Vigo – La Coruña 1:1 (kon.) | Bilbao – Granada 1:1 (kon.) | Malaga – Espanyol 1:1 (kon.)
Eibar – Villarreal 1:2 (kon.) | Sevilla – Sociedad 1:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
1:2 (0:2)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 03.04.2016, 20:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sedemnásťzápasová víťazná šnúra Seville vo všetkých súťažiach na domácom trávniku je minulosťou! Sériu ukončil nečakaný súper a síce do tohto víkendu klub z druhej polovice tabuľky – Real Sociedad. Baskický klub vyhrával po polčase 2:0, no skraja druhej časti inkasoval z penalty a po polovici druhej časti prišiel o vylúčeného Bergaru. Domácemu celku ani to ale nestačilo na to, aby aspoň vyrovnalo stav proti outsiderovi. San Sebastián si svoje tri body poctivo vybojoval a v tabuľke sa posunul na 10. priečku. Sevilla klesla o dve miesta na 7. priečku, na Ligu majstrov stráca už deväť bodov!

    Týmto konštatovaním sa s vami lúči Erik Farkaš i futbalový víkend. Želám vám úspešný štart do nového týždňa. (22:29:58)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Mariano zasypáva šestnástku hostí centrovanými loptami, no San Sebastián sa bráni veľmi kompaktne. Loptu teraz vo svojej náruči zviera Rulli a ten ju tak ľahko nepustí.
     
    90+3
    Domáci sa snažia všemožne urýchliť rozohrávku Realu Sociedad. Po viacerých apeloch u hlavného arbitra vyťažili žltú kartu pre Yuriho.
     
    90+3
    Zatiaľ ešte nie. Adil Rami si po rohovom kope z pravej strany pomohol vo vzduchu rukami a Gómez správne prerušil hru pre útočný faul.
     
    90+2
    Sedemnásťzápasová víťazná šnúra Seville na domácej tráve sa blíži ku koncu. Podarí sa Andalúzanom aspoň vyrovnať?
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Carlosom Closom Gómezom pridáva k stále otvorenému stretnutiu ešte päť nadstavených minút.
     
    90
    Rami sa na súperovej polovici dopustil faulu, čím poskytol príležitosť na nadýchnutie sa pre hosťujúce družstvo.
     
    89
    Konoplianka sa pokúsil preveriť brankára Rulliho z veľkej vzdialenosti. Argentínčan musel jeho pokus do stredu bránky vyraziť, no nesmel ho pustiť do siete.
     
    88
    Marianov dlhý out sa odrazil iba k Prietovi, ktorý už ale nemal dostatok síl vyviesť loptu. Tú iba odovzdal Banegovi.
     
    87
    Vitolo sa z ťažkého uhlu pokúsil o center pred Rulliho. Ten mu úplne nevyšiel, no domáci budú rozohrávať aspoň rohový kop.
     
    86
    Preťaženú defenzívu Realu Sociedad príde vystužiť čerstvý Mikel González. Priestor mu uvoľnil mexický útočník Carlos Vela.
     
    85
    Hostia už začínajú odkopávať lopty do miest, na ktoré sú práve otočení. Sevilla musí ešte zvýšiť obrátky, pokiaľ chce aspoň vyrovnať.
     
    84
    Na Argentínčanov center si najlepšie naskočil stopér Rami, ktorý drobným pohladením lopty nedokázal poslať guľaté čudo do siete.
     
    83
    Sevilla pokračuje v nápore, tentokrát prostredníctvom voľného kopu z vyše dvadsiatich metrov, ktorý rozohrá Banega.
     
    81
    Kévin Gameiro zahadzuje ďalšiu znamenitú príležitosť na vyrovnanie, tentokrát nestačil zakročiť žiaden z hráčov hostí, no Real Sociedad zostáva i v oslabení vo vedení. Čoraz lepší Vitolo sa pretiahol stredom ihriska až k peknej prihrávke medzi pravého obrancu a stopéra. Presne v tejto kapse sa pohyboval Francúz Gameiro, ktorý krížnou strelou z desiatich metrov tesne minul vzdialenejšiu tyč Rulliho bránky. Ten musel zasahovať po následnej Banegovej strele, no i s týmto pokusom si dokázal poradiť.
     
    80
    Po ďalšej komplikovanej rozohrávke znovu nedošlo k ohrozeniu gólmana Rulliho, Emeryho zverenci by mali prehodnotiť tento druh rozohrávky.
     
    79
    Mariano sa pokúsil na pravej strane šestnástky o center, ktorý zastavila Yuriho tvár. Rohový kop pre favorizovanú Sevillu.
     
    78
    Mariano na pravej strane s veľmi zlou snahou o vysunutie stojaceho Gameira. Ľahká lopta pre gólmana Rulliho, ktorý sa nikam neponáhľa.

    Erik Farkaš

    Góly: 51. Gameiro (pen.) – 2. Bergara, 35. Krychowiak (vla.)

    Karty:   25. Vitolo (SEV), 28. Rami (SEV), 52. Mariano (SEV), 63. J. A. Reyes (SEV) – 26. Oiarzabal (RSC), 50. Bergara (RSC), 75. Rulli (RSC), 90+3. Yuri (RSC)   68. Bergara (RSC)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 22:12.
    FC Sevilla: S. Rico – Mariano, Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Cristóforo (46. Iborra), Krychowiak (66. N'Zonzi) – Vitolo, Banega, J. A. Reyes (C) (72. Konopljanka) – Gameiro.
    Náhradníci: Soria – Iborra, N'Zonzi, Escudero, Konopljanka, Coke, F. Llorente.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Carlos Martínez (52. A. Elustondo), D. Reyes, I. Martínez, Yuri – Prieto (C), Bergara, Illarramendi – Oiarzabal, Vela (86. Mikel González), Zurutuza (59. Granero).
    Náhradníci: Bardají – Mikel González, Bruma, Granero, Jonathas, de la Bella, A. Elustondo.

    Rozhodca: Carlos Clos Gómez – J. Aguilar, L. Marco – V. Gil