Excelsior – Twente 1:1 (kon.) | Graafschap – Utrecht 0:1 (kon.) | Arnhem – Eindhoven 0:1 (kon.)
Amsterdam – Heerenveen 5:2 (kon.)
koniec
SBV Excelsior
1:1 (1:0)
FC Twente
cz Sobota 05.12.2015, 18:30 • Stadion Woudestein, Rotterdam • Holandská Eredivisie • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Minutu před koncem základní hrací doby dostává žlutou kartu střídající Vermeulen, který poslal tvrdým zákrokem k zemi Tapiu!
     
    85
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Jeff Stans, přichází Kevin Vermeulen.
     
    83
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Daryl van Mieghem, přichází Stanley Elbers.
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Michael Olaitan, přichází Felipe Gutiérrez.
    75. Hakim ZIYECH - 1:1
     
    75
    Twente právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Obrovskou chybu udělal domácí obránce Fischer, který chtěl poslat přihrávku ke svému brankáři, nicméně pas byl příliš pomalý, a k míči se dostal HAKIM ZIYECH! Marocký útočník obešel Muyterse, a poslal míč do prázdné branky!
    65. Tapia trefil břevno
     
    65
    Ve středu hřiště si udělal prostor Renato Tapia, který nebyl nikým hlídaný, a tak vystřelil. Jeho povedená střela lízla břevno!
     
    64
    Agyepong má zjevně nějaké menší zranění, které mu nedovolí pokračovat ve hře. Hostující kouč tak musí poprvé střídat, a na místo Agyeponga přichází Cabral!
     
    57
    Středem hřiště prošel domácí záložník Kuwas, který se dostával do vápna. Následně jeho postup zastavil faulem van der Lely, a je z toho zajímavá standardní situace! Hostující hráč navíc dostává žlutou kartu!
    38. Tom van Weert - 1:0
     
    38
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Po několika šancích na obou stranách tu máme konečně úvodní branku dnešního utkání! Excelsior získal míč na vlastní polovině, a šel velmi rychle vpřed! Brandley Kuwas našel na levé straně volného Kuiperse, který ještě lepší přihrávkou dostal míč před branku, kde se nacházel zcela volný TOM VAN WEERT, který již neměl problém míč poslat do opuštěné branky!
    35. Povedená rána Kuwase
     
    35
    Excelsior má momentálně více ze hry, a přišla další pěkná šance domácího celku! Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele Brandley Kuwas, jehož krásná rána skončila těsně vedle branky Twente!
    33. Karamiho střela nakonec v brance neskončila
     
    33
    Krásný centr na pravou stranu tentokrát poslal Kuwas, kterým našel v náběhu Khalida Karamiho. Domácí borec si míč velmi pěkně zpracoval, ale jeho následná střela skončila těsně vedle!
    27. Hlavička Oosterwijka skončila těsně vedle
     
    27
    Twente si však vybojovalo další standardní situaci, kterou z podobného místa rozehrál opět Hakim Ziyech! Marocký záložník tentokrát centroval, a našel Oosterwijka, jehož hlavička skončila těsně vedle domácí svatyně!
    16. Nepříjemná teč Mattheije
     
    16
    Twente se však následně dokázalo dostat k míči, a kombinovalo na útočné polovině. Z pravé strany odcentroval Andersen, jehož centr ve vápně nepříjemně tečoval obránce Mattheij, a málem z toho byl vlastní gól! Muyters však včas zareagoval!
     
    13
    Další velká šance i na straně domácího celku! Z levé strany poslal krásný centr obránce Kuipers, který ve vápně našel zcela nehlídaného Stanse. Jeho pohotovou střelu však dokázal Marsman vyrazit!
     
    11
    Z následného rohového kopu však domácí nic nevytěžili, a Twente vyrazilo do protiútoku! Z levé strany poslal povedený centr Ziyech, kterým našel Bijena. Jeho hlavičku však brankář Muyters vytáhl na roh!
    9. Střelu Oosterwijka brankář Muyters vyrazil
     
    9
    Exekuce rohového kopu se ujal Hakim Ziyech, jehož centr na zadní tyči poslal před branku hlavičkující Andersen. Ve vápně se následně dostal k míči Oosterwijk, jehož pohotovou střelu však brankář Muyters vyrazil!

    Jan Havlovic

    Góly: 38. van Weert – 75. Ziyech

    Karty:   89. Vermeulen (EXC) – 57. van der Lely (TWE)


    SBV Excelsior: Muyters – Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers – Stans (85. Vermeulen), Kruijs, Auassar – Kuwas – van Mieghem (83. Elbers), van Weert.
    Náhradníci: Kurto – van Nieff, Hasselbaink, Vermeulen, H. Drost, Bovenberg, Elbers.

    FC Twente: Marsman – van der Lely, Uvini, Andersen, Bijen – Mokotjo, Tapia, Ziyech – Olaitan (83. Gutiérrez), Oosterwijk, Agyepong (64. Cabral).
    Náhradníci: Drommel – Gutiérrez, Hölscher, van der Heyden, Cabral, da Cruz, Jensen.

    Rozhodca: Martin van den Kerkhof – Polman, Hoksbergen (vš. Nizozemsko)