Neapol – AC Miláno 1:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:1 (1:1)
AC Miláno
Pondelok 22.02.2016, 21:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie začína o 21:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vitajte na neapolskom Stadio San Paolo, kde domáci v rámci pondelňajšej dohrávky 26. kola talianskej Serie A privítajú milánske AC.

    Hlavnou témou stretnutia bude dostihový hon Partenopei za majstrovským titulom, respektíve pokračovanie stíhacej jazdy hostí v závode o pohárovú Európu.
    Slovenský fanúšik zostane ochudobnený o vzájomnú konfrontáciu Mareka Hamšíka a Juraja Kucku, keďže druhého menovaného vyradil z hry natiahnutý stehenný sval. Stretnutím vás bude sprevádzať komentátor Erik Farkaš.

    Tabuľkové postavenie:

    2. Neapol: 17 – 5 – 3; skóre 53:20; body 53
    6. Miláno: 12 – 7 – 6; skóre 37:27; body 43

    Forma:

    Neapol: V – V – V – V – P – P
    Miláno: R – V – V – V – R – V

    Neapolskí hráči sa pod taktovkou manažéra Maurizia Sarriho pripravovali na dnešné prestížne stretnutie s vedomím exkluzívnej príležitosti na predskočenie turínskeho Juventusu – aktuálneho lídra talianskej Serie A. „Stará dáma" sa dostala na čelo pelotónu ligového futbalu na Apeninskom polostrove len pred týždňom, keď v domácom prostredí zdolala práve tím spod Vezuvu. O osude vyrovnaného stretnutia rozhodol minulú sobotu utešenou ranou Simone Zaza. Neapol tak prerušil sériu deviatich ligových zápasov bez porážky, vrátane ostatných ôsmich po sebe idúcich víťazstiev.
    Partenopei následne nevyšiel ani štart európskej jari, keď v rámci úvodného stretnutia šestnásťfinále Európskej ligy UEFA neskórovali na El Madrigal (Villarreal 0:1). Partia okolo špílmachra Mareka Hamšíka sa môže vrátiť do psychickej i tabuľkovej pohody, veď na vedúci Juventus stráca pri dnešnom zápase k dobru len dva body. Partenopei doma pri desiatich víťazstvách a dvoch remízach ani raz neprehrali.

    Milánske AC pod vedením srbského lodivoda Sinišu Mihajloviča našlo v posledných týždňoch balans a stabilizovalo svoju ligovú pozíciu. Rossoneri sa momentálne nachádzajú na šiestej priečke a vzhľadom na víťazstvá svojich sokov na nej zostanú i po dnešnej dohrávke. Bodová strata na pohárovú Európu sa môže v prípade prehry prehĺbiť na päť bodov, ktoré hrdý milánsky klub momentálne stráca na úhlavného mestského rivala na piatej priečke – Inter.
    Osemnásťnásobný taliansky majster už deväť súťažných zápasov na Apeninskom polostrove neokúsil chuť porážky. Rossoneri v posledných dvanástich ligových dueloch nestačili len na Bolognu. Tej v domácom prostredí prekvapujúco podľahli 0:1, keď desať minút pred koncom zápasu rozhodol o výsledku Emanuele Giaccherini.

    Vzájomné zápasy:

    14.04.2013; AC Miláno – SSC Neapol 1:1
    (Flamini – Pandev)

    22.09.2013; AC Miláno – SSC Neapol 1:2
    (Balotelli – Britos, G. Higuaín)

    08.02.2014; SSC Neapol – AC Miláno 3:1
    (2x G. Higuaín, Inler – Taarabt)

    14.12.2014; AC Miláno – SSC Neapol 2:0
    (Ménez, Bonaventura)

    03.05.2015; SSC Neapol – AC Miláno 3:0
    (HAMŠÍK, G. Higuaín, Gabbiadini)

    04.10.2015; AC Miláno – SSC Neapol 0:4
    (2x L. Insigne, Allan, Ely/VG)

    Hostiteľ dnešného dohrávaného stretnutia v rámci kalendárneho roka 2015 ovládol obe vzájomné merania síl s impozantným skóre 7:0.
    Milánčania naposledy triumfovali pod Vezuvom ešte v októbri 2010, keď o víťazstve červeno-čiernych v pomere 2:1 rozhodli Robinho a Ibrahimovič.

    Absencie:

    Domáci manažér Maurizio Sarri dnes bude môcť použiť kompletný káder Partenopei.

    Milánčania pricestujú pod Vezuv bez Mexésa, Elyho, Luiza Adriana, Diega Lópeza a žiaľ i Juraja Kucku, ktorého indisponuje natiahnutý stehenný sval. Otázny je štart Alessia Romagnoliho.

    Na koho sa zamerať?

    Gonzalo Higuaín (SSC Neapol): Argentínsky bombardér prežíva pravdepodobne najlepšiu sezónu v profesionálnej kariére. V 25 ligových stretnutiach zaťažil kontá súperov 24 gólmi. V prebiehajúcom ročníku ešte nezaznamenal dva bezgólové zápasy po sebe. Pripomínam, že pred týždňom vyšiel strelecky naprázdno.

    Carlos Bacca (AC Miláno): Na druhej strane barikády bude s nabitou puškou pripravená letná posila Carlos Bacca, ktorý vlani slávil so španielskou Sevillou triumf v Lige majstrov. Kolumbijčan v rovnakom počte zápasov zaznamenal o jedenásť zárezov menej. V ostatných šiestich ligových dueloch však vyšiel naprázdno len raz.

    Môj tip: 2:1
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (C), Callejón – Higuaín, L. Insigne.
    Náhradníci: Gabriel, Rafael Cabral – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, Regini, David López, Chiricheş, Gabbiadini, El Kaddouri, Chalobah.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, Alex, C. Zapata, Antonelli – Honda, Kucka, Montolivo (C), Bonaventura – Bacca, Niang.
    Náhradníci: Abbiati, Livieri – Calabria, De Sciglio, A. Romagnoli, A. Poli, J. Mauri, Simič, K-P. Boateng, Bertolacci, Ménez, Balotelli.

    Rozhodca: Luca Banti – A. Giallatini, M. Passeri – G. Dobosz.
     
    -30
    Srdce slovenského fanúšika muselo pri pohľade na základné zostavy oboch mužstiev zaplesať šťastím. Stredný záložník spod Tatier Juraj Kucka sa na poslednú chvíľu vystrábil so zranenia stehenného svalu a po boku kapitána Riccarda Montoliva by mal negovať ofenzívnu kreativitu domáceho kapitána Mareka Hamšíka.
    Dobrá to správa pre reprezentačného trénera Jána Kazáka, ktorý však na druhej strane bude trpieť pri viacerých súbojoch divokého Kucku so slovenským playmakerom.
     
    -5
    Hráči oboch mužstiev už nastupujú na hraciu plochu Stadio San Paolo. Domácich priviedol na trávnik Marek Hamšík, ktorého obrovská podobizeň viala na jednej z tribún štadióna pod Vezuvom. Pri úvodnom žrebovaní sa mu postaví 60-násobný taliansky reprezentant Riccardo Montolivo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Skúsený arbiter Luca Banti práve zahájil pondelňajšiu dohrávku 26. kola talianskej Serie A. Úvodný výkop obstarali hostia v atypickej zeleno-žltej sade dresov. Neapol v belasom v prvej časti zľava-doprava.
     
    2
    Sarriho zverenci začínajú stretnutie postupnou kombináciou z vlastnej polovice ihriska. Milánčania poctivo vyčkávajú v pevne postavenom bloku.
     
    3
    Klinicky nebezpečný tandem Hamšík-Higuaín sa po prvýkrát pokúsil o kooperáciu, no pred Argentínčanom odvracal Zapata. Následný Ghoulamov center odpratal na rohový kop stopér Alex.
     
    4
    Partenopei realizovali rozohrávku nakrátko, no loptu sa im nepodarilo dostať do veľkého vápna hostí. SSC zatiaľ jasne aktívnejšie.
     
    5
    Postupnou rozohrávkou sa snažili presadiť i Milánčania, no po niekoľkých prihrávok na istotu sa lopta dostala až k mladému gólmanovi Rossoneri. Donnarumma odkopáva na kopačku domáceho Koulibalyho.
     
    6
    Jorginho s peknou otočkou v okolí poliacej čiary, kde ho ale okamžite pressoval M´Baye Niang. Hostia s jedenástimi mužmi na vlastnej polovici.
     
    7
    Carlos Bacca v prvom protiútoku Rossoneri prevetral silného Koulibalyho, ktorý hosťom nedaroval ani rohový kop.
     
    8
    O niečo nádejnejší sa zdal byť Niangov brejk od polovice ihriska, kde obohral padajúceho Albiola. Francúzsky rýchlik sa následne snažil presadiť cez Koulibalyho, ktorý si však svoje defenzívne povinnosti plní na výbornú.
     
    9
    Neapol pokračuje v riskantnej hre s vytiahnutou obranou, pred Baccom musel drobným šlapákom znovu hasiť senegalský stopér Kalidou Koulibaly.
     
    10
    Najdôležitejší moment úvodnej desaťminútovky sa práve odohral v šestnástke Milánčanov, kde po sérii kľučiek padol Lorenzo Insigne, no arbiter Luca Banti mu na rohlík neskočil. Talian teatrálne skočil do prístojaceho Hondu, hra beží ďalej.
     
    11
    Na druhej strane sa o ďaleko futbalovejšiu realizáciu finálky pokúšal Bonaventura, ktorý však z ľavej strany šestnástky napálil len Albiola. Milánčanom úvodný rohový kop taktiež nevyšiel.
     
    12
    Zatiaľ sledujeme pod Vezuvom vyrovnané stretnutie. Domáci sú síce lepší na lopte, no Rossoneri neustále hrozia po rýchlych kontrách.
     
    13
    Brazílčan Jorginho sa na hranici veľkého vápna dostal k spätnej prihrávke od Callejóna, no prízemný loptu napálil len vysoko nad hosťujúcu bránku.
     
    14
    Rugbyovým odkopom následne Donnarummu nezamestnal ani slovenský záložník Marek Hamšík, ktorého bomba z 25 metrov preletela i atletickú dráhu a pristála až niekde u nadšene spievajúcich domácich priaznivcoch.
     
    15
    Cristian Zapata zakopáva loptu ako zemiak, jednoduchá práca pre Raúla Albiola. Úvodná štvrťhodinka na Stadio San Paolo v dobrom tempe, no bez vyložených príležitostí.
     
    16
    Nezaradíme medzi ne ani Insigneho nápaditý pokus z ľavej strany ihriska. Talianov pokus spoza šestnástky síce nestrácal na razancii, no Donnarumma v lete situáciu istil.
     
    17
    Neapol skúsene upokojil situáciu po Hondovej ofenzívnej snahe. Ghoulam posiela loptu hlavou späť do náruče Pepeho Reinu.
     
    18
    Lorenzo Insigne sa snažil z ľavej strany nájsť Gonzala Higuaína, no Hondom zrazený pokus pristál len na kopačke Juraja Kucku.
     
    19
    José Callejón sa pekným banánikom snažil nájsť našliapnutého Higuaína, pred ktorým v akrobatickej polohe odkopával stopér Zapata.
     
    20
    Gonzalo Higuaín sa dostal do svojej klasickej streleckej pozície, z ktorej v prebiehajúcom ročníku skóruje i so zaviazanými očami, no skóre sa na Stadio San Paulo po úvodnej gólovej príležitosti nemení. Na počiatku nápaditej akcie belasých bol Marek Hamšík, ktorý na pravej strane spozoroval voľného Allana. Letná posila z konkurenčného Udinese Calcio okamžite poslala do šance uvoľnujúceho sa Higuaína, ktorý sa vyhol Alexom nezaklapnutej ofsajdovej pasci. Typický Argentínčanov krížny pokus zo siedmich metrov obetavo zablokoval Cristian Zapata, vďaka ktorému lopta doskackala len mimo pravej žrde mladého Donnarummu.
    20.
     
    22
    M´Baye Niang bol na druhej strane zastavený nedovolene, Milánčania dostávajú výhodu štandardnej situácie z vyše tridsiatich metrov.
     
    23
    Voľný kop rozohral kapitán Riccardo Montolivo, ktorý však nasmeroval loptu len priamo na Pepeho Reinu. Alex sa navyše dopustil útočného faulu voči Ghoulamovi.
     
    24
    S bolestivou grimasou tento raz končí na trávniku Allan, ktorého pristúpil členok M´Baye Niang. Štandardka pre favorizovaný Neapol.
     
    25
    Luca Banti musí napomínať nervózneho Nianga, ktorý sa na hranici veľkého vápna pasoval s Koulibalym. Skúsený rozhodca si musí spraviť poriadok.
     
    26
    Po rušných minútach na oboch stranách upokojuje situáciu domáce mužstvo, ktoré sa opäť venuje postupnej rozohrávke od polky zeleného koberca.
     
    27
    Niangov tretí či štvrtý faul v krátkom slede opäť púta pozornosť Lucu Bantiho, ktorý mu udeľuje posledné upozornenie. Pri najbližšom nedovolenom zákroku mladého kohúta bude tasiť žltú kartu.
     
    28
    Gonzalo Higuaín ďalekonosným pokusom minul bránku Gianluigiho Donnarummu, ktorý sa následne neponáhľal s rozohrávkou, čo nasrdilo argentínskeho bombera.
     
    29
    Milánčania v tejto fáze volia oddychovú pasáž a svoj pressing spúšťajú až nejakých 30-35 metrov od svojej svätyne.
     
    30
    Higuaína tentokrát zastavil veleskúsený Alex, ktorý následne očami vytláčal aj Insigneho obstrel z uhlu. Šestnásťročný gólman Rossoneri sa znovu preletel naprázdno.
     
    31
    Center aktívneho Ghoulama z ľavej strany zablokoval taliansky pravý obranca Ignazio Abate, Partenopei budú rozohrávať od rohovej zástavky.
     
    32
    Center z ľavej strany letí priamo do náruče Donnarummu, ktorý loptu s istotou chytá. Po polhodinke hráme pod Vezuvom bez gólov.
     
    33
    Nemení to ani Callejónov pokus z pravej strany, ktorým Španiel mieri len do stredu milánskej bránky. Hosťujúci tínedžer skrýva loptu do svojho náručia.
     
    34
    Montolivov nákop na druhej strane nemal nárok na úspech. Ešte pred Kuckom zbiera pretiahnutý center znovu Pepe Reina, ktorý dnes ešte nemusel zasahovať.
     
    35
    Jednoduchá, no o to krásnejšia akcia belasých mohla priniesť úvodný gól pondelňajšej dohrávky 26. kola talianskej Serie A, no Neapol sa zatiaľ na prvú priečku ligovej tabuľky neposúva. Gonzalo Higuaín z ľavej strany prihrával po zemi na prednú tyč, kde sa od Alexa odpútal španielsky krídelník José Callejón. Akcia bývalých kolegov z dresu madridského Realu bola zakončená prízemnou strelou druhého menovaného, ktorý však prudkú prihrávku Higuaína neupratal medzi tri žrde. Higuaín o pár desiatok sekúnd neskôr pálil z hranice veľkého vápna tesne nad. Favorit začína desať minút pred koncom prvej časti prikladať pod kotol.
     
    37
    Neapol sa nepresadil ani po následnej aktivite vynikajúceho Higuaína. Argentínsky kanonier vybojoval pre Hamšíkovcov rohový kop.
     
    38
    Pretiahnutý center od rohovej zástavky neznamenal pre hostí žiadne nebezpečenstvo, pokračujeme za bezgólového stavu.
     
    39
    Neapol dal gól!
    Šestnásťročný zajac v bránke milánskeho AC Gianluigi Donnarumma púšťa päť minút pred koncom úvodného dejstva lacný gól, ktorým sa domáci ujímajú dôležitého vedenia! Aktívny obranca Faouzi Ghoulam na ľavej strane ihriska prestrčil loptu na LORENZA INSIGNEHO. Taliansky krídelník sa namiesto očakávaného vniknutia do plného bloku odhodlal k strele z nejakých dvadsiatich piatich metrov a tá na prekvapenie Milánčanov zapadla až k ľavej žrdi hosťujúceho gólmana. Toho čiastočne zmiatol Abateho pokus zraziť Insigneho pokus, no gólová koncovka malá smrteľné parametre. Favorit sa ujíma vedenia!
    39. Lorenzo Insigne (NEA) - 1:0
     
    41
    Hysaj bol na pravej strane ihriska zostrelený Niangom, ktorý ani po svojom piatom nedovolenom zákroku neinkasuje kartové napomínanie.
     
    42
    Na Stadio San Paolo sa rozpútalo hotové peklo, fanúšikovia sú vo vytŕžení a veľmi vášnivo reagujú na všetky herné situácie.
     
    44
    AC Miláno dalo gól!
    Eufória a ligové líderstvo domáceho celku dlho nevydržalo, Milánčania zrovnali krok! Japonský samuraj Keisuke Honda dostal na pravej strane trestuhodne veľa priestoru a trest samotný napokon prišiel z jeho smrteľnej ľavačky. Milánska desiatka síce hľadala zakončovateľa Carlosa Baccu, pred ktorým síce hlavičkoval Koulibaly, no senegalský obranca podvihol loptu presne na kopačku nachystaného GIACOMA BONAVENTURU, ktorý osamotený zo siedmich metrov prestrelil na bližšej žrdi skúseného gólmana Pepeho Reinu. Krátko pred koncom prvej časti je pod Vezuvom vyrovnané!
    44. Giacomo Bonaventura (ACM) - 1:1
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Stadio San Paolo sa hrá zatiaľ interesantné stretnutie s dobrým tempom a viacerými nebezpečnými príležitosťami, predovšetkým na strane hostiteľa. Z gólových šancí sa ujali dve, ktoré v rámci záverečnej päťminútovky definovali úvodné dejstvo. Po šikovnej Ghoulamovej prestrkovačke na ľavej strane otvoril skóre i s dávkou šťastia neapolský Lorenzo Insigne. Partenopei sa z vedenia radovali len päť minút, na ktorých konci na druhej strane kontroval Giacomo Bonaventura. Vzhľadom na priebeh úvodného dejstva zatiaľ môžeme polemizovať o domácej strate dvoch bodov.

    Sarriho zverenci môžu splniť úlohu favorita v druhom polčase, ktorého výkop nás čaká približne o 22:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci v belasej sade dresov práve obstarali úvodný výkop druhého dejstva. Obe mužstvá nastúpili do druhej časti v nezmenených zostavách.
     
    47
    Ignazio Abate na pravej strane s exkluzívnou prácou telom proti strelcovi úvodného gólu SSC. Lorenzo končí na trávniku, Abate zakladá brejk AC.
     
    48
    Lorenzo Insigne si hodil loptu príliš ďaleko od kopačky, čo využil na získanie pozičného držania Juraj Kucka. Slovenský srdciar ale veľmi rýchlo stratil guľatý nezmysel v konfrontácii s Jorginhom.
     
    49
    Allan sa po Hysajovej prihrávke po pravej lajne snažil predrať do šestnástky cez milánskeho kapitána Montoliva, no ten mu na kraji šestnástky nenechal milimeter voľného priestoru. Päťka pre Donnarummu.
     
    50
    Albánsky bek Elseid Hysaj bol ďaleko úspešnejší v svojej ortodoxnejšej defenzívnej práci. Na pravej strane nedal dýchať Antonellimu.
     
    51
    V skorom úvode druhého dejstva zatiaľ sledujeme taktické šachy s väčšou iniciatívou SSC, no o to pozornejšou defenzívou žlto-zelených.
     
    52
    Rovnako koncentrovaný bol senegalský stopér Koulibaly, ktroý na ľavej strane ihriska vygumoval agilného M´Bayeho Nianga.
     
    53
    Luca Banti tasí žltú kartu premiérovo až v 53. minúte, keď stratil trpezlivosť s neustálym zdržovaním mladučkého Gianluigiho Donnarummu v bránke Milánčanov.
     
    54
    Juraj Kucka získal v strede ihriska extrémne dôležitú loptu, ktorú následne expedoval pre Carlosa Baccu. Kolumbijčan svojou finálkou hľadal Nianga, pred ktorým výborne odkopával španielsky zadák Raúl Albiol.
     
    55
    Na Stadio San Paolo sa začína priostrovať. Giacomo Bonaventura na ľavej strane sotil do Callejóna, Banti tentokrát do svojej kapsy nesiaha.
     
    56
    Zdržanlivosť volí i po divokom Antonelliho zákroku na ľavej strane. Taliansky zadák si naskočil na Callejóna, ktorý bol v krátkom slede obeťou ďalšieho nevyberaného zákroku.
     
    57
    Skúsený muž s píšťaľkou má stretnutie pevne vo svojich rukách a nepripúšťa akékoľvek výstrelky vášnivých hráčov talianskej Serie A.
     
    58
    Neapol sa baví svojou postupnou rozohrávkou, no postupom času bude musieť spriamočiariť svoju hru. Postavené bloky Rossoneri zatiaľ držia.
     
    59
    Keisuke Honda sa pokúšal založiť nápaditú akciu osemnásťnásobného talianskeho šampióna, no Japoncovu kľučku zastavil v páde rukou Allan.
     
    60
    Zbytočné vzrušenie na Stadio San Paulo, Lorenzo Insigne sa po Hamšíkovom pase z polky ihriska nachádzal v postavení mimo hru. Nutné je ale dodať, že tento verdikt postranného rozhodcu nebol správny.
     
    61
    Gianluigi Donnarumma bol pri lopte napriek tomu o niečo skorej a žiadne nebezpečie tak miernemu outsiderovi duelu nehrozilo.
     
    62
    Niang v ďalšom strete, ktorý bol posúdený ako nedovolený, no tentokrát bol obeťou samotný Francúz, ktorého naremploval Koulibaly.
     
    63
    Krásna výmena lopty domácich hráčov vyvrcholila nepresnosťou Jorginha, ktorý namiesto Higuaína prihral len na kopačku Abateho.
     
    64
    Gianluigi Donnarumma sa tentokrát zaskočiť nenechal a milánske AC i naďalej drží bodový zisk. Callejónov center vyrazil ešte pred Higuaínom, ktorého navyše strážil Alex.
     
    65
    Po dvadsiatich minútach druhého dejstva sa k prvej taktickej zmene odhodlal domáci kouč Sarri, ktorý namiesto Callejóna posiela na pľac Driesa Mertensa.
     
    66
    Riccardo Montolivo na hranici veľkého vápna v súboji kapitánov absolútne nevyzrel na geniálnu kľučku Mareka Hamšíka, ktorý sa jednoduchým flip-flopom presadil cez talianskeho stredopoliara. Ten musel zatiahnuť ručnú i za cenu žltej karty a nebezpečnej streleckej parkety pre Neapol.
     
    67
    Domáci po priamom kope čerstvého Mertensa ešte Donarummu v bránke Milánčanov neohrozili, no po následnej akcii z druhej vlny sa mohli vrátiť do jednogólového vedenia. Mladučký tínedžer v bránke Rossoneri mal tentokrát podstatne viacej šťastia a to isté môžeme tvrdiť aj o Carlosovi Baccovi, ktorý takmer napol nesprávnu sieť. Z pravej strany ihriska prišiel po Mertensovej strele do múru prudký center, ktorý si paradoxne našiel práve belgického trpaslíka. Ten so svojou druhou príležitosťou na skorý gól naložil podstatne lepšie, no krížnu strelu z desiatich metrov zastavila pravá žrď AC. Bacca následne odkopom do bezpečia tesne minul pravú žrď vlastnej svätyne.
    67.
     
    69
    Po prvýkrát bude striedať i hosťujúci Siniša Mihajlovič, ktorý vyšle na hraciu plochu skúseného Francúza Jérémyho Méneza.
     
    71
    Jeho rýchle nohy by sa v závere mohli hodiť, keďže Rossoneri sa čoraz viacej sťahujú pred gólmana Donnarummu, pričom sa spoliehajú prevažne na rýchle brejky.
     
    72
    Najlepší ligový strelec milánskeho AC Carlos Bacca opúšťa hraciu plochu, aby ho nahradil spomínaný francúzsky žolík Jérémy Ménez.
     
    73
    Uvidíme, či sa tímu z mesta módy vyplatí taktická zmena rovnako, ako je tomu v prípade aktívneho Driesa Mertensa, ktorý bol tentokrát vystavený do ofsajdu.
     
    74
    V strede poľa je to poriadny boj, ktorý si bude musieť Luca Banti v najbližších minútach postrážiť. Kucka v tejto situácii naložil Jorginhovi.
     
    75
    Naštartovaný Maurizio Sarri vyštartoval po štvrtom rozhodcovi, u ktorého reklamoval jeden zo série milánskych nedovolených zákrokov. Prísny Luca Banti po konzultácii s kolegom Doboszom vykázal domáceho kouča na tribúnu Stadio San Paolo, odkiaľ bude sledovať záverečnú štvrťhodinku pondelňajšej dohrávky 26. kola Serie A. Podarí sa v nej Neapolu návrat na čelo ligovej tabuľky?
     
    77
    Zatiaľ ešte nie. Mertensov oblúčik ponad obranu Rossoneri chytá Gianluigi Donnarumma, ktorý bol pri lopte rýchlejšie, než Gonzalo Higuaín.
     
    78
    Gonzalo Higuaín po sérii ostrých zákrokov začína pôsobiť frustrovaným dojmom. V tejto situácii absolútne nereagoval na Allanov padáčik do šestnástky.
     
    79
    Zlepšujúca sa dvojica Alex-Zapata opäť fungovala bezchybne. Druhý menovaný čisto vytlačil Higuaína za bránkovú čiaru, čo horkokrvný Argentínčan berie len s veľkou dávkou nevôle.
     
    80
    Domáca lavička už bez jej šéfa Maurizia Sarriho rýchlo vystriedala. Namiesto stredopoliara Allana prichádza na zelený pažiť taliansky forward Manolo Gabbiadini.
     
    82
    Všadeprítomný Gonzalo Higuaín zahadzuje najväčšiu gólovú príležitosť druhého polčasu, patový stav pod Vezuvom zostáva v platnosti! Dnes vynikajúci Ghoulam sa prehnal po ľavej strane ako utrhnutý vagón, aby na konci svojho prieniku prudko centroval na prednú tyč, do priestoru argentínskeho predátora. Higuaín sa pritlačil k prízemnému pasu svojho spoluhráča, no bránený Zapatom nedokázal poslať loptu do priestoru troch žrdí. Higuaínova koncovka minula Donnarummovu svätyňu o necelý meter. Suverénne najlepší strelec súťaže i naďalej vychádza gólovo naprázdno.
     
    83
    Unavený kapitán milánskych Rossoneri Riccardo Montolivo zhruba desať minút pred koncom stretnutia opúšťa ihrisko. Nahrádza ho Bertolacci.
     
    85
    M´Baye Niang poriadne vystrašil gólmana Pepeho Reinu, ktorý je v druhom dejstve nezamestnaný. Nezmenilo sa to ani po Francúzovom nepresnom pokuse.
    85.
     
    86
    Ešte o niečo nepresnejší bol na druhej strane Lorenzo Insigne. Strelec úvodného presného zásahu napálil Hysajovu prihrávku vysoko nad.
     
    87
    Francúzskeho bojovníka Nianga v závere stretnutia nahrádza bad boy talianskeho futbalu – Mario Balotelli. Vypáli dnes Joker s ghanskými koreňmi Neapol?
     
    88
    Oddaní fanúšikovia neprestajne tiahnu Partenopei k trom bodom, no čas belasého mužstva sa pomaly kráti.
     
    90
    Keisuke Honda mal na vec iný pohľad a Milánčanom mohol zariadiť prekvapujúce a nezaslúžené víťazstvo. Práve rebel Balotelli sa zmocnil prihrávky nejakých tridsať metrov od bránky, odkiaľ expedoval prihrávku pre japonského technika. Honda si tradične nachystal loptu na svoju laserovú ľavačku, ktorou z vyše dvadsiatich metrov pálil presne k ľavej žrdi skúseného Pepeho Reinu. Španielsky gólman sa musel veľmi rýchlo presunúť k svojej tyči, čo napokon zvládol a loptu vyrazil aspoň do strany na rohový kop.
    90.
     
    90
    Strelec úvodného gólu pondelňajšej dohrávky odchádza presne po vypršaní riadneho hraiceho času. Insigneho nahrádza Maročan El Kaddouri.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Lucom Bantim bude k zaujímavému stretnutiu pridávať ešte štyri nadstavené minúty.
     
    90+3
    Šestnásťročný Gianluigi Donnarumma duchaprítomným zákrokom zrejme zachránil Milánčanom bod! Albánsky pravý obranca Elseid Hysa sa predral po pravej strane k centu, ktorým hľadal nedávno prichádzajúceho El Kaddouriho. Marocký futbalista sa nachádzal v ideálnej pozícii na zakončenie, no zo siedmich metrov trestuhodne napálil loptu priamo do rúk vďačného mladíčka, ktorú jeho pokus napevno zovrel do svojej náruče. Neapolská príležitosť na matchball gólom nekončí, Rossoneri sú blízko k zisku dôležitého bodu!
    90+3.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Neapolský SSC v rámci pondelňajšej dohrávky 26. kola talianskej Serie A zahodil exkluzívnu príležitosť predskočiť úradujúceho šampióna Apeninskeho polostrova – Juventus Turín. Domáci dnes pre to potrebovali zvíťaziť, čo začali napĺňať v 39. minúte, kedy utešenou strelou otvoril skóre duelu Lorenzo Insigne. Radosť belasých ale trvala len necelých päť minút, na konci ktorých na druhej strane kontroval Giacomo Bonaventura. Partenopei v druhej časti naháňali tri body, no ani v jednej z troch gólových príležitostí nenapli sieť za gólmanom Gianluigim Donnarummom. Mertens orazítkoval jeho pravú žrď, Higuaínu ju o necelý meter v tutovke minul a striedajúci El Kaddouri v jasnej pozícii vyprášil len rukavice talianskeho tínedžera.

    Gonzalo Higuaín po prvýkrát v sezóne neskóroval v dvoch po sebe idúcich stretnutiach, čo domácich stálo dva body a šancu vrátiť sa na čelo talianskej Serie A. Týmto najdôležitejším konštatovaním sa s vami lúči komentátor Erik Farkaš. Želám dobrú noc. (23:07:48)

    Erik Farkaš

    Góly: 39. L. Insigne – 44. Bonaventura

    Karty:   53. G. Donnarumma (ACM), 66. Montolivo (ACM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:14.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (80. Gabbiadini), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón (65. D. Mertens), Higuaín, L. Insigne (90. El Kaddouri).
    Náhradníci: Gabriel, Rafael Cabral – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, Regini, David López, Chiricheş, Gabbiadini, El Kaddouri, Chalobah.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, Alex, C. Zapata, Antonelli – Honda, Kucka, Montolivo (C) (83. Bertolacci), Bonaventura – Bacca (72. Ménez), Niang (87. Balotelli).
    Náhradníci: Abbiati, Livieri – Calabria, De Sciglio, A. Romagnoli, A. Poli, J. Mauri, Simič, K-P. Boateng, Bertolacci, Ménez, Balotelli.

    Rozhodca: Luca Banti – A. Giallatini, M. Passeri – G. Dobosz