Real Madrid – Vigo 7:1 (kon.) | Villarreal – Las Palmas 0:1 (kon.) | Getafe – Sevilla 1:1 (kon.)
La Coruña – Malaga 3:3 (kon.)
koniec
Real Madrid
7:1 (1:0)
Celta Vigo
Sobota 05.03.2016, 16:00Španielska LaLiga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    28. kolo španielskej Primera Division otvoria vzájomným duelom Real Madrid a Celta Vigo.

    Bielemu baletu sa pred očami rozplýva sen o ligovom titule. Na čele tabuľky neohrozene sídli Barcelona, ktorú so stratou ôsmych bodov nasleduje Atlético Madrid. Po minulotýždňovej prehre s mestským rivalom patrí Realu tretie miesto, pričom na vedúcich Kataláncov má už dvanásťbodové manko. Zverenci Zinedina Zidana počas týždňa zvládli ligový súboj s Levantem, keď si z jeho trávnika odniesli víťazstvo 3:1. Madridčania by radi ašpirovali na víťazstvo v Lige majstrov. Na budúci týždeň ich čaká domáca odveta osemfinále s AS Rím, do ktorej vstúpia vo výbornej východiskovej pozícii, keďže v hlavnom meste Talianska zaznamenali víťazstvo 2:0.

    Z madridského tábora hlásia zdravotné problémy Alvaro Arbeola, Toni Kroos, Karim Benzema a Luka Modrič.

    Celta Vigo už v minulom ročníku ukázala svoje možnosti veľmi pekným ôsmym miestom, ktoré sa v tejto sezóne ešte snaží vylepšiť. Hosťom momentálne so ziskom 42 bodov patrí šiesta pozícia v ligovom pelotóne. Celta má reálnu šancu zahrať si v budúcej sezóne pohárovú Európu, čo by sa tomuto tímu podarilo presne po desiatich rokoch. Futbalisti vedení koučom Berizzom pred časom utrpeli debakel 1:6 s Barcelonou, no vo zvyšných zápasoch sa im podarilo bodovať. V ostatnom kole Celta doma uhrala remízu 0:0 so žltou ponorkou z Villarrealu.

    Celte Vigo v náročnom súboji s určitosťou nepomôže dvojica Fontas-Cabral. Prvý menovaný je do konca sezóny mimo hry kvôli zraneniu achilovky a druhý si zas odpykáva jednozápasový dištanc za karty.

    Prvé tohtosezónne meranie síl medzi Realom Madrid a Celtou Vigo sa skončilo víťazstvom kráľovského veľkoklubu 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Danilo, Ramos, Pepe, Carvajal – Kovačić, Casemiro, Isco – L. Vázquez, Mayoral, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Varane, Nacho Fernández, James Rodríguez, Bale, Marcelo, Jesé.

    Celta Vigo: Blanco – J. Castro, Mallo, Sergi Gómez, Planas – Wass, Diaz Rojas – Orellana, P. Hernández, Nolito – Aspas.
    Náhradníci: S. Álvarez – Radoja, Bongonda, Guidetti, Beauvue, Dražić, Señé.

    Rozhodca: Gil, Nevado – Fernández, Villa..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvú útočnú akciu Realu Madrid v zápase potiahol Cristiano Ronaldo, ktorý mal v úmysle zakombinovať so svojím spoluhráčom, no neúspešne.
     
    3
    Center Lucasa Vázqueza bol zrazený na rohový kop, ktorý rozohrá Isco.
     
    4
    Celta bráni so všetkými hráčmi na vlastnej polovice. Defenzívny blok hostí pred sebou tlačí domáci stopér Pepe.
     
    5
    Portugalský stopér pekne vyviezol loptu, odovzdal ju Iscovi a pokračoval v nábehu až k šestnástke. Isco sa ho snažil poslať do šance, no jeho kolmica bola zastavená.
     
    7
    Hostia vyliezli z obrannej ulity a prostredníctvom Iaga Aspasa narobili starosti stopérskej dvojici Realu Madrid, tá si nakoniec za vzájomnej spolupráce dokázala poradiť.
     
    8
    Nolito bol pri postranne čiare poslaný nedovolene na trávnik. Lopta ostáva v držaní futbalistov Celty Vigo.
     
    9
    Danilo prestrčil loptu Cristianovi Ronaldovi do šestnástky, domáca hviezda namiesto okamžitej strely ešte volila kľučku, no tá už bola navyše. Portugalčan premárnil správny čas na zakončenie.
     
    11
    Celte nevyšlo prenesenie hry na pravé krídlo. Loptu už má v moci Sergio Ramos.
     
    13
    Lucas Vazquéz neuniesol osobný súboj, skončil na trávniku a márne sa dovolával odpískania faulu.
     
    14
    Pri Reale Madrid teraz stáli všetci svätí! Na konci peknej akcie, ktorú pekným prienikom odštartoval Nolito, bol Iago Aspas a jeho hlavičkové zakončenie do ľavej spojnice domácej svätyne! Hosťujúci útočník sa dostal aj k dorážke, no tú mu výborným zákrokom zneškodnil Keylor Navas!
    14. Iago Aspas (CVG)
     
    16
    V Madride vládne vcelku pekné počasie. Domáci priaznivci veria, že aj ich miláčikovia im dnešný deň spríjemnia.
     
    18
    Pepe sa dnes už niekoľkýkrát zo stredu obrany vysunul vpred, jeho pokus o konštruktívnu prihrávku sa skončil tak, že Celta bude odkopávať od vlastnej brány.
     
    20
    Ruben Blanco musel vytiahnuť kvalitný zákrok proti zakončeniu Cristiana Ronalda, ktorý sa oprel do lopty ľavačkou spoza pokutového územia!
    20. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    22
    Po následnom rohovom kope sa v pokutovom území dostal k lopte Pepe, ktorý našiel na zadnej žrdi Isca. Ten si s prevahou protihráčov poradil skvelou kľučkou, prehodil si loptu na ľavačku, čím si vytvoril stopercentnú gólovú príležitosť! Blanco však ťažkú situáciu ustál a svoj tím zachránil vynikajúcim zákrokom na bránkovej čiare!
    22. Isco (REA)
     
    23
    Jeden z hosťujúcich futbalistov sa snažil zaskočiť strelou z úctyhodnej vzdialenosti Navasa, ktorý však mohol ostať pokojný. Lopta skončila na tribúne.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Danilo (Real Madrid CF).
     
    26
    Nolito sa snažil v individuálnom súboji okabátiť Vázqueza. To sa mu síce napokon nepodarilo, ale pre Celtu vybojoval aspoň rohový kop.
     
    27
    Nolito rozohral štandardnú situáciu nakrátko, potom sa pokúšal o center, no ten bol príliš pretiahnutý a skončil mimo hracej plochy.
     
    28
    Futbalisti bieleho baletu sa tam ako osi zhŕkli okolo hlavného rozhodcu po tom, čo prerušil hru, keď sa z trávniku dlhšie nedvíhal Pablo Hernández.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Pepe (Real Madrid CF).
     
    31
    Futbalisti Realu Mardid síce kombinujú na útočnej polovici, no väčšinu času len v priestoroch, z ktorých sa dajú góly streliť len sotva.
     
    32
    Kovačić si nabehol k hranici šestnástkového oblúku, kde aj obdržal prihrávku, no nedostal ani sekundu času nato, aby si mohol loptu spracovať, prípadne ju poslať smerom na bránu.
     
    34
    Fabian Orellana mal na pravej strane dostatok času i priestoru na vytvorenie zaujímavej streleckej pozície. Snažil sa loptu posunúť do stredu šestnástky Nolitovi, no našiel len Casemira.
     
    35
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Pablo Hernández, prichádza Nemanja Radoja.
     
    36
    Prvé striedanie Celty Vigo malo vynútený charakter. Pablovi Hernándezovi v stretnutí nedovolilo pokračovať zranenie.
     
    38
    Kovačić sa po zisku lopty v strede poľa okamžite snažil ju distribuovať na Cristiana Ronalda, no aj na takého rýchleho hráča, akým Portgualčan aj po tridsiatke stále je, to bolo pridlhé.
     
    39
    Cristiano Ronaldo si v tesnej blízkosti brány Celty Vigo naskakoval na centrovanú loptu, cez Sergiho Gómeza sa do zakončenia nedostal, skončil na trávniku a dožadoval sa penalty. Márne.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Nolito (Celta Vigo).
     
    41
    Real Madrid dal gól! Pusinky dokázali v závere prvého dejstva streliť očakávaný gól, ktorý ich môže upokojiť a dostať na koňa! Isco zahral rohový kop ideálne, jeho center sa v strede šestnástky snažili zasiahnuť obaja domáci stopér, ale napokon to bol PEPE, ktorý hlavičkou upratal loptu k pravej žrdi hosťujúcej svätyne. Brankár Blanco plachtil vzduchom márne.
    41. Pepe (REA) - 1:0
     
    43
    Fabian Orellana si svojou šikovnosťou vypýtal faul v zaujímavej pozície, z ktorej sa dá priamo ohroziť brána.
     
    44
    Priamy kop rozohral sám faulovaný hráč, ktorý to nekopol vôbec zle. Jeho technický pokus mieril na bránu, no múr Realu ho odkázal v poslednom momente zraziť na rohový kop.
     
    45
    Trojica domácich futbalistov predviedla peknú akciu na jeden dotyk. Nechýbalo veľa, aby sa po nej biely balet dostal do superšance.
     
    45+1
    Nad rámec prvého polčasu sa nadstavujú dve minúty.
     
    45+2
    Záverečná minúta patrila sympatickej snahe Celty Vigo. Tá sa aj takmer dostala do šance, no prihrávku smerujúcu do pokutového územia Realu včasným sklzom zastavil Sergio Ramos, ktorý sa ako posledný dotkol lopty v prvom polčase.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real hľadal takmer celý prvý polčas kľúč k prekonaniu brankára Celty Vigo. Napokon ho našiel prostredníctvom stopéra Pepeho, ktorý premenil na otvárací gól duelu vydarený center Isca od rohovej zástavky. Celta Vigo tiež predviedla niekoľko sympatických snažení a po hlavičke Aspasa bola veľmi blízko gólu. Keylorovi Navasovi pomohla aj jeho spojnica. Druhý polčas tak ešte môže byť poriadne zaujímavý a otvorený.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Iago Aspas hľadal prihrávkou vonkajškom rozbehnutého Wassa, ale našiel len rukavice brankára Navasa, ktorý dobre čítal hru a prišiel si po loptu.
     
    48
    Isco sa uvoľnil a následne mal v úmysle šikovnou prihrávkou uvoľniť Cristiana Ronalda. Ak by lopta prešla, Portugalčan by zrejme postupoval sám na brankára. Defenzíva Celty však dobre stihla vyplniť priestor.
     
    50
    Real Madrid dal gól! Vedenie bieleho baletu je zvýšené na rozdiel dvoch presných zásahov! CRISTIANO RONALDO demonštroval svoju fantastickú kopaciu techniku, keď zo strednej vzdialenosti vyprodukoval famóznu strelu! Lopta zaplachtila vzduchom a parádny projektil portugalskej hviezdy sa aj na radosť jeho syna, ktorý zápasu sleduje priamo na štadióne, zatrepotal v sieti!
    50. Cristiano Ronaldo (REA) - 2:0
     
    52
    Real mohol rýchlo pridať aj ďalší gól. Črtajúcu sa tutovku však zastavil ofsajdový verdikt postranného rozhodcu.
     
    54
    Lucas Vázquez v krátkom časovom slede pokazil dve nádejné akcie Realu tým, že zvolil nesprávne riešenie situácie. Zdá sa však, že biely balet sa už rozbehol natoľko, že do konca zápasu môže ešte pokojne pridať niekoľko gólov.
     
    55
    Hra zastavená, Mallo dohral Cristiana Ronalda a pristúpil mu achilovku.
     
    56
    Portugalský krídelník je však už opäť v plnej permanencii. Opäť chcel vyskúšať strelecké šťastie spoza šestnástky, ale tentoraz bola jeho strela zablokovaná.
     
    57
    Real bude zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície. Loptu si, samozrejme, poctivo nepripravuje nik iný ako CR7.
     
    58
    Real Madrid dal gól! Klobúk dolu pred tým, čo znovu predviedol CRISTIANO RONALDO! Ten z ideálnej parkety zahrial priamy kop úplne bravúrne. Blanco nemal šancu zasiahnuť, oba dnešné góly portugalskej hviezdy budú ešte dlho hitom vo futbalovej obci!
    58. Cristiano Ronaldo (REA) - 3:0
     
    59
    Žltú kartu dostáva Jonathan Castro (Celta Vigo).
     
    59
    Po zmene strán je zápas medzi Realom Madrid a Celtou Vigou one man show Cristiana Ronalda, ktorý takmer skompletizoval hetrik. Z ďalšieho priameho kopu trafil brvno, na ktoré lopte prispel výborným zákrokom rukavicami aj brankár Blanco!
     
    62
    Celta Vigo dalo gól! Hostia udreli ako blesk z jasného neba! Futbalisti Celty sa dosiaľ v druhom polčase len bránili a vyzeralo to s nimi zle-nedobre. Po odkope sa dostal do samostatného nájazdu IAGO ASPAS, stopérska dvojica Realu totálne zaspala, a šikovný Aspas si s ponúknutou príležitosťou poradil rutinérsky a brankára Navasa pokoril podareným lobom!
    62. Iago Aspas (CVG) - 3:1
     
    64
    Real Madrid dal gól! Iskierka nádeje, ktorú pre Celtu vykresal Aspas, bola veľmi rýchlo zhasnutá! Isco prakticky z protiútoku doslova daroval gól CRISTIANOVI RONALDOVI, ktorý skompletizoval hetrik zakončením do odkrytej svätyne. Druhý polčas sa musí nezainteresovaným divákom i priaznivcom bieleho baletu mimoriadne páčiť.
    64. Cristiano Ronaldo (REA) - 4:1
     
    66
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Gareth Bale.
     
    67
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Iago Aspas, prichádza John Guidetti.
     
    68
    Švédsky hrotový hráč John Guidetti sa po svojom nástupe na ihrisko okamžite dostal do šance. Naskočil si na center Fabiana Orellanu, hlavičkoval v zaujímavej pozícii, no trafil len Danila!
     
    70
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Borja Mayoral, prichádza Jesé.
     
    71
    Dnešné stretnutie sleduje 68 467 divákov.
     
    73
    Guidetti sa ocitol s loptou v dobrej streleckej parkete, loptu si naviedol na pravačku, no strelu mu v páde zrazil Sergio Ramos na rohový kop.
     
    75
    Čerstvý Gareth Bale predviedol svoju rýchlosť, vďaka ktorej si vytvoril priestor na center. Ten obrana Celty Vigo odvrátila na rohový kop.
     
    76
    Real Madrid dal gól Koncert v podaní CRISTIANA RONALDA pokračuje! Guidetti pri centre z rohového kopu nestačil ustrážiť domácu hviezdu, ktorá zúžitkovala fantastický center na svoj už štvrtý gól v dnešnom dueli!
    76. Cristiano Ronaldo (REA) - 5:1
     
    77
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Daniel Carvajal, prichádza Marcelo.
     
    77
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Claudio Beauvue.
     
    78
    Real Madrid dal gól! Biely balet si z druhého polčasu urobil exhibíciu! Zdecimovaná Celta Vigo sa dopustila ľahkej straty lopty na vlastnej polovici, svoje motory naplno rozbehol motivovaný JESE, ktorý vnikol do pokutového územia, naviedol si to viac do stredu a prízemnou strelou nedal Blancovi šancu! Brankár Celty ostal stáť na bránkovej čiare ako zamrznutý a za loptou sa len obzrel.
    78. Jesé (REA) - 6:1
     
    80
    Do konca zápasu ostáva ešte desať minút.
     
    81
    Real Madrid dal gól! Fanúšikovia bieleho baletu po siedmy raz v zápase jasajú! Do streleckej listiny sa zapísal aj GARETH BALE, ktorý aj za pomoci ľavej žrde poslal loptu do siete, čím zakončil svoju individuálnu akciu najlepšie, ako mohol!
    81. Gareth Bale (REA) - 7:1
     
    83
    Futbalisti Celty Vigo kombinujú na útočnej polovici a vyčkávajú koniec zápasu.
     
    84
    Fabian Orellana zasiahol v súboji Pepeho, ktorý by mal v zápase pokračovať aj napriek tomuto nepríjemnému momentu.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Fabián Orellana (Celta Vigo).
     
    87
    Zápas sa už vyložene dohráva. Nolito nemôže v akcii pokračovať, bol chytený do ofsajdovej pasce.
     
    88
    Chuť zaútočiť mal i Sergio Ramos, ktorý v snahe o narážačku nepochodil, pretože narazil na jedného z protihráčov.
     
    89
    Lucas posunul loptu do šestnástky Baleovi, ktorý to nedostal úplne ideálne, a tak sa pokúsil o zakončenie v páde. Brankára Blanca týmto pokusom neohrozil.
     
    90
    Prebiehajú posledné sekundy riadnej hracej doby. Čakáme na údaj o nadstavenom čase, ak sa teda rozhodcovia rozhodnú niečo nad rámec pridať.
     
    90+1
    Hrať sa bude ešte dve minúty.
     
    90+2
    Pri postrannej čiare sa ešte snažil niečo vymyslieť Guidetti, ktorý si vypýtal nedovolený zákrok na svoju osobu.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že Real Madrid si proti Celte Vigo z chuti zastrieľal a Cristiano Ronaldo sa vďaka štyrom gólom dostal na čelo tabuľky kanonierov, sa s vami lúčim.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok večera i celého víkendu. (17:51:30)

    Michal Bakoš

    Góly: 41. Pepe, 50. Ronaldo, 58. Ronaldo, 64. Ronaldo, 76. Ronaldo, 78. Jesé, 81. Bale – 62. Aspas

    Karty:   25. Danilo (REA), 29. Pepe (REA) – 40. Nolito (CVG), 59. J. Castro (CVG), 85. Orellana (CVG)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.
    Real Madrid: Navas – Danilo, Ramos, Pepe, Carvajal (77. Marcelo) – Kovačić, Casemiro, Isco (66. Bale) – L. Vázquez, Mayoral (70. Jesé), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Varane, Nacho Fernández, James Rodríguez, Bale, Marcelo, Jesé.

    Celta Vigo: Blanco – J. Castro, Mallo, Sergi Gómez, Planas – Wass (77. Beauvue), Diaz Rojas – Orellana, P. Hernández (35. Radoja), Nolito – Aspas (67. Guidetti).
    Náhradníci: S. Álvarez – Radoja, Bongonda, Guidetti, Beauvue, Dražić, Señé.

    Rozhodca: Gil, Nevado – Fernández, Villa.

    Diváci: 68 467