Neapol – AC Miláno 1:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:1 (1:1)
AC Miláno
Pondelok 22.02.2016, 21:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Neapolský SSC v rámci pondelňajšej dohrávky 26. kola talianskej Serie A zahodil exkluzívnu príležitosť predskočiť úradujúceho šampióna Apeninskeho polostrova – Juventus Turín. Domáci dnes pre to potrebovali zvíťaziť, čo začali napĺňať v 39. minúte, kedy utešenou strelou otvoril skóre duelu Lorenzo Insigne. Radosť belasých ale trvala len necelých päť minút, na konci ktorých na druhej strane kontroval Giacomo Bonaventura. Partenopei v druhej časti naháňali tri body, no ani v jednej z troch gólových príležitostí nenapli sieť za gólmanom Gianluigim Donnarummom. Mertens orazítkoval jeho pravú žrď, Higuaínu ju o necelý meter v tutovke minul a striedajúci El Kaddouri v jasnej pozícii vyprášil len rukavice talianskeho tínedžera.

    Gonzalo Higuaín po prvýkrát v sezóne neskóroval v dvoch po sebe idúcich stretnutiach, čo domácich stálo dva body a šancu vrátiť sa na čelo talianskej Serie A. Týmto najdôležitejším konštatovaním sa s vami lúči komentátor Erik Farkaš. Želám dobrú noc. (23:07:48)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+3.
     
    90+3
    Šestnásťročný Gianluigi Donnarumma duchaprítomným zákrokom zrejme zachránil Milánčanom bod! Albánsky pravý obranca Elseid Hysa sa predral po pravej strane k centu, ktorým hľadal nedávno prichádzajúceho El Kaddouriho. Marocký futbalista sa nachádzal v ideálnej pozícii na zakončenie, no zo siedmich metrov trestuhodne napálil loptu priamo do rúk vďačného mladíčka, ktorú jeho pokus napevno zovrel do svojej náruče. Neapolská príležitosť na matchball gólom nekončí, Rossoneri sú blízko k zisku dôležitého bodu!
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Lucom Bantim bude k zaujímavému stretnutiu pridávať ešte štyri nadstavené minúty.
     
    90
    Strelec úvodného gólu pondelňajšej dohrávky odchádza presne po vypršaní riadneho hraiceho času. Insigneho nahrádza Maročan El Kaddouri.
    90.
     
    90
    Keisuke Honda mal na vec iný pohľad a Milánčanom mohol zariadiť prekvapujúce a nezaslúžené víťazstvo. Práve rebel Balotelli sa zmocnil prihrávky nejakých tridsať metrov od bránky, odkiaľ expedoval prihrávku pre japonského technika. Honda si tradične nachystal loptu na svoju laserovú ľavačku, ktorou z vyše dvadsiatich metrov pálil presne k ľavej žrdi skúseného Pepeho Reinu. Španielsky gólman sa musel veľmi rýchlo presunúť k svojej tyči, čo napokon zvládol a loptu vyrazil aspoň do strany na rohový kop.
     
    88
    Oddaní fanúšikovia neprestajne tiahnu Partenopei k trom bodom, no čas belasého mužstva sa pomaly kráti.
     
    87
    Francúzskeho bojovníka Nianga v závere stretnutia nahrádza bad boy talianskeho futbalu – Mario Balotelli. Vypáli dnes Joker s ghanskými koreňmi Neapol?
     
    86
    Ešte o niečo nepresnejší bol na druhej strane Lorenzo Insigne. Strelec úvodného presného zásahu napálil Hysajovu prihrávku vysoko nad.
    85.
     
    85
    M´Baye Niang poriadne vystrašil gólmana Pepeho Reinu, ktorý je v druhom dejstve nezamestnaný. Nezmenilo sa to ani po Francúzovom nepresnom pokuse.
     
    83
    Unavený kapitán milánskych Rossoneri Riccardo Montolivo zhruba desať minút pred koncom stretnutia opúšťa ihrisko. Nahrádza ho Bertolacci.
     
    82
    Všadeprítomný Gonzalo Higuaín zahadzuje najväčšiu gólovú príležitosť druhého polčasu, patový stav pod Vezuvom zostáva v platnosti! Dnes vynikajúci Ghoulam sa prehnal po ľavej strane ako utrhnutý vagón, aby na konci svojho prieniku prudko centroval na prednú tyč, do priestoru argentínskeho predátora. Higuaín sa pritlačil k prízemnému pasu svojho spoluhráča, no bránený Zapatom nedokázal poslať loptu do priestoru troch žrdí. Higuaínova koncovka minula Donnarummovu svätyňu o necelý meter. Suverénne najlepší strelec súťaže i naďalej vychádza gólovo naprázdno.
     
    80
    Domáca lavička už bez jej šéfa Maurizia Sarriho rýchlo vystriedala. Namiesto stredopoliara Allana prichádza na zelený pažiť taliansky forward Manolo Gabbiadini.
     
    79
    Zlepšujúca sa dvojica Alex-Zapata opäť fungovala bezchybne. Druhý menovaný čisto vytlačil Higuaína za bránkovú čiaru, čo horkokrvný Argentínčan berie len s veľkou dávkou nevôle.
     
    78
    Gonzalo Higuaín po sérii ostrých zákrokov začína pôsobiť frustrovaným dojmom. V tejto situácii absolútne nereagoval na Allanov padáčik do šestnástky.
     
    77
    Zatiaľ ešte nie. Mertensov oblúčik ponad obranu Rossoneri chytá Gianluigi Donnarumma, ktorý bol pri lopte rýchlejšie, než Gonzalo Higuaín.

    Erik Farkaš

    Góly: 39. L. Insigne – 44. Bonaventura

    Karty:   53. G. Donnarumma (ACM), 66. Montolivo (ACM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:14.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (80. Gabbiadini), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón (65. D. Mertens), Higuaín, L. Insigne (90. El Kaddouri).
    Náhradníci: Gabriel, Rafael Cabral – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, Regini, David López, Chiricheş, Gabbiadini, El Kaddouri, Chalobah.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Abate, Alex, C. Zapata, Antonelli – Honda, Kucka, Montolivo (C) (83. Bertolacci), Bonaventura – Bacca (72. Ménez), Niang (87. Balotelli).
    Náhradníci: Abbiati, Livieri – Calabria, De Sciglio, A. Romagnoli, A. Poli, J. Mauri, Simič, K-P. Boateng, Bertolacci, Ménez, Balotelli.

    Rozhodca: Luca Banti – A. Giallatini, M. Passeri – G. Dobosz