Fínsko – Česko 8:7 (po pr.)
koniec po predl.
Fínsko
8:7 (3:3, 4:2, 0:2 - 1:0)
Česko
cz Piatok 30.10.2015, 22:30 • North Peace Arena (Fort St. John) • Reprezentácia do 17 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:44 Eelu TOLVANEN - 8:7
     
    62:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    EELI TOLVANEN se prosmýkl středem mezi třemi bránícími hráči až příliš jednoduše a tváří v tvář Škarkovi se nemýlil. Tohle by se asi stávat nemělo. Finsko v tomto zápase vítězí. Asistence: Santeri Hartikainen.
    58:03 Ostap SAFIN - 7:7
     
    58:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Z rostoucího tlaku dokázali čeští mladíci vytěžit branku – obránce Galvas nebezpečně nahazoval od levého mantinelu a před brankou zaparkovaný OSTAP SAFIN dokázal usměrnit puk za záda finského brankáře! Asistence: Jakub Galvas a Ondřej Machala.
    42:10 Marek ŠKVRNĚ - 7:6
     
    42:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! MAREK ŠKVRNĚ se dostal skrze rozhozenou finskou obranu sám až před Luukkonena a hned na začátku třetí části snižuje! Pěkná individuální akce centra čtvrté lajny. Bez asistence.
    37:40 Sami MOILANEN - 7:5
     
    37:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Poprvé v zápase jsme svědky vedení jednoho z týmů o více než jednu branku a bohužel jsou to Finové, kteří odskakují. Osamocený SAMI MOILANEN zakončoval střelou z první hezkou kombinaci při hře 4 na 4. Asistence: Kristian Vesalainen.
    34:48 Kristian VESALAINEN - 6:5
     
    34:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko se ujímá vedení! KRISTIAN VESALAINEN propálil Škarka a otáčí stav zápasu ve prospěch severského celku. Opět podobná situace jako při předchozím gólu – střela zpoza beka, český brankář zřejmě nic neviděl. Asistence: Eeli Tolvanen a Sami Moilanen.
    32:58 Santeri HARTIKAINEN - 5:5
     
    32:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    SANTERI HARTIKAINEN střílí svůj druhý gól v zápase – skrytou střelou zpoza obránce překvapil Škarka. Nepříjemné přivítání pro čerstvě nastoupivšího brankáře. Máme opět vyrovnáno – 5:5. Asistence: Aleksi Heponiemi.
    27:23 Martin KAUT - 4:5
     
    27:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další skvělá práce druhé české formace! MARTIN KAUT se po krásné kombinaci dostal až před Lehtinena a vstřelil svůj druhý gól v zápase! Česká republika si bere zpět ztracené vedení – vyrovnané skóre platilo pouhých 27 vteřin. Asistence: Jan Kern a Martin Nečas.
    26:56 Sami MOILANEN - 4:4
     
    26:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    SAMI MOILANEN se ocitl v samostatném úniku a mířil přesně pod horní tyčku. Skóre zápasu je opět vyrovnané a pravidelný gólový příděl ne a ne ustat! Asistence: Eero Teräväinen a Henri Jokiharju.
    21:45 Ondřej MACHALA - 3:4
     
    21:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    ONDŘEJ MACHALA přebruslil finského beka po levém křídle a střílel mezi nohy Lehtinena, který ale jeho pokus kryl, stejně jako Zadinovu dorážku. Machala byl ale důsledný a objevil volný puk v brankovišti – s jeho zasunutím do prázdné klece už neměl problém. Asistence: Filip Zadina.
    19:18 Aleksi HEPONIEMI - 3:3
     
    19:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vedení ale českým barvám opět moc dlouho nevydrželo, aktuálně máme srovnáno na třech! ALEKSI HEPONIEMI vybojoval puk na obranné modré čáře a sám ho zavezl do pásma. Bez velkého přemýšlení vystřelil z levého kruhu a jeho přesný pokus skončil až za Vomáčkou. Bez asistence.
    18:47 Martin KAUT - 2:3
     
    18:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po minutě a půl si Češi berou zpět ztracené vedení! MARTIN KAUT se s ničím nepáral, po Nečasově zavezení do útočného pásma a přesné přihrávce do jízdy okamžitě vystřelil a finský brankář nebyl u tyče připravený – 3:2! Asistence: Martin Nečas a Dalimil Mikyska.
    17:24 Filip ZADINA - 2:2
     
    17:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Dalimil Mikyska vyslal krásným pasem přes dvě čáry do úniku FILIPA ZADINU, který perfektně zpracoval kotouč a pelášil směrem na branku! Pardubický útočník, ač tísněn dojíždějícím finským obráncem, překonal Lehtinena rychlou střelou, tak jak to má ve zvyku. Asistence: Dalimil Mikyska.
    15:45 Urho VAAKANAINEN - 2:1
     
    15:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    URHO VAAKANAINEN vyslal jedovatou střelu od modré čáry a ta obloukem zapadla za Vomáčkova záda, zřejmě po odrazu od některého z bránících hráčů. Český brankář se na brankové čáře roztahoval marně. Asistence: Eeli Tolvanen a Santeri Hartikainen.
    11:03 Santeri HARTIKAINEN - 1:1
     
    11:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finský útočník SANTERI HARTIKAINEN se dostal k odraženému puku na modré čáře a tvrdou ranou k levé tyči překonal Vomáčku. Asistence: Eeli Tolvanen a Linus Nyman.
    08:15 Martin NEČAS - 0:1
     
    08:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN NEČAS dostal od Mikysky chytrou přihrávku za finskou linii, vyměnil si puk s Martinem Kautem, čímž naprosto vyšachovali osamoceného finského obránce a první jmenovaný pak už jednoduše zakončoval do prázdné branky! Perfektní akce, tahle dvojice by spolu snad mohla hrát i poslepu! Asistence: Martin Kaut a Dalimil Mikyska.

    Karel Málek

    Góly a asistencie: 12. Hartikainen (Tolvanen, Nyman), 16. Vaakanainen (Tolvanen, Hartikainen), 20. Heponiemi, 27. Moilanen (Teräväinen, Jokiharju), 33. Hartikainen (Heponiemi), 35. Vesalainen (Tolvanen, Moilanen), 38. Moilanen (Vesalainen), 63. Tolvanen (Hartikainen) – 9. Nečas (Kaut, Mikyska), 18. Zadina (Mikyska), 19. Kaut (Nečas, Mikyska), 22. Machala (Zadina), 28. Kaut (Kern, Nečas), 43. Škvrně, 59. Safin (Galvas, Machala)


    Fínsko: Lehtinen (od 30. Luukkonen) – Anttalainen, Isiguzo, Heiskanen, Jokiharju, Räsänen, Teräväinen, Vaakanainen, Viitasalo – Engberg, Hartikainen, Heponiemi, Ikonen, Koskenkorva, Luusuaniemi, Moilanen, Nyman, Talvitie, Tolvanen, Vesalainen, Virtanen
    Česko: Vomáčka (od 31. Škarek) – Galvas, Bednář, Mikyska, Gaspar, Král, Šalda, Zelingr, Bukač – Safin, Kondelík, Svoboda – Kaut, Nečas "C", Kern – Machala, Chytil, Zadina – Novák, Škvrně, Toman