Novokuzneck – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.) | Novosibirsk – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Novgorod – Metallurg Magnitogorsk 2:4 (kon.)
Čerepovec – D. Moskva 4:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Ufa 1:5 (kon.) | Záhreb – Togliatti 1:4 (kon.)
HC Slovan – Kazaň 1:2 (1:2 po s.n.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Amur Chabarovsk
cz Piatok 30.10.2015, 14:30 • Ice Sports Palace Sibir • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Hosté logicky zkouší power-play!
    Dabid ULLSTRÖM - 2:1
     
    53:19
    Sibir právě vstřelil branku!
    Skvělý obrat! Domácí během pár desítek vteřin otočili vedení na svou stranu. A z vlastně dost podobné akce jako při první brance. Metsola nedokázal udržet dělovku Gimajeva, DAVID ULLSTRÖM přebral vyražený puk, jedním tahem si obhodil ležícího brankáře a uklidil ho do prázdné branky. Asistence: Sergej Gimajev, Calle Ridderwall.
    David ULLSTRÖM - 1:1
     
    52:32
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak se domácím přece podařilo srovnat stav. Metsola na střelu od modré čáry od Ignatoviče moc dobře neviděl, takže mu touš vypadl z výstroje, vedle něj se nacházel úplně volný a nedůrazně bráněný DAVID ULLSTRÖM, který puk doklepl do naprosto prázdné branky. Snadná práce pro Švéda. Asistence: Maxim Ignatovič, Sergej Gimajev.
     
    48:47
    Možná že tyčka zatřásla Salákovou tyčkou! A mohlo být prakticky rozhodnuto. Obránce Šulakov měl jenom velkou smůlu, že jeho dělovka z mezikruží orazítkovala právě brankovou konstrukci.
     
    47:55
    Alexejev (SIB) se dopustil hákování a za pískotu z tribun, kterým se nelíbí tohle rozhodnutí rozhodčích, usedá minimálně na 2 minuty na trestnou lavici.
     
    39:27
    V závěru Novosibirsk mohl přece jenom skórovat! Vorošilo byl u pravé tyčky naprosto nehlídaný, ale puk nedokázal tečovat do branky. Na tohle by Metsola jen těžko reagoval. Tečovaný pokus nakonec skončil vedle.
     
    34:27
    Sibir se dostal do dobré pozice! Vereščagin si najel do středu od modré čáry do mezikruží na přihrávku, hezky vypálil, ale Metsola proti němu zasáhl. Puk se následně k domácímu bekovi málem ještě jednou vrátil, projel mu ale nakonec mezi nohama.
     
    29:32
    Faul kolenem, to je verdikt rozhodčích. Šumakov se opravdu těžko sbírá z ledu. Hodně ošklivě ho srazil Tolpeko (CHA), dostal nakonec jen dvouminutový trest.
     
    28:23
    Z ničeho nic Amur mohl udeřit! Vj. Ušenin se ocitl v opravdu skvělé možnosti... Ale minul.
     
    11:59
    I Sibir bude hrát oslabení. Minimálně 2 minuty si bude muset Vereščagin (SIB) odsedět na trestné lavici za sekání.
     
    10:32
    Novosibirsk má velký tlak! Metsola měl nyní velké štěstí, že Menšikov z vyložené pozice jednoduše minul. Přitom měl před sebou naprosto, ale opravdu naprosto odkrytou svatyni. Jak tohle nemohl dát?
     
    10:03
    Velká možnost pro Sibir! Ridderwall se snažil překonal Metsolu z úhlu, nakonec se odražený puk dostal ještě k Vincourovi, který měl před sebou poloprázdnou branku, střela z těžkého úhlu se ale neujala.
     
    09:06
    Hákování se nyní dopustil Fajzullin (CHA), který si přitáhl k sobě pronikajícího Kopejkina, a rozhodčí ho poslali za katr na 2 minuty.
    Oleg LI - 0:1
     
    04:51
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Nečekaný vstup lídra Východní konference do tohoto utkání. OLEG LI byl na modré čáře trestuhodně nebráněný, vybruslil si tedy někam do středu pole, odkud svižnou ránou překonal Saláka, jenž dobře zareagovat nestačil. Čisté svědomí český brankář při tomto zákroku úplně nemá. Asistence: Vitalij Atjušov, Vjačeslav Ušenin.

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 53. Ullström (Ignatovič, Gimajev), 54. Ullström (Gimajev, Ridderwall) – 5. Li (Atjušov, Vj. Ušenin)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Gimajev, Alexejev, Mišarin, Menšikov, Naumov, Ignatovič, Vereščagin, Ibragimov – Sannikov, Fefelov, Šumakov – Vorošilo, Bobrov, Kopejkin – Ridderwall, Ullström, Vincour – Žafjarov, Gubin, Šalunov
    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – Zub, Šulakov, Verjovkin, Atjušov, Kolář, Čerepanov, Kurbatov – Dědunov, Zohorna, Tolpeko – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Li – Fajzullin, Byvalcev, Baškirov – Pěrvušin, Gračjov, Tarasov

    Rozhodca: Buturlin, Gamalej – Parfjonov, Sazonov