Žilina – Myjava 3:0 (kon.) | Skalica – Senica 0:3 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
3:0 (1:0)
Spartak Myjava
Nedeľa 25.10.2015, 14:00 • Pod Dubňom, Žilina • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pri sledovaní 14. kola najvyššej slovenskej súťaže – Fortuna ligy. V dnešnom dueli si zmerá sily domáca MŠK Žilina so Spartakom Myjava.

    Celky si naposledy merali sily v 3. kole sezóny 2015/2016. Zápas sa skončil výgrou Žiliny vysoko 4:1. Gól za Spartakovcov strelil FrederikBilovský. Za žlto-zelených sa presadili: 2x Mihálik, 1x Jelić a raz William Alves de Oliveira.

    MŠK Žilina sa momentálne nachá na tretej priečke s 24 bodmi. O najlepšej ofenzíve v tomto ročníku najvyššej súťaže svedčí aj skóre 31:20. Domáci z 13 zápasov vyhrali až 7. 3 zápasy skončili remízou a rovnaký počet skončil prehrou žlto-zelených. V posledných dvoch kolách domáci prekvapivo prehrali a to nie tesne ale rozdielom dvoch a štyroch gólov. V dvanástom kole to bola domáca prehra proti Podbrezovej: 1:3 a v poslednom to bola vysoká prehra 4:0 v Zlatých Moravciach. Uvidíme či sa Žilinčania po porážke spamätali.


    Spartak Myjava na opačnej strane máme tím, ktorý stráca na Žilinu len jeden bod – 23bodov. Spartak má na svojom konte sedem výhier 2 remízy a 4 prehry. Po týchto výsledkoch má Myjava kladné skóre 15:14. Myjava posledné dve kolá prehrala proti ťážkým súperom. V 12. kole to bolo derby dvoch Spartakovcov. Úspešnejší bol trnavský celok, ktorý vyhral 2:1. V poslednom kole narazil Spartak Myjava na bratislavský Slovan, ktorému podľahol 2:0. Poslednú výhru zaznamenala Myjava v derby proti Senici výsledkom 1:0. Dokáže Myjava prerušiť nepriaznivú šnúru a priniesť ďalšie prekvapenie kola?
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Králik, Škriniar, Letić – Pečovský (C), Špalek, Bénes, Paur – Hlohovský, Alves de Oliveira.
    Náhradníci: Mandous – Hučko, Káčer, Mazáň, Haskič, Vavro, Mihálik.

    Spartak Myjava: Hruška – Jánošík, Beňo, Chovanec, Banovič – Kóňa (C), Kolár, Duga, Marček – Daniel, Sládek.
    Náhradníci: Solnička – Karlík, Černáček, Pecha, Bílovský, Egri, Slančík..
     
    Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche, stretnutie sa o malý okamžik začne. Domáci dnes nastúpia v tradičných žlto-zelených a hostia v bielo-čiernych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti Žiliny. Tí sa rozhodli pre kombináciu smerom pred vlastného gólmana. Momentálne si loptu vymieňa Králik s Bénesom.
     
    2
    Loptu si pred vápnom ukradol od Jánošíka Filip Hlohovský. Filip si loptu potiahol až pred Hrušku, no strela mu nevyšla a tak sa Myjava oslobodzuje.
     
    3
    Lopta je stále na kopačkách domácich futbalistov, ktorí si ju momentálne menia v blízkosti postrannej čiary. Čaká sa len na napádanie od futbalistov Myjavy.
     
    4
    k lopte sa konečne dostali aj Spartakovci. Konkrétne to bol Erik Daniel, ktorý predviedol naozaj krásny šprint po krídle. Center však nebol až tak dobrý a lopta končí v rukách Volešáka.
     
    5
    Znovu Erik Daniel, ktorý to teraz vyriešil o čosi lepšie. Loptu posúval na Sládeka, no pozorný Mabouka loptu včas zastavil.
     
    6
    Na opačnej strane sa prezentoval centrom práve Ernest Mabouka. jeho pokus však odvrátil hlavou do bezpečia jeden zo stopérov Myjavy. Lopta stále na kopačkách žlto-zelených.
     
    7
    Narážačka Mabouku so Špalekom nepriniesla ani len center do vápna. Loptu si na svoju kopačku zobral Banovič, ktorý odkopáva do bezpečia.
     
    8
    Spartak Myjava to zatiaľ skúšal len nakopnutými loptami takmer od poliacej čiary. Stopérska dvojica Králik – Škriniar však vyhráva každý jeden súboj.
     
    9
    Myjava sa teraz ohla z ničoho nič dostať do vedenia po Králikovom zaváhaní. Loptu si do vápna prepašoval Sládek, ktorý centrom hľadal Ľuboša Kolára. Ľuboš strieľa kúsok od žrde.
     
    10
    Na opačnej strane uvidíme po Williamovej hlavičke aspoň rohový kop domáceho celku.
     
    11
    Hlohovksého center letel na prednú tyčku, no ani jeden z dvojice Králik – Paur nedokázal loptu dostať za chrbát Hrušku.
     
    12
    Žilina dala gól!

    Žilina sa v úvode stretnutia ujíma vedenia. Lopta prišla zo žilinskej polovičky až na ERNESTA MABOUKU, ktorý mal síce na krídle k dispozícii Špaleka, no situáciu zobral na vlastné triko a krásnou strelou k tyčke otvára stav dnešného stretnutia. Matúš Hruška nemal na túto loptu nárok.
     
    14
    Po strelenom góle začínajú byť Žilinčania čoraz aktívnejší. Momentálne nám ponúkol sériu centrov Špalek s Hlohovským, no ani jeden pokus nenašiel adresáta.
     
    15
    Rohový kop mala k dispozícii aj Myjava. Loptu od vlajočky zahral Ľuboš Kolár, ktorý loptu poslal na zadnú tyčku. Tu však výborne zasiahol Škriniar, ktorý odvracia do bezpečia.
     
    16
    Špalek sa v rýchlom brejku pokúšal hru otočiť na Filipa Hlohovského, no pokus to nebol presný a tak lopta opúšťa hraciu plochu.
     
    17
    Ďalšia z rýchlych akcií domáceho celku končí na kopačke Lászla Bénesa, ktorý z hranice vápna obstrelil bránku. Tomuto pokusu chýbalo menej ako pol metra.
     
    18
    Žilinčania zavreli Myjavu vo vlastnom vápne. Na strelu t mal Jakub Paur, ktorý sa rozhodol prihrať Bénesovi. Druhý menovaný sa už odvážil k strele, no mieril len do rukavíc pripraveného Hrušku.
     
    20
    Ďalší center od vlajočky poslal pred Volešáka Ľuboš Kolár. Gólman Žiliny boxuje loptu do bezpečia. Prišla síce aj dorážka, no tá gól nepriniesla.
     
    21
    Erik Daniel je na pravom krídle naozaj nebezpečný. Ďalší z jeho prienikov končí strieľaným centrom, ktorý si však postrážil Miloš Volešák.
     
    22
    Hlohovský si vypýtal faul kúsok od bránky Matúša Hrušku, no hlavný arbiter ukázal, že to bola len lopta. Hra je po chvíli prerušená, no Filip Hlohovský ošetrenie nebude potrebovať.
     
    23
    Domáci sa nikam neponáhľajú. Lopta sa momentálne striedá u dvojice Králik – Bénes. Myjava musí vysoko napádať.
     
    24
    Pochváliť teraz treba Bojana Letića, ktorý včasným zákrokom odzbrojil šprintujúceho Denisa Dugu. nebyť tohto zákroku, boli by sme svedkami samostatného nájazdu.
     
    25
    Tak toto je obrovská smola domáceho celku. Po centri Williama sa k lopte dostal Filip Hlohovský, ktorý z malého vápna loptu netrafil ideálne a tak gól do odkrytej bránky neprišiel.
     
    26
    Následný rohový kop nepriniesol gólové oslavy na strane domácich. Myjava sa znovu oslobodzuje, no netrvá dlho a žlto-zelení sa zmocňujú lopty
     
    27
    Myjava sa pomaly ale isto posúva vďaka vhadzovaniam až ku veľkému vápnu Žiliny.
     
    28
    Mabouka priniesol ďalší krásny prienik cez stred ihriska. Tento raz to strelu síce neprinieslo, no loptu sa mu podarilo prepašovať aspoň na Williama.
     
    29
    Hra je prerušená. na hranici vápna Myjavy teraz leží William. Zákrok Patrika Banoviča bol určite čistý.
     
    30
    Ernest Mabouka hrá v dnešnom stretnutí naozaj skvelo. Momentálne nám ponúkol po Bénesovej prihrávke, krásny center, ktorý si takmer našiel miesto za chrbtom Hrušku.
     
    31
    Z tej istej pozície to teraz skúšal Špalek, no ten prízemným centrom našiel len Lukáša Beňa. Žilina ostane pri lopte.
     
    32
    Po súboji dvoch kapitánov ostáva na trávniku ležať en domáci a to Viktor Pečovský. V stretnutí sme stále nevideli žiadnu kartu.
     
    34
    Domáci si znovu vymieňajú loptu pred vlastným gólmanom. Spartak ako inak len napáda každú jednu prihrávku domáceho celku.
     
    35
    Hlohovský teraz výborne naštartoval Williama, no pred gólmanom Myjavy stál ešte Ľuboš Kolár, ktorý situáciu vyriešil a posiela loptu na svojich spoluhráčov.
     
    36
    Mabouka poslal pred Matúša Hrušku ďalší razantný center, no ani v tomto prípade si lopta nenašla priestor v sieti. Navyše sa Myjava môže oslobodiť po útočnom faule Filipa Hlohovského.
     
    37
    Výlet si urobil aj Škriniar, ktorý po razantnej prihrávke na Hlohovského vybojoval aspoň vhadzovanie kúsok od vápna Myjavy.
     
    38
    Mabouka po centri Lukáš Beňo odvracia loptu na istotu do bezpečia. Myjava takto získala aspoň rohový kop.
     
    39
    Po centri Kolára odvracia hlavou do bezpečia Jakub Paur. K lopte sa však dostal ešte Denis Duga, ktorý si jedným dotykom loptu pripravil na strelu a následne vypálil. Projektil letí vysoko nad bránku.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva ešte niečo okolo 5 minút a na svetelnej tabuli nám stále svieti výsledok 1:0 po góle Ernesta Mabouku z 12. minúty.
     
    41
    Po zákroku na Bénesa vidí prvú žltú kartu Tomáš Marček.
     
    43
    Do lopty sa napokon oprel Lászlo Bénes, ktorý vo vápne Myjavy nenašiel ani jedného zo spoluhráčov. Hra je navyše prerušená – vo vápne ostáva ležať William.
     
    44
    Myjavčania v rámci fair-play vrátili loptu domácim, ktorí sa nikam neponáhľajú. Loptu si znovu vymieňa kvarteto zadákov MŠK.
     
    45
    Žilinčanom sa síce podarilo streliť druhý gól, no po strele Milana Škriniara sa Jakub Paur nachádzal v ofsajde a tak gól neplatí.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je za nami prvý polčas zápasu medzi MŠK Žilina – Spartak Myjava. V prvom polčase boli o čosi aktívnejší domáci futbalisti. Tým sa podarilo aj streliť úvodný gól v 12. minúte, ktorý prišiel z kopačky Ernesta Mabouku. Po tomto góle sme videli ešte pár nebezpečných situácii, no na svetelnej tabuli po 45 minútach stále svieti 1:0 pre domácich.

    Druhý polčas začne približne o 15:01
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Jaroslav Mihálik.
     
    46
    Máme tu druhý polčas. O výkop doň sa postarali futbalisti Myjavy, ktorí ihneď smerujú pred Volešáka. Prišiel aj center Erika Daniela, no Škriniar hlavičkuje preč.
     
    47
    Jaroslav Mihálik sa hneď v úvode zapojil do kombinácie svojho celku. Skúšal to kolmicou na Bénesa, no loptu v putovaní zastavil Peter Jánošík.
     
    48
    Z opačnej strany prišiel aj center od Nikolasa Špaleka, no tomu pokus moc nevyšiel a lopta končí za bránkou. Ihneď po výkope sa však k lopte dostávajú domáci futbalisti.
     
    49
    Králik ďalším krásnym a zároveň čistým zákrokom odzbrojil Sládeka. Domáci sa zatiaľ držia pri poliacej čiare. Vyčkáva sa už len na napádanie.
     
    50
    Toto je obrovské zaváhanie domácich futbalistov. Center Nikolasa Špaleka našiel v malom vápne Williama Alvesa de Oliveiru, ktorý hlavičkou nedokázal nájsť priestor za chrbtom Matúša Hrušku.
     
    52
    Pozor si museli dať aj domáci futbalisti. Prišiel center z ľavej strany na Sládeka, no situáciu vyriešil Pečovský.
     
    52
    William bol v úniku zastavený nedovolene, no hlavný arbiter to videl inak. Hvizd neprichádza a tak domáce tribúny hlasno nesúhlasia s verdiktom.
     
    53
    Špalek to teraz skúšal sériou centrov pred Hrušku, no ani jeden z pokusov nenašiel adresáta v žlto-zelenom a tak sa hostia bez problémov oslobodzujú.
     
    54
    Po rýchlej kontre sa k lopte dostal Mabouka. Ernest si loptu hodil na silnejšiu nohu, no prízemnou strelou minul bránku o približne dva metre.
     
    55
    Na krídle s loptou operoval Ján Chovanec. ten sa skúšal predrať cez dvojicu futbalistov v žlto-zelených dresoch, no cestu do vápna jednoducho nenašiel.
     
    56
    V druhom polčase sa mi zdá byť aktívnejším celkom práve ten hosťujúci. Domáci zatiaľ len nakopávajú dopredu.
     
    57
    Ďalšia nakopnutá lopta teraz hľadala Lászla Bénesa, ktorý sa cez Petra Jánošíka nepredral. hra je prerušená, no loptu dostanú Spartakovci.
     
    58
    Špalek z pravého krídla naslepo hľadal nejakého spoluhráča. Myjava sa oslobodzuje odkopom za stredový kruh, no domáci pokračujú v okupácii.
     
    59
    Uvidíme priamy kop Žiliny po faule na Špaleka. Jedná sa skôr o skrátený rohový kop.
     
    59
    Do lopty sa napokon oprel Lászlo Bénes, ktorý loptu zakrútil priamo do rukavíc pripraveného Matúša Hrušku. ten bez váhania odkopáva až na polovičku Žiliny.
     
    60
    Hodina hry je za nami. Na svetelnej tabuli stále svieti 1:0, no v druhom polčase je to o čosi zaujímavejšie. Myjava je častejšie pri lopte a občas dokonca aj vystrelí.
     
    61
    Žilina dala gól!

    Žilina z ničoho nič zvyšuje svoj náskok! Na pravom krídle kľučkoval Nikola Špalek, ktorý sa znovu odhodlal k centru. Lopta našla nikým nestráženého JAROSLAVA MIHÁLIKA,ktorý si loptu spracoval na prsia a krásnou strelou k tyčke pridal gól na 2:0. Matúš hruška ostal stáť ako prikovaný.
     
    63
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Ján Chovanec, prichádza Frederik Bílovský.
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Lukáš Beňo, prichádza Fabián Slančík.
     
    64
    Žilina po strelenom góle veľmi aktívna. Momentálne sa na bránku rútil sám Jaroslav Mihálik, no postranný arbiter mu odmával nezmyselný ofsajd.
     
    65
    Netrvalo dlho a Žilina sa dostala do Ďalšej vyloženej šance. Prvou strelu sa prezentoval znovu Jaroslav Mihálik, no ten trafil len pred sebou stojaceho Jánošíka. Druhá strela prišla z kopačky Paura, no ten obstrelom nemieril presne.
     
    66
    Bilovský poslal k zemi Škriniara. Ten chvíľku ostal ležať na trávniku, no aj v tomto prípade to bude bez ošetrenia.
     
    68
    Hosťom sa darí ako tak ukľudniť hru, no cez žiliniské hradby to ide dnes naozaj ťažko.
     
    69
    Po akcii na jedne dotyk sa k lopte dostal Fabián Slančik, no centrovaný pokus z jeho kopačky letel za bránku Žiliny. Domáci gólman rozohráva ihneď na krátko.
     
    70
    Fabián Slančík v ďalšom individuálnom prieniku. Tentokrát sa mu podarilo predrať až pred Volešáka, no následná strela len olízala pravú tyč bránky. Dvojica spoluhráčov sa na Slančíka hnevá právom.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Viktor Pečovský (MŠK Žilina).
     
    71
    Erik Daniel si loptu z krídla stiahol a na hranicu vápna. Jeho tvrdý projektil končí len na chrbte Viktora Pečovského.
     
    72
    Po prihrávke Jaroslava Mihálika sa k lopte dostal Letić,, ktorý to skúšal technickým obstrelom. pokus z jeho kopačky letí kúsoček nad.
     
    73
    A ďalšia domáca strela. Z hranice veľkého vápna sa teraz streleckým pokusom prezentoval William Alves de Oliveira, ktorý míňa o meter.
     
    74
    Na strane domácich futbalistov sa chystá striedanie. Vyzerá to na Haskića, ktorý posilní ofenzívu domácich.
     
    75
    Paur mohol pridať tretí Žilinský gól. Prihrávka Špaleka pôvodne smerovala na Bénesa, no našla na bielom bode Jakuba Paura, ktorý nie razantným spôsobom strieľa na pripraveného Hrušku.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Ernest Mabouka (MŠK Žilina).
     
    76
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Nikolas Špalek, prichádza Nermin Haskič.
     
    76
    Vyzerá to tak, že ihrisko opustí aj jeden z mužov Myjavy. Jedná sa o Ľuboša Kolára, ktorý nehybne ostáva ležať na trávniku.
     
    77
    Bojan Letić teraz výborne odzbrojil Erika Daniela. K lopte sa ešte dostal Tomáš Kóňa, no ani tento muž nedokázal dostať loptu do 16-tky Žiliny.
     
    78
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Luboš Kolár, prichádza Karol Karlík.
     
    79
    Domáci poslali pred Matúša Hrušku sériu centrov, no pochváliť treba zadné rady hostí, ktoré výborne odvracajú do bezpečia.
     
    80
    Do konca riadnej hracej doby ostáva niečo okolo 10 minút. Domáci majú dobre nakročené k prerušeniu nepriaznivej šnúry, naopak Myjava si pridá do zbierky pravdepodobne tretiu prehru v rade.
     
    81
    Mihálikov center našiel Kopačku Martina Králika, ktorý pätičkou zakončuje len do priestoru, kde stál Hruška.
     
    82
    Letić poslal pred Hrušku naozaj nadýchaný center, na ktorý si naskakoval Jakub Paur. Jakubovi chýbali len centimetre na to aby loptu dokázal hlavou usmerniť.
     
    83
    Po rýchlom protiútoku a následnom Danielovom centri uvidíme aspoň rohový kop Spartaku Myjava.
     
    85
    Myjava si rohový kop ešte raz zopakuje. Pred bránkou Miloša Volešáka je naozaj dusno posledné minúty.
     
    86
    Domácim futbalistom sa až teraz podarilo dostať loptu z vlastnej polovičky po dlho odkope Ernesta Mabouku, ktorý našiel na poliacej čiare kapitána Viktora Pečovského.
     
    87
    William má dnes obrovskú smolu. Po zasekávačke Lászla Bénesa prišiel aj krásny center, no prvý menovaný loptu usmernil len kúsok od ľavej tyčky.
     
    88
    Domáci chystajú v závere zápasu posledné striedanie. Za postrannou čiarou sa už rozcvičuje Káčer.
     
    89
    Fabián Slančík teraz zo strelou pridlho čakal. Loptu si hodil na pravačku a a zbytočne ťahal po hranici vápna. jeho strelecký pokus končí na chrbte jedného z mužov v žlto-zelenom.
     
    90
    Strelou z uhlu sa ešte pred Volešákom prezentoval Erik Daniel, ktorý síce rozvlnil sieť ale len bočnú.
     
    90
    Ihrisko musí opustiť ďalší muž za pomoci nosidiel. Teraz sa však jedná o muža v žilinských farbách a zrejme to bude Bojan Letić.
     
    90+1
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Bojan Letić, prichádza Róbert Mazáň.
     
    90+2
    Žilina dala gól!

    Žilina pridáva predsa len tretí kúsok! Po prízemnom centri z pravej strany sa k lopte dostal striedajúci NERMIN HASKIĆ, ktorý strelou od brvna prekonáva Matúša Hrušku. ten sa síce naťahoval, no zbytočne.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami stretnutie medzi MŠK Žilina – Spartak Myjava. Žilina si v dnešnom dueli odčinila prehry z predchádzajúcich dvoch kôl a prerušila tak šnúru bez výhry. Celky nastúpili do druhého polčasu za stavu 1:0. V druhom polčase sme sa dočkali až dvoch kúskov a oba prišli od striedajúcich hráčov. O gól na 2:0 sa postaral v 61. minúte Mihálik a na finálnych 3:0 dokonal v nadstavenom čase Nermin haskić.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (15:54:04)

    Dávid Švec

    Patrik Ondrovič


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 12. Mabouka, 61. Mihálik, 90+2. Haskič

    Karty:   71. Pečovský (ZIL), 75. Mabouka (ZIL) – 41. Marček (MYJ)


    MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Králik, Škriniar, Letić (90+1. Mazáň) – Pečovský (C), Špalek (76. Haskič), Bénes, Paur – Hlohovský (46. Mihálik), Alves de Oliveira.
    Náhradníci: Mandous – Hučko, Káčer, Mazáň, Haskič, Vavro, Mihálik.

    Spartak Myjava: Hruška – Jánošík, Beňo (63. Slančík), Chovanec (63. Bílovský), Banovič – Kóňa (C), Kolár (78. Karlík), Duga, Marček – Daniel, Sládek.
    Náhradníci: Solnička – Karlík, Černáček, Pecha, Bílovský, Egri, Slančík.