Chabarovsk – Viťaz 1:4 (kon.) | Vladivostok – D. Moskva 2:5 (kon.) | Novokuzneck – Záhreb 5:1 (kon.)
Novosibirsk – HC Slovan 3:2 (kon.) | Jaroslavľ – Soči 3:6 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 0:1 (kon.)
S.Moskva – CSKA Moskva 2:4 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 31.01.2016, 12:30 • Ľadový palác športu Sibir, Novosibirsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan dnes odohral na ľade favorita na prvenstvo Východnej konferencie vyrovnaný súboj a napokon body nezískal. Mal k ním blízko, v tretej tretine prestrieľal svojho súpera pomerom striel medzi žrde 6:23, no trestali domáci a paradoxne pri svojom oslabení. Slovan v aktivite streľby dominoval v dnešnom dueli, ukazovateľ 24:44 netreba opisovať, tri body však zostávajú na Sibíri. Salák v bránke domácich potvrdil svoju formu a percentuálnu úspešnosť zákrokov si ešte vylepší. Sláva víťazom, česť porazeným, vypredaná aréna sa tešila z víťazstva a belasí sa o body pobijú o dva dni na ľade vo Vladivostoku. Pekné popoludnie všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (15:04:14)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Sibir dostal puk do stredného pásma a má ho pod svojou kontrolou, hosťom už čas na zakončenie a predĺženie čas nezostane.
     
    59:32
    Barker poslal nebezpečný projektil na Saláka, Alexander puk vyrazil späť do hry a krátko na to zlikvidoval puk z hokejky Nagya, ktorý z medzikružia trafil do lapačky Saláka, ktorému puk vypadol, arbitri však hru prerušili.
     
    58:55
    Domáci vyhrali buly a puk poslali von zo svojho pásma, našťastie netrafil opustenú klietku hostí, Slovan sa ponáhľa s pukom pred Saláka.
     
    58:50
    Za vyhodenie puku na tribúnu a zdržovanie hry dostal dve minúty Ignatovič, pred Salákom sa bude topiť ľad.
     
    58:36
    Brust teda na striedačke, Slovan sa pokúsi o zmenu skóre pri svojom power play.
     
    58:36
    Sersen nahodil puk na bránku domácich, Salák puk musel prikryť a hostia majú pásmo na vhadzovanie, očakávame power play.
     
    58:00
    Sibir vyhodil puk von zo svojho pásma, oba tímy striedajú počas hry, Slovan zatiaľ domácich pod súvislý tlak nedostal.
     
    56:55
    Skalický dostal puk pred bránku, Pavol tam bol sám a jeho zakončenie sa pýtalo do siete, no nestalo sa, puk skončil na zadnom mantineli a Pavol po ataku domáceho beka na ľade.
     
    56:32
    Slovan vyrobil ofsajd na modrej a Sibir sa tak poľahky ubránil akcii hostí po ich chybe.
     
    55:25
    Kundrátkovu strelu spoza ľavého kruhu zrazil Salák za svoju bránku, odkiaľ sa snažil zakončiť na prekvapenie Kašpar, Salák dobre čítal hru a vykryl priestor pri ľavej žrdi, aby puk zrazil na ľad a puk schoval pod svoju rukavicu.
     
    55:22
    Domáci v plnom počte, Sibir sa nielen ubránil presilovke Slovana, ale dokázal aj skórovať a ujať sa vedenia.
     
    54:50
    Mihalik vystrelil od modrej a Salák mal čo robiť, puk zrazil pred seba, defenzíva v modrých dresoch napokon puk vybojovala a poslala ho von zo svojho pásma.
     
    54:30
    Oddychový čas hostí, tréner hostí Říha teraz dáva studenú sprchu svojim zverencom, ktorým diktuje pokyny na druhú časť presilovej hry.
    54:13 Maxim Šalunov - 3:2
     
    54:13
    Novosibirsk dal gól!
    Slovan inkasuje pri vlastnej presilovke, v strednom pásme vybojoval puk MAXIM ŠALUNOV, nakorčuľoval s pukom do pásma, zasekol si Surového a spoza kruhov prestrelil Brusta v bránke hostí. Asistencia: Stepan Sannikov.
     
    53:22
    Šumakov nebezpečne trafil Bartoviča do tváre a tak za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostal dve minúty, opäť presilovka pre Slovan.
     
    52:53
    Domáci v plnom počte, Sibir predsa len svoje oslabenie ubránil a zmena skóre sa neudiala.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 6. Ullström (Mišarin), 33. Šalunov (Ignatovič), 55. Šalunov (Sannikov) – 22. Kašpar (Barker), 23. Šťastný (Surový)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Alexejev, Mišarin, Menšikov, Meszároš, Vereščagin, Ignatovič, Naumov, Beliakov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Vorošilo, Ullström, Butuzov – Okulov, Jakovlev, Fefelov – Kopejkin, Gubin, Žafiarov
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Starosta, Švarný, Sersen (A), Mihalik, Rosandič, Šiška – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Miklík, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Nagy

    Rozhodca: Buturlin, Oskirko – Litvinov, Misiur

    Diváci: 7.400