Neapol – AC Miláno 1:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:1 (1:1)
AC Miláno
Pondelok 22.02.2016, 21:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 26. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3.
     
    90+3
    Šestnásťročný Gianluigi Donnarumma duchaprítomným zákrokom zrejme zachránil Milánčanom bod! Albánsky pravý obranca Elseid Hysa sa predral po pravej strane k centu, ktorým hľadal nedávno prichádzajúceho El Kaddouriho. Marocký futbalista sa nachádzal v ideálnej pozícii na zakončenie, no zo siedmich metrov trestuhodne napálil loptu priamo do rúk vďačného mladíčka, ktorú jeho pokus napevno zovrel do svojej náruče. Neapolská príležitosť na matchball gólom nekončí, Rossoneri sú blízko k zisku dôležitého bodu!
     
    90
    Strelec úvodného gólu pondelňajšej dohrávky odchádza presne po vypršaní riadneho hraiceho času. Insigneho nahrádza Maročan El Kaddouri.
    90.
     
    90
    Keisuke Honda mal na vec iný pohľad a Milánčanom mohol zariadiť prekvapujúce a nezaslúžené víťazstvo. Práve rebel Balotelli sa zmocnil prihrávky nejakých tridsať metrov od bránky, odkiaľ expedoval prihrávku pre japonského technika. Honda si tradične nachystal loptu na svoju laserovú ľavačku, ktorou z vyše dvadsiatich metrov pálil presne k ľavej žrdi skúseného Pepeho Reinu. Španielsky gólman sa musel veľmi rýchlo presunúť k svojej tyči, čo napokon zvládol a loptu vyrazil aspoň do strany na rohový kop.
     
    87
    Francúzskeho bojovníka Nianga v závere stretnutia nahrádza bad boy talianskeho futbalu – Mario Balotelli. Vypáli dnes Joker s ghanskými koreňmi Neapol?
     
    83
    Unavený kapitán milánskych Rossoneri Riccardo Montolivo zhruba desať minút pred koncom stretnutia opúšťa ihrisko. Nahrádza ho Bertolacci.
     
    82
    Všadeprítomný Gonzalo Higuaín zahadzuje najväčšiu gólovú príležitosť druhého polčasu, patový stav pod Vezuvom zostáva v platnosti! Dnes vynikajúci Ghoulam sa prehnal po ľavej strane ako utrhnutý vagón, aby na konci svojho prieniku prudko centroval na prednú tyč, do priestoru argentínskeho predátora. Higuaín sa pritlačil k prízemnému pasu svojho spoluhráča, no bránený Zapatom nedokázal poslať loptu do priestoru troch žrdí. Higuaínova koncovka minula Donnarummovu svätyňu o necelý meter. Suverénne najlepší strelec súťaže i naďalej vychádza gólovo naprázdno.
     
    80
    Domáca lavička už bez jej šéfa Maurizia Sarriho rýchlo vystriedala. Namiesto stredopoliara Allana prichádza na zelený pažiť taliansky forward Manolo Gabbiadini.
     
    75
    Naštartovaný Maurizio Sarri vyštartoval po štvrtom rozhodcovi, u ktorého reklamoval jeden zo série milánskych nedovolených zákrokov. Prísny Luca Banti po konzultácii s kolegom Doboszom vykázal domáceho kouča na tribúnu Stadio San Paolo, odkiaľ bude sledovať záverečnú štvrťhodinku pondelňajšej dohrávky 26. kola Serie A. Podarí sa v nej Neapolu návrat na čelo ligovej tabuľky?
     
    72
    Najlepší ligový strelec milánskeho AC Carlos Bacca opúšťa hraciu plochu, aby ho nahradil spomínaný francúzsky žolík Jérémy Ménez.
    67.
     
    67
    Domáci po priamom kope čerstvého Mertensa ešte Donarummu v bránke Milánčanov neohrozili, no po následnej akcii z druhej vlny sa mohli vrátiť do jednogólového vedenia. Mladučký tínedžer v bránke Rossoneri mal tentokrát podstatne viacej šťastia a to isté môžeme tvrdiť aj o Carlosovi Baccovi, ktorý takmer napol nesprávnu sieť. Z pravej strany ihriska prišiel po Mertensovej strele do múru prudký center, ktorý si paradoxne našiel práve belgického trpaslíka. Ten so svojou druhou príležitosťou na skorý gól naložil podstatne lepšie, no krížnu strelu z desiatich metrov zastavila pravá žrď AC. Bacca následne odkopom do bezpečia tesne minul pravú žrď vlastnej svätyne.
     
    66
    Riccardo Montolivo na hranici veľkého vápna v súboji kapitánov absolútne nevyzrel na geniálnu kľučku Mareka Hamšíka, ktorý sa jednoduchým flip-flopom presadil cez talianskeho stredopoliara. Ten musel zatiahnuť ručnú i za cenu žltej karty a nebezpečnej streleckej parkety pre Neapol.
     
    65
    Po dvadsiatich minútach druhého dejstva sa k prvej taktickej zmene odhodlal domáci kouč Sarri, ktorý namiesto Callejóna posiela na pľac Driesa Mertensa.
     
    53
    Luca Banti tasí žltú kartu premiérovo až v 53. minúte, keď stratil trpezlivosť s neustálym zdržovaním mladučkého Gianluigiho Donnarummu v bránke Milánčanov.
    44. Giacomo Bonaventura (ACM) - 1:1
     
    44
    AC Miláno dalo gól!
    Eufória a ligové líderstvo domáceho celku dlho nevydržalo, Milánčania zrovnali krok! Japonský samuraj Keisuke Honda dostal na pravej strane trestuhodne veľa priestoru a trest samotný napokon prišiel z jeho smrteľnej ľavačky. Milánska desiatka síce hľadala zakončovateľa Carlosa Baccu, pred ktorým síce hlavičkoval Koulibaly, no senegalský obranca podvihol loptu presne na kopačku nachystaného GIACOMA BONAVENTURU, ktorý osamotený zo siedmich metrov prestrelil na bližšej žrdi skúseného gólmana Pepeho Reinu. Krátko pred koncom prvej časti je pod Vezuvom vyrovnané!
    39. Lorenzo Insigne (NEA) - 1:0
     
    39
    Neapol dal gól!
    Šestnásťročný zajac v bránke milánskeho AC Gianluigi Donnarumma púšťa päť minút pred koncom úvodného dejstva lacný gól, ktorým sa domáci ujímajú dôležitého vedenia! Aktívny obranca Faouzi Ghoulam na ľavej strane ihriska prestrčil loptu na LORENZA INSIGNEHO. Taliansky krídelník sa namiesto očakávaného vniknutia do plného bloku odhodlal k strele z nejakých dvadsiatich piatich metrov a tá na prekvapenie Milánčanov zapadla až k ľavej žrdi hosťujúceho gólmana. Toho čiastočne zmiatol Abateho pokus zraziť Insigneho pokus, no gólová koncovka malá smrteľné parametre. Favorit sa ujíma vedenia!
     
    35
    Jednoduchá, no o to krásnejšia akcia belasých mohla priniesť úvodný gól pondelňajšej dohrávky 26. kola talianskej Serie A, no Neapol sa zatiaľ na prvú priečku ligovej tabuľky neposúva. Gonzalo Higuaín z ľavej strany prihrával po zemi na prednú tyč, kde sa od Alexa odpútal španielsky krídelník José Callejón. Akcia bývalých kolegov z dresu madridského Realu bola zakončená prízemnou strelou druhého menovaného, ktorý však prudkú prihrávku Higuaína neupratal medzi tri žrde. Higuaín o pár desiatok sekúnd neskôr pálil z hranice veľkého vápna tesne nad. Favorit začína desať minút pred koncom prvej časti prikladať pod kotol.
    20.
     
    20
    Gonzalo Higuaín sa dostal do svojej klasickej streleckej pozície, z ktorej v prebiehajúcom ročníku skóruje i so zaviazanými očami, no skóre sa na Stadio San Paulo po úvodnej gólovej príležitosti nemení. Na počiatku nápaditej akcie belasých bol Marek Hamšík, ktorý na pravej strane spozoroval voľného Allana. Letná posila z konkurenčného Udinese Calcio okamžite poslala do šance uvoľnujúceho sa Higuaína, ktorý sa vyhol Alexom nezaklapnutej ofsajdovej pasci. Typický Argentínčanov krížny pokus zo siedmich metrov obetavo zablokoval Cristian Zapata, vďaka ktorému lopta doskackala len mimo pravej žrde mladého Donnarummu.

    Erik Farkaš

    Góly: 39. L. Insigne – 44. Bonaventura

    Karty:   53. G. Donnarumma (ACM), 66. Montolivo (ACM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:14.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (80. Gabbiadini), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón (65. D. Mertens), Higuaín, L. Insigne (90. El Kaddouri).
    Náhradníci: Gabriel, Rafael Cabral – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, Regini, David López, Chiricheş, Gabbiadini, El Kaddouri, Chalobah.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, Alex, C. Zapata, Antonelli – Honda, Kucka, Montolivo (C) (83. Bertolacci), Bonaventura – Bacca (72. Ménez), Niang (87. Balotelli).
    Náhradníci: Abbiati, Livieri – Calabria, De Sciglio, A. Romagnoli, A. Poli, J. Mauri, Simič, K-P. Boateng, Bertolacci, Ménez, Balotelli.

    Rozhodca: Luca Banti – A. Giallatini, M. Passeri – G. Dobosz