Schalke – Hannover 3:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
3:1 (0:0)
Hannover 96
Piatok 04.12.2015, 20:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované. Futbalisti Schalke 04 potvrdili úlohu favorita zápasu a vďaka víťazstvu 3:1 si pripisujú do tabuľky cenné tri body. Tie ich momentálne posúvajú na 4. miesto bundesligovej tabuľky. Všetky góly sme videli až v druhom polčase. Najprv premenil v 51. minúte pokutový kop Johannes Geis a v 73. minúte pridal rozhodujúci gól Klaas-Jan Huntelaar. Iskierku nádeje vykresal pre hostí striedajúci Allan Saint Maximin, no o necelú minútu uzavrel gólový účet zápasu svojim premiérovým gólom v sezóne Franco Di Santo. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. (22:26:04)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Po aktivite Charlisona Benschopa bude v posledných sekundách Hannover zahrávať ešte jeden rohový kop.
     
    90+1
    Leroy Sané si teraz dokonca splnil aj svoje defenzíve povinnosti. Následne mu v súboji s Miikom Albornozom pomohol aj Leon Goretzka, ktorý bol faulovaný.
     
    90
    Hlavný rozhodca dnešného duelu Wolfgang Stark pridáva ešte dve minúty.
     
    89
    Domáci futbalisti absolútne kontrolujú záver zápasu a držia loptu ďaleko od brány Ralfa Fährmanna.
     
    88
    Posledné striedanie zápasu. Odchádza strelec prvého gólu Johannes Geis a na záverečné minúty nastupuje Sead Kolašinac.
     
    87
    Vo Veltins Arene domáci fanúšikovia už oslavujú víťazstvo svojho tímu. Schalke 04 je skutočne blízko k tomu, aby sa v tabuľke dostalo na priebežné štvrté miesto.
     
    86
    Nádejnú akciu hostí prerušuje zastávka postranného rozhodcu. V postavení mimo hry sa ocitol Charlison Benschop.
     
    85
    Po priamom kope Johannesa Geisa sa odrazila lopta ku Leonovi Goretzkemu. Ten sa oprel do lopty na hranici šestnástky, no jeho pokus mieril tesne nad bránu.
     
    83
    Leroy Sané si počínal nedovolene v súboji s Christianom Schulzom. Pri lopte sú tak futbalisti Hannoveru.
    82. Franco Di Santo (SCH)
     
    82
    Schalke 04 dalo gól! Nádej Hannoveru na body netrvala dlho. Leroy Sané z pravej strany centroval, k lopte sa dostal FRANCO DI SANTO a s istou dávkou šťastia dáva svoj prvý gól v sezóne.
    81. Allan Saint-Maximin (HAN)
     
    81
    Hannover dal gól! V závere zápasu ešte budeme svedkami drámy. Striedajúci ALLAN SAINT MAXIMIN využil chybu domácich obrancov, obišiel aj brániaceho Matipa a krásnou strelou zo 17 metrov prekonáva brankára Fährmanna.
     
    80
    Mohlo byť znížené! Kenan Karaman sa dostal v šestnástke k lopte, ale svojou ľavačkou trafia iba pravú žrď domácej brány. Následne sa lopta odrazila priamo do náručia Ralfa Fährmanna.
     
    79
    Nedovolený zákrok v podaní nového muža na ihrisku – Pierra Højbjerga.
     
    78
    Dvojité striedanie v podaní domáceho tímu. Z ihriska odchádza Klaas-Jan Huntelaar, ktorého nahradí Franco Di Santo. Dnes takisto končí aj Max Meyer a na jeho miesto prichádza Pierre Højbjerg.
     
    77
    Posledné striedanie hostí. Na ihrisko prichádza Edgar Prib a odchádza Leon Andreasen.
     
    76
    Do streleckého zakončenia sa dostal Eric Maxim Choupo-Moting, no jeho strela tesne minula bránu hostí.
     
    75
    Pätnásť minút pred koncom vidno aj na hráčoch Hannoveru veľké sklamanie a frustráciu. Domáci tím je veľmi blízko k tomu, aby po piatich stretnutiach v Bundeslige opäť vyhral.
     
    74
    A ďalšia šanca domáceho tímu. Obrana Hannoveru bola teraz mimoriadne nedôrazná a poľahky nechala z vnútra šestnástky zakončiť Maxa Meyera. Ak by strela domáceho hráča bola prudkejšia, mohlo byť už 3:0.
    72. Klaas-Jan Huntelaar (SCH)
     
    72
    Schalke 04 dalo gól! Zrejme je rozhodnuté. Center Maxa Meyera nešťastne nadvihol obranca Marcelo, lopta sa odrazilo priamo na kopačku KLAAS-JANA HUNTELAARA, ktorý z tesnej blízkosti nemal problém skórovať.
     
    71
    Eric Maxim Choupo-Moting vybojoval pre svoj tím rohový kop. Následne si na center Geisa nabehol Joël Matip, no kamerunský obranca svoju hlavičku nasmeroval iba do brankára Zielera.
     
    70
    Po dlhej kombinácii akciu opäť zrýchlil Leon Sané. Ten našiel peknou prihrávkou Klaas-Jana Huntelaara, ktorý centrom z pravej strany hľadal Meyera či Chuopo-Motinga. Jeho center bol ale privysoký.
     
    69
    Schalke drží loptu na svojich kopačkách, čím sa snaží otupiť črtajúci sa tlak hostí. Zatiaľ sa mu to pomerne darí.
     
    68
    Po faule na Leona Goretzku zahrával priamy kop Johannes Geis. Ten skúsil priamo ohroziť bránu hostí, ale trafil iba dobre stojatý múr Hannoveru.
     
    67
    Hannover sa ale ani teraz nedostal do zakončenia. Naopak, Schalke 04 sa dostávalo do nádejného prečíslenia, no akciu domácich zbytočne zbrzdil Huntelaar.
     
    66
    Lacný rohový kop pre Hannover. Zblokovanú strelu Salifa Saného odvrátil na roh dezorientovaný obranca Dennis Aogo.
     
    65
    Oba tímy sa teraz predviedli zbytočnými stratami lôpt. Pri lopte sú momentálne domáci kombinujúc na vlastne polovici ihriska.
     
    64
    Rohový kop v podaní Miika Albornoza odvrátil do bezpečia domáci obranca Benedikt Höwedes.
     
    63
    Druhé striedanie hostí. V dnešnom zápase končí Manuel Schmiedebach a na jeho miesto vybieha Allan Saint-Maximin.
     
    62
    A opäť bol v akcii Kenan Karaman. Tentokrát zobral zodpovednosť na svoje plecia a z 25 metrov vystreli. Turecký futbalista ale bránu netrafil.
     
    61
    Náznak šanci pre hostí. Aktívny Karaman sa snažil kolmicou nájsť nabiehajúceho Benschopa, no pred holandským hráčom dobre zasiahol brankár Ralf Fährmann.
     
    60
    Po hodine hry môžu byť oveľa spokojnejší hráči Schalke 04, ktorí zaslúžene vedú 1:0. Hannover sa ale nebude chcieť vzdať a vyzerá to, že chystá aj nejaké striedanie.
     
    59
    Nepresná kombinácii v podaní hostí. Kenan Karaman sa snažil prihrať loptu nabiehajúcemu Salifovi Sanému, no ten už loptu nedokázal zachytiť na hracej ploche.
     
    58
    Ďalší dlhý pas smeroval na holandského kanoniera Huntelaara. Ten sa ale k lopte nedostal. Pri lopte je tak hosťujúci tím.
     
    57
    Leon Andreasen si počínal nedovolene v súboji s jedným z domácich futbalistov. Jeho zákrok sa zaobišiel bez žltej karty.
     
    56
    Schalke 04 sa po strelenom góle logicky menej tlačí dopredu. Hrá o niečo pasívnejšie, čo zatiaľ Hannover využíva aspoň na pokojnú kombináciu.
     
    55
    Kutiózna akcia troch hráčov s krstným menom Leon. Hosťujúci Andreasen zbytočne stratil, čo okamžite chcel využiť Goretzka prihrávkou na Saného. Domáci hráč sa ale k lopte nedostal.
     
    54
    Z čista jasna sa dostal k hlavičke striedajúci Charlison Benschop. Jeho hlavička ale nenarobila domácemu brankárovi žiadne problémy.
     
    53
    Domáci sa po strelenom góle evidentne upokojili. Častejšie sa k lopte dostáva aj Hannover, ktorý je v útočnej fáze veľmi nevýrazný.
    51. Johannes Geis (SCH)
     
    51
    Schalke 04 dalo gól! JOHANNES GEIS strieľa prvý gól v drese tímu z Gelsenkirchenu. Domáci hráč ju kopol presne k pravej tyči a hoci Zieler smer strely vystihol, nemal šancu zareagovať.
     
    51
    Za svoj nedovolený zákrok dostáva Marcelo aj žltú kartu.
    50. Marcelo (HAN)
     
    50
    Pokutový kop pre Schalke 04! Klaas-Jan Huntelaar sa pretlačil v súboji s Marcelom, ktorý ho poslal nekompromisne na zem.
     
    49
    Salif Sané teraz mal menšie problémy s rozohrávkou a pomohol si prihrávkou na svojho brankára. Následne gólman Zieler posiela loptu do stredu ihriska.
     
    48
    V úvode druhého polčasu registrujeme aj ďalší ofsajd domáceho tímu, Tento raz sa do postavenia mimo hry dostal Eric Maxim Choupo-Moting.
     
    47
    Po aktivite Klaas-Jana Huntelaara sa k strele z hranice šestnástky dostal Max Meyer. Nemecký stredopoliar ale namieril len do stredu brány, kde bol pozorný Ron-Robert Zieler.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas, ktorý veľa vzruchu neponúkol. Aktívnejší boli jednoznačne domáci, najmä Leroy Sané. Ten mal sám dve veľké šance a jednu dokonale pripravil Maxovi Meyerovi. Ani jedna z nich sa ale gólom neskončila a keďže Hannover bol v ofenzíve žalostný, stav zápasu je 0:0.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenia Leon Goretzka. Jeho strela však mierila tesne nad bránu.
     
    45+1
    V prvom polčase sa budú nadstavovať 2 minúty. Schalke 04 zahráva rohový kop.
    45. Leroy Sané (SCH)
     
    45
    Ron-Robert Zieler podržal v závere polčasu svoj tím. Po skvelej prihrávke Klaas-Jana Huntelaara sa dostal do výbornej šance Leroy Sané, no jeho strelu brankár hostí vyráža na rohový kop.
     
    44
    Eric Maxim Choupo-Moting fauloval v strede ihriska, čo hosťom maximálne vyhovuje. Tí sa nikam neponáhľajú a s rozohrávkou si dávajú na čas.
     
    43
    Domáci postupovali do prečíslenia 4 na 3. Leon Goretzka trochu zahnal Maxa Meyera, no ten napriek tomu dokázal z pravej strany odcentrovať. Pred Leonom Saném ale dobre zapracoval obranca Marcelo.
     
    42
    Center Johannesa Greis odvrátil do bezpečia senegalský obranca Salif Sané.
     
    41
    Nasleduje ďalší rohový kop Schalke 04. Tlak domáceho tímu sa stále stupňuje. Hostia by polčasovú prestávku určite privítali.
     
    40
    Po peknej akcii Sashu Riethera sa dostal k lopte opäť Klaas-Jan Huntelaar. Tento raz si výborne spracoval loptu, obtočil sa s ňou a z otočky zakončil. Bránu Zielera však prestrelil.
     
    39
    Hannover vidíme stále len v akejsi obrannej ulite. Domáci sú oveľa aktívnejší a chcú sa dostať do vedenie ešte v prvom polčase.
     
    38
    Leon Goretzka krásnym pasom za obranu našiel Klaas-Jana Huntelaara. Ten si skvelým prvým dotykom loptu spracoval, no následne si loptu predkopol až príliš. Veľká škoda pre domáci tím.
     
    37
    Salif Sané opäť predviedol dobré obranné schopnosti, keď center Huntelaara odkopol za postrannú čiaru.
    36. Max Meyer (SCH)
     
    36
    Schalke 04 opäť zatlačilo svojho súpera. Aktívnym pohybom získalo loptu, no strely Mayera či Saného z vnútra šestnástky boli zblokované. Následne Goretzka prestrelil bránu.
     
    35
    Salif Sané odvracia center z pravej strany na rohový kop. Ten bude tradične zahrávať Johannes Greis.
     
    34
    Leroy Sané preukázal svoju rýchlosť a založil rýchly protiútok Schalke 04. Nakoniec si loptu posunul na os ihriska a ľavačkou vystrelil. Bránu ale minul o poriadny kus.
     
    33
    Eric Maxim Choupo-Moting si teraz vyšliapol na Olivera Sorga. Kamerunský útočník z toho ale vyviazol bez kartového trestu.
     
    32
    Leroy Sané si teraz nepotykal so spracovaním, a tak mu lopta ušla za postrannú čiaru. Domáci tak zbytočne stratili loptu.
     
    31
    Hra sa odvíja opäť len v strede poľa. Pri lopte sú futbalisti v modrých dresoch, no Hannover ich vytláča ďaleko od brány Zielera.
     
    30
    Máme za sebou prvú polhodinu hry. V zápase je o niečo aktívnejší domáci tím, ktorý mal aj pár nádejných príležitosti. Leroy Sané a tiež aj May Meyer však svoje šance nevyužili.
     
    29
    Domáci fanúšikovia si po faule Kenana Karamana pýtali žltú kartu, no hlavný rozhodca situáciu rieši iba dôrazným dohovorom.
     
    28
    V ofsajdovom postavení sa ocitol Klaas-Jan Huntelaar. Holandský kanonier sa v dnešnom zápase zatiaľ trápi.
     
    27
    Leroy Sané je najaktívnejším hráčom zápasu. Aj teraz získal loptu, prešiel do šestnástky a presnou prihrávkou našiel Maxa Meyera. Ten pohotovo vystrelil, no bránu Zielera tesne minul.
     
    26
    Dennis Aogo hľadal kolmicou Klaas-Jana Huntelaara. Jeho prihrávka však bola prudká a zároveň aj nepresná.
     
    25
    Schalke 04 získava územnú prevahu čoraz viac. Svedčí o tom aj štatistika držania lopty- 56% ku 44%.
     
    24
    Z veľkej diaľky skúšal svoje šťastie Dennis Aogo, no strela tohto nemeckého obrancu nenašla priestor troch žrdí.
     
    23
    Leroy Sané sa ocitol v prvej šanci zápasu. Pekne si nabehol na center Saschu Riethera z pravej strany, no svoju hlavičku poslal len priamo do miest, kde stál pripravený brankár Zieler.
     
    22
    Center Johannesa Geisa z ľavej strany bezpečne chytá do svojich rukavíc brankár Hannoveru – Ron-Robert Zieler.
     
    21
    Max Meyer sa pekne predral do šestnástky a svoju akciu zakončil. Jeho strela ale bola zrazená. Schalke 04 však stupňuje svoj tlak.
     
    20
    Priamy kop Hannoveru nepriniesol žiadne nebezpečenstvo. Hostia sa totiž sami vystavili do postavenia mimo hry. Odkopávať tak bude brankár Ralf Fährmann.
     
    19
    Leon Andresen bol faulovaný Dennisom Aogom a vybojoval pre svoj tím ďalší priamy kop. Zahrávať ho bude Miiko Albornoz.
     
    18
    V priebehu poslednej minúty domáci zavreli svojho súpera. Centrovali z ľavej i pravej strany, no pred Choupo-Motingom dobre zapracoval obranca Marcelo a následne aj Christian Schulz.
     
    17
    Je to tak. V zápase registrujeme prvé striedanie. Zraneného Artura Sobiecha nahradzuje Holanďan Charlison Benschop.
     
    16
    Artur Sobiech opäť leží na trávniku a vyzerá to tak, že v dnešnom zápase bude musieť skončiť.
     
    15
    Po centri Johannesa Geisa sa lopta odrážala v pokutovom území hostí až sa k nej dostal obranca Benedikt Höwedes. Jeho strela ale nebola dôrazná a k brankárovi sa nedostala.
     
    14
    Schalke 04 bude zahrávať priamy kop z nádejnej pozície. Manuel Schmiedebach totiž fauloval Maxa Meyera.
     
    13
    Zatiaľ nesledujeme príliš pohľadný zápas. Gólovej či nejakej vážnejšej šance sme sa nedočkali.
     
    12
    Joël Matip hľadal dlhým pasom jedného z útočníkov domáceho mužstva, no nakoniec z toho pramení len odkop od brány Rona-Roberta Zielera
     
    11
    Schalke sa zatiaľ trápi v prechodovej fáze. Zatiaľ mu viazne kombinácia, na čom má podiel aj aktívna obrana Hannoveru.
     
    10
    Prvá pekná akcia aj na strane domácich. Po pravej strane sa predral do šestnástky Leroy Sané, ktorý prízemným centrom hľadal nabiehajúceho Klaas-Jana Huntelaara. Napokon ale črtajúce nebezpečenstvo dokázali hostia odvrátiť.
     
    9
    Hlavný rozhodca zápasu Wolfgang Stark vyťahuje prvú žltú kartu. Dostáva ju domáci krajný obranca Sasha Riether.
     
    8
    Hannover je v úvode zápasu aktívnejší. Z pravej strany centroval Oliver Sorg a loptu musel odvrátiť do bezpečia Sasha Riether.
     
    7
    Hostia sa nedokázali dostať po štandardnej situácii do zakončenia. Loptu odvrátil do bezpečia Benedikt Höwedes.
     
    6
    Uvidíme prvý rohový kop zápasu. Zahrávať ho bude hosťujúci Leon Andreasen.
     
    5
    Dennis Aogo si nenarazil loptu s Ericom Maximom Choupo-Motingom. Akcia domácich tak stroskotala.
     
    4
    Úvod zápasu sa odohráva v pokojnom tempe. Schalke agresívnym pressingom vytlačilo svojho súpera až na jeho vlastnú polovicu ihriska.
     
    3
    Ceyhun Gülselam fauloval v osobnom súboji Joëla Matipa. Hostia tak prichádzajú o loptu. Medzičasom sa na trávnik vrátil aj Artur Sobiech.
     
    2
    Sobiech je už ošetrovaný mimo hracej plochy. Hostia hrajú zatiaľ v desiatich. Po nepresnom centri bude odkopávať brankár Ralf Fährmann.
     
    1
    Hneď v úvodnej minúte sme svedkami nepríjemného momentu. Po súboji so Saschom Rietherom si poranil členok Artur Sobiech. S poľským útočníkom to nevyzerá dobre.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Riether, Höwedes (C), Matip, Aogo – Goretzka, Geis – Sané, Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar.
    Náhradníci: Gspurning – Ayhan, Di Santo, Caiçara, Højbjerg, Kolašinac.

    Hannover 96: Zieler – Sorg, Marcelo, Schulz (C), Albornoz – Sané, Schmiedebach – Andreasen, Gülselam, Karaman – Sobiech.
    Náhradníci: Tschauner – Anton, Benschop, Felipe, Klaus, Saint-Maximin, Prib.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z nemeckej Bundesligy. Pätnáste kolo otvorí piatková predohrávka, v ktorej sa tento raz stretne Schalke 04 a Hannover 96. Zápas sa vo Veltins Arene začína o 20:30 hod.

    SCHALKE 04

    Schalke 04 sa v tabuľke nachádza až na ôsmom mieste. Vstup do sezóny mali futbalisti z Gelsenkirchenu dobrý, no v posledných piatich dueloch sa ani raz netešili z víťazstva. Získali v nich len 2 body, no jedným dychom treba dodať, že čelili mimoriadne náročným súperom ako bol Dortmund, Bayern či Leverkusen. Aby toho nebolo málo, tréner André Breitenreiter sa musí vysporiadať s početnou maródkou. V dnešnom zápase budú chýbať zranení Atsuto Uchida, Fabian Giefer, Marco Höger a Matija Nastasić. Najlepšími strelcami tímu so štyrmi presnými zásahmi Klaas-Jan Huntelaar a Leon Sané. Za očakávaniami sú zatiaľ výkony útočníka Franca Di Santa. Kým Argentínčan v drese Brém strelil v uplynulom ročníku až 13 gólov, v tejto sezóne gólovo mlčí.

    HANNOVER

    Futbalisti Hannoveru mali štart do novej sezóny ako zo zlého sna. V prvých 7 kolách získali len jeden bod a patrilo im posledné miesto tabuľky. Následne sa ale zobudili v ďalších siedmich dueloch vyhrali až štyrikrát. Razom sa tak tím Michaela Frontzeckeho vyšvihol na 14. priečku tabuľky. Naposledy si Hannover dokonale zgustol na nováčikovi z Ingolstadtu, ktorému nasúkal 4 góly. V dnešnom dueli bude absentovať japonské duo Hiroshi Kiyotake a Hiroki Sakai. Táto strata je o to citeľnejšia, keďže najlepším strelcom tímu je práve Kiyotake. Okrem neho sa trikrát presadil aj poľsky futbalista Artur Sobiech. Otázny štart je aj v prípade Rona-Roberta Zielera. V Gelsenkirchene sa Hannoveru vôbec nedarí. Ten v posledných 8 stretnutiach prehral až 7-krát. Vyhral len pred piatimi rokmi, keď vo Veltins Arene vyhral 1:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 51. Geis, 72. Huntelaar, 82. Di Santo – 81. Saint-Maximin

    Karty:   9. Riether (SCH) – 51. Marcelo (HAN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:13.
    FC Schalke 04: Fährmann – Riether, Höwedes (C), Matip, Aogo – Goretzka, Geis (88. Kolašinac) – Sané, Meyer (78. Højbjerg), Choupo-Moting – Huntelaar (78. Di Santo).
    Náhradníci: Gspurning – Ayhan, Di Santo, Caiçara, Højbjerg, Kolašinac.

    Hannover 96: Zieler – Sorg, Marcelo, Schulz (C), Albornoz – Sané, Schmiedebach (63. Saint-Maximin) – Andreasen (77. Prib), Gülselam, Karaman – Sobiech (17. Benschop).
    Náhradníci: Tschauner – Anton, Benschop, Felipe, Klaus, Saint-Maximin, Prib.

    Rozhodca: Wolfgang Stark