Las Palmas – Barcelona 1:2 (kon.) | Espanyol – La Coruña 1:0 (kon.) | Real Betis – Gijón 1:1 (kon.)
Vigo – Eibar 3:2 (kon.)
koniec
UD Las Palmas
1:2 (1:2)
FC Barcelona
Sobota 20.02.2016, 16:00 • Estadio de Gran Canaria • Španielska LaLiga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Neymar v obrovskej šanci trestuhodne zlyhal, zakončenie sa rozhodol zobrať na seba, no loptu napálil len do Varasa.
     
    87
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza David García, prichádza Francisco Nili.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Dani Alves (FC Barcelona).
    84. Sergio Araujo (LPA)
     
    84
    Žltú kartu dostáva Mauricio Lemos (UD Las Palmas).
     
    83
    Všetci hosťujúci hráči bránili na vlastnej polovici, no domáci sa sériou rýchlych prihrávok dokázali dostať do obrovskej šance. Sergio Arujao zakončoval ľavačkou z dobrej parkety tesne vedľa ľavej tyče. Luis Enriqué si poriadne vydýchol.
     
    76
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Nabil El Zhar, prichádza Sergio Araujo.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergi Roberto, prichádza Thomas Vermaelen.
     
    66
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Jonathan Viera, prichádza Mauricio Lemos.
    61. Willian José (LPA)
     
    61
    Na zlú rozohrávku Claudia Brava nadviazali chybou vo vlastnej šestnástke aj Dani Alves s Ivanom Rakitičom, po ktorých zaváhaní nebezpečne zakončoval Jonathan Viera. Jeho technické zakončenie vyrazil Claudio Bravo len k Willlianovi Josému, ktorý pri dorážke nepochodil a v obrovskej príležitosti na vyrovnanie trafil len bočnú sieť!
     
    47
    Najlepší strelec Barcelony Luis Suaréz sa ocitol v ďalšej obrovskej šanci, po prihrávke Daniho Alvesa mohol zvýšiť náskok Kataláncov, no Javiho Varasa sa mu prekonať nepodarilo! Ten veľmi dobre podržal svoj tím.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arda Turan, prichádza Ivan Rakitić.
     
    41
    Luis Suaréz sa ocitol v dobrej šanci, mohol pokojne zakončovať, no namiesto strely ľavačkou volil zasekávačku a následnú prihrávku na Messiho, čo sa v konečnom dôsledku ukázalo ako dobré riešenie, no argentínska hviezda vystrelila len do jedného z brániacich hráčov.
     
    39
    Barcelona dala gól! Po sympatickom snažení domácich prišla akcia Barcelony, po ktorej sa favorit stretnutia dostal do vedenia! Dani Alves posunul loptu na Luisa Suaréza, ktorý vyťažil zo svojho ofsajdového postavenia, zbavil sa domáceho obrancu a ponúkol loptu Messimu. Proti tomu ešte stačil Javi Varas vytiahnuť fantastický zákrok, no na následnu dorážku NEYMARA už nemal šancu zareagovať!
    Neymar (BAR) - 1:2
     
    38
    Veľmi pekná kombinácia hráčov Las Palmasovu vyústila v strelu Williana Josého, ktorý si loptu pripravoval možno o čosi dlhšie, než bolo potrebné, a jeho strela bola nakoniec zablokovaná.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Arda Turan (FC Barcelona).
     
    27
    Neymar pristavil loptu Messimu, ktorý centrom posadil loptu priamo na hlavu Luisa Suaréza a ten nikým nekrytý nepremenil stopercentnú tutovku, keď o pár centimetrov minul ľavú žrď Varasovej brány!
     
    17
    Arda Turan na pravom krídle uprednostni pred prienikom do šestnástky prihrávku pod seba na Andresa Iniestu, ktorý strelou z prvou nepríjemne vystrelil. Javi Varas bol pri ľavej žrdi včas a loptu dokázal vyraziť!
    10. Willian José (LPA) - 1:1
     
    10
    Tím Las Palmas práve strelil gól! Diváci na Estadio de Gran Canaria jasajú, na tribúnach to hučí ako v úli, pretože Las Palmasu sa podarilo vyrovnať! Jonathan Viera nádhernou prihrávkou pätičkou posunul do šance WILLIANA JOSÉHO, ktorý sa v súboji presadil cez Daniho Alvesa, ocitol sa zoči-voči Bravovi, cez ktorého sa domácemu útočníkovi podarilo napnúť sieť!
    6. Luis Suárez (BAR) - 0:1
     
    6
    Barcelona dala gól! Barcelončania sa ujímajú vedenia po krásnej priamočiarej akcii! Andres Iniesta ideálnou kolmicou otvoril na ľavej strane hru pre Jordiho Albu, ktorý predložil loptu pred bránu LUISOVI SUARĚZOVI a ten ju ponad padajúceho brankára Varasa usmernil do ľavého vinkľa.

    Michal Bakoš

    Góly: 10. José – 6. L. Suárez, 39. Neymar

    Karty:   84. Lemos (LPA) – 33. Arda Turan (BAR), 86. Dani Alves (BAR)


    UD Las Palmas: Varas – David García (C) (87. Nili), Artiles, Bigas, Garrido – Mesa – El Zhar (76. Araujo), Tana, Viera (66. Lemos), Momo – José.
    Náhradníci: Lizoain – Lemos, Ángel López, Alemán, Araujo, Valerón, Nili.

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Mascherano, Mathieu, Alba – Arda Turan (46. Rakitić), Roberto (70. Vermaelen), Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Aleix Vidal, Bartra, Vermaelen, Rakitić, Munir, Sandro.

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez – Benjumea