Kazaň – Sion 2:0 (kon.) | FK Krasnodar – Dortmund 1:0 (kon.) | Minsk – Plzeň 1:0 (kon.)
Lazio – Dnipropetrovsk 3:1 (kon.) | Rosenborg – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Lisabon 2:4 (kon.)
Besiktas – Skenderbeu 2:0 (kon.) | Bazilej – Fiorentina 2:2 (kon.) | Belenenses – Lech Poznań 0:0 (kon.)
Monaco – Anderlecht 0:2 (kon.) | Karabach – Tottenham 0:1 (kon.) | Schalke – APOEL 1:0 (kon.)
Sparta Praha – Asteras 1:0 (kon.) | Alkmaar – Partizan 1:2 (kon.) | Augsburg – Bilbao 2:3 (kon.)
Molde – Fenerbahce 0:2 (kon.) | Celtic – Amsterdam 1:2 (kon.) | Liverpool – Bordeaux 2:1 (kon.)
Solún – Qäbälä 0:0 (kon.) | Légia Varšava – Midtjylland 1:0 (kon.) | Brugge – Neapol 0:1 (kon.)
Villarreal – Rapid Viedeň 1:0 (kon.) | Braga – Liberec 2:1 (kon.) | Marseille – Groningen 2:1 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
2:1 (1:0)
FC Groningen
Štvrtok 26.11.2015, 21:05 • Stade Vélodrome, Marseille • Európska liga • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Skupinová fáza Európskej ligy sa blíži do finále, na Stade Vélodrome do Marseille zavíta na revanš FC Groningen. V úvodnom skupinovom vystúpení sa v Holandsku zrodilo jednoznačné víťazstvo Olympique, ktoré základ svojho víťazstva rozdielom triedy položil dvomi gólmi už v prvom polčase

    Olympique Marseille sa v domácej súťaži nachádza v strede pelotónu, avšak v tabuľke formy zaknihoval z piatich ostatných zápasov štyri výherné a zdá sa, že sa dostal do hernej pohody. V skupinovej fáze Európskej ligy však vymaľované ešte nemá a ak si chce zabezpečiť postup do play-off súťaže, musí vo štvrtok večer na domácej pôde zvíťaziť. A to ešte nebude mať postup vo svojich rukách, keďže jeho dvaja konkurenti si to rozdajú medzi sebou. No a v poslednom kole skupiny Olympique zavíta na sever Čiech do Liberca, s ktorým na domácej pôde tri body po najtesnejšej možnej prehre.

    FC Groningen sa v domácej súťaži nachádza rovnako v strede tabuľky, no v skupinovej fáze Európskej ligy zaznamenal len jeden bod, keď v 96. minúte zápasu na ihrisku v Liberci vyrovnával z dorážky po nepremenenom pokutovom kope Hoesen. Groningen v prvom kole podľahol rozdielom triedy na domácej pôde práve hráčom z Marseille, aby v tom druhom ťahal za kratší koniec na ihrisku Sportingu Braga, kde inkasoval už v 5. minúte zápasu a odpoveď na gól domácich až do konca zápasu nenašiel. V Liberci síce domácim uchmatol jeden bod, no v odvete dominoval Slovan a vlastným gólom Padta bral z Holandska všetky tri body.

    Zápas má jednoznačného favorita a tak to vidia aj bookmakeri, ktorí duel ohodnotili číselným kurzovým vyjadrením 1,25 – 6,00 – 13,00. Kurzy na úspech domáceho klubu ešte v posledných dňoch klesali mierne smerom nadol, víťazstvo domácich by malo byť len otázkou skóre, nuž a onlajny.eu budú samozrejme pritom.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu duelu na Stade Vélodrome v Marseille, vo štvrtok večer vám krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme všetko aktuálne z hracej plochy v našom on-line prenose.
     
    Úvodné zostavy:

    Olympique Marseille:

    Mandanda – Dja Djedjé, N'Koulou, Rolando, Mendy – Diarra, Isla – Ocampos, Cabella, N'Koudou – Batshuayi

    Náhradníci:

    Pelé – Alessandrini, Barrada, Manquillo, Romao, Silva, Sparagna

    FC Groningen:

    Padt – Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata – Kappelhof – Rusnák, Maduro – Antonia, Hoesen, Linssen

    Náhradníci:

    van der Vlag – Tibbling, J. Drost, Payne, Burnet, Bacuna.

    Rozhodca:

    Treimanis – Gudermanis, Spasjoņņikovs (LAT).
     
    Príjemný a dobrý večer vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu, oba tímy už máme na hracej ploche, domáci nastúpia na zápas v bielych farbách, hostia v čiernych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Groningen rozohral úvodným výkopom dnešný duel a s loptou sa najskôr vybral na polovicu hracej plochy domácich, aby potom balón poslal malou domov Padtovi.
     
    2
    Pri stredovej čiare sa hostia dopustili faulu, Treimanis píska loptu pre Olympique.
     
    3
    Olympique svoju dlhú loptu na ľavej strane pokazil, arbitri nariadili autové vhadzovanie pre Groningen.
     
    3
    Malú domov poslal Larsen, nerozumel si s Padtom a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    4
    Olympique zahrával rohový kop z ľavej strany na bližšiu žrď, hostia balón vyhlavičkovali mimo svoje pokutové územie.
     
    5
    Domáci hráči s loptou na kopačkách a od úvodu zápasu je Olympique aktívnejším tímom, Groningen sa zatiaľ len a len bráni.
     
    6
    Spoza šestnástky vystrelil Batshuayi, loptu namieril do stredu bránky, kde stál pripravený Padt a balón ukryl do svojho koša.
     
    7
    Olympique stále kontroluje loptu, no teraz s ňou hrá len na polovici súpera od kruhu po veľké vápno.
     
    8
    Dja Djedjé zachytil chybnú rozohrávku hostí, loptu potiahol vpred a z pravej strany ju poslal do pokutového územia, Ocampos vystrelil a loptu poslal tesne nad brvno Padtovej bránky.
     
    10
    Obraz hry stále rovnaký, Marseille sa len pomaly dostáva s loptou vpred, snaží sa rozobrať dobre zorganizovanú defenzívu hostí.
     
    11
    Marseille to hrá do strán, dozadu, snaží sa vytiahnuť hrot defenzívy Groningenu aspoň k stredovej čiare.
     
    12
    Center z ľavej strany do veľkého vápna Batshuayi nedokázal spracovať, lopta mu od ľavej nohy odskočila a rovno za bránkovú čiaru.
     
    13
    Pekná akcia domácich, center z ľavej strany zakončil na malom vápne Ocampos, loptu netrafil ideálne a tá minula tesne pravú žrď Padtovej bránky.
     
    14
    Olympique stratil loptu za stredovou čiarou a do ojedinelej akcie sa vyberú hráči Groningenu.
     
    15
    Groningen sa na ľavej strane previnil proti pravidlám útočným faulom, Treimanis píska loptu pre Olympique.
     
    16
    Dlhá lopta hostí stredom hracej plochy poľahky skončila v náručí gólmana Mandandu.
     
    17
    Olympique to teraz skúšal na nakopávané lopty do pokutového územia hostí, Groningen všetky lopty poslal mimo svoj veľký štvorec do bezpečia.
     
    18
    Center z pravej strany a následne aj z ľavej pred bránku hostí Ocampos spracovať nemohol, lopty boli nepresné a Groningen sa opäť poľahky ubránil akciám Olympique.
     
    19
    Groningen teraz kontroluje loptu, no hrá s ňou len pred vlastným pokutovým územím a vpred sa nijako neponáhľa.
     
    20
    Olympique vybojoval loptu pri stredovom kruhu a s loptou postupuje pred bránku Padta.
     
    21
    N'Koudou sa na ľavej strane presadiť nedokázal a napokon to bol on, kto sa posledný dotkol lopty, ktorá skončila za bránkovou čiarou.
     
    22
    Marseille operuje s loptou na pravej strane na polovici hracej plochy hostí, center do pokutového územia však teraz neposlal.
     
    23
    Hráme stále len na polovici Groningenu, Marseille sa snaží dostať s loptou krátkymi prihrávkami vpred, Groningen pozične umne bráni.
     
    24
    Batshuayi dostal do pokutového územia kolmú prihrávku od Cabellu, s loptou sa na malom priestore dokázal otočiť, no k efektnému zakončeniu už veru nie.
     
    25
    Hoesen bol v trojmetrovom ofsajde, arbitri akciu hráčom Groningenu museli zastaviť.
     
    26
    N'Koudou sa presadil cez dvoch hráčov na ľavej strane, loptu posunul vpred a z hranice pokutového územia vystrelil Batshuayi, jeho lopta lízala žrď bránky hostí.
     
    28
    Marseille dal gól!
    Marseille vyrobil akciu, zo stredu poľa spoza šestnástky vystrelil Batshuayi, Padt loptu vyrazil vpravo pred seba a už nestihol zasiahnuť proti strele, ktorú vyslal GEORGES KEVIN N'KOUDOU.
    28. Georges-Kévin N'KOUDOU - 1:0
     
    30
    Olympique sa dočkal a ihneď ožilo aj publikum na tribúnach, Marseille opäť kontroluje loptu na polovici hracej plochy Groningenu.
     
    32
    Center domácich do veľkého vápna z ľavej strany adresáta nenašiel, hostia zahrali cez hlavičku malú domov a loptu zneškodnil Padt.
     
    32
    Cabella sa s loptou po pravej strane dostal až na malé vápno, tam stroskotal na bekovi hostí, ktorý loptu poslal za bránkovú čiaru.
     
    33
    Marseille z rohového kopu nevyťažil takmer nič, hostia loptu poslali k stredovej čiare, tam sa jej zmocnili domáci a založili akciu.
     
    34
    Cabella zahrával z pravej strany rohový kop, opäť nenašiel nikoho v bielom drese, hostia loptu poslali na chvíľku do bezpečia a z následnej akciu domácich za postrannú čiaru.
     
    35
    Batshuayi posielal loptu do pokutového územia hostí, polostrela, poloprihrávka, lopta minula bránku hostí a do hry ju z malého vápna bude rozohrávať Padt.
     
    36
    Akcia Olympique skončila pred veľkým vápnom hostí, ktorí loptu poslali k stredovému kruhu a napokon domáci zahrali dlhú malú domov.
     
    37
    Olympique stále s loptou na kopačkách na polovici Groningenu, streleckú pozíciu si však zatiaľ nevypracovalo.
     
    38
    Center domácich smeroval z ľavej strany na malé vápno, k hlavičkovému zakončeniu sa dostal Ocampos, loptu však dobre netrafil a poslal ju vysoko nad bránku hostí.
     
    39
    Batshuayi sa uvoľnil na ľavej strane a z hranice šestnástky ľavačkou po zemi vystrelil, Padt v páde na zem loptu zneškodnil vo svojich rukaviciach.
     
    40
    Marseille v tlaku a opäť vyrobil peknú akciu, center z ľavej strany na roh malého vápno zakončil hlavičkou Batshuayi, jeho lopta však len opečiatkovala žrď Padtovej bránky.
     
    41
    Olympique režíruje hru a Groningen na pravej strane vyrobil faul, domáci budú zahrávať voľný priamy kop, bránka Padta je trochu priďaleko.
     
    42
    Z ľavej strany zahrávali domáci rohový kop na bližšiu žrď, hostia loptu opäť vyhlavičkovali mimo svoje pokutové územie, kde sa jej opäť zmocnili hráči Olympique.
     
    43
    Ocampos centroval do veľkého vápna, jeho loptu zblokovali hostia na ďalší rohový kop pre Olympique.
     
    44
    Z pravej strany lopta smerovala pred bránku, k nevydarenej hlavičke sa dostal Batshuayi, loptu poľahky skončila v rukaviciach Padta.
     
    45
    Trochu nepresností v závere polčasu a to na oboch stranách, s loptou hráme v blízkosti stredovej čiary.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas v Marseille bol jednoznačnou záležitosťou domácich, ktorí sa ujali vedenia a v jednom prípade pomohla Groningenu konštrukcia bránky. Iný priebeh hry v druhom polčase očakávať nemožno a dnešný zápas bude pre domácich len otázkou výšky skóre.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:07.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Olympique rozohral druhú polovicu duelu a tak si ju poďme spolu svorne vychutnať.
     
    47
    Batshuayi si prevzal kolmú prihrávku za hranicou pokutového územia hostí, loptu potiahol vpred a vystrelil, minul bránku hostí a navyše mu arbitri odmávali ofsajd, aj keď to podľa mňa ofsajd nebol.
     
    48
    Hostia pohrozili z ľavej strany centrom pred bránku, k efektnému zakončeniu sa nedostali a lopta skončila vysoko nad bránkou Marseille.
     
    49
    Na pravej strane si po brejkovej akcii vybojovali hostia rohový kop.
     
    50
    Tím Groningen práve strelil gól!
    Rusnák poslal loptu na malé vápno, domáci ju nedokázali poslať do bezpečia, Mendy loptu poslal na vlastnú bránku a na malom vápne ju pod brvno usmernil HEDWIGES MADURO.
    50. Hedwiges MADURO - 1:1
     
    51
    Studená sprcha na Stade Vélodrome, Olympique, ak bude pokračovať v hre ako v prvom polčase, zápas otočí vo svoj prospech.
     
    52
    Groningen po góle rozhodne ožil a čoraz viac sa snaží hrať s loptou na polovici hracej plochy svojho dnešného hostiteľa.
     
    53
    Na ľavej strane Gronigen loptu poslal za postrannú čiaru, domáci ju budú vhadzovať do hry a z vlastnej polovice zakladať útočnú akciu.
     
    54
    Olympique stratil loptu pri stredovom kruhu, vpred ju potiahol Rusnák, poslal ju vľavo Linssenovi, ktorý však akciu hostí chybnou loptou pokazil.
     
    55
    Olympique pod tlakom na polovici hostí vyrába nepresností.
     
    56
    Aj teraz si domáci nerozumeli v prihrávke na ľavej strane, lopta pozvoľna opustila hraciu plochu za bránkovou čiarou.
     
    57
    Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Lucas Ocampos, prichádza Romain Alessandrini.
     
    58
    Antonia poslal z pravej strany center pred bránku, po teči domáceho obrancu lopta skončila na malom vápne v rukách Mandandu.
     
    59
    Malú domov zdiaľky zahrali domáci, Padt loptu dobre nerozohral, zmocnili sa jej domáci a center z ľavej strany v podaní Batshuayia bol veľmi nepresný, odkop od bránky hostí.
     
    60
    Olympique aj teraz stroskotal pred veľkým vápnom hostí, ktorí sa snažili o brejk, akciu im zastavili arbitri pre ofsajd, v ktorom bol Hoesen.
     
    62
    Na pravej strane pri rohovej zástavke bude Olympique vhadzovať loptu do hry, Groningen v defenzíve na výbornú.
     
    63
    Od gólmana Mandandu bude začínať ďalšia akcia hráčov domáceho klubu.
     
    63
    Cabella sa dostal k odrazenej lopte v pokutovom území na ľavej strane, poslal ju k vzdialenejšej žrdi a len tesne o milimetre minul bránku Padta!
    63. Cabella svoju šancu trestuhodne spálil
     
    64
    Olympique kombinuje s loptou pred veľkým vápnom hostí, Groningen ho k zakončeniu nepúšťa.
     
    65
    Batshuayi nasrdil svojich fans na tribúnach, ktorí ho vypískali, keďže na pravej strane v pokutovom území namiesto prihrávky zvolil strelu a loptu poslal len do bočnej siete Padtovej bránky.
     
    65
    Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Mauricio Isla, prichádza Lucas Silva.
     
    67
    Z ľavej strany zahrávali domáci rohovoý kop, na malom vápne hlavou zakončil Rolando, loptu však poslal rovno do rúk pripraveného Padta.
     
    68
    Marseille cíti tlak zo striedačky a aj z tribún, vyrába čoraz viac nepresností a zbytočne stráca lopty.
     
    69
    Na ľavej strane sa Marseille dopustil útočného faulu, Treimanis odovzdal loptu hráčom v čiernych dresoch.
     
    70
    Olympique vyrobil akciu a poslal loptu z pravej strany na malé vápno, k zakončeniu sa nedostal a vzrušenie na tribúnach bolo zbytočné.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Groningen: z ihriska odchádza Bryan Linssen, prichádza Simon Tibbling.
     
    72
    Na chvíľku sme stratili spojenie s Marseille, verím, že čoskoro bude opäť všetko zasa v poriadku.
     
    74
    N'Koudou sa nateraz do listiny strelcov nezapíše, keďže balón poslal do stredu bránky do rúk pozorného Padta.
     
    75
    Batshuayi sa dostal k zakončeniu na ľavej strane v pokutovom území, loptu však zblokoval bek hostí a Padt bol nateraz bez práce.
     
    77
    N'Koudou sa opäť dostal k streleckému zakončeniu, minul však bránku Groningenu, ktorý drží na juhu Francúzska nádejný výsledok.
     
    78
    Olympique chyboval svojou loptou na ľavej strane a tá skončila za postrannou čiarou, do hry ju budú vhadzovať hráči Groningenu.
     
    79
    N'Koulou bol v súboji poslaný na zem, hlavný arbiter duelu píska loptu pred domácich.
     
    80
    Začala sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby, Olympique dostal na pravej strane k dispozícií peknú štandardku.
     
    81
    Center smeroval do veľkého vápna, hostia loptu vyhlavičkovali mimo svoje pokutové územie a strela Mendyho bola zblokovaná na rohový kop.
     
    81
    Olympique zahral rohový kop loptou pred bránku, Groningen sa opäť ubránil a loptu poslal k stredovému kruhu.
     
    82
    Hostia vyrobili brejkovú akciu, kombinovali chvíľku s loptou na polovici domácich, Olympique ich napokon prinútil s loptou hrať až pri stredovom kruhu.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Groningen: z ihriska odchádza Jarchinio Antonia, prichádza Jesper Drost.
     
    84
    Drost dostal krásny pas a zbehol si za obranu domácich, vystrelil ľavačkou z rohu malého vápna, Rolando sa včas hodil do strely a loptu poslal za bránkovú čiaru.
     
    85
    Groningen z rohového kopu nevyťažil takmer nič, do akcie pôjdu hráči v bielych dresoch.
     
    86
    Ľavačkou spoza veľkého vápna poslal loptu na bránku hostí Diarra, Padt v pokľaku loptu zneškodnil.
     
    87
    Striedanie v tíme Olympique Marseille: z ihriska odchádza Rolando, prichádza Abdelaziz Barrada.
     
    88
    Marseille dal gól!
    Olympique zahral akciu po ľavej strane, N'Koudou poslal center z ľavej strany na malé vápno a rybičkou v páde na zem loptu hlavou do siete poslal MICHY BATSHUAYI.
    88. Michy BATSHUAYI - 2:1
     
    89
    Faul hostí na ľavej strane pri postrannej čiare, Treiminas poskytol domácim výhodu a trestať bude po prerušení hry.
     
    90
    Hateboer skosil N'Koudoua a po prerušení hry ho hlavný rozhodca odmenil.
     
    90
    Nad základný hrací čas arbitri z Lotyška pridali ešte tri minúty.
     
    90+1
    Olympique kontroluje loptu, pri stredovej čiare sa previnil faulom, lopta pre hostí.
     
    90+2
    Rusnák po tvrdom šľapáku N'Koudoua skončil na zemi, Treimanis povolal na hraciu plochu lekára tímu hostí.
     
    90+3
    Dlhý center smeroval do pokutového územia domácich, Mandanda vybehol z bránky a loptu vo výskoku zneškodnil vo svojich rukaviciach.
     
    90+3
    Loptu hostia pokazili a tá skončila za bránkovou čiarou domácich, Mandanda sa s rozohrávkou z malého vápna pochopiteľne neponáhľa.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Zápas v Marseille sa v druhom polčase trochu zdramatizoval, Groningen po rohovom kope a chybe Mendyho vyrovnal a nepríjemne hrýzol svojimi kontrami. Napokon domácim v samom závere vyšla akcia, po ktorej napol sieť hostí peknou rybičkou Batshuayi a Olympique tak do tabuľky zapíše cenné a šťastné tri body. Dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (22:59:38)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 28. N'Koudou, 88. Batshuayi – 50. Maduro

    Karty:   90. Hateboer (GRO)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:13.
    Olympique Marseille: Mandanda – Dja Djedjé, N'Koulou, Rolando (87. Barrada), Mendy – Diarra, Isla (65. Silva) – Ocampos (57. Alessandrini), Cabella, N'Koudou – Batshuayi.
    Náhradníci: Pelé – Alessandrini, Barrada, Manquillo, Romao, Silva, Sparagna.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata – Kappelhof – Rusnák, Maduro – Antonia (84. J. Drost), Hoesen, Linssen (71. Tibbling).
    Náhradníci: van der Vlag – Tibbling, J. Drost, Payne, Burnet, Bacuna, Jasper.

    Rozhodca: Treimanis – Gudermanis, Spasjoņņikovs (LAT)