Schalke – Hannover 3:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
3:1 (0:0)
Hannover 96
Piatok 04.12.2015, 20:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Posledné striedanie zápasu. Odchádza strelec prvého gólu Johannes Geis a na záverečné minúty nastupuje Sead Kolašinac.
    82. Franco Di Santo (SCH)
     
    82
    Schalke 04 dalo gól! Nádej Hannoveru na body netrvala dlho. Leroy Sané z pravej strany centroval, k lopte sa dostal FRANCO DI SANTO a s istou dávkou šťastia dáva svoj prvý gól v sezóne.
    81. Allan Saint-Maximin (HAN)
     
    81
    Hannover dal gól! V závere zápasu ešte budeme svedkami drámy. Striedajúci ALLAN SAINT MAXIMIN využil chybu domácich obrancov, obišiel aj brániaceho Matipa a krásnou strelou zo 17 metrov prekonáva brankára Fährmanna.
     
    80
    Mohlo byť znížené! Kenan Karaman sa dostal v šestnástke k lopte, ale svojou ľavačkou trafia iba pravú žrď domácej brány. Následne sa lopta odrazila priamo do náručia Ralfa Fährmanna.
     
    78
    Dvojité striedanie v podaní domáceho tímu. Z ihriska odchádza Klaas-Jan Huntelaar, ktorého nahradí Franco Di Santo. Dnes takisto končí aj Max Meyer a na jeho miesto prichádza Pierre Højbjerg.
     
    77
    Posledné striedanie hostí. Na ihrisko prichádza Edgar Prib a odchádza Leon Andreasen.
     
    74
    A ďalšia šanca domáceho tímu. Obrana Hannoveru bola teraz mimoriadne nedôrazná a poľahky nechala z vnútra šestnástky zakončiť Maxa Meyera. Ak by strela domáceho hráča bola prudkejšia, mohlo byť už 3:0.
    72. Klaas-Jan Huntelaar (SCH)
     
    72
    Schalke 04 dalo gól! Zrejme je rozhodnuté. Center Maxa Meyera nešťastne nadvihol obranca Marcelo, lopta sa odrazilo priamo na kopačku KLAAS-JANA HUNTELAARA, ktorý z tesnej blízkosti nemal problém skórovať.
     
    63
    Druhé striedanie hostí. V dnešnom zápase končí Manuel Schmiedebach a na jeho miesto vybieha Allan Saint-Maximin.
    51. Johannes Geis (SCH)
     
    51
    Schalke 04 dalo gól! JOHANNES GEIS strieľa prvý gól v drese tímu z Gelsenkirchenu. Domáci hráč ju kopol presne k pravej tyči a hoci Zieler smer strely vystihol, nemal šancu zareagovať.
     
    51
    Za svoj nedovolený zákrok dostáva Marcelo aj žltú kartu.
    50. Marcelo (HAN)
     
    50
    Pokutový kop pre Schalke 04! Klaas-Jan Huntelaar sa pretlačil v súboji s Marcelom, ktorý ho poslal nekompromisne na zem.
    45. Leroy Sané (SCH)
     
    45
    Ron-Robert Zieler podržal v závere polčasu svoj tím. Po skvelej prihrávke Klaas-Jana Huntelaara sa dostal do výbornej šance Leroy Sané, no jeho strelu brankár hostí vyráža na rohový kop.
     
    40
    Po peknej akcii Sashu Riethera sa dostal k lopte opäť Klaas-Jan Huntelaar. Tento raz si výborne spracoval loptu, obtočil sa s ňou a z otočky zakončil. Bránu Zielera však prestrelil.
     
    36
    Schalke 04 opäť zatlačilo svojho súpera. Aktívnym pohybom získalo loptu, no strely Mayera či Saného z vnútra šestnástky boli zblokované. Následne Goretzka prestrelil bránu.
     
    27
    Leroy Sané je najaktívnejším hráčom zápasu. Aj teraz získal loptu, prešiel do šestnástky a presnou prihrávkou našiel Maxa Meyera. Ten pohotovo vystrelil, no bránu Zielera tesne minul.
     
    23
    Leroy Sané sa ocitol v prvej šanci zápasu. Pekne si nabehol na center Saschu Riethera z pravej strany, no svoju hlavičku poslal len priamo do miest, kde stál pripravený brankár Zieler.
     
    17
    Je to tak. V zápase registrujeme prvé striedanie. Zraneného Artura Sobiecha nahradzuje Holanďan Charlison Benschop.
     
    9
    Hlavný rozhodca zápasu Wolfgang Stark vyťahuje prvú žltú kartu. Dostáva ju domáci krajný obranca Sasha Riether.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 51. Geis, 72. Huntelaar, 82. Di Santo – 81. Saint-Maximin

    Karty:   9. Riether (SCH) – 51. Marcelo (HAN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:13.
    FC Schalke 04: Fährmann – Riether, Höwedes (C), Matip, Aogo – Goretzka, Geis (88. Kolašinac) – Sané, Meyer (78. Højbjerg), Choupo-Moting – Huntelaar (78. Di Santo).
    Náhradníci: Gspurning – Ayhan, Di Santo, Caiçara, Højbjerg, Kolašinac.

    Hannover 96: Zieler – Sorg, Marcelo, Schulz (C), Albornoz – Sané, Schmiedebach (63. Saint-Maximin) – Andreasen (77. Prib), Gülselam, Karaman – Sobiech (17. Benschop).
    Náhradníci: Tschauner – Anton, Benschop, Felipe, Klaus, Saint-Maximin, Prib.

    Rozhodca: Wolfgang Stark