Excelsior – Twente 1:1 (kon.) | Graafschap – Utrecht 0:1 (kon.) | Arnhem – Eindhoven 0:1 (kon.)
Amsterdam – Heerenveen 5:2 (kon.)
koniec
SBV Excelsior
1:1 (1:0)
FC Twente
cz Sobota 05.12.2015, 18:30 • Stadion Woudestein, Rotterdam • Holandská Eredivisie • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FC TWENTE
    To Twente nezažívá dobrou sezóny! Přední nizozemský klub prošel v létě razantní obměnou, a nachází se až na sestupové šestnácté příčce se ziskem pouhých devíti bodů! Na patnáctý Willem ztrácí dva body ...

    Twente se navíc v posledních zápasech vůbec nedaří, a již pět zápasů v řadě tento klub prohrál! Po debaklu 0:5 ze hřiště Feyenoordu se Twente představilo doma v zápase s Willemem. Hostující celek podal velmi dobrý výkon, a odvezl si všechny tři body za výhru 3:1! Do dnešního utkání vstupuje Twente v roli mírného outsidera, a uvidíme, jak si v samotném zápase povede!
     
    SBV EXCELSIOR
    Excelsior zatím zažívá průměrnou sezóny! Po odehraných čtrnácti zápasech se nachází na dvanáctém místě tabulky se ziskem 16 bodů. Na první sestupovou příčku, kterou zaujímá právě Twente, SBV má naskok sedmi bodů!

    V posledních zápasech však Excelsior podává velmi nevyrovnané výkony! Nejprve dokázal získat cenné tři body na hřišti Willemu po výhře 3:2! Následně SBV postoupilo i v poháru, když porazilo Spartu Rotterdam 4:0! Následovalo utkání na půdě Heraclesu, kde si Excelsior odvezl bod za bezbrankovou remízu! V posledním utkání svěřenci trenéra Groenendijka v domácím prostředí nestačili na druhý Feyenoord, a prohráli 2:4! Do dnešního utkání však SBV vstupuje v roli mírného favorita ...
     
    Příjemný sobotní podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie má o tomto víkendu na programu své 15. kolo. My se společně zaměříme na souboj SBV Excelsioru s FC Twente. Úvodní výkop je naplánován v 18:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Excelsior: Muyters – Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers – Stans, Kruijs, Auassar – Kuwas – van Mieghem, van Weert.
    Náhradníci: Kurto – van Nieff, Hasselbaink, Vermeulen, H. Drost, Bovenberg, Elbers.

    FC Twente: Marsman – van der Lely, Uvini, Andersen, Bijen – Mokotjo, Tapia, Ziyech – Olaitan, Oosterwijk, Agyepong.
    Náhradníci: Drommel – Gutiérrez, Hölscher, van der Heyden, Cabral, da Cruz, Jensen.

    Rozhodčí: Martin van den Kerkhof – Polman, Hoksbergen (vš. Nizozemsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Martin van den Kerkhof právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici domácí hráči, který tak mají výhodu prvního útoku!
     
    3
    Domácí celek zatím hraje velmi aktivně na útočné polovině, a svému soupeři ještě míč nepůjčil. Do žádné vážnější šance se však Excelsior zatím nedostal!
     
    4
    Hostující Hakim Ziyech si udělal prostor ve středu hřiště, a dostal míč do míst, kam si naběhl Mokotjo. Záložník Twente se odhodlal ke střele, nicméně ta mířila vysoko nad branku!
     
    5
    Na druhé straně operoval s míčem Kuwas, který se dlouhým centrem pokoušel dostat míč na útočníka van Weerta. Na toho byl však centr příliš rychlý!
     
    6
    Ve středu hřiště svedl ostrý souboj Hakim Ziyech s domácím obránce Karamim. Nedovoleným zákrokem se nakonec provinil hostující hráč, a u míče zůstane Excelsior.
     
    7
    Velmi aktivní Ziyech agresivně napadal rozehrávku domácího celku. Dostal do tísně stopera Fischera, jehož následný odkop skončil v autu!
     
    8
    Twente je však v posledních minutách jednoznačně aktivnější! Tentokrát se uvolnil na levé straně Bijen, který našel na hranici vápna Olaitana. Jeho střelu zblokoval Kuwas na rohový kop!
     
    9
    Exekuce rohového kopu se ujal Hakim Ziyech, jehož centr na zadní tyči poslal před branku hlavičkující Andersen. Ve vápně se následně dostal k míči Oosterwijk, jehož pohotovou střelu však brankář Muyters vyrazil!
    9. Střelu Oosterwijka brankář Muyters vyrazil
     
    10
    Velmi aktivní byl na útočné polovině také Excelsior! Na levou stranu dostal přihrávku Kuipers, který si udělal prostor pro centr, ten mu však zblokoval na roh obránce van der Lely.
     
    11
    Z následného rohového kopu však domácí nic nevytěžili, a Twente vyrazilo do protiútoku! Z levé strany poslal povedený centr Ziyech, kterým našel Bijena. Jeho hlavičku však brankář Muyters vytáhl na roh!
     
    13
    Další velká šance i na straně domácího celku! Z levé strany poslal krásný centr obránce Kuipers, který ve vápně našel zcela nehlídaného Stanse. Jeho pohotovou střelu však dokázal Marsman vyrazit!
     
    14
    V posledních minutách se hraje opravdu krásný fotbal, a jsou k vidění šance na obou stranách. Žádnou branku však zatím utkání nepřineslo ...
     
    15
    Aktivní Twente vybojovalo další rohový kop, kterého se ujal opět Hakim Ziyech. Tentokrát však jeho centr skončil v náruči brankáře Muyterse!
     
    16
    Twente se však následně dokázalo dostat k míči, a kombinovalo na útočné polovině. Z pravé strany odcentroval Andersen, jehož centr ve vápně nepříjemně tečoval obránce Mattheij, a málem z toho byl vlastní gól! Muyters však včas zareagoval!
    16. Nepříjemná teč Mattheije
     
    17
    Těžký souboj svedl domácí stoper Fischer u postranní čáry s hostujícím Mokotjem. Po vzájemném souboji skončil míč v zámezí, a bude následovat odkop od branky!
     
    19
    Stoper Fischer hledal dlouhým nákopem za obranou útočníka van Mieghema, který se sice k míči dostal, avšak zanedlouho o něj přišel po souboji s Andersenem!
     
    20
    Iniciativu v posledních minutách převzal opět Excelsior, který je velmi aktivní v kombinaci na útočné polovině. Do pokutového území poslal nebezpečný centr Kruijs, nicméně obrana Twente si dokázala poradit!
     
    21
    Aktivní Kruijs se následně dostal k míči na hranici vápna, a vyslal nebezpečnou střelu, která však nakonec skončila mimo branku!
    Nástup obou celků na trávník Woudesteinu

     
    22
    Skvělou práci odvedl na levé straně obránce Bijen, který se dokázal uvolnit ze souboje s van der Lelym, a poslal do vápna nebezpečný centr, který našel Kuwase. Jeho pohotovou střelu však zablokoval Uvini!
     
    24
    Twente bylo velmi aktivní v kombinaci na útočné polovině. Obránce van der Lely se nakonec odhodlal k centru do vápna, kterým však našel pouze brankáře Muyterse!
     
    25
    Hakim Ziyech skvěle napadal, a dostal se ve středu hřiště k míči. Jeho následný postup však zastavil Kuwas, který marockého záložníka podrazil, a je z toho standardní situace!
     
    26
    Exekuce standardní situace se opět ujal Hakim Ziyech, kterému se však střela příliš nepovedla, a trefil pouze zeď domácího celku!
     
    27
    Twente si však vybojovalo další standardní situaci, kterou z podobného místa rozehrál opět Hakim Ziyech! Marocký záložník tentokrát centroval, a našel Oosterwijka, jehož hlavička skončila těsně vedle domácí svatyně!
    27. Hlavička Oosterwijka skončila těsně vedle
     
    28
    Mattheij si nepočínal na pravé straně zrovna dobře, a skvěle napadající Olaitan dokázal míč vybojovat. Následně poslal do vápna Excelsioru nebezpečný centr Tapia, nicméně útočník Agyepong na míč těsně nedosáhl!
     
    31
    Twente pokračuje v aktivním výkonu, a v posledních minutách svého soupeře jasně přehrává. V brance Excelsioru však předvádí výborný výkon brankář Muyters!
     
    32
    Obránce Karami se dostal při rozehrávce pod tlak napadajícího Ziyecha, a tak poslal dlouhý nákop, který měl najít na útočné polovině Weerta. Míč však nakonec skončil v zámezí!
     
    33
    Krásný centr na pravou stranu tentokrát poslal Kuwas, kterým našel v náběhu Khalida Karamiho. Domácí borec si míč velmi pěkně zpracoval, ale jeho následná střela skončila těsně vedle!
    33. Karamiho střela nakonec v brance neskončila
     
    34
    Excelsior se povedenou kombinací dostal do blízkosti vápna. Následně Kuwas přenesl hru na levou stranu, odkud poslal centr do vápna Kuipers. Jeho centr však obrana Twente dokázala odvrátit!
     
    35
    Excelsior má momentálně více ze hry, a přišla další pěkná šance domácího celku! Ze střední vzdálenosti natáhl ke střele Brandley Kuwas, jehož krásná rána skončila těsně vedle branky Twente!
    35. Povedená rána Kuwase
     
    36
    Na trávníku zůstal ležet hostující Tapia, který si ublížil po tvrdém souboji s Kuwasem. Hostující hráč je však již po ošetření, a vypadá to, že by měl pokračovat ve hře!
     
    38
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Po několika šancích na obou stranách tu máme konečně úvodní branku dnešního utkání! Excelsior získal míč na vlastní polovině, a šel velmi rychle vpřed! Brandley Kuwas našel na levé straně volného Kuiperse, který ještě lepší přihrávkou dostal míč před branku, kde se nacházel zcela volný TOM VAN WEERT, který již neměl problém míč poslat do opuštěné branky!
    38. Tom van Weert - 1:0
     
    39
    Po obdržené brance je více aktivnější hostující celek, který momentálně kombinuje na útočné polovině, avšak do blízkosti branky Muyterse se zatím dostat nemůže.
     
    40
    Domácí středopolař Auassar našel krásným centrem za obranou Tomas van Weerta, který byl při zakončení tísněn obránce, a možná i proto jeho střela skončila mimo!
     
    42
    Na pravé straně dostal hodně prostoru obránce Karami, který postupoval vpřed, a následně poslal nebezpečný centr do vápna. Obrana Twente si však dokázala poradit!
     
    43
    Kuwas se pokoušel najít na levém křídle obránce Kuiperse, nicméně na toho byla přihrávka příliš rychlá, a míč skončil v zámezí!
     
    45
    V závěru poločasu vybojoval rohový kop hostující celek. Exekuce se ujal Hakim Ziyech, jehož centr však dokázal obránce Uvini odvrátit!
     
    45+1
    Následně zůstal ležet na trávníku domácí stoper Fischer a hostující Andersen. Oba jsou již po ošetření, a vypadá to, že by měli pokračovat ve hře!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl opravdu krásnou fotbalovou podívanou! Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří hned v 8. minutě měli velkou šanci, avšak hlavička Oosterwijka mířila nad branku! Oosterwijk měl ve 27. minutě další velkou šanci, ani tentokrát však nemířil přesně! Úvodní branky jsme se dočkali až ve 38. minutě, kdy se prosadil Tom van Weert!

    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hostující Twente mělo hned na začátku druhého poločasu k dispozici zajímavou standardní situaci, které se ujal Hakim Ziyech. Jeho centr však nebyl příliš přesný, a obrana Excelsioru si dokázala poradit!
     
    49
    Twente vstoupilo do druhého poločasu velmi aktivně, a zatím svého soupeře přehrává. Do žádné větší šance se zatím nedostalo!
     
    50
    Z levé strany posílal domácí obránce Kuipers centr do pokutového území, který měl najít van Weerta. Střelce první branky však míč přelétl, a skončil v zámezí.
     
    51
    Před vápnem hostujícího celku se k odraženému míči dostal domácí Kuwas, který zkoušel technickou střelu. Jeho pokus byl tečovaný, a je z toho rohový kop!
     
    52
    Rohového kopu se ujal domácí Stans, kterému se však centr vůbec nepovedl, míč přelétl všechny ve vápně, a skončil v zámezí.
     
    54
    Zajímavou přihrávku na levou stranu dostal obránce Bijen, který měl proti sobě hned dvojici protihráčů. Hostující hráč se pokoušel projít, to se mu však nepodařilo, a míč skončil v zámezí!
     
    56
    Excelsior měl k dispozici hodně zajímavou standardní situaci, které se ujal Stans. Jeho nebezpečný centr hledal na zadní tyči van Weerta, ten se však nakonec k hlavičce nedostal!
     
    57
    Středem hřiště prošel domácí záložník Kuwas, který se dostával do vápna. Následně jeho postup zastavil faulem van der Lely, a je z toho zajímavá standardní situace! Hostující hráč navíc dostává žlutou kartu!
     
    58
    Exekuce standardní situace se následně ujal Aussar, kterému se však střela vůbec nepovedla, a jeho pokus letěl vysoko nad branku!
     
    59
    Hakim Ziyech zatím ve druhém poločas příliš vidět není, teď se však pokoušel o zajímavý pas na útočníka Agyeponga. Ten však zaspal při náběhu, a míč na hrací ploše nestihl!
     
    60
    Tentokrát si Agyepong udělal prostor na levé straně, kde dokázal obejít Karamiho, a dostal se ke střele. Jeho pokus však skončil pouze v boční síti!
     
    61
    Brandley Kuwas se nepříjemně střel na pravé straně s obráncem van der Lelym. Oba hráči zůstali chvilku ležet na trávníku, nicméně to vypadá, že budou oba pokračovat!
     
    62
    Twente následně velmi rychle rozehrálo, a obránce Andersen dlouhým centrem našel za obranou Ziyecha. Problém byl, že se marocký záložník nacházel v době přihrávky v ofsajdovém postavení!
     
    64
    Agyepong má zjevně nějaké menší zranění, které mu nedovolí pokračovat ve hře. Hostující kouč tak musí poprvé střídat, a na místo Agyeponga přichází Cabral!
     
    65
    Ve středu hřiště si udělal prostor Renato Tapia, který nebyl nikým hlídaný, a tak vystřelil. Jeho povedená střela lízla břevno!
    65. Tapia trefil břevno
     
    66
    Brankář Muyters teď zaváhal při rozehrávce, a poslal míč na hranici vápna pro Ziyecha. Marocký útočník byl však lehce překvapený, a zanedlouho o míč přišel!
     
    67
    Útočnou akci domácího celku táhl po levé straně domácí Aussar, který následnou přihrávkou našel na hranici vápna volného Kuwase. K tomu však velmi rychle přispěchal van der Lely, který jeho následnou střelu zablokoval na rohový kop!
     
    68
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Stans, kterému se však centr vůbec nepovedl. Míč skončil v zámezí!
     
    70
    Hakim Ziyech našel přesným centrem na pravé straně Olaitana. Hostující hráč si udělal kličku do středu, a následně vyslal povedenou střelu. Tu však v pohodě lapil Muyters!
     
    71
    V posledních minutách je velmi aktivní hostující celek, který svého soupeře přehrává, nicméně vyrovnávací branka ne a ne přijít ...
     
    72
    Dlouhý výkop brankáře Muyterse našel na útočné polovině van Mieghema, který hlavičkou prodloužil přihrvku na van Weerta, ten se však nacházel v ofsajdu!
     
    74
    Ze střední vzdálenosti to tentokrát zkoušel domácí Kuwas, jehož rána však nebyla přesná, a brankář Marsman mohl zůstat v klidu!
     
    75
    Twente právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Obrovskou chybu udělal domácí obránce Fischer, který chtěl poslat přihrávku ke svému brankáři, nicméně pas byl příliš pomalý, a k míči se dostal HAKIM ZIYECH! Marocký útočník obešel Muyterse, a poslal míč do prázdné branky!
    75. Hakim ZIYECH - 1:1
     
    77
    Twente je i po vyrovnání velmi aktivní, a momentálně kombinuje na útočné polovině. Excelsior je v posledních minutách hodně pasivní ...
     
    78
    Excelsior se tentokrát dostával do zajímavého protiútoku, který táhl středem hřiště Kuwas. Jeho následná přihrávka však ve vápně van Weerta nenašla, a míč má Twente!
     
    80
    Domácí celek vybojoval rohový kop, a rozehrávky se ujal Kruijs. Jeho centr byl však přetažený, a míč skončil v zámezí!
     
    81
    Excelsior momentálně kombinuje na vlastní polovině. Hráči Twente však velmi vysoko napadají, čímž domácím hráčům práci rozhodně neulehčují!
     
    82
    Na levé straně dostal hodně místa Hakim Ziyech, který postupoval do vápna. Jeho následný přízemní centr byl však zablokovaný!
     
    83
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Daryl van Mieghem, přichází Stanley Elbers.
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Michael Olaitan, přichází Felipe Gutiérrez.
     
    84
    Na pravé straně svedl tuhý souboj o míč obránce Karami se střídajícím Cabralem. Míč nakonec skončil v zámezí, a bude se vykopávat od branky Muyterse!
     
    85
    Ve středu hřiště dostal zajímavou přihrávku domácí Karami, který natáhl ke střele. Jeho pokus však skončil mimo!
     
    85
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Jeff Stans, přichází Kevin Vermeulen.
     
    87
    Domácí Excelsior je v posledních minutách aktivnější, nicméně se mu nedaří ve finální fázi. Obrana Twente pracuje v závěru velmi dobře!
     
    88
    Domácí celek táhl svou útočnou akci po levé straně, kde operoval s míčem Kuipers. Nizozemský obránce následně našel ve středu Auassara, avšak jeho zakončení nebylo přesné!
     
    89
    Minutu před koncem základní hrací doby dostává žlutou kartu střídající Vermeulen, který poslal tvrdým zákrokem k zemi Tapiu!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! SBV Excelsior neudržel v zápase s FC Twente vedení, a nakonec remízoval 1:1!

    První poločas nabídl opravdu krásnou fotbalovou podívanou! Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří hned v 8. minutě měli velkou šanci, avšak hlavička Oosterwijka mířila nad branku! Oosterwijk měl ve 27. minutě další velkou šanci, ani tentokrát však nemířil přesně! Úvodní branky jsme se dočkali až ve 38. minutě, kdy se prosadil Tom van Weert!

    Ve druhém poločase jsme již příliš šancí neviděli. V 65. minutě natáhl ze střední vzdálenosti Tapia, který však trefil pouze břevno! V 75. minutě se po velké chybě domácího hráče prosadil Hakim Ziyech, který srovnal na konečných 1:1!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:22:28)

    Jan Havlovic

    Góly: 38. van Weert – 75. Ziyech

    Karty:   89. Vermeulen (EXC) – 57. van der Lely (TWE)


    SBV Excelsior: Muyters – Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers – Stans (85. Vermeulen), Kruijs, Auassar – Kuwas – van Mieghem (83. Elbers), van Weert.
    Náhradníci: Kurto – van Nieff, Hasselbaink, Vermeulen, H. Drost, Bovenberg, Elbers.

    FC Twente: Marsman – van der Lely, Uvini, Andersen, Bijen – Mokotjo, Tapia, Ziyech – Olaitan (83. Gutiérrez), Oosterwijk, Agyepong (64. Cabral).
    Náhradníci: Drommel – Gutiérrez, Hölscher, van der Heyden, Cabral, da Cruz, Jensen.

    Rozhodca: Martin van den Kerkhof – Polman, Hoksbergen (vš. Nizozemsko)