Luxembursko – S. Macedónsko 1:0 (kon.) | Ukrajina – Bielorusko 3:1 (kon.) | Estónsko – Litva 1:0 (kon.)
San Maríno – Anglicko 0:6 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:0 (kon.) | Španielsko – Slovensko 2:0 (kon.)
Švajčiarsko – Slovinsko 3:2 (kon.) | Rakúsko – Moldavsko 1:0 (kon.) | Čierna Hora – Lichtenštajnsko 2:0 (kon.)
koniec
Španielsko
2:0 (2:0)
Slovensko
Sobota 05.09.2015, 20:45 • Oviedo, Nuevo Carlos Tartiere (kapacita 30 500 divákov) • Kvalifikácia ME • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovensko utrpelo prvú prehru v kvalifikácii EURO 2016 a podľahlo v Španielsku 0:2, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! Na Onlajny.eu vám aj v nasledujúcich dňoch prinesieme priame prenosy z kvalifikácie ME 2016, a samozrejme aj slovenský súboj s Ukrajinou, ktorý je na programe v utorok. (22:41:23)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely celkom: 11:5
    Strely na bránu: 3:2
    Rohové kopy: 9:3
    Žlté karty: 0:2
    Držanie lopty: 75% – 25%
    Počet prihrávok: 911:211
     
    Víťazná séria Slovenska v kvalifikácii EURO 2016 sa končí na čísle šesť, v siedmom zápase sme podľahli v Španielsku 0:2! Domáci favorit dnes zvíťazil zaslúžene, Španieli mali viac z hry a okrem dvoch gólov nevyužili viacero šancí v druhom dejstve. Pravda, v prvom dejstve mohol otvoriť skóre Mak a možno by to potom bol iný zápas, na "keby" sa však nehrá a musíme rešpektovať výsledok. Domácim pomohol rýchly gól, potom pridali druhý presný zásah po spornej penalte, keď Costa prihral pád po kontakte s Kozáčikom.

    Do druhého polčasu už v našom drese nenastúpil Mak a po hodine striedal Hamšík, napriek tomu mohol striedajúci Ďuriš znížiť, domácich však podržal Casillas. Ján Kozák zrejme už myslel na utorkový dôležitý zápas s Ukrajinou a preto aj šetril niekoľkých hráčov. Nemáme sa za čo hanbiť, odohrali sme dôstojné futbalové predstavenie. V tabuľke skupiny sme klesli na 2. priečku, stále však platí, že ak zvíťazíme v utorok s Ukrajinou, postúpime na EURO. Preto sa pozrime na zápas pozitívne a myslime na možno rozhodujúci utorkový duel.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Kozáčik si dovolil veľkú vec, Gyömbér ho trochu zahnal malou domov a náš brankár to nemal jednoduché proti Alcácerovi, napokon ho oklamal kľučkou a poslal loptu dopredu.
     
    90+2
    V Oviede počujeme sympatické povzbudzovanie "Slovensko, Slovensko" od našich priaznivcov, ktorí sem merali cestu. Na trávniku medzitým Alcácer v postavení mimo hry na hrote útoku.
     
    90+1
    Španieli si to už užívajú, hrajú to na krásu a možno aj preto Silva nestrieľal z ľavej strany šestnástky, ale vracal ešte pod seba na stred. Busquets sa oprel do lopty z 25 metrov a len tesne minul pravú žrď!
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Tesák so Šventom skúšali prejsť dopredu po ľavej strane, akciu zastavila nepresná prihrávka Tesáka, vpred môžu ešte v poslednej minúte vyraziť Španieli.
     
    89
    Domáci kombinovali na pravej strane, Juanfran prihrával Santimu Cazorlovi, Hubočan dobre vystúpil z obranného bloku a zastavil akciu Španielov.
     
    88
    David Silva sa napokon dostal do šestnástky po ľavej strane, Slováci tam boli v početnej presile a dokázali Silvu zastaviť. Po faule na Ďuriša získavame štandardku a môžeme ísť dopredu.
     
    87
    A opäť tu máme kombinácie domáceho tímu na našej obrannej polovici, naši vyčkávajú, koniec – koncov im pri kvalitách domáceho celku veľa iného neostáva.
     
    86
    Pekná akcia našich, striedajúci Erik Sabo centroval od pravej postrannej čiary a parádne našiel na protiľahlej strane šestnástky Šventa, ktorý strieľal z voleja, loptu ale netrafil dobre a výrazne minul bránu Casillasa.
     
    85
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Koke.
     
    84
    Blížime sa k samotnému záveru stretnutia, zdá sa, že oba tímy sú zmierené s konečným výsledkom. Naši sa samozrejme snažia, vedia však, že dať dva góly za 6 minút + nadstavenie je v Španielsku veľmi zložité.
     
    83
    Lukáš Tesák dostáva žltú kartu za nešportové správanie, keď nevhodne protestoval voči verdiktu postranného rozhodcu.
     
    83
    Po centri z rohu tentoraz dokázal loptu vo vzduchu zasiahnuť Alcácer, v záklone ale mieril smerom od brány, Kozáčik mohol tentoraz ostať pokojný.
     
    82
    Juanfran na pravej strane parádne vysunul dlhým pasom Santiho Cazorlu, ten už bol v šestnástke, jeho center zablokoval na roh Norbert Gyömbér.
    81. David Silva (ESP)
     
    81
    David Silva mohol zvýšiť na rozdiel triedy! Parádne si narazil loptu s Alcácerom, ktorý mu adresoval ideálnu prihrávku do šestnástky, Silva si obhadzoval Kozáčika a chcel zakončiť do prázdnej brány, loptu si predkopol ďaleko a nestihol ju na ihrisku!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 6. Alba, 30. Iniesta (pen.)

    Karty:   30. Kozáčik (SVK), 83. Tesák (SVK)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:8.
    Španielsko: Casillas (C) – Torres Juanfran, Piqué, Ramos, Alba – Fàbregas (67. Cazorla), Busquets, Iniesta (85. Koke) – Silva, D. Costa (75. Alcácer), Pedro.
    Náhradníci: de Gea, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Bernat, Carvajal, Vitolo, Koke, Cazorla, Isco, Alcácer, Mata.

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík (C), Saláta, Hubočan, Tesák – Gyömbér – Hrošovský (73. Sabo), Greguš, Hamšík (C) (61. Duda), Švento – Mak (46. Ďuriš).
    Náhradníci: Novota, Mucha – Michalík, Duda, Stoch, Sabo, Nemec, Pečovský, Šesták, Vittek, Ďuriš, Jakubko.

    Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (všetci Slovinsko)