Švédsko – Rusko 2:3 (po pr.) | Fínsko – Česko 3:2 (kon.)
koniec po predl.
Švédsko
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Rusko
cz Piatok 06.11.2015, 15:00Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Prozatím se s vámi loučím, budu se těšit u přenosu z utkání české dvacítky. Ta ve svém prvním zápase na tomto turnaji vyzve domácí Finsko. (17:04:42)
     
    Úvodní utkání turnaje čtyř ve Finsku tak končí vítězstvím Ruska 3:2 po prodloužení. O vítěznou branku se postaral ve 31 vteřině nastavení Korškov. Rusové tak berou dva body, Švédové se navzdory tomu, že v zápase dvakrát vedli, musí spokojit jen s jedním bodem.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    SWE: Jens Lööke – 1+0
    RUS: Jegor Korškov – 1+1
     
    Konec zápasu.
     
    60:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Prodloužení moc dlouho netrvalo! Do samostatného úniku se totiž dostal po obrovské Foslingově chybě JEGOR KORŠKOV, který následně chladnokrevně vykoupal Söderströma a zařídil pro svůj tým bonusový bod navíc. Bez asistence.
     
    60:12
    Krátce po začátku prodloužení se ke střele dostal Fosling, jeho rána ale až k brance Ruska nedoletěla.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Švédové přestříleli ruský tým v poslední části jednoznačně 12:3, jenže ani tak jim to k výhře nestačili. Po velké chybě brankáře Georgijeva se radoval Kovacs, Rusko ale dokázala po bleskurychle vyrovnat. Pětatřicet vteřin po švédské brance totiž pokořil Söderströma Železkov. Za stavu 2:2 tak utkání míří do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Švédům se sice nepodařilo vyhrát buly, přesto se k puku dostal Lindblom, který chtěl Georgijeva překvapit střelou na bližší tyč, to se mu ale nepovedlo.
     
    59:50
    Opět se bude vhazovat v útočném pásmu Švédů, čehož chce tým ze Skandinávie využít. Bere si oddechový čas.
     
    59:34
    Forsling se pokusil o střelu, z otočky ale trefil jen bránícího ruského obránce Cvetkova.
     
    59:01
    Nyní se hra přesune před branku Ruska. Sborná se totiž provinila zakázaným uvolněním.
     
    58:27
    Rusové se snaží rozhodnout. Po střele od modré čáry se snažili před Söderströmem ještě o dorážku, tu jim ale švédská obrana nedovolila.
     
    58:01
    Byly ohlášeny poslední dvě minuty druhé třetiny.
     
    57:21
    V rohu pásma Rusů byla k vidění menší potyčka, jeden ze Švédů totiž po odpískání sedl Gergijeva. Kupodivu se však nebude vylučovat.
     
    56:47
    Velkou šanci na strhnutí skóre ve svůj prospěch měli Rusové. V přečíslení dvou proti jednomu ale nezamířil Boltanov přesně.
     
    55:23
    Pokud by se tento zápas měl prodlužovat, budou mít místní ledaři s přípravou ledové plochy na další zápas co dělat. Rozbruslení před zápasem Česka s Finskem je totiž na programu v 18:20 místního času.
     
    54:26
    Švédové se dostali do rychlého útoku, Rusoví ho ale dokázali bez úhony přežít.

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 29. Lööke (Asplund, Carlsson), 52. Kovacs – 31. Zinovjev (Rubcov, Polunin), 53. Železkov (Korškov), 61. Korškov


    Švédsko: Söderström (Källgren) – Forsling, Englund (C), Pettersson, Aho, Ollas, Larsson, Carlsson – Lindblom, Holmström, Eriksson Ek – Lööke, Asplund, Kovacs – Törnqvist, Ehn, Karlsson – Grundström, Mastomäki, Vejdemo.
    Rusko: Georgijev (Samsonov) – Cvetkov, Ljamkin, Charkin, Slepcov , Kudako, Jelesin, Orlov, Šuhin – Korškov, Kraskovskij (C), Železkov – Boltanov, Iljenko, Kuzmenko – Gurjanov, Vorobjov, Kaprizov – Zinovjev, Rubcov, Polunin.