jeden bod. Nepolepšil si ani dvanásty Everton.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, verím, že vás nadchol aspoň včerajší program anglickej Premier League, ktorá tu bude znovu o týždeň. Príjemný zvyšok víkendu. (19:03:03)

     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hráčom stretnutia bol televíziou Sky Sports vyhlásený Anthony Martial – strelec jediného gólu stretnutia. Ja musím len súhlasiť.
     
    90+2
    V druhej nadstavenej minúte sa len druhým potrestaným hráčom duelu stáva Jesse Lingard, ktorý nedovolene zastavil útok Toffees.
     
    90+1
    Mata v ich úvode strieľal po Valenciovej prihrávke, no nanešťastie pre domácich trafil iba chrbát Johna Stonesa.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Andrem Marrinerom pridáva k riadnej hracej dobe ešte štyri nadstavené minútky.
     
    89
    United teraz takticky kombinuje na polovici súpera a snaží sa tak oddialiť prípadný záverečný nápor liverpoolskeho celku.
     
    87
    Ross Barkley so svojim dnešným výkonom spokojný určite nebude. Krátko pred koncom ho nahrádza senegalský útočník Oumar Niasse.
     
    86
    Everton momentálne poriadne prikladá pod kotol a Diabli sa nestačia obracať. John Stones z tridsiatich metrov elegantne rozohral doprava na Seamusa Colemana, ktorý celý zápas brázdi svoju pravú lajnu. Tentokrát od nej posielal prudký center po zemi, ktorý na hranici malého vápna nachádzal Romela Lukaka, na ktorého zívala odkrytá bránka Davida de Geu. Ešte pred belgickým tankom sa ale lopty dotkol ako prvý Timothy Fosu-Mensah, ktorý ju odpratal do bezpečia. Exkluzívny zákrok holandského mladíka.
     
    84
    Hosťujúci Everton nebol ďaleko od toho, aby i druhú strelu oboch celkov v stretnutí pretavil v strelený gól. Rovnako, ako pri doposiaľ najväčšej šanci Toffees, začala i táto akcia rohovým kopom, a znovu zakončoval nebezpečný kapitán Phil Jagielka. Ten ťažil z odrazenej lopty od Stonesa, ktorú napálil zo šiestich metrov priamo do stredu bránky, kde reflexívne stačil zasiahnuť David de Gea. Závar modrých ešte pokračoval Cleverleyho strelou z hranice šestnástky, no červený blok zastavil ranu odchovanca Manchestru United.
     
    83
    Mensah sa tým pádom zrejme posunie na stopérsky post k Smallingovi, Darmian bude pokračovať na ľavej strane.
     
    82
    Louis van Gaal strieda naposledy a vynútene. Trávnik opúšťa zranený Daley Blind, nahrádza ho rekonvalescent Antonio Valencia.
     
    80
    Počas pasívnych minút z oboch strán sa réžia stíha venovať i gólovej akcii s koncovkou Anthonyho Martiala, ktorá možno zostane jedinou.
     
    78
    Manchester United sa opäť ľahkovážne zahráva so svojim vedením, no i pod tlakom stačí udržať loptu na svojich kopačkách.
     
    77
    Colemanov ofsajd zastavuje ďalší ofenzívny náznak hosťujúceho celku, rozbehnutého Lingarda na druhej strane zas prerušil Stones.
     
    76
    Bainesov center z ľavej strany lahodou pre Davida de Geu, ktorý bez problémov stiahol loptu do koša.
     
    75
    Štvrťhodinu hry pred koncom hráme i naďalej za tesného domáceho vedenia, ktoré v 54. minúte stanovil Anthony Martial.
     
    74
    Kapitán Smalling pod tlakom od Mirallasa prihral až k de Geovi, ktorý sa s celou situáciou vysporiadal majstrovsky.

    Erik Farkaš

    Góly: 54. Martial

    Karty:   61. Smalling (MAN), 90+2. Lingard (MAN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:6.
    Manchester United: de Gea – Darmian, Smalling (C), Blind (82. A. Valencia), Rojo (46. Fosu-Mensah) – Schneiderlin, Carrick (C) (58. A. Herrera) – Lingard, Mata, Martial – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Fosu-Mensah, A. Valencia, Young, Fellaini, A. Herrera, Depay.

    Everton FC: Robles – Coleman, Stones, Jagielka (C), Baines – Cleverley, James McCarthy, Deulofeu (63. Mirallas), Barkley (87. Niasse) – Lennon, R. Lukaku.
    Náhradníci: Howard – Oviedo, Koné, Mirallas, Niasse, Bešić, Ra. Funes Mori.

    Rozhodca: A. Marriner – S. Ledger, D. Bryan – M. Jones