Wolfsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 5:1 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 3:3 (kon.)
Brémy – Hannover 4:1 (kon.) | Frankfurt – Ingolstadt 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:3 (kon.)
Dortmund – Bayern 0:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
0:0 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 05.03.2016, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    V jedinej nadstavenej minúte strieda aj Dortmund. Na záverečné sekundičky prichádza Nuri Şahin a na lavičku odchádza İlkay Gündoğan.
     
    90
    Xabi Alonso nebude v zápase pokračovať. Namiesto záložníka prichádza vystužiť defenzívne rady marocký obranca Medhi Benatia.
     
    88
    Dortmund mohol skórovať. Z pravej strany poslal center na zadnú žrď Pierre-Emerick Aubameyang, našiel Adriána Ramosa, no kolumbijský útočník nehlavičkoval presne.
     
    81
    Prvýkrát v zápase strieda aj Thomas Tuchel. Ten z ihriska sťahuje Marca Reusa, ktorého na posledných 10 minút vymení útočník Adrián Ramos.
     
    75
    Prvé striedanie v dnešnom zápase. Na záverečnú štvrťhodinu vybehne uzdravený Frank Ribéry, ktorý vymení Douglasa Costu.
     
    72
    Veľká chyba domácej obrany ostala nepotrestaná. Julian Weigl príliš dlho váhal a vo vlastnej šestnástke o loptu prišiel. Do zakončenia sa po prihrávke od Costu dostal Robben, no Holanďan opäť prestrelil.
    64. Arturo Vidal (BAY)
     
    64
    Obrovská šanca Bayernu. Skrumáž po rohovom kope využil Arturo Vidal a z nebezpečnej pozície vystrelil. Roman Bürki ale predviedol senzačný zákrok a loptu vyrazil na brvno.
     
    59
    Po peknej prihrávke od Xabiho Alonsa sa dostal popri Mattsovi Hummelsovi do zakončenia aj Arjen Robben. Holanďan z dobrej pozície minul bránu.
    51. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    51
    Výborný Manuel Neuer. Po dlhom pase dopredu sa pretlačil do zakončenia Pierre-Emerick Aubameyang, no jeho strelu nemecký brankár zlikvidoval.
     
    43
    Tentokrát už Arjen Robben zakončoval nebezpečnejšie. Tradične si loptu posunul na os ihriska a prízemnou strelou ľavačkou vystrelil. Jeho pokus len tesne minul domácu bránu.
    37. Sven Bender (DOR)
     
    37
    Po faule na Roberta Lewandowskeho dostáva svoju prvú žltú kartu v sezóne domáci futbalista Sven Bender.
     
    27
    Bavori spálili aj tretiu veľkú šancu na skórovanie. Arjen Robben krásne vysunul Douglasa Costu, ktorý išiel sám na bránu. Roman Bürki ale dobre vybehol a strelu brazílskeho futbalistu vyrazil.
    26. Joshua Kimmich (BAY)
    21. Xabi Alonso (BAY)
     
    21
    Prvým potrestaným mužom v dnešnom zápase je Xabi Alonso. Ten si vyšliapol na Henrikha Mkhitaryana a hlavný rozhodca Tobias Stieler neváhal.
     
    18
    Ďalšia veľká šanca Bavorov. Douglas Costa poslal skvelý center do malého vápna na osamoteného Artura Vidala. Čiľan sa dostal do zakončenia, ale v jasnej šanci netrafil bránu.
    11. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    11
    Na druhej strane mal šancu Pierre-Emerick Aubameyang. Ten dostal peknú prihrávku od Henrikha Mkhitaryana a prešprintoval aj Joshuu Kimmicha. Gabončan pálil tvrdo, no len do stredu brány, kde bol Manuel Neuer.
     
    5
    Obrovská šanca hostí. Center Douglasa Costu nedokázal brankár Roman Bürki vyraziť do bezpečia a loptu naservíroval na kopačku Thomasa Müllera. Hosťujúci kanonier ale v jasnej šancí prestrelil.

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   37. S. Bender (DOR) – 21. Alonso (BAY)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:11. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:11.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, S. Bender, Hummels (C), Schmelzer – Gündoğan (90+1. Şahin), Weigl, Durm – Mchitarjan, Aubameyang, Reus (81. Ramos).
    Náhradníci: Weidenfeller – G. Castro, Ginter, Leitner, Ramos, Şahin, Subotić.

    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Kimmich, Alaba, Bernat – Alonso (90. Benatia), Arturo Vidal – Robben, T. Müller, Costa (75. Ribéry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Th. Alcântara, Benatia, Rafinha, Ribéry, Götze, Rode.

    Rozhodca: Tobias Stieler