Rheindorf Altach – Rapid Viedeň 0:0 (kon.)
koniec
SC Rheindorf Altach
0:0 (0:0)
Rapid Viedeň
cz Nedeľa 06.03.2016, 16:30 • Stadion Schnabelholz • Rakúska Bundesliga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    SK RAPID VÍDEŇ
    Celek z hlavního města zažívá velmi povedenou sezonu! Po včerejší výhře Salcburku se sice nachází na druhém místě, nicméně v případě dnešního vítězství se Rapid dostane do čela! Vídeňský celek skvěle reprezentoval i v Evropské lize, kde se probojoval až do vyřazovací části. V té však vyhořel se španělskou Valencií, se kterou prohrál v celkovém skóre 0:10!

    V domácí soutěži se však Rapidu daří! Poslední dvě utkání sehrál celek z hlavního města v domácím prostředí, a v obou případech se radoval z vítězství! Rapid má v Tipico Bundeslize povedeně rozdělenou produktivitu. Hned čtyři hráči mají na svém kontě šest zásahů (Schobesberger, Jelić, Schwab a Kainz)! Dokáže dnes Rapid uspět na hřišti předposledního týmu tabulky, a vrátí se do čela?
     
    SC RHEINDORF ALTACH
    Tomuto rakouskému celku se v letošní sezoně příliš nedaří, a bojuje o záchranu! Momentálně se nachází na deváté příčce se ziskem 26 bodů. Poslední Grödig včera prohrála na půdě vedoucího Salcburku, a tak Altach skončí na nesestupové pozici i po dnešním zápase, avšak svěřenci trenéra Canadiho by dnes potřebovali bodovat, aby se bodově dotáhli na týmy na osmém a sedmém místě.

    Forma Altachu však není ideální! V posledních čtyřech zápase Rheindorf nedokázal bodvat, a na bodový zisk čeká již přes měsíc! Dnes navíc přijíždí na Stadion Schnabelholz silný Rapid! V posledním ligovém kole se Altach představil na hřišti Wolfsbergeru, kde však prohrál 0:1. Altach se v letošní sezoně spoléhá na služby zkušeného Johannese Altacha, který nastřílel již šest branek! Dokáže se prosadit i dnes?
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Rakouská Bundesliga má dnes na programu svůj poslední zápas 26. kola. My se společně zaměříme na souboj SC Rheindorfu Altach s SK Rapidem Vídeň. Úvodní výkop je naplánovaný v 16:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Jäger, César Ortiz, Zech, Lucas Galvao – Ismael Tajouri, Salomon, Netzer, Schreiner – Ngwat-Mahop, Aigner
    Náhradníci: Brandner, Lienhart, Hofbauer, Harrer, Luxbacher, Seeger, Schilling

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Pavelic, Sonnleitner, M. Hofmann, Stangl – Schwab, Petsos -Schobesberger, S. Hofmann, Kainz – Jelić
    Náhradníci: Schrammel, Schaub, Grahovac, Dibon, Knoflach, Murg, Alar

    Rozhodčí: Dieter Muckenhammer – Kühr, Schüttengruber (vš. Rakousko).
    Hráči Rapidu při prohlídce hřiště

     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na hrací ploše, a za pár desítek sekund začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Dieter Muckenhammer právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop dnešního zápasu měli k dispozici fotbalisté vídeňského celku, kteří začínají kombinací na vlastní polovině.
     
    2
    Altach si vybojoval hned ve druhé minutě standardní situaci, které se ujal Ismael Tajouri. Jeho centr však nepatřil k těm nejpovedenějším, a míč skončil v náruči hostující brankáře.
     
    4
    I vídeňský Rapid měl možnost standardní situace, které se ujal zkušený Steffen Hofmann, jehož centr však nebyl příliš nebezpečný, a obrana Altachu si poradila.
     
    5
    Domácí Salomon předvedl na levé straně hodně ostrý zákrok v souboji s Petsosem, a Rapid bude mít k dispozici další standardní situaci!
     
    6
    Následné standardní situace se ujal Kainz, jehož centr však příliš povedený nebyl. Obrana Altachu si dokázala i v tomto případě poradit!
     
    8
    Rapid měl teď k dispozici dvě velké šanci, ze kterých se mohl dostat do vedení! Nejdříve střílel Kainz, jehož přízemní ránu vyrazil Kobras, který si dokázal poradit i s dorážkou. O pár sekund později pálil i Steffen Hofmann, a i jeho pokus Kobras dokázal lapit!
     
    9
    Rapid pokračoval v aktivní hře, a z pravé strany poslal nebezpečný centr do vápna Kainz, který našel Jeliće, ten se však nacházel v ofsajdu!
     
    11
    Jelić skvěle zapracoval na hranici vápna, kde obral o míč Ortize, a následně uvolnil Kainze. Rakouský křídelník vrátil míč před vápno, odkud vystřelil Schobesberger, jehož rána však byla zblokovaná!
     
    13
    Rapid rozehrával z vlastní poloviny hřiště, odkud následně poslal Hofmann centr na pravé křídlo, kam si nabíhal Kainz. Rakouský křídelník míč špatně zpracoval, a dopředu může zamířit Rapid.
     
    14
    Vídeňský celek si vybojoval další standardní situaci, které se ujal Florian Kainz. Jeho centr letěl na zadní tyč, a pomalu se snášel do branky. Kobras však zareagoval, a míč dokázal vyboxovat!
     
    15
    Altachu se v dnešním zápase příliš nedaří, a Rapid zatím jasně ukazuje, kdo je v dnešním zápase favoritem!
     
    16
    Jelić se pokoušel na hranici vápna zakombinovat s Kainzem, avšak spolupráce těchto dvou příliš přesná nebyla, a míč mají domácí.
     
    17
    Domácí celek se dostal po delší době do kombinace na útočné polovině, a nakonec zahrozil ze střední vzdálenosti Netzer, nicméně jeho rána skončila v náruči Streibingera!
     
    19
    Teď už se dostal ke slovu opět Rapid, který kombinoval na útočné polovině. Následně odcentroval Stangl, nicméně ten našel pouze Zecha, který míč odhlavičkoval.
     
    20
    Rapid zatím svého soupeře příliš do hry nepouští, a momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    22
    Vídeňský celek pokračuje v kombinaci na útočné polovině, nicméně svěřenci trenéra Barisice zatím nemohou najít cestu do pokutového území.
     
    23
    Steffen Hofmann se dostal při rozehrávce pod tlak napadajícího Aignera, nicméně zkušený německý záložník situaci zvládl.
     
    24
    Altach provádí své první střídání v tomto zápase! Louis Mahop si přivodil nějaké zdravotní komplikace, které mu nedovolují pokračovat v dnešním zápase, a tak ho střídá Hofbauer!
     
    26
    Hostující Rapid si teď vypracoval další velkou šanci! Pavelic dokázal odcentrovat z pravé strany, a našel Kainze, který chytrou přihrávkou uvolnil Strangla. Jeho zakončení mířilo nad branku, nicméně hned poté byl tvrdě dohrát Ortizem. Španělský stoper však žlutou nedostal!
    26. Stangl mířil ve velké šanci nad branku
     
    28
    Altach postupoval po delší době do zajímavého protiútoku, který táhl po pravé straně Tajouri. Jeho následný centr měl najít Aignera, avšak obrana Rapidu si poradila.
     
    29
    Útočnou akci Rapidu táhl po levé straně aktivní Stangl, který z levé strany poslal ostrý centr před branku. Kobras míč vyboxoval pouze k Jelićovi, ten však z akrobatické pozice mířil mimo!
     
    30
    Domácí celek se dostával do postupného útoku, a obránce Lucas našel ve středu hřiště Aignera. Rakouského forvarda však velmi ostře dohrál stoper Hofmann, nicméně dle názoru hlavní rozhodčí se o faul nejednalo.
     
    32
    Vídeňský celek je v posledních minátch lehce pasivní, a nechává tvořit svého soupeře. Altach momentálně kombinuje na útočné polovině!
     
    33
    Salomon však nezvládl kombinaci ve středu hřiště s Netzerem, a vypadalo to, že bude mít míč Rapid. Schreiner však míč vybojovatl zpět, a postupoval vpřed. Následně byl faulován Schwabem, který dostává žlutou!
     
    34
    Následné standardní situace se ujal Ismael Tajour, který vyslal povedenou přízemní střelu! Streibinger se však dokázal natáhnout, a míč vyrazil na roh!
    Nástup obou týmů na Schnabelholz Stadion

     
    36
    Hlavní rozhodčí Dieter Muckenhammer musel opět sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu, nebot hostující Pestos poslal ve středu hřiště k zemi Salomona.
     
    37
    Na levém křídle se otevřel prostor pro obránce Jägera, který nebezpečně odcentroval. Jeho centr málem našel Aignera, nicméně domácího forvarda míč těsně přelétl!
     
    39
    Vídeňský celek se opět dostal do kombinace před vápnem svého soupeře. Schreiner se pokoušel ubránit Kainze, to se mu však nepovedlo, a domácí hráč fauloval!
     
    40
    Exekuce zajímavé standardní situace se ujal řecký záložník Petsos, kterému se však zakončení příliš nepovedlo, a obrana Altachu dokázala střelu zablokovat!
     
    41
    Domácí celek se následně dostal k míči, a postupoval do protiútoku. Tajouri dostal míč na Hofbauera, který si však pomohl v souboji s Hofmannem nedovoleným zákrokem, a hra je přerušena.
    Který z trenérů se bude radovat po závěrečném hvizdu?

     
    43
    Hostující útočník Matěj Jelić si naběhl na dlouhý nákop od Sonnleitnera, a nakonec se dokázal dostat k míči, a mohl střílet. Muckenhammer však hodně přísně odpískal nedovolený zákrok.
     
    45
    Maximilian Hofmann předvedl na levé straně hodně ostrý zákrok v souboji s Jägerem, za který dostává žlutou kartu!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl očekávaný obraz hry! Rapid vstoupil do utkání velmi aktivní, a hned v úvodu si vytvořil dvě velké šance, ty však neproměnil. V dobré šanci se poté ocitl také Stangl, nicméně ani on nedokázal otevřít skóre utkání!

    Druhý poločas začne přibližně v 17:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí Dieter Muckenhammer právě zahájil druhý poločas dnešního zápasu. Úvodní výkop měli k dispozici hráči Altachu.
     
    47
    Altach vstoupil do druhého poločasu velmi aktivní, a pokoušel se kombinovat na útočné polovině. Spolupráce Tajouriho se Salomonem však nedopadla ideálně, a míč mají hosté.
     
    48
    Vídeňský celek nikam nepospíchá, a momentálně kombinuje na polovině hřiště. Altach se pokouší napadat, nicméně se nemůže dostat k míči.
     
    50
    Rapid se pokoušel z poloviny hřiště prokombinovat na útočnou polovinu, jenže spolupráce Hofmanna s Jelićem nebyla ideální, a míč skončil u brankáře Kobrase.
     
    51
    Altach vybojoval zajímavou standardní situaci, které se ujal Tajouri. Jeho centr však nebyl povedený, a obrana Rapidu si poradila.
     
    52
    Vídeňskému celku se zatím ve druhém poločase příliš nedaří, a více ze hry má Altach. Dočkáme se úvodní branky dnešního utkání?
     
    53
    Florian Kainz se pokoušel projít po levé straně, jenže jeho průnik zastavil povedeným obranným zákrokem obránce Jäger!
     
    55
    Rapid momentálně kombinuje na vlastní polovině, a má velké problémy se dostat vpřed. Altach velmmi agresivně napadá, což hostům příliš nevyhovuje!
     
    57
    Vídeňský celek měl k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Kainz. Jeho centr však nebyl ideální, a obrana Altachu se dokázala ubránit.
     
    58
    Rapid opět kombinoval na útočné polovině, a před vápnem operoval s míčem Steffen Hofmann. Německý záložník chtěl dostat míč na Pavelice, jenže se mu nepodařila přihrávka.
     
    60
    Steffen Hofmann našel povedeným centrem na útočné polovině Jeliće, ten si však míč špatně zpracoval, a před chorvatským útočníkem míč odkopl Ortiz!
     
    61
    Altach vybojoval svůj první rohový kop ve druhém poločas. Exekuce se ujal Tajouri, jehož centr nebyl povedený, a obrana Rapidu se ubránila.
     
    62
    Aktivní Rapid vybojoval na druhé straně rohový kop, kterého se ujal Kainz. Mladý rakouský záložník hledal na zadní tyči Sonnleitnera, jenže ten se k hlavičce nedostal.
     
    63
    O minutu později vybojoval Rapid další rohový kop! Exekuce se opět ujal Kainz, který tentokrát poslal centr za vápno, odkud vystřelil Hofmann. Německému záložníkovi se však střela nepovedla, a obrana Altachu míč odkopla.
     
    64
    Velká šance Rapidu! Útočnou akci svého celku táhl po pravé straně Steffen Hofmann, který se pokoušel najít před brankou Jeliće. Před brankou se však kromě Jeliće nacházel také Ortiz, který míč odvrátil na roh!
     
    65
    Následného rohového kopu se ujal Kainz, nicméně ani v tomto případě jeho centr neznamenal pro domácí branku žádné nebezpečí.
     
    66
    Hlavní rozhodčí nyní udělil čtvrtou žlutou kartu v dnešním zápase, a poprvé domácímu hráči! Jäger zastavil na levé straně nedovoleným zákrokem Jeliće, a zaslouženě dostal žlutou kartu!
     
    67
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Ismael Tajouri, přichází Martin Harrer.
     
    69
    Rapid se dostal málem do vedení! César Ortiz pouštěl míč pro brankář Kobrase, který svůj odkop opřel pouze o napadajícího Jelić, a od toho se míč odrazil na břevno!
    69. Rapid se málem dostal šťastně do vedení
     
    70
    Na druhé straně hřiště zahrozil domácí Lucas Galvao, který se dostal ke střele ze střední vzdálenosti, avšak mířil mimo.
     
    71
    Florian Kainz se pokoušel uvolnit na levé straně, nicméně spadl po souboji s Jägerem. Hlavní sudí však viděl, že Kainz souboj přihrál, a uděluje mu žlutou kartu!
     
    73
    Vídeňský celek je ve druhém poločas aktivnější, nicméně se mu příliš nedaří dostávat do větší šancí, a i proto je stav stále bezbrankový!
     
    74
    Kainz na levém křídle zakombinoval s Stanglem, a poslal nadýchaný centr do vápna. Brankář Kobras raději míč vyboxoval na rohový kop!
     
    75
    Následného rohového kopu se ujal Steffen Hofmann, jehož centr hledal ve vápně stoper Hofmanna. Mladý Rakušan se však k hlavičce nedostal.
     
    75
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Steffen Hofmann, přichází Thomas Murg.
     
    77
    Střídající Thomas Murg se pokoušel dostat vpřed, nicméně byl tísněn Patrickem Salomonem, který následně také fauloval. Rakouský záložník dostává žlutou kartu!
     
    78
    Vídeňský celek opět kombinoval na útočné polovině, nicméně ve středu hřiště chyboval Thomas Murg, a Altach může zamířit do protiútoku.
     
    80
    Střídající Thomas Murg je po svém příchodu velmi aktivní, a nyní se pokoušel prostrčit míč na Jeliće. Chorvatský útočník byl však obsazen, a k míči se nedostal.
     
    81
    Vídeňský celek teď měl velkou šanci! Před vápnem dostal hodně prostoru Kainz, který natáhl ke střele, a jeho přízemní pokus prolétl těsně vedle branky Kobrase!
     
    82
    Altach následně rychle rozehrál, a postupoval do protiútoku. Tajouri prostrčil míč na Hofbauera, nicméně ten se nacházel v ofsajdu.
     
    83
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Lucas Galvao, přichází Andreas Lienhart.
     
    84
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Schobesberger, přichází Louis Schaub.
     
    86
    Střídající Schaub si narazil míč před vápnem s Petsosem, a našel v pokutovém území Jeliće. Chorvatský útočník byl již však příliš blízko Kobrasovi, který dokázal míč vyrazit na roh!
    86. Velká šance Jeliće
     
    87
    Exekuce rohového kopu se ujal Florian Kainz, jehož centr našel ve středu vápna střídajícího Murga, jenže jeho hlavička mířila mimo!
     
    88
    Vídeňský celek pokračuje ve velkém tlaku, nicméně hostům již příliš času na vstřelení rozhodující branky nezbývá!
     
    90
    Altach se v závěru dostal do kombinace na útočné polovině, a po narážečce od Salomona vystřelil Netzer, jehož rána však byla zblokovaná na roh!
     
    90
    Exekuce rohového kopu se ujal Harrer, jehož centr hledal na přední tyči Césara Ortize, ten se však k hlavičce nedostal.
     
    90+2
    V samotném závěru měl obrovskou šanci hostující Matěj Jelić, nicméně chorvatský útočník měl problémy se zpracováním míče, a do zakončení se vůbec nedostal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! SC Rheindorf Altach v domácím prostředí vybojoval důležitý bod v zápase s SK Rapidem Vídeň za remízu 0:0!

    První poločas nabídl očekávaný obraz hry! Rapid vstoupil do utkání velmi aktivní, a hned v úvodu si vytvořil dvě velké šance, ty však neproměnil. V dobré šanci se poté ocitl také Stangl, nicméně ani on nedokázal otevřít skóre utkání!

    Ve druhém poločase měl Rapid tlak, nicméně velké šance nepřicházely. V závěr mohl dvakrát rozhodnout o vítězství Rapidu Matěj Jelić, avšak v obou případech selhal!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:21:37)

    Jan Havlovic

    Góly:

    Karty:   66. Jäger (ALT), 77. Salomon (ALT) – 33. Schwab (RVI), 36. Pestos (RVI), 45. M.Hofmann (RVI), 71. Kainz (RVI)


    SC Rheindorf Altach: Kobras – Jäger, César Ortiz, Zech, Lucas Galvao (83. Lienhart) – Ismael Tajouri (67. Harrer), Salomon, Netzer, Schreiner – Ngwat-Mahop (24. Hofbauer), Aigner
    Náhradníci: Brandner, Lienhart, Hofbauer, Harrer, Luxbacher, Seeger, Schilling

    Rapid Viedeň: Strebinger – Pavelic, Sonnleitner, M. Hofmann, Stangl – Schwab, Petsos -Schobesberger (84.Schaub), S. Hofmann (75. Murg), Kainz – Jelić
    Náhradníci: Schrammel, Schaub, Grahovac, Dibon, Knoflach, Murg, Alar

    Rozhodca: Dieter Muckenhammer – Kühr, Schüttengruber (vš. Rakousko)