Stoke City – Manchester City 2:0 (kon.) | Southampton – Aston Villa 1:1 (kon.) | Swansea – Leicester 0:3 (kon.)
Watford – Norwich 2:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 1:1 (kon.)
Manchester United – West Ham 0:0 (kon.) | Chelsea – Bournemouth 0:1 (kon.)
koniec
Manchester United
0:0 (0:0)
West Ham United
Sobota 05.12.2015, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Blindov center od rohovej zástavky prepadol na zadnú tyč k úplne voľnému Juanovi Matovi, ktorý predložil loptu pred bránu Chrisovi Smallingovi. Ten mal zrejme poslednú šancu na skórovanie, no hradbu tiel pred brankárom Adriánom nedokázal prestreliť!
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    87
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Mauro Zárate, prichádza Carl Jenkinson.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Michael Carrick (Manchester United).
     
    82
    Ďalšia obrovská tutovka červených diablov ostala nevyužitá! V pokutovom území sa k odrazenej lopte dostal Jeese Lingard, ktorý to vyskúšal z prvej! Zakončenie odchovanca Manchestru United opäť presvišťalo len tesne vedľa ľavej žrde!
     
    80
    Memphis Depay predviedol po narážačke s Fellainim v plnej paráde svoje individuálne schopnosti. Holandský krídelník posunul loptu pred bránu Martialovi, ktorý z prvej minul ľavú tyč hosťujúcej svätyne doslova o pár centimetrov! Manchester United bol na dosah úvodného gólu.
     
    78
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Alex Song, prichádza Pedro Obiang.
     
    73
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bastian Schweinsteiger, prichádza Memphis Depay.
     
    66
    Futbalisti Manchestru United predviedli veľmi peknú kombináciu, na ktorej konci bol po prihrávke Martiala Mata. Španielsky záložník zakončoval svojou slabšou pravačkou a z dobrej pozície nedokázal trafiť bránu!
     
    60
    Po hodine hry sa mohli ujať vedenia červení diabli! Anthony Martial si vymenil loptu s Lingardom, ktorý svojho francúzskeho kolegu posunul do šestnástky. Martial bol vo veľkom uhle, neulakomil sa, loptu parádne predložil pod seba na Fellainiho, ktorý v stopercentnej šanci nepochodil. Adrián vytiahol parádny zákrok!
     
    56
    Vskutku neskutočné, čo teraz Zárate spálil! Futbalista West Hamu sa po famóznom priťuknutí lopty od Carrolla ocitol v absolútnej tutovke, zoči-voči Davidovi de Geovi však rotujúcu loptu ani neumiestnil do priestoru troch žrdí! Každopádne ďalší varovný prst pre Manchester United.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Paddy McNair, prichádza Guillermo Varela.
     
    44
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Morgan Schneiderlin, prichádza Michael Carrick.
     
    39
    Po centri Blinda sa v pokutovom území West Hamu strhla poriadna mela, po ktorej sa Fellaini bez odozvy rozhodcu ocitol na zemi a po ktorej prepáliť hradbu tiel pred sebou nedokázal ani Chris Smalling!
     
    37
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Victor Moses, prichádza Michail Antonio.
     
    23
    Na Old Trafford sa teda dejú veci! V krátkom časovom slede druhýkrát za de Geu zasiahla pravá tyč. Winston Reid po niekoľkých dobrých obranných zákrokoch mohol aj skórovať. V pokutovom území Manchestru sa dokázal cez Schneiderlina dostať do hlavičkového zakončenia, ktorému veľa nechýbalo!
     
    22
    Pri domácom tíme teraz stáli všetci svätí. Cresswellov center z ľavej strany tesne pred Davidom de Geom veľmi nepríjemne poskočil, španielsky brankár loptu vo svojej moci neudržal a Zárate mohol poslať West Ham do vedenia! Smalling totiž pri odkope len napálil loptu do hlavy hosťujúceho krídelníka, od ktorej sa odrazila do pravej žrde!
     
    16
    Na veľké šance vyrovnané 1:1, na góly stále 0:0. Lingard sa na ľavom krídle zbavil svojho strážcu, nacentoval loptu na Fellainiho, ktorý ju hlavou výborne posunul na Martiala. Talentovaný útočník síce zakončoval pohotovo, no v páde loptu napálil len do Reida!
     
    12
    Prvú naozaj stopercentnú príležitosť na otvorenie skóre registrujeme na strane londýnskych kladivárov. Blind v snahe zrýchliť rozohrávku vyprodukoval veľkú chybu, po ktorej chýbal v defenzíve. Do rozháranej obrany United našprintoval Moses, ktorý sa rútil sám na bránu, no v priamom súboji s Davidom de Geom nepochodil. Ten zrazil loptu na rohový kop a potvrdil, akú v ňom má Louis Van Gaal oporu!
     
    9
    Schweinsteiger pekne roztiahol hru do pravého krídla na McNaira, ktorý vyprodukoval vynikajúci center na zadnú tyč. V sľubnej streleckej pozícii sa ocitol Fellaini, jeho hlavička však skončila len nad brvnom Adriánovej svätyne!

    Michal Bakoš

    Góly:

    Karty:   85. Carrick (MAN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 10:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:13.
    Manchester United: de Gea – Darmian, Smalling (C), McNair (46. Varela), Blind – Schneiderlin (44. Carrick), Schweinsteiger (73. Depay) – Mata, Fellaini, Lingard – Martial.
    Náhradníci: Romero – Depay, Carrick, Young, Borthwick-Jackson, Pereira, Varela.

    West Ham United: Adrián – Tomkins, Reid, Ogbonna, Cresswell – Song (78. Obiang) – Zárate (87. Jenkinson), Noble (C), Kouyaté, Moses (37. Antonio) – Carroll.
    Náhradníci: Randolph – Jenkinson, Obiang, Collins, Jelavić, Antonio, Oxford.

    Rozhodca: Clattenburg – Beck, Collin – Attwell