Švédsko – Rusko 2:3 (po pr.) | Fínsko – Česko 3:2 (kon.)
koniec po predl.
Švédsko
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Rusko
cz Piatok 06.11.2015, 15:00Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Prozatím se s vámi loučím, budu se těšit u přenosu z utkání české dvacítky. Ta ve svém prvním zápase na tomto turnaji vyzve domácí Finsko. (17:04:42)
     
    Úvodní utkání turnaje čtyř ve Finsku tak končí vítězstvím Ruska 3:2 po prodloužení. O vítěznou branku se postaral ve 31 vteřině nastavení Korškov. Rusové tak berou dva body, Švédové se navzdory tomu, že v zápase dvakrát vedli, musí spokojit jen s jedním bodem.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    SWE: Jens Lööke – 1+0
    RUS: Jegor Korškov – 1+1
     
    Konec zápasu.
     
    60:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Prodloužení moc dlouho netrvalo! Do samostatného úniku se totiž dostal po obrovské Foslingově chybě JEGOR KORŠKOV, který následně chladnokrevně vykoupal Söderströma a zařídil pro svůj tým bonusový bod navíc. Bez asistence.
     
    60:12
    Krátce po začátku prodloužení se ke střele dostal Fosling, jeho rána ale až k brance Ruska nedoletěla.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Švédové přestříleli ruský tým v poslední části jednoznačně 12:3, jenže ani tak jim to k výhře nestačili. Po velké chybě brankáře Georgijeva se radoval Kovacs, Rusko ale dokázala po bleskurychle vyrovnat. Pětatřicet vteřin po švédské brance totiž pokořil Söderströma Železkov. Za stavu 2:2 tak utkání míří do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Švédům se sice nepodařilo vyhrát buly, přesto se k puku dostal Lindblom, který chtěl Georgijeva překvapit střelou na bližší tyč, to se mu ale nepovedlo.
     
    59:50
    Opět se bude vhazovat v útočném pásmu Švédů, čehož chce tým ze Skandinávie využít. Bere si oddechový čas.
     
    59:34
    Forsling se pokusil o střelu, z otočky ale trefil jen bránícího ruského obránce Cvetkova.
     
    59:01
    Nyní se hra přesune před branku Ruska. Sborná se totiž provinila zakázaným uvolněním.
     
    58:27
    Rusové se snaží rozhodnout. Po střele od modré čáry se snažili před Söderströmem ještě o dorážku, tu jim ale švédská obrana nedovolila.
     
    58:01
    Byly ohlášeny poslední dvě minuty druhé třetiny.
     
    57:21
    V rohu pásma Rusů byla k vidění menší potyčka, jeden ze Švédů totiž po odpískání sedl Gergijeva. Kupodivu se však nebude vylučovat.
     
    56:47
    Velkou šanci na strhnutí skóre ve svůj prospěch měli Rusové. V přečíslení dvou proti jednomu ale nezamířil Boltanov přesně.
     
    55:23
    Pokud by se tento zápas měl prodlužovat, budou mít místní ledaři s přípravou ledové plochy na další zápas co dělat. Rozbruslení před zápasem Česka s Finskem je totiž na programu v 18:20 místního času.
     
    54:26
    Švédové se dostali do rychlého útoku, Rusoví ho ale dokázali bez úhony přežít.
     
    52:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Rusové opět dokázali na švédskou branku rychle reagovat. Situaci čtyři na čtyři dokázalo Rusko využít excelentně. Korškov předložil puk na hůl ARŤOMA ŽELEZKOVA, který dokázal poslat kotouč za Söderströma, který se nestihl včas přesunout. Asistence: Jegor Koškov.
     
    51:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ruský brankář celý zápas držel svůj tým nad vodou, jenže teď se dopustil za svou klecí velké hrubky, za což pyká. Georgijev se nedohodl s jedním z obránců, puk se za brankou chopil ROBIN KOVACS, který byl u bližší tyče rychleji než gólman sborné. Švédsko se tak podruhé v utkání dostává do vedení. Bez asistence.
     
    50:57
    Švédové napadají svého soupeře hluboko v jeho pásmu. Rusům to dělá potíže, zatím se ale vyvarují chyb.
     
    49:26
    Ruské hokejisty zastavilo postavení mimo hru.
     
    48:56
    Kovacs se v útočném pásmu šikovně zbavil dvou útočníků, následně se pokoušel nabít kotouč na modrou čáru Ahovi. Nahrávka ale byla hodně nepřesná.
     
    48:03
    Henrik Törnqvist se prezentoval svižnou střelou zápěstím z pravého kruhu, Georgijev ji ale stihl vyrazit svou vyrážečkou.
     
    47:12
    Boltanov nabral na levém křídle dobrou rychlost a hnal se směrem na švédskou klec, Pettersson jej ale dokázal zastavit čistým způsobem.
     
    46:47
    Další práce pro ruského brankáře. Ten si v posledních okamžicích příliš neodpočinul.
     
    46:25
    Ohlsson adresoval zpoza branky kotouč na Mastomäkiho, který i přes dvojnásobnou ruskou převahu dokázal zakončit. Puk za Georgijevem ale neskončil.
     
    45:45
    Šuhinova dělovka od modré čáry pouze rozezvučnila mantinel za Söderströmem.
     
    44:57
    Před brankou Ruska se ke kotouči dostal Lööke, puk se mu ale nepovedlo zamést od branky.
     
    44:16
    Ollasovo nahození od modré čáry zazvonilo o levou tyčku Georgijevovy branky!
     
    43:26
    Švédové hrají v plném počtu, přesilové hry se dnes ani jednomu celku příliš nedaří.
     
    42:46
    Další dobrá akce Ruska, tentokrát z protiútoku, ale Polunin nedokázal puk nasměrovat mezi tři tyče švédské klece.
     
    42:00
    Denis Gurjanov se podruhé v zápase objevil v naprosto čisté gólové příležitosti! Zpoza brány dostal ideální nahrávku přímo na hůl, svým zakončením ale trefil švédského gólmana přímo do vyrážečky.
     
    41:26
    Rusové si zkraje druhé periody zahrají početní výhodu. Markus Pettersson (SWE) na červené čáře zaváhal, a tak hned zatáhl za záchranou brzdu.
     
    40:28
    Od modré čáry střílel Forsling, puk až k brance nedošel, po dorážce se ještě natahoval Eriksson Ek, ani on ale brankáře Ruska nezaměstnal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Utkání zatím graduje. Ve druhé třetině bylo k vidění více šancí a konečně také branky. Jako první se prosadili Švédové, o branku se ve 29. minutě postaral Lööke. Ovšem hned dvě minuty nato se podařilo srovnat Zinovjevovi. Vyrovnaný stav vydržel i po samostatném úniku Gurjanova z posledních okamžiků druhé periody. Do třetí části tak půjdou oba týmy za stavu 1:1.

    Třetí třetina začne zhruba v 17:26.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Denis Gurjanov mohl poslat svůj tým v posledních vteřinách druhé třetiny do vedení! Na obranné modré se chopil kotouče a od poloviny hřiště sám uháněl na švédského brankáře. Zvolil střelu do vyrážečku a trefil tyčku!
     
    39:00
    Ani tato přesilová hra zůstala nevyužita. Už nám běží poslední minuta druhého dějství.
     
    37:53
    Kraskovskij v další velké šanci. Švédové se v oslabení zbytečně vytáhli, z čehož jejich sok mohl těžit. Najednou se Rusové objevili přečíslení. Kraskovskij vzal tíhu situace na sebe a vypálil, jenže Söderströma nepokořil.
     
    37:00
    Je tu ruská početní výhoda. Andreas Englund (SWE) si musí odsedět trest za krosček.
     
    36:30
    Tak této opravdu pohledné ruské akci jen scházela třešnička na dortu v podobě gólu! Sborná se dostala do útočného pásma pomocí jedné dlouhé nahrávky, Korškov na sebe posléze natáhl dva hráče, aby předložil puk Kraskovskému. Ten ale jen těsně minul.
     
    35:01
    Slibná šance Rusů. Na pravém křídle nabral velkou rychlost Alexander Polunin, jeho následná rána ale byla trochu vychýlena, proto se nakonec k Söderströmovi vůbec nedostala.
     
    34:41
    S koncem početní výhody si Georgijev připsal další zákrok, tentokrát si našel střelu z hokejky Carlssona.
     
    34:12
    Krásná kličkovaná Axela Holmströma málem vedla ke gólu. Ruský gólman si ale dokázal s jeho střelou poradit, neudržel ji však ve své výstroji, a tak se po dorážce sápal další Švéd. Ruská obrana jej ale v pravou chvíli dokázala od kotouče odstavit.
     
    33:39
    Švédové se dlouho drželi v útočném pásmu, následně se ale z útočné třetiny sami vyhnali.
     
    32:41
    Švédové mohou zúročit svůj tlak v početní výhodě. Ruské mužstvo totiž dostalo trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká střelec zatím jediný ruské branky, útočník Ilja Zinovjev (RUS).
     
    32:32
    Na druhé straně si po delší době musel připsat zákrok Söderström. Rusové totiž ještě na poslední chvíli dokázali udržet puk v útočném pásmu. Boltanov na nic nečekal a hned pálil, švédský gólman byl ale včas na svém místě.
     
    31:53
    Střela Ollase byla z kategorie propagačních, tudíž s ní neměl Georgijev žádné trable.
     
    31:26
    Švédové ale jako kdyby inkasovaná branka ještě více nakopla. Ruský brankář se teď dvakrát za sebou měl co otáčet, aby podruhé v utkání neinkasoval.
     
    30:30
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak dlouho se čekalo na první branku a najednou byly během dvou minut k vidění hned dvě. Skvělé práce svých spoluhráčů těžil ILJA ZINOVJEV, ke kterému se odrazil kotouč a nebylo pro něj příliš těžké zamířit do z poloviny odkryté klece Švédska. Máme tedy nerozhodný stav 1:1. Asistence: German Rubcov, Alexander Polunin.
     
    28:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je tu první branka utkání, radují se Švédové! Rasmus Asplund se dostal na levém kruhu ke kotouči. Šlo mu o to, aby dostal rychle puk na branku, proto do něj jen tak bekhendovou stranou čepele plácl. Puk se od bruslí jednoho z ruských zadáků odrazil k JENSI LÖÖKEMU, který vypálil podobným způsobem jako Asplund. K jeho štěstí se mu podařilo poslat kotouč až za záda brankáře Georgijeva. Asistence: Rasmus Asplund, Gabriel Carlsson.
     
    27:56
    Střelu švédského útočníka s finským jménem Christophera Mastomäkiho s přehledem ruský brankář Georgijev ukryl ve své rukavici.
     
    26:58
    Pěkná individuální akce Rubcova, který se nejprve snažil překvapit Söderströma na bližší tyči, na druhý pokus adresoval puk zpoza branky, Grundström ale dostal kotouč na brusle.
     
    26:29
    Zdálo se, že se Rusové švédskému útoku ubrání jen za cenu zakázaného uvolnění. Vyhození však nemělo takovou intenzitu, proto rozhodčí usoudili, že švédský zadák Englund může kotouč ještě odehrát, a tak icing neodpískali.
     
    25:53
    Švédskému mužstvu je odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti. Hra je tak vykázána do středního pásma.
     
    25:04
    Do útoku se teď dostali Rusové a jen díky včasnému zákroku Söderströma zůstává stav stále bez branek!
     
    24:07
    Často se stává, že týmy své akce překombinovávají. To se teď stalo Švédům, Karlsson už mohl po nahrávce Larssona střílet, hledal však v lepší pozici najetého spoluhráče. Možná trochu zbytečně.
     
    22:54
    Jsem opravdu zvědavý na to, komu se nakonec povede vstřelit úvodní branka. Obě mužstva si totiž zatím vedou v obraně velice dobře, proto většina akcí není zcela dokončena.
     
    22:15
    Pohledné akci Ruska chyběla přesnější finální nahrávka. Jinak by měl Georgijev velké potíže.
     
    21:23
    Nahození Kovacse sbírají pouze Rusové. Švédští mladíci se tak musejí stáhnout do svého pásma, aby čelili ruskému výpadu.
     
    20:42
    Rusové se na začátku druhého dějství provinili zakázaným uvolněním, bude se tak vhazovat po levici Georgijeva.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První část úvodního zápasu turnaje čtyř ve Finsku končí bez branek. Junioři Švédska a Ruska odehráli velice pohlednou první části, jen kdyby byla okořeněna i góly. Více práce měl ruský brankář Georgijev, Söderström se ale také úplně nenudil. Uvidíme, jakým směrem se bude utkání vyvíjet nadále.

    Druhá třetina odstartuje přibližně v 16:41.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Zinovjevovi se sice podařilo zastavit švédskou akci hned v zárodku, ovšem následně se sám vystavil do postavení mimo hru.
     
    19:18
    Georgijev zatím kryje všechny pokusy. Z dalším, který na něj mířil z pravého kruhu, si rovněž poradil.
     
    19:01
    Začala poslední minuta prvního dějství. Aktivnější jsou v posledních okamžicích Švédové. Podaří se jim skórovat?
     
    18:32
    Karlsson ve velké šanci. Skvěle si vyměnil puk se svým spoluhráčem z útoku. Ten mu nahrával zpoza branky, ovšem Georgijev byl na svém místě!
     
    17:59
    Švédskou rozehrávku se podařilo zastavit Iljenkovi, následně ale hokejisté ve žlutých dresech dokázali svou chybu napravit a sami se vydali do útoku. Zastavila je však píšťalka čárového rozhodčího.
     
    17:00
    Hokej je stále velice vyrovnaný, oba týmy se dokáží udržet na puku a vytvořit si chvilkový tlak. Na branky však i nadále čekáme.
     
    15:55
    Švédský útočník Ehn se teď blýskl skvělým obranným zákrokem. Na červené čáře byl posledním švédským hokejistou, kdyby nezasáhl, Rusové by uháněli ve dvou na brankáře Söderström, a to zcela osamoceni.
     
    15:29
    Ani tato přesilovka nebyla využita. Stav je tak stále bezbrankový.
     
    14:50
    Sebastian Aho nabil kotouč Jensi Löökemu, který se s ničím nepáral a poslal puk přímo na branku. Jeho tvrdá rána ale skončila pouze ve výstroji ruského strážce svatyně.
     
    13:29
    Jegor Orlov (RUS) je druhým vyloučeným ruským hráčem dnešního utkání. Švédové tak mají k dispozici další početní výhodu.
     
    13:20
    Velká mela před ruskou brankou! Brankář Georgijev ale nějakým způsobem a za pomoci svých spoluhráčů dokázal udržet kotouč ještě před brankovou čárou.
     
    12:35
    Rusové nahodili kotouč na brankáře Söderström. Ten byl následně obklíčen červenými dresy, proto musel puk přikrýt.
     
    11:59
    Georgijevovu pozornost nyní prověřil Karlsson. Jeho prudkou střelu z levého kruhu ale brankář Ruska viděl a s klidem vyrazil do ochranné sítě.
     
    11:03
    Švédové se na chvíli usadili v pásmu Ruska, jejich protivník ale hraje ve své obranné třetině dost tvrdě, avšak v rámci pravidel.
     
    10:05
    Artur Boltanov proplul mezi dvěma hráči Švédska a z prostoru mezi kruhy vypálil. Levý horní roh Söderströmovy klece minul jen o kousek.
     
    09:17
    Ani Švédové svou první početní výhodu nevyužili. Sehráli ji lépe než Rusové, ke vstřelení branky to ale nestačilo.
     
    08:15
    Švédové se dokázali na dost dlouhou dobu usadit v pásmu soupeře, nic kloudného z jejich optického tlaku ale nevzniklo.
     
    07:17
    Ve stejném čase si musel na trestnou lavici sednout Pavel Krasnovskij (RUS). První přesilová hra pro Švédsko.
     
    07:17
    Nyní se v dobrém světle ukázal Asplund. Ten se proháčkoval až ke střele z pravého kruhu, následně se pokusil Georgijeva pokořit z druhé strany.
     
    06:30
    Švédové sice bravurně ubránili ruskou přesilovku, v útočném pásmu se ale zatím příliš prosadit nemohou.
     
    05:49
    Zatím se hraje opravdu ve vysokém tempu, hra se přelévá ze strany na stranu. Několik desítek diváků, kteří se na duel přišli podívat, zatím mají o zábavu postaráno.
     
    04:30
    Zinovjev v zatím asi největší šanci zápasu! Söderström ale proti ruskému útočníkovi dokázal včas zasáhnout, ovšem střela z mezikruží mu nadělala značné potíže.
     
    03:40
    Krátce po skončení přesilovky ale neměl ke gólu daleko Korškov, který dostal pěknou nahrávku od Krakovského.
     
    03:13
    Ruská přesilovka končí, Švédové svému protivníkovi nedovolili zcela nic.
     
    02:47
    A další vyhození Švédů až k brankáři Ruska. Tahle početní výhoda se tedy sborné vůbec nedaří.
     
    02:26
    Situace se opakuje, Söderström na první zákrok stále čeká.
     
    02:00
    Švédové se ale zatím brání s velkou bravurou. Svého soupeře napadají už ve středním pásmu, což Rusům dělá velké potíže.
     
    01:13
    Vzápětí bude mít zřejmě o práci postaráno brankář Švédska Söderström. Na dvě minuty za hákování byl totiž vyloučen Robin Kovacs (SWE).
     
    00:52
    Obě mužstva poprvé v utkání vystřídala. Na ledě se tak mimo jiné objevil i Asplund, který se vřítil do ruského pásma jako rychlá voda, Georgijeva ale nakonec nezaměstnal.
     
    00:15
    Železkov se hnal do prvního útoku. Nevzdal zdánlivě ztracený kotouč, následně jej ale o puk obrana švédská obrana.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Podle všeho měly zaznít hymny, ovšem nestalo se tak. Chvíli obě mužstva stála na modrých čarách, po písknutí hlavní sudího se ale hráči rozjeli ke svým brankám.
     
    Vítejte u sledování textového on-line přenosu z utkání reprezentací do 20 let. Za malou chvíli na sebe narazí hokejisté Švédska a Ruska!
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Söderström (Källgren) – Forsling, Englund (C), Pettersson, Aho, Ollas, Larsson, Carlsson – Lindblom, Holmström, Eriksson Ek – Lööke, Asplund, Kovacs – Törnqvist, Ehn, Karlsson – Grundström, Mastomäki, Vejdemo.

    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Cvetkov, Ljamkin, Charkin, Slepcov , Kudako, Jelesin, Orlov, Šuhin – Koršikov, Kraskovskij (C), Železkov – Boltanov, Iljenko, Kuzmenko – Gurjanov, Vorobjov, Kaprizov – Zinovjev, Rubcov, Polunin..
     
    Vítám vás na turnaji čtyř, který hostí finské Tampere. Účastníky tohoto třídenního turnaje budou hokejový reprezentanti do 20 let z Finska, Švédska, Ruska a Česka. Úvodní duel obstarají Švédové s Rusy. Zápas startuje v 15:00. Sledujte živý textový on-line přenos, který pro vás obstaráme přímo z místa dění!
     
    Tyto dva celky se na posledním světovém šampionátu juniorů střetly v boji o finále. Úspěšnější byli Rusové, kteří nakonec získali stříbrné medaile. Hokejisté ze Švédska se naopak v utkání o bronzové medaile museli sklonit před Slovenskem. Pro oba celky příprava na další mistrovství světa, které bude hostit právě Finsko, tímto turnajem vrcholí. Bude zajímavé sledovat, kdo si povede lépe.

    Na zatím posledním přípravném turnaji, který se odehrál na konci srpna v ruském Dmitrově, spolu sehrály oba týmy utkání, jež skončilo v poměru 5:3 pro Rusko. V celkovém hodnocení turnaje ale na tom nakonec byli lépe Švédové, kteří porazili Česko a po nájezdech i Finsko. Rusové proti těmto mužstvům nebodovali.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 29. Lööke (Asplund, Carlsson), 52. Kovacs – 31. Zinovjev (Rubcov, Polunin), 53. Železkov (Korškov), 61. Korškov


    Švédsko: Söderström (Källgren) – Forsling, Englund (C), Pettersson, Aho, Ollas, Larsson, Carlsson – Lindblom, Holmström, Eriksson Ek – Lööke, Asplund, Kovacs – Törnqvist, Ehn, Karlsson – Grundström, Mastomäki, Vejdemo.
    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Cvetkov, Ljamkin, Charkin, Slepcov , Kudako, Jelesin, Orlov, Šuhin – Korškov, Kraskovskij (C), Železkov – Boltanov, Iljenko, Kuzmenko – Gurjanov, Vorobjov, Kaprizov – Zinovjev, Rubcov, Polunin.