Sunderland – Newcastle 3:0 (kon.) | Manchester United – Manchester City 0:0 (kon.) | Bournemouth – Tottenham 1:5 (kon.)
Liverpool – Southampton 1:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:1 (0:0)
Southampton FC
Nedeľa 25.10.2015, 17:15 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z anglickej Premier League. Nedeľný podvečer nám spríjemní duel, v ktorom sa na Anfield Road stretnú futbalisti FC Liverpoolu a FC Southamptonu.

    LIVERPOOL

    FC Liverpool je v tabuľke najvyššej anglickej súťaži na 10. mieste. V posledných štyroch kolách síce neprehral, no až trikrát remizoval. Nepresvedčivé výsledky i výkony sa podpísali na tom, že v tíme došlo k dlho avizovanej trénerskej výmene. Brendana Rodgersa nahradil vo funkcii hlavného trénera charizmatický Jürgen Klopp, no ten si na svoje prvé víťazstvo musí ešte počkať. Na pôde Tottenhamu jeho tím remizoval 0:0 a nerozhodný výsledok si pripísal na svoje konto aj v zápase s Rubinom Kazaň, v rámci Európskej ligy UEFA (1:1). Liverpool sa aj v dnešnom zápase bude musieť vysporiadať s viacerými stratami. Listina zranených hráčov zahŕňa mená ako Henderson, Ings, Gomez, Rossiter, Lovren či Sturrigde. Do zostavy sa naopak vráti Roberto Firmino a Christian Benteke, no ich výkony zatiaľ zaostávajú za očakávaniami.

    SOUTHAMPTON

    Southampton v prvých 9 kolách získal rovnaký počet bodov ako jeho nedeľňajší súper. So ziskom 13 bodov mu ale patrí priebežné 8. mieste, keďže má lepšie skóre ako oba liverpoolske kluby. Rovnako ako The Reds aj zverenci Ronalda Koemana v doterajšom priebehu sezóny 3-krát vyhrali, 4-krát remizovali, a tiež 2-krát prehrali. V poslednom kole neudržali v zápase s Leicesterom nádejne dvojgólové vedenie, dvakrát neustrážili Jamieho Vardyho, a tak len remizovali 2:2. Ako jeden z mála tímov Southampton v tejto sezóne na pôde súpera ešte neprehral a túto štatistiku by určite rád predĺžil o ďalšie stretnutie. Posledné tri zápasy ale s liverpoolskym FC svätci prehrali a vsietili v nich iba jeden gól. Najlepším strelcom tímu je taliansky útočník Graziano Pellè, ktorý skóroval už 5-krát.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, M. Sakho, A. Moreno – Lucas Leiva, Can – Milner, Coutinho, Lallana – Origi.
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Benteke, Firmino, Allen, Ibe, Randall.

    Southampton FC: Stekelenburg – Soares, Fonte, van Dijk, Bertrand – S. Davis, Clasie, Wanyama – Mané, Pellè, Tadić.
    Náhradníci: K. Davis – Jošida, Romeu, Ward-Prowse, Juanmi, Ramírez, Caulker.

    Rozhodca: Andre Marriner.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V úvode zápasu mal prácu Simon Mignolet po tom, ako mu malú domov adresoval Martin Škrtel. Belgický brankár ale situáciu zvládol.
     
    2
    Opäť bol v akcii domáci brankár. Tentokrát zlikvidoval center z ľavej strany, ktorého autorom bol Dušan Tadić.
     
    3
    Prvá útočná akcia Liverpoolu sa skočila zblokovanou strelou Philippeho Coutinha. Výborne v obrane zapracoval José Fonte.
     
    4
    Po rohovom kope Liverpoolu sa dostal do zakončenia Emre Can. Nemecký záložník svoj pokus poslal iba do bočnej siete.
     
    5
    Po obrannom zákroku Lucasa Leivu zahrávali hostia rohový kop. Center z ľavej strany ale upratal do bezpečia Mamadou Sakho.
     
    6
    Divock Origi si šikovne chcel naraziť loptu s Adamom Lallanom, no táto belgicko-anglická spolupráca neviedla k úspechu.
     
    7
    Divocka Origiho zastavili hostia len za cenu faulu. Pri lopte tak ostanú futbalisti Liverpoolu.
     
    8
    James Milner si teraz nie príliš dobre spracoval loptu, no domáci pokračovali v obliehaní pokutového územia Southamptonu. Nakoniec sa k strele odhodlal Adam Lallana, ale s jeho strelou nemal Stekelenburg žiadne problémy.
     
    9
    Liverpool hrá veľmi tvrdo ale čisto. Teraz svoj dôraz v krátkom čase predviedli Emre Can i Mamadou Sakho. Liverpool tak získava loptu opäť na svoje kopačky.
     
    10
    Krásny dlhý pas od Martina Škrtela smeroval na Philippeho Coutinha. Brazílčan sa ale proti presile hosťujúcich obrancov nepresadil.
     
    11
    Alberto Moreno zrušil rýchly brejk hostí. Loptu totiž tesne pred unikajúcim Ryanom Bertrandom odkopol za postrannú čiaru.
     
    12
    Senegalčan Sadio Mané vybojoval pre svoj tím rohový kop. Po ňom sa dostal k zakončeniu José Fonte, no jeho hlavička nenašla bránu Simona Mignoleta.
     
    13
    Philippe Coutinho sa snažil efektným oblúčikom vysunúť Divocka Origiho. Belgičan ale jeho úmysel nepochopil včas, a tak pred ním loptu chytil Maarten Stekelenburg.
     
    14
    Do prvého zakončenia sa dostal aj Graziano Pellè, no jeho strelu ľavačkou fantasticky zblokoval Martin Škrtel.
     
    15
    Pre Southampton sa črtala šanca na brejk. Sadio Mané spätnou prihrávkou hľadal Graziana Pellèho, ale v obrane domácich výborne zapracoval Mamadou Sakho.
     
    17
    Liverpool dlhší časový úsek kombinuje približne na polovici ihriska. V štatistike držania lopty síce vedie jasne 65% ku 35%, no zatiaľ si vážnejšiu šancu nevypracoval.
     
    18
    James Milner poslal pekný pas za obranu hostí, no v momente prihrávky stali až traja hráči Liverpoolu v postavení mimo hry. Kompliment pre obrannú činnosť hostí.
     
    19
    Simon Mignolet sa poriadne zahrával s ohňom. Nechýbalo veľa, aby sa k lopte dostal Sané, ktorý by strelou do prázdnej brány vez problémov skóroval.
     
    20
    Prvý náznak šance. Mamadou Sakho nešťastne odhlavičkoval loptu priamo pred Stevena Davisa, ktorý z hranice 11 metrov tiesnený obrancom Liverpoolu vystrelil na Mignoleta. Jeho strele ale chýbala väčšia razancia.
     
    21
    Graziano Pellè hľadal svojim centrom zrejme Sadia Maného, no nakoniec lopta skončila mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od brány Liverpoolu.
     
    22
    Hostia sú zatiaľ oveľa nebezpečnejší. Graziano Pellè sa opäť snažil prestrčiť loptu na Saného, no pred senegalským útočníkom v poslednej chvíli zakročil opäť Sakho.
     
    23
    Prvýkrát sa pre domácich črtala šanca na prečíslenie. Divock Origi bol ale v súboji s Virgilom van Dijkom pomalší, a tak holandský obranca poslal loptu do bezpečia.
     
    24
    Prvý strelecký pokus Liverpoolu. Jeho autorom bol Philippe Coutinho, no jeho strela mierila nad bránu Maartena Stekelenburga.
     
    25
    James Milner takmer vysunul nabiehajúceho Adama Lallanu do čistej šance. Pred domácim futbalistom ale veľmi dobre zasiahol José Fonte.
     
    26
    Hra je teraz veľmi rozháraná. Ani jeden z tímov nevie založil súvislú útočnú akciu a rýchlo prichádza o loptu. Hrá sa prevažne v strede poľa.
     
    28
    Prvý ofsajd aj na strane Southamptonu. V momente prihrávky bol za obrannou líniou Liverpoolu prichytený Sadio Mané.
     
    29
    Aj ďalší strelecký pokus v podaní Philippeho Coutinha. Tentokrát jeho strelu veľmi dobre zblokoval Jordy Clasie.
     
    30
    Prvá šanca Liverpoolu. Adam Lallana pekne priťukol loptu Jamesovi Milnerovi, no kapitán domáceho tímu mieril z hranice šestnástky tesne vedľa. Útočnej akcii svojich zverencov tlieska aj Jürgen Klopp.
     
    31
    Na trávniku leží s bolestivou grimasou na tvári Victor Wanyama. Hráč z exotickej Kene ale zrejme bude môcť pokračovať v zápase.
     
    32
    Ďalšia pekná akcia Liverpoolu. K strele z vnútra pokutového územia sa dostal James Milner, no jeho strelu zastavil jeden z hráčov Southamptonu, ktorý sa mu hodil pod nohy.
     
    33
    Po pravej strane sa dostal k centru Nathaniel Clyne. Na jeho pas naskakoval Emre Can, ale do zakončenia sa nedostal.
     
    34
    Martinovi Škrtelovi teraz trocha ušiel Sadio Mané. Náš reprezentant môže byť rád, že Senegalčan už loptu tesne nestihol na hracej ploche.
     
    35
    Po osobnom súboji s Jamesom Milnerom ostáva opäť na trávniku ležať Victor Wanyama. Hlavný rozhodca prisudzuje loptu hosťom.
     
    37
    Sympatický akcia hostí. Na ľavej strane sa dostal k lopte Dušan Dadić a okamžite ju posielal do malého vápna. Nakoniec lopta ale na Maného neprešla, keďže ju chytil do svojich rukavíc brankár Simon Mignolet.
     
    38
    Po faule Lucasa na Maného zahrávali hostia priamy kop. Domáci ale túto štandartku vôbec dobre nepostrážili a do zakončenia sa vo veľkej šanci dostal van Dijk. Jeho hlavičku vyráža Mignolet na rohový kop.
     
    39
    Hostia pokračovali v útočnej akcii a opäť sa dostal do zakončenia Virgil van Dijk. Jeho hlavička vyzerala veľmi nebezpečne, ale napokon loptu upratal do bezpečia Lucas Leiva.
     
    40
    Victor Wanyama si nedovolene počínal v súboji s Lucasom, a tak Andre Marriner prisudzuje loptu hráčom Liverpoolu.
     
    41
    Nádejná akcia v podaní domácich The Reds. Za obranu hostí si veľmi dobre nabehol Alberto Moreno a v plnom behu vystrelil. Škoda len, že jeho pokus mieril vysoko nad Stekelenburgovu bránu.
     
    43
    Steven Davis poslal do šestnástky Liverpoolu dobrý center, no v pokutovom území domácich kraľuje Martin Škrtel.
     
    44
    A ďalší center v podaní hostí. Tentokrát bol jeho autorom Cédric Soares, no portugalský obranca ním našiel iba rukavice Simona Mognoleta.
     
    45
    Po prihrávke Lucasa Leivu si svoje postavenie nepostrážil Adam Lallana, čím sa vystavil postaveniu mimo hry. V prvom polčase sa bude nadstavovať ešte 60 sekúnd.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvé dejstvo, v ktorom sme gól nevideli. Bezgólový stav je ale absolútne zaslúžený, keďže nám toho obe mužstvá veľa nepredviedli. Za zmienku stoja len šance Jamesa Milnera a Virgila Van Dijka, ktoré sa gólom neskončili. Druhý polčas sa začne približne o 15 minút. Zostaňte s nami!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Jürgen Klopp sa rozhodol urobiť prvé striedanie už na začiatku druhého polčasu. Na ihrisko prichádza Christian Benteke, ktorý vymenil nevýrazného Divocka Origiho.
     
    47
    Po príchode na trávnik sa okamžite aj predviedol Christian Benteke. Od Lallanu dostal veľmi dobrú prihrávku, no jeho následná strieľaná prihrávka bola zblokovaná na rohový kop.
     
    48
    Opäť zakončoval Christian Benteke, tento raz po rohu Jamesa Milnera. Jeho pokus ale opäť až k Maartenovi Stekelenburgovi nedošiel. Nasleduje ďalší roh pre Liverpool.
     
    49
    Po dlhom pase od Jordyho Clasieho si nedostatočne spracoval loptu Graziano Pellè. Následne ho tak o ňu v pohode obral Alberto Moreno.
     
    50
    Vzrušenie na Anfield Road bolo zbytočné. V zaujímavej šanci sa síce ocitol Alberto Moreno, no ešte predtým stál v tesnom ofsajde.
     
    51
    Domáci sú v druhom polčase oveľa aktívnejší a živší. Určite sa dnes snažia aj za svojho trénera, ktorému chcú dopriať prvú výhru na lavičke Liverpoolu.
     
    52
    Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Lucas Leiva. Pre Southampton sa tak naskytá výhoda priameho kopu. Zahrávať ho bude Steven Davis.
     
    53
    Po obrannom zákroku Jamesa Milnera budú hostia zahrávať aj rohový kop.
     
    54
    Štandardnú situáciu ale hostia príliš nezvládli. Center z ľavej strany bez problémov chytá do svojich rúk Simon Mignolet, hoci tam nebezpečne naskakoval José Fonte.
     
    56
    Výborná akcia Liverpoolu. Začal ju Adam Lallana, ktorý ale svojim prízemným centrom spoluhráča nenašiel. Následne akcia pokračovala a k strele sa dostal Moreno. Opäť ale netrafil bránu.
     
    57
    Na druhej strane pohrozili hostia. Po pravej strane prečíslili obranu Liverpoolu a k centru sa dostal Graziano Pellè. Taliansky útočník hľadal Saného, no ten sa nepretlačil v súboji so Sakhom.
     
    58
    Alberto Moreno má dnes mimoriadne útočné chúťky. Veľkou škodou pre domáci tím ale je, že pokusy španielskeho obrancu mieria mimo brány.
     
    59
    Fantastický Moreno. Kým v predošlej akcii sa prezentoval vynikajúcim útočným nábehom, teraz krásne a elegantne zastavil unikajúceho Sadia Maného.
     
    60
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenia opäť Sané, no tento raz sa v súboji so Sakhom previnil útočným faulom.
     
    61
    Graziano Pellè bol teraz zozadu nedovolene atakovaný Ohilippem Coutinhom, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu Andreho Marrinera.
     
    62
    Adam Lallana si pekne zabehol za obranu hostí. Od Clynea dostal výbornú prihrávku, ale zakončenie z vnútra šestnástky vôbec nezvládol.
     
    63
    Na druhej strane mieril nepresne aj Jordy Clasie. Nasleduje tak iba odkop od brány Simona Mignoleta.
     
    64
    Po prvý raz strieda aj Ronald Koeman. Z ihriska sťahuje Dušana Tadića a na jeho miesto prichádza James Ward-Prowse.
     
    65
    Po obrannom zákroku Adama Lallanu nasleduje ďalší roh pre hosťujúci tím. Jeho exekútorom bude opäť Steven Davis.
     
    66
    Liverpool sa rohovému kopu súpera ubránil a na jeho lavičke je opäť rušno. Onedlho budeme svedkami ďalšieho striedania.
     
    67
    Emre Can sa nepresadil proti početnej presile hosťujúcich obrancov. Liverpool ale pri lopte ostáva, pretože bude vhadzovať.
     
    68
    Druhé striedanie Liverpoolu. Z ihriska odchádza dnes veľmi dobre hrajúci Adam Lallana a na jeho miesta prichádza Brazílčan Roberto Firmino.
     
    69
    Roberto Firmino okamžite po svojom príchode na trávnik získava pre svoj tím rohový kop.
     
    70
    Po Firminovom centri sa dostal do zakončenia Emre Can, no jeho pokus holandského brankára Maartena Stekelenburga neohrozil.
     
    71
    V posledných minútach je veľmi aktívny Emre Can. Tentokrát skúsil vystreliť z hranice 25 metrov, no jeho strela bola veľmi nepresná. Nasleduje odkop od brány Southamptonu.
     
    72
    Jordy Clasie to teraz prehnal s dôrazom v súboji s Robertom Firminom, čo neuniklo ani pozornému oku Andreho Marrinera.
     
    73
    Emre Can sa snažil kolmicou vysunúť Christiana Bentekeho, no jeho pas bol príliš dlhý. Pred belgickým útočníkom dobre zasiahol brankár hostí.
     
    74
    Nathaniel Clyne si bez najmenších problémov poradil s Grazianom Pellèm. Treba ale uznať, že mal pozíciu zjednodušenú, keďže prihrávka Bertranda bola nepresná.
     
    75
    Druhé striedanie hostí. Z ihriska odchádza Jordy Clasie a na jeho miesto vybieha španielsky záložník Juanmi.
     
    77
    Liverpool dal gól! Domáci udreli ako blesk z jasného neba. Kapitán tímu James Milner poslal parádny center do šestnástky, kde sa v súboji s Fontem dokázal presadiť CHRISTIAN BENTEKE. Proti jeho hlavičke nemal Maarten Stekelenburg šancu zasiahnuť.
    77. Christian BENTEKE - 1:0
     
    78
    Obrovská radosť na Anfield Road a tiež na lavičke domácich. Jürgen Klopp je blízko k tomu, aby si v novom pôsobisku pripísal prvé víťazstvo.
     
    79
    Z pravej strany sa predral k centru jeden z hosťujúcich futbalistov. Na jeho center sa snažil naskočiť si Mané, no obranné povinnosti si splnil Nathaniel Clyne.
     
    80
    Posledné striedanie v tíme Ronalda Koemana. Z ihriska odišiel Steven Davis a na jeho miesto prichádza Gastón Ramírez.
     
    81
    Martin Škrtel bol teraz nedôrazný v súboji s Sadiom Maném a Liverpool na to takmer doplatil. Našťastie pre domácich mierila strela senegalského útočníka nad Mignoletovu bránu.
     
    82
    Faulovaný bol kapitán Liverpoolu James Milner, a tak domáci futbalisti ostanú pri lopte.
     
    83
    Posledné striedanie zápasu. Z ihriska odchádza Philippe Coutinho a na záverečných 10 minút prichádza Jordan Ibe.
     
    84
    Christian Benteke vybojoval pre Liverpool rohový kop. Z následného centru sa dostal do zakončenia Roberto Firmino, no jeho hlavička až k Stekelenburgovi nedošla.
     
    85
    Prvá žltá karta v zápase. Po faule na Ryana Bertranda ju dostáva domáci kapitán James Milner.
     
    86
    Southampton dal gól! Je vyrovnané. Domáci boli pri bránení priameho kopu veľmi nedôrazní a za to pykajú. Striedajúci Gastón Ramírez výborne predĺžil loptu na zadnú žrď, kde loptu upratal do brány domáceho tímu SADIO MANĚ.
    86. Sadio MANÉ - 1:1
     
    88
    Graziano Pellè si nedovolene počínal v súboji s Mamadouom Sakhom. Domáci ale následne veľmi lacno strácajú loptu, a tak bude nasledovať len odkop od hosťujúcej brány.
     
    89
    Liverpool začína ďalšiu útočnú akciu až z vlastnej polovice ihriska. Hostia sú naďalej agresívni a vysoko napadajú rozohrávku domácich.
     
    90
    Striedajúci Jordan Ibe vybojoval v súboji s Gastónom Ramírezom rohový kop, no Liverpoolu sa nepodarilo ohroziť bránu hostí.
     
    90+1
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte 4 minúty. Na začiatku nadstavenia sa v dobrej šancí ocitol Graziano Pellè, no v rozhodujúcej chvíli sa pošmykol a loptu netrafil.
     
    90+2
    Druhým potrestaným mužom v dnešnom dueli je strelec vyrovnávajúceho gólu Sadio Mané.
     
    90+3
    Benteke si dobre sklepol loptu v šestnástke hostí, no zakončiť nedokázal. Napokon vybojoval aspoň roh Roberto Firmino.
     
    90+4
    V priebehu dvoch minút sa na konci zápasu vykartoval Sadio Mané. Po faule na Alberta Morena dostáva druhú žltú kartu, a tak logicky musí nasledovať predčasný odchod pod sprchy.
     
    90+5
    Christian Benteke po dobrom centri netrafil loptu a následne ju nedokázal udržať na hracej ploche. Táto akcia bola v dnešnom zápase zrejme posledná.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas sa skončil zaslúženou remízou. Domáci sa síce po krásnej hlavičke Christiana Bentekeho ujali vedenia, no Jürgen Klopp si na svoju prvú výhru na lavičke Liverpoolu bude musieť ešte počkať. Na konečných 1.1 upravil v 86. minúte Sadio Mané, ktorý využil nedôrazné bránenie domácich obrancov. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný nedeľný večer. (19:11:49)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 77. Benteke – 86. Mané

    Karty:   85. Milner (LIV) – 90+2. Mané (SOT)   90+4. Mané (SOT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:11.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, M. Sakho, A. Moreno – Lucas Leiva, Can – Milner, Lallana (68. Firmino), Coutinho (83. Ibe) – Origi (46. Benteke).
    Náhradníci: Bogdán – K. Touré, Benteke, Firmino, Allen, Ibe, Randall.

    Southampton FC: Stekelenburg – Soares, Fonte, van Dijk, Bertrand – Clasie (75. Juanmi), Wanyama – S. Davis (80. Ramírez), Mané, Tadić (64. Ward-Prowse) – Pellè.
    Náhradníci: K. Davis – Jošida, Romeu, Ward-Prowse, Juanmi, Ramírez, Caulker.

    Rozhodca: Andre Marriner