Kazaň – Sion 2:0 (kon.) | FK Krasnodar – Dortmund 1:0 (kon.) | Minsk – Plzeň 1:0 (kon.)
Lazio – Dnipropetrovsk 3:1 (kon.) | Rosenborg – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Lisabon 2:4 (kon.)
Besiktas – Skenderbeu 2:0 (kon.) | Bazilej – Fiorentina 2:2 (kon.) | Belenenses – Lech Poznań 0:0 (kon.)
Monaco – Anderlecht 0:2 (kon.) | Karabach – Tottenham 0:1 (kon.) | Schalke – APOEL 1:0 (kon.)
Sparta Praha – Asteras 1:0 (kon.) | Alkmaar – Partizan 1:2 (kon.) | Augsburg – Bilbao 2:3 (kon.)
Molde – Fenerbahce 0:2 (kon.) | Celtic – Amsterdam 1:2 (kon.) | Liverpool – Bordeaux 2:1 (kon.)
Solún – Qäbälä 0:0 (kon.) | Légia Varšava – Midtjylland 1:0 (kon.) | Brugge – Neapol 0:1 (kon.)
Villarreal – Rapid Viedeň 1:0 (kon.) | Braga – Liberec 2:1 (kon.) | Marseille – Groningen 2:1 (kon.)
koniec
FC Rubin Kazaň
2:0 (0:0)
FC Sion
Štvrtok 26.11.2015, 17:00 • Kazan Arena, Kazaň. Kapacita: 45,105 diváků. • Európska liga • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Koniec zápasu. Skončil sa nám veľmi zaujímavý zápas, ktorý bol cez prvý polčas pomerne vyrovnaný aj napriek tomu, že v 33' putoval do šatne hráč hostí Ndoye. Druhý polčas však vládol vo farbách červenej, keď sa hráči Rubinu Kazaň ujali vedenia až v 72' minúte. Dovtedy mal však striedajúci Dyaduyn niekoľko hlavičkových šancí a dával jasne najavo, že bol dobrým výberom domáceho kouča. Stav 1:0 však zmenil na 2:0 Devic, ktorý mal jednoduchú cestu streliť gól po tom, čo mu po spracovaní lopty na hranici malého vápna zavadzal iba brankár Vanins, ktorého dokázal s kľudom prekonať.
    Hráči FC Rubin Kazaň si zaslúžene odvážajú tri body a tak si zabezpečujú stále prvé miesto. Ja Vám ďakujem za sledovanie môjho textového prenosu, ktorým Vás sprevádzal Matúš Valko. Pekný zvyšok večera. (18:52:34)
     
    90+4
    Zápas sa už dohráva, loptu si na kopačkách strážia hráči Rubinu Kazaň, ktorý útočia a robia si čo chcú.
     
    90+2
    Z ihriska odchádza strelca druhého gólu Devic, ktorý ihrisko opúšťa s veľkým úsmevom. Jeho miesto bude nahradené Achmetovom.
     
    90
    Hlavný arbiter nadstavil 4 minúty.
    89. Marko DEVIC - 2:0
     
    89
    A hráči FC Rubin Kazaň navyšujú na 2:0. Po peknom pase z boku šestnástky pristála lopta na nohu domáceho hrotového útočníka Devica, ktorý si loptu pekným dotykom spracoval, a s prehľadom a kľudom zakončil z hranice malého vápna do brány.
     
    88
    Hostia sa konečne dostali s loptou na polovičku súpera, tam sa pokúsil však jeden z hráčov Sionu prekvapiť ďalekou strelou domáceho brankára, no to mu nevyšlo, keďže lopta putovala povedľa brány.
     
    87
    Počas ošetrovania sa rozhodli hostia striedať. Z ihriska odchádza defenzívny záložník Salatic a na ihrisku môžme vidieť jeho náhradu – Mujangiho B.
     
    86
    Pri lopte prevažne hráči Rubinu Kazaň, ktorý svojho súpera nepúšťajú vôbec k lopte. Teraz však prišlo k stretu na hranici šestnástky, kde Kanunnikov dostal nepeknú kopačku do nosa od jedného z obrancov hostí. Práve prebieha ošetrovanie.
     
    84
    Devic tentoraz pri získavaní lopty použil ruky, čo hlavný arbiter neprijal a rozhodol sa odpískať faul. Zo zeme sa zbieral Lacroix.
     
    83
    Prišlo k strele asi z tridsiatich metrov pravej strany šestnástky, odvážil sa k nej Kanunnikov, no jeho strelu bez problémov brankár Vanins chytil.
     
    81
    Pekné vymenenie lôpt hráčov Rubinu Kazaň. Kanunnikov prihral svojmu spoluhráčovi na hranicu šestnástky, ktorý poslal pas na Ustinova do vnútra šestnástky, no ten sa nanešťastie pošmykol pri prihrávke.
     
    80
    Ďalšie striedanie na strane hostí. Z ihriska odchádza hrotový útočník Konaté a na jeho miesto prichádza Karlen.
     
    79
    Prichádza k striedaniu na strane FC Sion. Z ihriska odchádza Assifuah a na jeho miesto je dosadený Follonier.
     
    78
    Dyadyun sa ocitol v peknej šanci, no následne spadol v území šestnástky, ale to mu však hlavný arbiter nezožral a nechal hráčov pokračovať v hre.
     
    77
    Nasledujúci priamy kop sa rozhodol zahrať Georgiev, no jeho strela obišla ľavú tyč.
     
    76
    Kanunnikov prenikal a dostával sa do vnútra šestnástky, no tento pohľad nezniesol Salatic, ktorý sa rozhodol kopnúť svojho spoluhráča zozadu. Potrestaný bol žltou kartou.
    74. Vladimir Ďaďun (RKZ)
     
    74
    Príležitosť na navýšenie skóre! Znovu hlavičkoval Dyadyun, ktorého pekná hlavička presvíšťala okolo pravej žrde!
    72. Blagoj GEORGIEV - 1:0
     
    72
    FC Rubin Kazaň dal gól! Krásna strela a konečne aj presná pre hráčov Rubinu Kazaň. Loptu dostal od spoluhráča Georgiev, ktorý mu ju pripravil akurát na strelu. Ten z pred polkruhu vystrelil parádnu strelu, ktorá bola tečovaná jedným z obrancov, a tak otvára dnešné skóre!
     
    71
    Z ihriska odchádza Eduardo Carlos, ktorý mal obrovskú šancu a na jeho miesto prichádza Biljaletdinov.
     
    70
    V jasnej šanci sa tentoraz ocitol Carlos, ktorý si nabehol na pas do malého vápna, loptu mal pod kontrolou, no nevystrelil ihneď a tak z veľkej šance je ,,iba" roh.
     
    68
    Pekná šanca hráčov Rubinu Kazaň. Prišiel ďaleký pas až na roh malého vápna, kde ju stihol odraziť z jeden zo spoluhráčov presne na nohu Dyaduyn, ktorý nedokázal pretlačiť loptu dnu.
     
    67
    Ustinov sa pokúsil o center z pravej strany, no jeho loptu získali hráči FC Sion, ktorý ju avšak následne stratili prihrávkou vpred.
     
    66
    Na pravej strane Ustinov s loptou, rozhodol sa nahrať Carlosovi, no spolu nič nevymysleli, keďže boli pekne pokrytý hosťujucími obrancami. Následne však prišiel center z ľavej strany, kde si vybehol z malého vápna Vanins a loptu pevne chytil.
     
    65
    Salatic sa snažil získať loptu, no bol až moc dôrazný a spôsobil útočný faul.
     
    64
    Hráči FC Sion sa dostávajú až k šestnástke súpera, keď po dvoch vhadzovania od ich polovičky sa ocitli pri súperovej šestnástke, no tam pri rohovom prápore stratili loptu.
     
    62
    Faul spôsobil Kambolov, ktorý bol až moc dôrazný pri získavaní lopty.
     
    61
    Loptu dosral do stredu Dyadyun, ktorý prihral na kraj Ustinovovi, ten prihral do stredu, no tam lopta skončila na kopačkách hráčov Sionu.
     
    60
    Po pravej strane sa rozhodol potiahnuť loptu Ustinov, no ďaleko nezašiel, keďže nemal spoluhráča, ktorému mohol prihrať.
    58. Vladimir Ďaďun (RKZ)
     
    58
    Tak znovu striedajúci Dyaduyn, ktorý dostal nádherný pas po rohovom centri. Hlavičkoval avšak do brvna, lopta sa skĺzla až ku brankárovi Sionu, ktorý ju nedokázal zo vzduchu zachytiť, a tak dokázal jeden z hráčov Rubinu dokopať loptu dnu, no toto bolo brané ako faul na brankára a tak hlavný arbiter toto neuznal.
     
    57
    Teraz sa avizoval faul, ktorý mal spôsobiť pri odoberaní lopty Zverotic, no hlavný arbiter nerozhodol v prospech Rubinu.
     
    56
    Faul z hranice šestnástky. Na loptu si pekne nabehol Kanunnikov, no dostal zásah odzadu Lacroixom. Následne prebehol aj priamy kop, ktorý smeroval do brány, no nemal dostatočnú rýchlosť prekvapiť brankára hostí.
     
    54
    Veľmi neprajným je pre hráčov sneh, ktorý teraz pokúsil brankár Vanins, ktorý sa pokúsil odkopnúť loptu pre spoluhráčov, no po jeho šmyku bola táto lopta nepresná.
     
    52
    Minútové ošetrovanie, keď sa pri predošlej šanci zkopli dvaja hráči Rubinu a Sionu.
    51. Vladimir Ďaďun
     
    51
    Tak toto čo dokázal brankár Sionu bolo neskutočné. Center do vápna bol presne mierený na hlavičku hráča s číslom 22 – Vladimira Dyadyuna, ktorý poslal loptu presne ku ľavej žrdi a už sa začínal radovať, no Vanins rýchlim švihom k tyči zabránil tomuto istému gólu!
     
    49
    Šanca pre hráčov Sionu. Carlitos poslal pekný pas do vnútra šestnástky Rubinu, tam si nabehli hráči na hlavičku, no lopta skončila v náručí brankára.
     
    48
    Pekne sa vyvíjala akcia po ľavej strane pre Rubin Kazaň, no prihrávka pred šestnástku nenašla svojho adresáta, takže pri lopte hráči Sionu.
     
    47
    Nepekný faul, ktorý bol odmenený žltou kartou. Ustinov si loptu pomýlil s nohou súpera, ktorú pekne a priamo zmasakroval.
    46. Maxim Kanunnikov
     
    46
    Vo veľkej šanci teraz Maksim Kanunnikov. Lopta prešla z polovičnej čiary až do šestnástky, kde ju dostal jeden z hráčov Rubinu a pekne pripravil pre strelu Kanunnikovi, no ten znovu netrafil bránu.
     
    45
    Prišla zmena. I ihriska odchádza Kisljak a namiesto neho putuje Dyadyun.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zápas vyzerá byť prevažne vyrovnaný. Na jednej strane, konkrétne od domácich, môžme vidieť nepresné strely a hlavičky, ktoré mohli samozrejme otvoriť skóre. Na druhej strane však FC Sion napriek červenej karte dokázali pohroziť pár krát, po hlavičke Assifuaha, ktorý opečiatkoval ľavú tyč a pri šanci, kde Konaté z výhodnej šance nebol schopný usmerniť loptu do brány.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hlavný arbiter nadstavil 1 minútu.
     
    44
    Lopta je držaná prevažne na útočnej polovici Rubinu Kazaň. Carlos podržal loptu na ľavej strane a snažil sa prehodiť obrancu, no neporozumel si so svojím spoluhráčom.
     
    43
    Kanunnikov pekne prenikal do šestnástky z pravej strany, tam poslal tvrdý center do vápna, ktorý odrazili obrancovia preč, no lopta sa vrátila ku Geogievemu, ten poslal loptu Kambolovi, ktorý sa pokúsil vystreliť, no netrafil vôbec bránu.
     
    41
    Znovu akcia po pravej strane. Loptu si vymenil Kanunnikov s Georgievom, no ten ju potom stratil.
     
    40
    Faul. Vo vzdušnom súboji Kambolov trošku prehnal svoje správanie a rozhodol sa pripojiť svoju pravú nohu a tou nepekne zasiahol Salatica. Hlavný arbiter sa však nerozhodol tento zákrok potrestať.
     
    38
    Po ľavej strane sa rozprúdila akcia Rubinu Kazaň. Najprv došlo k faulu, no potom sa pokračovalo. Carlos poslal loptu zálohe, ktorá preniesla loptu na druhú stranu, no tam ju Kanunnikov stratil.
    37. Ebenezer Assifuah
     
    37
    Pekná šanca pre hráčov FC Sion. Z rohového práporu bol poslaný pekný pas, na ktorý si nabehol Assifuah a ten zanechal na ľavej žrdi Ryzhikovej brány pekný otlačok.
     
    36
    Fernandesovi sa teraz podarilo dostať až k polkruhu šestnástky, tam si pripravil loptu na strelu, ktorá letela pekne k pravej žrdi, no to dokázal domáci brankár vykryť a odraziť loptu na roh.
    33. Birama Ndoye
     
    33
    Tak toto bolo absolutne nešportové. Kanunnikov pekne prenikal cez pár hráčov, dokázal si obhodiť aj Ndoyeho, no ten sa aj tak pokúšal trafiť loptu, no prekvapil len Kanunnikove lýtko. Toto sa hlavnému arbitrovi už vôbec nepáčilo a rozhodne nebude tolerovať takéto správanie, preto sa rozhodol udeliť druhú žltú kartu pre Ndoyeho.
     
    32
    FC Sion sa stále pokúšajú niečo vymyslieť, po tridsiatich minútach začali vytvárať nejaké útoky, no ich pokusy sú marené. Viac než na útočenie sa však sústreďujú na faulovanie.
    31. Moussa Konaté
     
    31
    Veľká šanca pre FC Sion! Loptu sa im podarilo zaviesť až k malému vápnu, kde smerovala prihrávka pre Assifuaha, no ten napálil loptu iba do obrancu, ktorý bol poslednou prekážkou! Toto bude určite bolieť. Následne z dobrej pozície neuspel Konaté.
     
    30
    Po pravej strane ťahal akciu Kanunnikov, ktorý sa rozhodol prenikať sám, no bol zastavený čistým spôsobom.
     
    28
    Pekný pas na ľavú stranu pre nabiehajúceho Carlosa, ten sa pokúsil o center, no ten bol zblokovaný. Následne však bol poslaný aut do stredu, kde sa mohlo niečo vytvoriť, no Ozdoev váhal s prihrávkou a stratil loptu.
     
    27
    Faul na ľavej strane od šestnástky, keď si na loptu nabehol Devic, ktorú dokázal spracovať pekne hruďou, no iný úmysel mal Lacroix, ktorý ho kopol popod ruku do hrude. Tento zákrok sa však hlavný arbiter nerozhodol potrestať.
     
    26
    Šanca pre Rubin Kazaň, keď si po peknom centre z rohu nabehol nikým nekrytý Kambolov, no ten dokázal poslať loptu iba nad brvno.
     
    24
    Hráči Rubiňu sa pokúsili vytvoriť akciu. Na pravej strane dostal prihrávku z obrany Kanunnikov, ten poslal pekný pas do šestnástky pre Devica a ten mohol niečo vytvoriť, no loptu mu z nohy odkopla obrana za rohovú čiaru.
     
    23
    Lopta znovu v obrane Rubinu Kazaň, tí snažia o najdlhšie udržanie. Vytvárali postupný útok, no následne stratili loptu. Prišla šanca pre FC Sion, keď Ndoye bol proti poslednému obrancovi, no ten ho ďalej nepustil.
     
    21
    Lopta sa držala na pravej strane od šestnástky, tam už len čakala na poslanie do vápna, čo sa nekonalo. Loptu sa podarilo získať hráčom Sionu, tí sa pokúsili založiť akciu, no prišiel faul na Konateho.
     
    20
    Konečne pri lopte hráči FC Sion, tí sa pokúsili založiť akciu po ľavej strane, no loptu si zle spracoval Carlitos a tak pri lopte znovu hráči Rubinu.
     
    18
    Loptu z obrany vyslal Ustinov, tá sa dostala ku spoluhráčom, no tí to stiahli dozadu, keďže hráči FC Sion si dokázali pokryť pozične všetkých súperových hráčov. Lopta sa stále nachádza v zadných radoch Rubinu Kazaň.
     
    17
    Hráči Rubinu Kazaň sa nachádzajú stále pri lopte, vytvorili si akciu po pravej strane, no následne sa lopta odrazila od protihráča ku Ozdoevovi, no ten centrom z prvej nenašiel Carlosa.
     
    15
    Žltá karta, znovu pre hráča FC Sion s menom Ruefli, ktorý sa pokúsil zastaviť prenikajúceho protihráča potiahnutím, no to si dokázal všimnúť postranný arbiter.
     
    14
    Ďalší faul, tento raz sa previnil Salatic, ktorý chcel zastaviť Nabiullina pri prenikaní, no namiesto lopty zasiahol jeho nohu.
     
    13
    Následne však hráči Rubinu Kazaň mali výhodu priameho kopu, no ten bol strašne nepresný a skončil ďaleko od tyčky.
     
    12
    Veľmi nepekný faul, ktorý bol odmenený žltou kartou. Spôsobil ho Ndoye B., ktorý bol veľmi agresivný pri odoberaní lopty.
     
    10
    Faul, ktorý spôsobil Assifuah, hráč Sionu, ktorý nebol vôbec potrebný.
     
    7
    Tentoraz si krásne nabehol Blagoy Georgiev na pas ku malému pásmu, tam vyskočil a pokúsil sa loptu vnútrajškom poslať volejom do brány, no loptu poslal nad brvno.
     
    6
    Hráči Rubinu sa snažia rozprúdiť akciu, čo sa im aj podarilo, no prišiel faul na Nabiullina, takže sa celá akcia zbrzdila.
     
    5
    Nepresná prihrávka prišla v podaní Sionu, ktorý sa snažili založiť akciu, no to prečítal Nabiullin, ktorý ihneď odštartoval akciu. Hráči sa dostali až k šestnástke, tam letel pas do malého vápna, no ten bol privysoký, aj keď sa k nemu dostal jeden zo spoluhráčov.
     
    4
    Hráči Sionu sa dostali až na roh šestnástky, tam sa pokúsil Assifuah poslať center do vápna, no tam nebol ani jeden z jeho spoluhráčov.
     
    3
    Teraz si hráč Rubinu Kazaň Kanunnikov pekne nabehol do šestnástky pre ďaleký pas, obranca odvrátil na roh, no ten nebol nijakou veľkou hrozbou pre Sion.
     
    2
    Lopta sa drží prevažne v strede, hráči Rubinu Kazaň sa mohli dostať k šestnástke súpera vďaka autu.
     
    1
    Lopty sa ujali hráči Sionu, hra je spomalená, všetci sa snažia hrať s kľudom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vítajte pri futbalovom zápase 5. kola Európskej ligy. Dnes náš čaká veľmi zaujímavý zápas B skupiny medzi FC Rubin Kazaň a FC Sion.

    FC Rubin Kazaň sa nachádza na 4. mieste skupiny B, keď v doterajších štyroch zápasoch získali dva body, konkrétne po dvoch remízach, jedna z 22.10.2015 proti Liverpoolu, kde hráči Rubinu dokázali uhrať nerozhodný stav 1:1 a druhá z 1.10.2015 proti Bordeauxu s konečným stavom 0:0. Rubin Kazaň avšak prehrali proti prvému tímu B skupiny – Sionu. Z posledného zápasu, konaného 5.11.2015, si neodniesli ani bod, keďže skonali doma proti Liverpoolu 1:0.

    FC Sion dokázali prekvapiť a dostať sa na čelo tabuľky B skupiny, spolu si odniesli 8 bodov, konkrétne po dvoch výhrach – 17.9.2015 proti Rubinu Kazaň stavom 2:1 a zo 22.10.2015 proti Bordeauxu vďaka stavu 0:1, a po dvoch remízach – proti Liverpoolu 1:1 a naposledy proti Bordeauxu, taktiež 1:1.

    Čaká nás zaujímavý zápas, kde sa priazeň obracia k FC Sion, ktorý jasne vedú tabuľku, aj keď Liverpool zaostáva iba o dva body. Hráči Rubinu Kazaň budú dnes chcieť určite vyhrať, a tak si zabezpečiť stále žijúcu šancu na postup, keďže by sa presunuli na 3 miesto. Prajem Vám príjemnú zábavu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Matúš Valko

    Góly: 72. Georgiev, 89. Děvič

    Karty:   47. Ustinov (RKZ) – 12. Ndoye (SON), 15. Ruefli (SON), 76. Salatic (SON)   33. Ndoye (SON)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:15.
    FC Rubin Kazaň: Ryžikov (C) – Ustinov, Kambolov, S. Kvěrkvelija, Nabiullin – Kanunnikov, Georgiev, Kisljak (45. Ďaďun), Ozdojev, Eduardo (71. Biljaletdinov) – Děvič (90+2. Achmetov).
    Náhradníci: A. Haghighi – Cotugno, Lemos, Achmetov, Batov, Biljaletdinov, Ďaďun.

    FC Sion: Vaņins – Zverotić, Lacroix, R. Ziegler, Ruefli – Assifuah (79. Follonier), Ndoye, Salatic (C) (87. Mujangi), Fernandes, Garcia Carlitos – Konaté (80. Karlen).
    Náhradníci: Fickentscher – Vanczák, Mujangi, Zeman, Adão, Karlen, Follonier.

    Rozhodca: Halis Ozkahya