Jugra Chanty-Mansijsk – Petrohrad 2:4 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Riga 1:3 (kon.) | Ufa – Helsinki 4:0 (kon.)
Jekaterinburg – S.Moskva 2:3 (po pr.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HC Dinamo Riga
cz Sobota 24.10.2015, 13:30 • Metallurg Ice Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Tak ještě jednou to domácí zkouší bez gólmana, hrají tedy v pěti proti čtyřem!
     
    59:01
    Teď ale došlo k útočnému faulu a je zřejmě po nadějích domácího týmu. Alexej Bereglazov (MET) dostává dvě minuty za hákování.
     
    58:41
    Miks Indrašis (RIG) sice dal gól do prázdné branky, puk ale získal díky podražení, což neuniklo pozornosti sudího. Branka tedy neplatí a forvard Dinama je vyloučen.
     
    58:00
    Domácí to ještě zkusí bez brankáře se šesti hráči v poli!
    Andris DŽERINŠ - 1:3
     
    55:11
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovský šok pro Magnitogorsk! V oslabení se do útočné akce vydali ANDRIS DŽERINŠ s Laurisem Darzinšem. Prvně jmenovaný vzal celé přečíslení dva na jednoho sám na sebe a střelou zápěstím překonal Ilju Samsonova. Dvoubrankové vedení se teď Dinamu nesmírně hodí. Bez asistence.
     
    53:17
    Tomáš Kundrátek (RIG) vyhodil puk do hlediště bez jakékoliv teče a je vyloučen na dvě minuty. Šance pro domácí tým!
     
    50:10
    Obrovskou šanci nyní měl Gunars Skvorcovs! Útočník Dinama se zjevil zcela osamocený před Samsonovem, který jeho forhendovou kličku dokázal vyrazit! Skvělá práce domácího gólmana.
     
    39:28
    A máme tu vyloučení. Za krosček usedá na trestnou lavici rozčilující se Jaroslav Chabarov (MET).
     
    39:02
    Po neúspěšné akci Locanse se k puku dostal Maris Bičevskis, který trefil tyčku Samsonovy brány! Halou to jen zahučelo, teď měla Magnitka velké štěstí.
     
    38:37
    Do útočné akce se nyní vydal Oskar Osala, který po levém křídle přebruslil obranu. Posléze ale zamířil jen do betonů připraveného českého gólmana!
     
    37:20
    Zaripov nyní krásnou přihrávkou z otočky vybídl ke skórování Jana Kováře, ten ale v této obrovské šanci nedokázal překonat Jakuba Sedláčka!
     
    32:40
    Dnes dvougólový Steven Seigo (RIG) neudržel nervy na uzdě a trefil pěstí Timkina do obličeje, za což inkasuje rovnou trest do konce utkání! Hosté se nestačí divit, co nyní rozhodčí vymyslel.
     
    30:06
    Dlouho se motal v útočném pásmu a snažil se jí využít, ale nedokázal to. Na trestnou nyní za podražení míří Andris Džerinš (RIG).
     
    28:10
    Domácí tým se nyní dostal do přečíslení tři na dva a celé ho na sebe vzal Sergej Mozjakin, ale na konci akce stál připravený brankář Jakub Sedláček, který puk dokázal pokrýt!
     
    27:54
    Jaroslav Chabarov (MET) a Edgars Kulda (RIG) se postrkovali v rohu kluziště a byli na sebe hodně naštvaní. Sudí oba hráče vyloučil za hrubost.
    Viktor ANTIPIN - 1:2
     
    25:30
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je poměrně bleskově využita a je to už jen o jednu branku! Jan Kovář krásnou přihrávkou zpoza branky našel obránce VIKTORA ANTIPINA, který z první dostal kotouč za záda Sedláčka a zařídil tak první gól domácího týmu! Asistence: Danis Zaripov a Jan Kovář.
     
    25:09
    Brankář Jakub Sedláček (RIG) dostává dvě minuty za podražení. Navíc útočník Tim Sestito (RIG) inkasuje osobní trest za nesportovní chování.
     
    22:47
    Ve velmi dobré šanci před brankou se nyní zjevil Gunars Skvorcovs, který dorážel nebezpečnou střelu Armandse Berzinše! Ilja Samsonov si ale hned připsal velmi dobré zákroky. Obrana Magnitogorsku teď vyloženě zaspala.
     
    20:53
    Vasilij Košečkin už nebude pokračovat, do brány se chystá Ilja Samsonov.
    Steven SEIGO - 0:2
     
    20:53
    Riga právě vstřelila branku!
    A už je to o dva góly, to je pro domácí celek velký alarm! K puku se po přihrávce od Laurise Darzinše dostal obránce STEVEN SEIGO, který nekompromisní dělovkou prostřelil Vasilije Košečkina a dočkal se své druhé trefy v dnešním utkání! Asistence: Lauris Darzinš a Tim Sestito.
     
    14:46
    Dvouminutový trest za podražení dostává Edgars Kulda (RIG). Metallurg může vyrovnat v přesilové hře.
    Steven SEIGO - 0:1
     
    12:57
    Riga právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku, lotyšský tým jde překvapivě do vedení! Tomáš Kundrátek se ke střele sice nedokázal dostat, to ale nevadilo, jelikož se dostal ke STEVENU SEIGOVI, který ranou zápěstím prostřelil Košečkina a otevřel tak skóre zápasu! Bez asistence.
     
    12:04
    Magnitogorsk zachyboval v rozehrávce a mezi kruhy se ke střele dostal Lauris Darzinš, naštěstí pro ruský celek ale poslal puk nad bránu Košečkina! Takovéto chyby jsou ale opravdu velké.
     
    10:55
    Jevgenij Timkin se krásně přes Krišjanise Redlihse protlačil do zakončení, ale kotouč poslal těsně vedle Sedláčkovy branky! Zajímavá akce domácího forvarda.
     
    07:30
    Přesilová hra pro Dinamo. Za hákování Bičevskise míří na trestnou lavici Arťjom Železkov (MET).
     
    04:09
    Uvidíme první přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Tim Sestito (RIG).

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 26. Antipin (Zaripov, Kovář) – 13. Seigo, 21. Seigo (Darzinš, Sestito), 56. Džerinš


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (od 21. Samsonov) – Antipin, Birjukov, Lee, Chabarov, Batyršin, Těreščenko, Bereglazov, Medveděv – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Kosov, Filippi, Potěchin – Osala, Železkov, Timkin – Platonov, Arsenjuk, Kaletnik
    HC Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – K. Redlihs, Galvinš, Seigo, Kundrátek, Ševčenko, Sotnieks – Darzinš, Džerinš, M. Redlihs – Leino, Sestito, Indrašis – Saulietis, Bičevskis, Meija – Kulda, Berzinš, Skvorcovs – Locans

    Rozhodca: Cyplakov, Ovčinnikov – Maťjuša, Nestěrov

    Diváci: 6 823