Švédsko – Rusko 2:3 (po pr.) | Fínsko – Česko 3:2 (kon.)
koniec po predl.
Švédsko
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Rusko
cz Piatok 06.11.2015, 15:00Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Prodloužení moc dlouho netrvalo! Do samostatného úniku se totiž dostal po obrovské Foslingově chybě JEGOR KORŠKOV, který následně chladnokrevně vykoupal Söderströma a zařídil pro svůj tým bonusový bod navíc. Bez asistence.
     
    59:50
    Opět se bude vhazovat v útočném pásmu Švédů, čehož chce tým ze Skandinávie využít. Bere si oddechový čas.
     
    56:47
    Velkou šanci na strhnutí skóre ve svůj prospěch měli Rusové. V přečíslení dvou proti jednomu ale nezamířil Boltanov přesně.
     
    52:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Rusové opět dokázali na švédskou branku rychle reagovat. Situaci čtyři na čtyři dokázalo Rusko využít excelentně. Korškov předložil puk na hůl ARŤOMA ŽELEZKOVA, který dokázal poslat kotouč za Söderströma, který se nestihl včas přesunout. Asistence: Jegor Koškov.
     
    51:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ruský brankář celý zápas držel svůj tým nad vodou, jenže teď se dopustil za svou klecí velké hrubky, za což pyká. Georgijev se nedohodl s jedním z obránců, puk se za brankou chopil ROBIN KOVACS, který byl u bližší tyče rychleji než gólman sborné. Švédsko se tak podruhé v utkání dostává do vedení. Bez asistence.
     
    44:16
    Ollasovo nahození od modré čáry zazvonilo o levou tyčku Georgijevovy branky!
     
    41:26
    Rusové si zkraje druhé periody zahrají početní výhodu. Markus Pettersson (SWE) na červené čáře zaváhal, a tak hned zatáhl za záchranou brzdu.
     
    39:50
    Denis Gurjanov mohl poslat svůj tým v posledních vteřinách druhé třetiny do vedení! Na obranné modré se chopil kotouče a od poloviny hřiště sám uháněl na švédského brankáře. Zvolil střelu do vyrážečku a trefil tyčku!
     
    37:53
    Kraskovskij v další velké šanci. Švédové se v oslabení zbytečně vytáhli, z čehož jejich sok mohl těžit. Najednou se Rusové objevili přečíslení. Kraskovskij vzal tíhu situace na sebe a vypálil, jenže Söderströma nepokořil.
     
    37:00
    Je tu ruská početní výhoda. Andreas Englund (SWE) si musí odsedět trest za krosček.
     
    36:30
    Tak této opravdu pohledné ruské akci jen scházela třešnička na dortu v podobě gólu! Sborná se dostala do útočného pásma pomocí jedné dlouhé nahrávky, Korškov na sebe posléze natáhl dva hráče, aby předložil puk Kraskovskému. Ten ale jen těsně minul.
     
    32:41
    Švédové mohou zúročit svůj tlak v početní výhodě. Ruské mužstvo totiž dostalo trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká střelec zatím jediný ruské branky, útočník Ilja Zinovjev (RUS).
     
    30:30
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak dlouho se čekalo na první branku a najednou byly během dvou minut k vidění hned dvě. Skvělé práce svých spoluhráčů těžil ILJA ZINOVJEV, ke kterému se odrazil kotouč a nebylo pro něj příliš těžké zamířit do z poloviny odkryté klece Švédska. Máme tedy nerozhodný stav 1:1. Asistence: German Rubcov, Alexander Polunin.
     
    28:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je tu první branka utkání, radují se Švédové! Rasmus Asplund se dostal na levém kruhu ke kotouči. Šlo mu o to, aby dostal rychle puk na branku, proto do něj jen tak bekhendovou stranou čepele plácl. Puk se od bruslí jednoho z ruských zadáků odrazil k JENSI LÖÖKEMU, který vypálil podobným způsobem jako Asplund. K jeho štěstí se mu podařilo poslat kotouč až za záda brankáře Georgijeva. Asistence: Rasmus Asplund, Gabriel Carlsson.
     
    25:04
    Do útoku se teď dostali Rusové a jen díky včasnému zákroku Söderströma zůstává stav stále bez branek!
     
    18:32
    Karlsson ve velké šanci. Skvěle si vyměnil puk se svým spoluhráčem z útoku. Ten mu nahrával zpoza branky, ovšem Georgijev byl na svém místě!
     
    13:29
    Jegor Orlov (RUS) je druhým vyloučeným ruským hráčem dnešního utkání. Švédové tak mají k dispozici další početní výhodu.
     
    13:20
    Velká mela před ruskou brankou! Brankář Georgijev ale nějakým způsobem a za pomoci svých spoluhráčů dokázal udržet kotouč ještě před brankovou čárou.
     
    10:05
    Artur Boltanov proplul mezi dvěma hráči Švédska a z prostoru mezi kruhy vypálil. Levý horní roh Söderströmovy klece minul jen o kousek.
     
    07:17
    Ve stejném čase si musel na trestnou lavici sednout Pavel Krasnovskij (RUS). První přesilová hra pro Švédsko.
     
    04:30
    Zinovjev v zatím asi největší šanci zápasu! Söderström ale proti ruskému útočníkovi dokázal včas zasáhnout, ovšem střela z mezikruží mu nadělala značné potíže.
     
    01:13
    Vzápětí bude mít zřejmě o práci postaráno brankář Švédska Söderström. Na dvě minuty za hákování byl totiž vyloučen Robin Kovacs (SWE).

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 29. Lööke (Asplund, Carlsson), 52. Kovacs – 31. Zinovjev (Rubcov, Polunin), 53. Železkov (Korškov), 61. Korškov


    Švédsko: Söderström (Källgren) – Forsling, Englund (C), Pettersson, Aho, Ollas, Larsson, Carlsson – Lindblom, Holmström, Eriksson Ek – Lööke, Asplund, Kovacs – Törnqvist, Ehn, Karlsson – Grundström, Mastomäki, Vejdemo.
    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Cvetkov, Ljamkin, Charkin, Slepcov , Kudako, Jelesin, Orlov, Šuhin – Korškov, Kraskovskij (C), Železkov – Boltanov, Iljenko, Kuzmenko – Gurjanov, Vorobjov, Kaprizov – Zinovjev, Rubcov, Polunin.