Chabarovsk – Viťaz 1:4 (kon.) | Vladivostok – D. Moskva 2:5 (kon.) | Novokuzneck – Záhreb 5:1 (kon.)
Novosibirsk – HC Slovan 3:2 (kon.) | Jaroslavľ – Soči 3:6 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 0:1 (kon.)
S.Moskva – CSKA Moskva 2:4 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 31.01.2016, 12:30 • Ľadový palác športu Sibir, Novosibirsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.
     
    HC Slovan vo svojej štvrtej sezóne v KHL vycestoval na predposledný svoj trip v základnej časti. V piatok v Novokuznecku získal dôležité tri body a upevnil si pozíciu na ôsmej priečke, ktorá mu zaisťuje postup do play-off. O zisk ďalších bodov do tabuľky Západnej konferencie sa belasí pokúsia na ľade silného Novosibirska, ktorý si už päť kôl pred koncom zaistil postup do play-off. Domáci však v zápase motiváciu majú a veľkú, Omsk je z formy a toho môže využiť práve Sibir, ktorý by rád vyhral základnú časť Východnej konferencie.

    Novosibirsk – mesto s 1.498.900 obyvateľmi je po Moskve a Petrohrade tretím najväčším mestom v Ruskej federácii, leží v západosibírskej nížine v ázijskej časti Ruska. Hokejový klub Sibir bol založený v roku 1962. Novosibirsk zatiaľ moc vody v hokejovom svete nenamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých dvoch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 19. a 20. miesto. V treťom ročníku KHL sa Sibir prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole dostal náklad od neskoršieho víťaza Gagarinovho pohára, Salavat Julajev Ufa, 4:0 na zápasy. Novosibirsk tak v celkovom účtovaní obsadil 12. miesto. Vo štvrtom ročníku klub obsadil bez účastí v play-off súťaže celkovo opäť 20. miesto. V piatej sezóne sa Sibír prebojoval do play – off, v prvom kole bol však nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý zvíťazil v sérii 4:3 na zápasy. V šiestej sezóne sa Sibir prebojoval do play-off, vyradil v prvom kole AK Bars Kazaň po sérii 4:2 na zápasy, v tom ďalšom nestačil na celkového víťaza, séria s Magnitogorskom skončila napokon pomerom 0:4. Sibir tak obsadil v konečnom účtovaní 8. priečku. V ostatnom svojom siedmom účinkovaní v KHL sa Sibir prebojoval do konferenčného finále. Najskôr v konferenčnom štvrťfinále zdolal Traktor Čeljabinsk, keď sériu ukončil pomerom 4:2 na zápasy. V semifinále konferencie si to odniesol Magnitogorsk, Sibir dominoval a sériu ukončil po výsledku 4:1 na zápasy. Vo finále konferencie však už nestačil na hráčov AK Bars Kazaň a po sérii 1:4 na zápasy ukončil svoje účinkovanie celkovým krásnym 4. miestom, čo je doposiaľ najväčší úspech klubu v jeho histórii.

    Bielo-modro-červený dres Sibiru obliekajú hlavne hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Českej republiky – Alexander Salák a Tomáš Vincour, dvomi hráčmi zo Švédska a dres Sibiru oblieka aj Andrej Meszároš zo Slovenskej republiky. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Vladimirovič Skabelka.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Sibir z 55 zápasov 96 bodov, Slovan odohral o jeden zápas menej a získal doposiaľ 82 bodov. V Bratislave v septembri zvíťazil Sibir po výsledku 3:2, belasí tak majú čo súperovi v odvete vracať.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je Lukáš Kašpar so 42 kanadskými bodmi (14+28), na druhej priečke obranca Cam Barker s 38 kanadskými bodmi (9+29). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 32 bodový Sergej Šumakov (19+13), na druhej priečke s 27 kanadskými bodmi Maxim Šalunov (15+12). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 92,2% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,06 gólov na zápas, Michael Garnett s 90,8% úspešnosťou drží priemer 2,78 gólov na zápas. Na druhej strane Alexander Salák s 93,7% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,92 gólov na zápas, Nikita Bespalov91,7% úspešnosť zásahov s priemerom 2,75 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Ľadový palác športu Sibir uvidí v akcii jediného slovenského zástupcu v KHL a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Sibir Novosibirsk:

    Salák (Bespalov) – Alexejev, Mišarin, Menšikov, Meszároš, Vereščagin, Ignatovič, Naumov, Beliakov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Vorošilo, Ullström, Butuzov – Okulov, Jakovlev, Fefelov – Kopejkin, Gubin, Žafiarov

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Starosta, Švarný, Sersen (A), Mihalik, Rosandič, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy

    Rozhodca:

    Buturlin, Oskirko – Litvinov, Misiur.
     
    Príjemné poludnie želám všetkým priaznivcom hokeja a HC Slovan Bratislava, ktorý sa dnes predstaví na ľade v Novosibirsku. Dres domácich oblečie aj Juraj Meszároš, ktorý sa predstaví v druhej formácii v zadných radoch po boku Vitalija Menšikova.
     
    V bránke domácich od úvodu vo výbornej forme chytajúci Alexander Salák, klietku hostí bude hájiť Barry Brust, ktorého výborná forma sa stabilizovala a svojho krajana Michaela Garnetta medzi žrde nepúšťa.
    Slovan bojuje o důležité body v boji o play-off!

    Slovan bojuje o další důležité body v boji o play-off, a zatím si vede velmi dobře. Na ledě silného Novosibirsku hraje nerozhodně 2:2! Dokážou svěřenci Miloše Říhy dovést utkání do vítězného konce?

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 31. leden 2016
     
    Oba tímy už máme na hracej ploche, hostia nastúpia na dnešný duel v bielych dresoch, domáci Sibir v modrých farbách. Vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko budeme mať prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:25
    Brust bol na výlete mimo bránkovisko, Šalunov puk od mantinelu z ľavej strany poslal pred opustenú klietku, kde našiel voľného Sannikova, toho však defenzíva belasých, ktorá zastúpila Barryho v bránkovisku, k úspešnému zakončeniu nepustila. Viedenský puk vyrazil a Nedorost ho poslal do rohu klziska.
     
    01:25
    Švarný spoza bránky Brusta po prestriedaní oboch tímov založil akciu belasých, Slovan však puk v pásme domácich stratil.
     
    02:05
    Mihalik z ľavej strany z bránkovej čiary poslal puk pred bránku, Salák dal na ľad svoju hokejku a puk zblokoval na druhú stranu hracej plochy, vpred pôjdu domáci.
     
    03:22
    Nedovolené bránenie v podaní Kundrátka, Slovan bude hrať v oslabení.
     
    03:41
    Kapšar korčuľoval za vyhodeným pukom a podarilo sa ma po ľade bekhendom zakončiť, Lukáš bol však tiesnený a jeho puk bol skôr malou domov skúsenému Salákovi.
     
    04:19
    Sibir zamkol Slovan v pásme a kombinuje s pukom na hokejkách, hostia však domácich do palebnej pozície nepúšťajú.
     
    05:05
    Novosibirsk dal gól!
    Od modrej od mantinelu z ľavej strany puk na bránku Barry Brusta nahadzoval Mišarin, pred bránkou cloniaci DAVID ULLSTRÖM puk sklepol za Barryho chrbát. Asistencia: Gerogij Mišarin.
    05:05 David Ullström - 1:0
     
    06:06
    Za hákovanie dostal dve minúty na strane domácich Šumakov, teraz sa bude presilovke hostí brániť Sibir.
     
    06:29
    Slovan od úvodu drží Sibir v pásme, strela Sersena spoza kruhov bola zblokovaná, Slovan začal úvod presilovky na výbornú.
     
    07:09
    Slovan umne kombinoval s pukom v pásme braniaceho sa Sibiru, prekombinoval však svoju akciu, domáci sa dostali k puku a poslali pozdrav až k Brustovi.
     
    07:50
    Puk opustil hraciu plochu, keďže bol posledným hráčom, ktorý sa dotkol puku, hráč domácich, vhadzovať budeme pred Salákom. Nuž a Starosta nám odišiel do šatne, snáď to nebude nič vážne.
     
    08:06
    Domáci v plnom počte, Slovan hral presilovku veľmi dobre, držal domácich v pásme, úspešné zakončenie početnej výhody sme však nevideli.
     
    09:25
    Vorošilo držal puk na hokejke až príliš, napokon od kruhu nakorčuľoval späť na modrú, nabil Meszárošovi, Andrejov puk Barryho v bránke hostí neohrozil.
     
    10:28
    Sibir držal hostí chvíľu v pásme, kombinoval tam s pukom, strelu na bránku nevyslal, Kundrátek puk za bránkou vybojoval a aspoň na chvíľu puk dostali hostia do stredného pásma.
     
    11:09
    Za krosček dostal dve minúty Mihalik, presilovú hru si zahrá Sibir, je to jeho druhá dnešná presilovka, tú prvú využil.
     
    11:46
    Pekná kombinačná akcia domácich, puk z bránkovej čiary medzi kruhy dostal Butuzov, ktorý vystrelil po ľade, Brust v rozkľaku puk zachytil na ľavom betóne a následne prikryl pod rukavicu, aby vymazal z dorážky Mišarina.
     
    12:25
    Sibir sa s vyhodeným pukom už vrátil do pásma hostí a točí to s pukom na hokejkách pred Brustom, Slovan pozične veľmi dobre bráni svoje oslabenie.
     
    13:01
    Z ľavej strany Šalunov doviezol puk pred bránkovisko, odkiaľ pálil Sannikov, Brust v rozkľaku puk zrazil pred seba a okamžite ho zlikvidoval.
     
    13:09
    Hostia v plnom počte, Mihalik už naskočil na ľad a okamžite sa zapojil do hry, Sibir dohrával svoju presilovku v pásme hostí, bránku Brusta však už neohrozil.
     
    13:51
    Tičar zachytil zlú rozohrávku domácich, puk poslal z pravej strany pred bránku, Šťastný bol však pokrytý a k zakončeniu sa nedostal, puk napokon získali pod svoju kontrolu domáci a založili svoju akciu.
     
    14:35
    Slovan založil rovnako neúspešnú akciu, ako pred chvíľou jeho dnešný hostiteľ, puk za útočnou modrou stratil a vpred pôjde Sibir.
     
    15:32
    Vorošilo si robil s pukom na hokejke v pásme hostí čo chcel, nakorčuľoval za kruhy a švihom vystrelil, pred Brustom strážil priestor Surový a puk zblokoval, Barry tak zasahovať nemusel.
     
    16:23
    Sibir nahodil puk do pásma hostí a vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa tak presťahuje pred Saláka.
     
    16:47
    Kašpar nabil spoza kruhov za ľavý kruh Kundrátkovi, Tomáš pohotovo vystrelil, Salák vykorčuľoval z bránky aby zmenšil strelecký uhol a puk vyrazil späť do hry.
     
    17:03
    Okulov inkasoval hokejku do tváre a tú si nepostrážil Viedenský, ktorý dostal trest v trvaní dvoch minút za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    17:44
    Jeglič skončil po súboji pri mantineli na ľade, dve minúty za hrubosť dostal Jeglič, dve minúty za nedovolené bránenie Šalunov. Sibir bude hrať presilovku stále päť na štyri. Teraz ale nerozumiem, prečo arbitri posielajú von aj Jegliča.
     
    18:30
    Až teraz Sibir zamkol hostí v pásme a pred vypredanou arénou bude chcieť skórovať, Slovan ho však k zakončeniu a ohrozeniu Brusta v bránke hostí nepúšťa.
     
    19:03
    Hostia v plnom počte, Slovan sa ubránil početnej výhode domácich, Sibir má puk pod svojou kontrolou.
     
    19:58
    Miklík vystrelil z ľavej strany a preveril pozornosť Saláka, ktorý puk vyrazil pred seba, aby vzápätí zlikvidoval aj dorážku Surového, ktorý však bol faulovaný.
     
    19:59
    Za hákovanie dostal dve minúty Sannikov, Slovan si zahrá, najmä v druhej tretine, presilovku.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli hokej v rýchlom tempe, šance mali oba tímy, no účet zápasu otvorili domáci gólom v presilovej hre. Sibir bol v útoku nebezpečný, defenzíva belasých mala neraz plné ruky práce, najmä Viedenský podržal hneď v prvej minúte hostí, ktorí chceli potrestať Barryho výlet za bránovú čiaru. Slovan bude hrať od úvodu druhej časti hry presilovku a bude mať možnosť na zmenu skóre. Pomer striel medzi žrde v prvej časti hry 10:8.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 13:25.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Slovan sa nepresnou prihrávkou spoza bránky na ľavý kruh sám pripravil o útočné pásmo a bude sa musieť ďaleko vrátiť po puk.
     
    21:01
    Slovan už zamkol Sibir v pásme a kombinuje to s pukom, Kapšarova strela spoza pravého kruhu trafila Saláka do masky, arbitri nechali pokračovať v hre.
     
    21:37
    Slovan Bratislava dal gól!
    Kašpar vystrelil pekný projektil na Saláka, Alexander si s pukom poradil a vyrazil ho späť do hry, no Slovan operoval s pukom v pásme a k zakončeniu sa po chvíľke z ostrého uhla z pravej strany dostal LUKÁŠ KAŠPAR a predsa len ten puk pomedzi betóny prekĺzol prekvapenému Salákovi za jeho chrbát. Asistencia: Cam Barker.
    21:37 Lukáš Kašpar - 1:1
     
    22:23
    Sannikov sa o zmenu skóre nepostaral a tak sa do akcie vybrali belasí, ktorí zakladajú svoju útočnú akciu.
     
    22:36
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan sa ujíma vedenia, od pravého kruhu puk na bránku nahadzoval kapitán tímu Surový, puk pred gólmanom sklepol na ľad ANDREJ ŠŤASTNÝ a skáckajúci puk skončil v sieti Alexandra Saláka. Asistencia: Tomáš Surový.
    22:36 Andrej Šťastný - 1:2
     
    23:52
    Vypredaná aréne skanduje Sibir, Sibir, domáci však puky v pásme hostí poľahky strácajú, Slovan v defenzíve na výbornú a v Novokuznecku zápas došiel konca. Medveščak prehral na ľade Metallurgu 1:5 a z hry o play-off sa už vyfauloval. Priamym konkurentom Slovana sa tak stáva Dinamo Minsk.
     
    25:15
    Nahodený puk do pásma hostí Sibir k zakončeniu nespracoval, Slovan domácich do palebnej pozície vôbec nepúšťa.
     
    25:48
    Sersen dostal dve minúty za podrazenie a Sibir z tlaku získal presilovku, opäť prísne vylúčenie hráča v bielom drese.
     
    26:16
    Kundrátek poslal puk von z pásma cez všetky čiary a Slovan opäť tak získava cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    26:46
    Šumakov sa na ľavej strane dostal do šance a preveril Brusta v klietke hostí, Barry puk vyrazil späť do hry, cez ľavé rameno a svoju ľavú žrď a opäť tak podržal tím belasých v oslabovke.
     
    27:28
    Šalunov krásne vystrelil z pravej strany spoza kruhu, Brust vytiahol semafor a puk efektne zatočil do svojej lapačky, nuž, k tomuto niet čo dodať, krásna strela a krásny zákrok Brusta.
     
    27:42
    Gubin a dostal k zakončeniu a ani on sa o zmenu skóre teraz nepostaral, Slovan už svoje oslabenie zrejme ubráni bez ujmy.
     
    27:48
    Hostia v plnom počte, Sibir hral presilovku výborne, Slovan výborne bránil a Brust zlikvidoval tri tutovky z hokejok domácich hráčov.
     
    28:41
    Mihalik umne poslal puk von cez všetky čiary aj za cenu zakázaného uvoľnenia, Slovan síce nemôže striedať, no potreboval prerušiť ten tlak domácich, ktorý pokračoval aj po skončenej presilovke.
     
    29:38
    Slovan teraz chvíľu hral s pukom v pásme domácich, ktorí sa však poľahky ubránili a puk poslali do stredného pásma.
     
    29:45
    Slovan bude pykať, za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche to bude trest pre hráčsku lavičku belasých. Po rusky, narušenie číselnej alebo ak chcete, početnej zostavy.
     
    30:02
    Ullström bol v pásme skôr ako puk a Sibir sa tak previnil ofsajdom na modrej, Slovan sa bráni presilovke domácich.
     
    30:08
    Slovan sa dostal do prečíslenia dva na jeden, Kašpar sa však s pukom dostal z uhla, nemohol už poslať puk na pravú stranu Nedorostovi a tak napokon sa domáci, aj keď Lukáš ešte stihol vystreliť, ubránili.
     
    31:15
    Slovan poslal tretí puk von z pásma a zatiaľ domácich do akcie nepustil, Sibir sa s pukom ponáhľa do pásma belasých.
     
    31:45
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje oslabenie ubránil bez ujmy.
     
    32:01
    Novosibirsk dal gól!
    MAXIM ŠALUNOV si s pukom robil čo chcel, po pravej strane nakorčuľoval s ním až pred Brusta, ktorého si položil na ľad a po kľučke po ľade zasunul. Defenzíva hostí bola teraz mysľou zrejme na dovolenke v Karibiku. Asistencia: Maxim Ignatovič.
    32:01 Maxim Šalunov - 2:2
     
    32:52
    Žafiarov vyfasoval dve minúty za hákovanie a na rad prichádza presilovka tímu spod Tatier.
     
    33:15
    Slovan hral s pukom v pásme domácich a Salák Švarného nahodený puk prikryl pod rukavicu, menšiu strkanicu medzi hráčmi arbitri zvládli, vylučovať nebudeme.
     
    34:02
    Sersen príklepom vystrelil spoza pravého kruhu, jeho puk bol zblokovaný a ešte z pravej strany spred bránkoviska vystrelil Tičar, Rok však minul bránku Saláka, domáci puk vyhodili von zo svojho pásma.
     
    34:48
    Slovan vyrobil skrumáž pred bránkou domácich, k úspešnému zakončeniu to však neviedlo, Salák mal plné ruky a nohy práce.
     
    34:52
    Domáci v plnom počte, Sibir napokon svoje oslabenie ubránil bez straty.
     
    34:56
    Viedenský vystrelil z ľavej strany spred bránkového priestoru, Salák bol aj teraz pozorný a puk poslal na ochrannú sieť.
     
    36:02
    Nagy premiešal pukom na hokejke a vystrelil z pravého kruhu, Salák puk vyrazil na druhú stranu, kde pohotovo zakončil Mihalik, Vladimírov puk Alexander Salák poslal na ochrannú sieť. Dve pekné šance hostí zostali nevyužité.
     
    36:39
    Nagy vystrelil spoza kruhov, Salák puk zatočil do lapačky a okamžite rozohral na hokejky svojim spoluhráčom a pred bránkou domácich došlo k ďalšiemu faulu.
     
    36:46
    Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odišiel na trestnú na dve minúty Ignatovič, presilovka pre Slovan.
     
    37:22
    Slovan hral s pukom v pásme domácich, Saláka zatiaľ v tejto presilovke neohrozil, puk dostal Sibir do stredného pásma a arbitri hru prerušili.
     
    37:42
    Chybnou prihrávkou sa hostia pripravili o pásmo, puk zachytili domáci a vyhodili ho von cez všetky čiary.
     
    38:15
    Opäť ďalší puk posielajú domáci až za bránkovú čiaru Slovana, hostia v tejto presilovke Saláka v bránke domácich poriadne neohrozili.
     
    38:46
    Domáci v plnom počte, Slovan presilovku nevyužil, aj keď v jej závere mal šancu ešte Švarný, ktorý vystrelil spoza ľavého kruhu, Salák puk poslal späť do hry.
     
    38:59
    Prečíslenie domácich dva na jeden, z ľavej strany sa rozhodol zakončiť Vorošilo a pekne vystrelil z kruhu, Brust puk usmernil na ochrannú sieť a zmenu skóre nepripustil.
     
    39:21
    Nedovolené bránenie v podaní Ullströma, ktorý fauloval Brusta, presilovú hru dostal k dispozícii tím od Dunaja.
     
    39:32
    Viedenského puk Salák poslal späť do hry a Slovan naďalej operuje s pukom na svojich paliciach v pásme svojho hostiteľa.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine v jej úvode Slovan využil presilovú hru a vyrovnal, aby sa zakrátko ujal vedenia a chopil sa taktovky hry. Domáci však zakrátko hrali presilovku a len vďaka Brustovi sa zmena skóre neudiala, keď mu dokonca v jednom prípade pomohla konštrukcia jeho bránky. No slabšiu minútu hostí dokonale po individuálnej akcii potrestal Šalunov a tak hráči odchádzali do šatní za nerozhodného stavu. Tretiu tretinu bude Slovan začínať s výhodou jedného muža na ľadovej ploche. Pomer striel medzi žrde v druhej časti hry 8:13.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 14:20.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:05
    Šťastný vystrelil spoza kruhov a trafil len Ignatoviča, ktorý sa bolestivo dvíha z ľadovej plochy.
     
    41:21
    Domáci v plnom počte, Slovan svoju delenú presilovku v gól nepretavil.
     
    42:19
    Bartovič preveril pozornosť Saláka, ktorý puk dokázal zneškodniť, Slovan bude mať pásmo na vhadzovanie, vhadzujeme po ľavej ruke gólmana domácich.
     
    42:55
    Mihalik poslal puk na bránku domácich, Salák ho vyrazil pred seba, po malej skrumáži sa však Bartovič a po ňom ani Surový, k dorážke nedostali.
     
    43:35
    Skalický švihom krásne vystrelil z vrcholu ľavého kruhu, Salák v sklze na ľad puk efektne schoval do svojej lapačky.
     
    44:48
    Brust rozohral akciu domácich, ktorá skončila nahodeným pukom v podaní Barkera od modrej čiary, Salák puk vyrazil pred seba, defenzíva domácich Viedenského k dorážke nepustila a Sibir sa tak opäť ubránil.
     
    45:00
    Sersen a Kopejkin na trestnej lavici, Michal dve minúty za krosček, domáci kapitán oplácal a dostal dve minúty za seknutie.
     
    45:22
    Jeglič pri hre štyroch proti štyrom vystrelil z ľavej strany, Salák puk, letiaci tesne nad ľadom, schoval do lapačky.
     
    46:20
    Slovan vyrobil tlak v pásme domácich, Nagyova individuálna akcia gólom neskončila, k puku sa zakrátko dostal Kundrátek, ktorý obišiel bránku domácich a nabil na ľavý kruh Barkerovi, Cam príklepom vystrelil a puk skončil po zásahu Saláka na ochrannej sieti.
     
    46:33
    Slovan teraz vyrobil zakázané uvoľnenie a tak sa nám hra vráti do pásma belasých, vhadzujeme po pravici Barryho.
     
    46:54
    Ullström vystrelil spoza obrancu po prechode modrou, puk však poslal len na ochranné sklo a Brust bol aj nateraz bez práce.
     
    47:00
    Oba tímy s plným počtom hráčov na ľadovej ploche.
     
    47:23
    Kundrátek dostal dve minúty za hákovanie a presilovú hru dostali k dispozícii domáci.
     
    47:48
    Alexejev vystrelil spoza ľavého kruhu, Tičar puk zblokoval na ochranné sklo, Slovan sa urputne bráni presilovkovému tlaku domácich.
     
    48:39
    Šalunov vystrelil tvrdý príklep z pravého kruhu, Brust puk vyrazil pred seba, Sannikov puk nedokázal prehodiť cez Barryho a tak ho Brust okamžite za pomoci svojich spoluhráčov prikryl pod svoje rukavice.
     
    49:23
    Hostia v plnom počte, Slovan prežil tlak domácich a ubránil tak svoju oslabenie, v hre je stále zisk minimálne jedného bodu.
     
    50:09
    Slovan vyhodil puk von z pásma a odišiel striedať, vypredaná aréna aj teraz ženie svojich za víťazstvom.
     
    50:31
    Signalizované vylúčenie domácich, Brust už na striedačke, Slovan so šiestimi korčuliarmi na ľadovej ploche.
     
    50:53
    Jakovlev dostal dve minúty za seknutie a výhodu na zmenu skóre dostal k dispozícii Slovan.
     
    50:59
    Nedorost bol natlačený na brankára domácich a skončil na ľade, arbitri hru prerušili, keďže došlo k ataku gólmana, ktorý predtým vyrazil strelu od modrej v podaní Kundrátka.
     
    51:22
    Nedorost sa dostal do šance a mohol rozhodnúť, Sibir sa však ubránil a tribúny si mohli vydýchnuť.
     
    52:22
    Jeglič sa na pravej starne nepresadil aj pre to, že mu bek domácich držal hokejku, Sibir dostal puk do stredného pásma a Mišarin ho ešte poslal za bránkovú čiaru Slovana.
     
    52:53
    Domáci v plnom počte, Sibir predsa len svoje oslabenie ubránil a zmena skóre sa neudiala.
     
    53:22
    Šumakov nebezpečne trafil Bartoviča do tváre a tak za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostal dve minúty, opäť presilovka pre Slovan.
     
    54:13
    Novosibirsk dal gól!
    Slovan inkasuje pri vlastnej presilovke, v strednom pásme vybojoval puk MAXIM ŠALUNOV, nakorčuľoval s pukom do pásma, zasekol si Surového a spoza kruhov prestrelil Brusta v bránke hostí. Asistencia: Stepan Sannikov.
    54:13 Maxim Šalunov - 3:2
     
    54:30
    Oddychový čas hostí, tréner hostí Říha teraz dáva studenú sprchu svojim zverencom, ktorým diktuje pokyny na druhú časť presilovej hry.
     
    54:50
    Mihalik vystrelil od modrej a Salák mal čo robiť, puk zrazil pred seba, defenzíva v modrých dresoch napokon puk vybojovala a poslala ho von zo svojho pásma.
     
    55:22
    Domáci v plnom počte, Sibir sa nielen ubránil presilovke Slovana, ale dokázal aj skórovať a ujať sa vedenia.
     
    55:25
    Kundrátkovu strelu spoza ľavého kruhu zrazil Salák za svoju bránku, odkiaľ sa snažil zakončiť na prekvapenie Kašpar, Salák dobre čítal hru a vykryl priestor pri ľavej žrdi, aby puk zrazil na ľad a puk schoval pod svoju rukavicu.
     
    56:32
    Slovan vyrobil ofsajd na modrej a Sibir sa tak poľahky ubránil akcii hostí po ich chybe.
     
    56:55
    Skalický dostal puk pred bránku, Pavol tam bol sám a jeho zakončenie sa pýtalo do siete, no nestalo sa, puk skončil na zadnom mantineli a Pavol po ataku domáceho beka na ľade.
     
    58:00
    Sibir vyhodil puk von zo svojho pásma, oba tímy striedajú počas hry, Slovan zatiaľ domácich pod súvislý tlak nedostal.
     
    58:36
    Sersen nahodil puk na bránku domácich, Salák puk musel prikryť a hostia majú pásmo na vhadzovanie, očakávame power play.
     
    58:36
    Brust teda na striedačke, Slovan sa pokúsi o zmenu skóre pri svojom power play.
     
    58:50
    Za vyhodenie puku na tribúnu a zdržovanie hry dostal dve minúty Ignatovič, pred Salákom sa bude topiť ľad.
     
    58:55
    Domáci vyhrali buly a puk poslali von zo svojho pásma, našťastie netrafil opustenú klietku hostí, Slovan sa ponáhľa s pukom pred Saláka.
     
    59:32
    Barker poslal nebezpečný projektil na Saláka, Alexander puk vyrazil späť do hry a krátko na to zlikvidoval puk z hokejky Nagya, ktorý z medzikružia trafil do lapačky Saláka, ktorému puk vypadol, arbitri však hru prerušili.
     
    59:45
    Sibir dostal puk do stredného pásma a má ho pod svojou kontrolou, hosťom už čas na zakončenie a predĺženie čas nezostane.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan dnes odohral na ľade favorita na prvenstvo Východnej konferencie vyrovnaný súboj a napokon body nezískal. Mal k ním blízko, v tretej tretine prestrieľal svojho súpera pomerom striel medzi žrde 6:23, no trestali domáci a paradoxne pri svojom oslabení. Slovan v aktivite streľby dominoval v dnešnom dueli, ukazovateľ 24:44 netreba opisovať, tri body však zostávajú na Sibíri. Salák v bránke domácich potvrdil svoju formu a percentuálnu úspešnosť zákrokov si ešte vylepší. Sláva víťazom, česť porazeným, vypredaná aréna sa tešila z víťazstva a belasí sa o body pobijú o dva dni na ľade vo Vladivostoku. Pekné popoludnie všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (15:04:14)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 6. Ullström (Mišarin), 33. Šalunov (Ignatovič), 55. Šalunov (Sannikov) – 22. Kašpar (Barker), 23. Šťastný (Surový)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Alexejev, Mišarin, Menšikov, Meszároš, Vereščagin, Ignatovič, Naumov, Beliakov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Vorošilo, Ullström, Butuzov – Okulov, Jakovlev, Fefelov – Kopejkin, Gubin, Žafiarov
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Starosta, Švarný, Sersen (A), Mihalik, Rosandič, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy

    Rozhodca: Buturlin, Oskirko – Litvinov, Misiur

    Diváci: 7.400