Winnipeg – Washington 2:1 (po pr.) | LA Kings – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 3:2 (po pr.)
Detroit – Nashville 5:4 (po pr.) | Carolina – Montreal 3:2 (kon.) | St. Louis – Toronto 1:4 (kon.)
Philadelphia – Columbus 1:4 (kon.) | Minnesota – Colorado 3:0 (kon.) | Vancouver – Boston 0:4 (kon.)
San Jose – Tampa Bay 3:4 (kon.) | Carolina – Arizona 5:4 (kon.) | Chicago – Winnipeg 3:1 (kon.)
koniec
Minnesota Wild
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Colorado Avalanche
cz Nedeľa 06.12.2015, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:58 Jason POMINVILLE - 3:0
     
    58:58
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Pohled na výraz hostujícího trenéra Patricka Roye jasně naznačuje, že je rozhodnuto. JASON POMINVILLE obdržel přihrávku do středního pásma a poté už domácímu hráči nestálo nic v tom, aby od červené čáry trefil odkrytou bránu Lavin. Asistence: Nino NIederreiter, Jonas Brodin
     
    58:41
    Okamžitě po vyhraném vhazování Colorado obsadilo útočné pásmo a Laviny už jsou samozřejmě znovu v šesti hráčích!
     
    57:49
    Semjon Varlamov míří na střídačku a hosté to zkusí v powerplay se šesti hráči v poli!
     
    55:19
    Erik Johnson (COL) nebezpečně atakoval Haulu, kterého podrazil kolenem, a je z toho pochopitelně dvouminutový trest. Po komerční přestávce tak domácí mohou definitivně rozhodnout v přesilové hře.
     
    52:16
    Domácí rychle obsadili útočné pásmo a měli další obrovskou šanci. Po rychlé křížné přihrávce okamžitě zakončoval Zach Parise, ale Varlamov se stačil přesunout a betonem střelu mířící do odkryté části branky zneškodnil!
     
    51:46
    Další vyloučení a opět jsou potrestáni hosté. Darcy Kuemper to udělal v brankovišti velmi šikovně, když si dal tělo před Gabriela Landeskoga (COL) a právě švédský útočník je potrestán za nedovolené bránění. Minnesota bude hrát přesilovou hru čtyř proti třem.
     
    51:08
    Jenže přesilová hra hostů je už po šesti vteřinách u konce. Jerome Iginla (COL) nepochopitelně atakoval Scandellu lehkým krosčekem do hlavy a je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    51:02
    Teď ale pro Colorado vysvitla naděje. Erik Haula (MNS) byl příliš aktivní při napadání rozehrávky a inkasuje dvě trestné minuty za podražení Erika Johnsona.
     
    49:28
    Znovu skvělý Varlamov! Vanek našel volného Coyla, jenž se snažil rozhodit soupeřova brankáře, ale ten ho výborně vybruslil a poté dokázal zastavit i zpětnou přihrávku mířící kolem tyče do brankoviště.
    42:28 Justin FONTAINE - 2:0
     
    42:28
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Skvěle chytající Varlamov hosty opět zachránil, když zlikvidoval tutovku Fontaina, ale poté se kotouč zjevil na modré čáře, od které na bránu přilétla tvrdá rána. Výživná střela byla mezi kruhy skvěle tečována právě nedávno neúspěšným JUSTINEM FONTAINEM a hostující gólman už neměl šanci reagovat. Asistence: Marco Scandella
     
    36:45
    Nyní se ale musel vyznamenat Varlamov! Pominville našel přesnou přihrávkou volného Granlunda, který pálil z první, ale hostující strážce svatyně se stihl přesunout a ránu finského útočníka zastavil betonem!
    33:27 Matt DUMBA - 1:0
     
    33:27
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Semjon Varlamov sice ustál další dvě či tři nebezpečné akce Minnesoty, ale nakonec přeci jenom inkasuje! Kotouč se dostal na modrou čáru, kde se ho ujal MATT DUMBA a jeho dělovka prolétla skrz všechny hráče až do Varlamovovy svatyně! Asistence: Mikael Granlund, Zach Parise
     
    32:34
    Darcy Kuemper zažil ostrý vstup do zápasu, když čelil Landeskogově velké šanci. Střelu z mezikruží v podání švédského útočníka domácí brankář udržel mezi rukou a tělem.
     
    30:55
    Tak pozor. Devan Dubnyk během komerční přestávky odstupuje vinou zranění a to by mohl být zásadní okamžik, neboť domácí jednička je velkou oporou Minnesoty. Každopádně do brány nastupuje rovněž kvalitní gólman, Darcy Kuemper.
     
    29:10
    Obrovskou šanci spálil Parise! Po Granlundově střele a zákroku Varlamova se puk odrazil před bránu, avšak domácí asistent kapitána zatím nemá seřízené mířidla.
     
    27:01
    Domácí se záhy po začátku jejich oslabení dostali do přečíslení dvou na jednoho! Celou situaci musel Scandella vyřešit sólově, neboť bek Colorada zabránil přihrávce, a Varlamov si tak mohl připsat kvalitní zákrok.
     
    26:45
    Jeden z domácích se dotkl kotouče a dochází tak k onomu vyloučení. Za nedovolené bránění vůči brankáři jde na trestnou lavici Zach Parise (MNS).
     
    26:39
    Obrovský závar byl nyní v brankovišti Semjona Varlamova. Domácí se snažili dotlačit kotouč do brány po šikovném nahození Granlunda, ale hostující brankář odolal a nakonec se bude vylučovat na straně Wild.
     
    24:28
    Nikým neatakován se nyní dostal k volnému kotouči Chris Porter, jenž to zkusil bekhendem z pravé strany, ale Semjon Varlamov byl i nyní připraven!
     
    19:06
    Zatímco Johnson zamířil z trestné lavice na střídačku, Zach Parise se zapojil do ofenzivní akce svého celku a hned z toho byla obrovská šance. Přečíslení tří na jednoho řešil Parise sám a svou střelou mířil nad rameno Varlamova. Ruský brankář si díky skvělému zákroku drží čisté konto.
     
    16:53
    Už to vypadalo na velkou šanci Pominvilla, který se na chvíli zjevil za zády hostů, ale nakonec je z celé akce jen vyloučení. Na trestnou lavici usedl Zach Parise (MNS) a Erik Johnson (COL). Oba se provinili sekáním.
     
    06:30
    Gól jsem však mohli vidět na druhé straně! Po střele Mackinnona vyrazil Dubnyk kotouč jen k dojíždějícímu Landeskogovi, avšak ten v souboji tváří v tvář proti domácímu brankáři neuspěl!
     
    05:59
    Vanek našel výbornou přihrávkou zpoza brány volného Koiva, jenž byl sám před bránou, ale z bezprostřední blízkosti pálil finský útočník nad.
     
    05:49
    Je tady první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici míří Chris Wagner (COL), který se provinil nedovoleným bráněním. Šance pro Minnesotu.
     
    02:59
    Byli jsme svědky první velké šance. Po střele od mantinelu dokázal Parise dorazit puk za Varlamovovy záda, avšak ruský gólman ještě stihl trefit kotouč betonem a na poslední chvíli tak poslal neposedný kus gumy mimo tři tyče.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 34. Dumba (Granlund, Parise), 43. Fontaine (Scandella), 59. Pominville (Niederreiter, Brodin)


    Minnesota Wild: Dubnyk (od 31. Kuemper) – Spurgeon, Suter, Brodin, Scandella, Dumba, Prosser – Pominville, Granlund, Parise – Niederreiter, Koivu, Zucker – Fontaine, Coyle, Vanek – Carter, Haula, Porter
    Colorado Avalanche: Varlamov (Berra) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Gormley, Guenin – Duchene, MacKinnon, Landeskog – Iginla, Grigorenko, Tanguay – Mitchell, Söderberg, Comeau – Skille, Wagner, McLeod

    Rozhodca: Kyle Rehman, Trevor Hanson – Brian Murphy, Brad Kovachik

    Diváci: 19.173